boki.64 1970 Napisano Maj 12, 2013 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Kosta oko 90evra, treba da stigne iz Nemacke(valjda), Bera treba da ga donese. Ocekujem ga do kraja iduce nedelje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danijelko 0 Napisano Maj 12, 2013 U prolazu, 10 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li se kome desilo da menjčš počne da glavi kad se motor više zagreje? (TA600) kad je hladan radi najnormalnije, savršeno čak, ali kad se temperatura približi paljenju ventilatora, baš glavi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Maj 12, 2013 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Da li se kome desilo da menjčš počne da glavi kad se motor više zagreje? (TA600) kad je hladan radi najnormalnije, savršeno čak, ali kad se temperatura približi paljenju ventilatora, baš glavi. Veoma cudno za TA. TA ima najbolji menjac na svetu. I na starom TA 600 i na TA650 nikakvih problema nisam imao. Cak ne znam nikoga ko ima ili je imao problema sa menjacem. Mozda je ulje? A mozda i kvacilo? Daj malo bolji opis simptoma i par reci o motoru ( godiste, od kada te zeza menjac, da li je otvarana masina itd..) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Maj 12, 2013 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Ko god je probao mog Transalpa, oduševio se sa kakvom lakoćom se menjaju brzine. Možda hoće da glavi ako je gušće ulje, mada mi je to bzv konstatacija, ne verujem da je to razlog, ali ko zna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1970 Napisano Maj 12, 2013 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Da li se kome desilo da menjčš počne da glavi kad se motor više zagreje? (TA600) kad je hladan radi najnormalnije, savršeno čak, ali kad se temperatura približi paljenju ventilatora, baš glavi. Veoma cudno za TA. TA ima najbolji menjac na svetu. I na starom TA 600 i na TA650 nikakvih problema nisam imao. Cak ne znam nikoga ko ima ili je imao problema sa menjacem. Mozda je ulje? A mozda i kvacilo? Da malo bolji opis simptoma i par reci o motoru ( godiste, od kada te zeza menjac, da li je otvarana masina itd..) Ja isto mislim da je ulje. Jel nekad zaglavljuje vise, nekad manje, na pr. na uzbrdici, nizbrdici, u voznji, kad stojis...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danijelko 0 Napisano Maj 12, 2013 U prolazu, 10 postova Prijavi odgovor kao problematičan hvala na pažnji! znači- menjač zeza kad se mašina dobrano zagreje. god je '87, ulje sveže promenjeno - ni 1000km nisam prešao, 15-50 motul, kad je hladan radi odlično, kao u buteru a kad se pregreje, pa stanem na semfor moram dam gas da ga izbacim na ler... i na ravnom i na brdu...kvačilo lepo odvaja, ler gas je na 1,25 otpr, lanac je nov, mažem ga redovno, ne znam... a sve je počelo kad sam posle kiše od pre neko veče prešao 20ak km sa ispranim lacem, jer ga mažem uljem...tja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Maj 13, 2013 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Danas se bacis u potragu za NGK DPR8EA-9 svecice za TA. U Beogradu naleteh na EuroAuto koji je uvoznik istih. Cena po komadu je 360,00 RSD, sto je najpovoljnije sto sam nasao, a inace imaju prodavnice po Beogradu (Vozdovac, Karaburma, Rakovica, Zemun), u Staroj Pazovi, Nisu, Novome Sadu, Kragujevcu, Subotici i Cacku. Eto to sam hteo podeliti sa Vama pa ako nekome zatreba zna gde da ih nadje. Ako je neko nasao nesto povoljnije neka javi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lad 207 Napisano Maj 13, 2013 Svrati ponekad, 229 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: 4 cilindra :-))) Prijavi odgovor kao problematičan Pređoh prvih 1000km na novim Michelin Anakee 3,pa da podelim s vama neke prve utiske.Jednostavno rečeno fenomenalno .Primećujem kraći zaustavni put,odlično ponašanje-i ´vođenje´ kroz krivine,a tako bi i trebalo jer proizvođač obećava bolji grip u nagibu(obaranju motora)od 8-12%,poredim sa Anakee2.Rubovi gume su nešto tvrđi,oseti se nešto manja udobnost pri prelasku preko rupa,mada zanemarljivo.Pozitivna stvar toga,opet direktnija upravljivost i povratne informacije s puta.Inače zbog unapređene smese i trajnost(kilometraža) bi trebala da bude veća.Po mom mišljenju nova ´hit´ guma za motore ove kategorije 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Maj 13, 2013 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan hvala na pažnji! znači- menjač zeza kad se mašina dobrano zagreje. god je '87, ulje sveže promenjeno - ni 1000km nisam prešao, 15-50 motul, kad je hladan radi odlično, kao u buteru a kad se pregreje, pa stanem na semfor moram dam gas da ga izbacim na ler... i na ravnom i na brdu...kvačilo lepo odvaja, ler gas je na 1,25 otpr, lanac je nov, mažem ga redovno, ne znam... a sve je počelo kad sam posle kiše od pre neko veče prešao 20ak km sa ispranim lacem, jer ga mažem uljem...tja To sa menjačem što te muči kad se zagreje je zato što ti je jače zategnuta sajla kvačila. Po specifikaciji podesi freeplay ručke i sve će biti ok. Evo objašnhenja. Kada je motor hladan ulje je gušće i kada stisneš ručku kvačila ( koje je pretegnuto ) kvačilo se totalno isključi ali zbog gustog ulja sinhroni se i dalje blago vrte i to ti omogućava lako ubacivanje u brzinu. Kada ti se motor zagreje, ulje je ređe i samim tim kada odvojiš kvačilo sinhroni se više ne vrte jer ulje više nema dovoljnu gustinu kako bi pokretalo sinhrone... jer je kvačilo previše odvojeno, i samim tim ne možeš uzubiti u brzinu jer se ništa ni ne pomera kako bi mogao. Ni na biciklu ne možeš da promeniš brzinu ako ti se zupčanici ne okreću. Sent from my LG-P990 using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
danijelko 0 Napisano Maj 14, 2013 U prolazu, 10 postova Prijavi odgovor kao problematičan hvala na pažnji! znači- menjač zeza kad se mašina dobrano zagreje. god je '87, ulje sveže promenjeno - ni 1000km nisam prešao, 15-50 motul, kad je hladan radi odlično, kao u buteru a kad se pregreje, pa stanem na semfor moram dam gas da ga izbacim na ler... i na ravnom i na brdu...kvačilo lepo odvaja, ler gas je na 1,25 otpr, lanac je nov, mažem ga redovno, ne znam... a sve je počelo kad sam posle kiše od pre neko veče prešao 20ak km sa ispranim lacem, jer ga mažem uljem...tja To sa menjačem što te muči kad se zagreje je zato što ti je jače zategnuta sajla kvačila. Po specifikaciji podesi freeplay ručke i sve će biti ok. Evo objašnhenja. Kada je motor hladan ulje je gušće i kada stisneš ručku kvačila ( koje je pretegnuto ) kvačilo se totalno isključi ali zbog gustog ulja sinhroni se i dalje blago vrte i to ti omogućava lako ubacivanje u brzinu. Kada ti se motor zagreje, ulje je ređe i samim tim kada odvojiš kvačilo sinhroni se više ne vrte jer ulje više nema dovoljnu gustinu kako bi pokretalo sinhrone... jer je kvačilo previše odvojeno, i samim tim ne možeš uzubiti u brzinu jer se ništa ni ne pomera kako bi mogao. Ni na biciklu ne možeš da promeniš brzinu ako ti se zupčanici ne okreću. Sent from my LG-P990 using Tapatalk 2 hvala ti, kralju! hvala svima. i aleksandru87 za savet za smesu od pre neki dan. LONG LIVE TA! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Maj 15, 2013 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan posle 5 reklamiranja, smaranja, zilavljenja i davljenja, konacno dobio nov akumulator od batericentra... jako neprijatno iskustvo sabro 5.400 me izaslo svadjanje, placanje postarine i reklamiranja + 8.200 akumulator ukupno 13.600 solidna cena doduse dali mi jos godinu dana garancije od danas. ko nema cir a zeli da ga dobije nek ide u batericentar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shuster 152 Napisano Maj 15, 2013 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Opet Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Braco bajkeri po prvi put vozim motor samo sa jednim diskom Trandja 1989,nisam zadovoljan kocnicama pa nemam mnogo poverenja u motor,dobio sam od druga na poklon ceo zadnji kocioni sistem sa discom od 1994 god samo da premesimo sta treba. E to je pitanje sta treba sve da se prebaci a od njega dobijam sta god je potrebo jer mu je motor havarisan od napred a nazad je sve kako treba. Imam jos jedno pitanje,skidao sam mu sve oklope i governalu menjao,kada sam sve spakovao sve radi osim lampice za copku-site i automat ne radi,krecem sa spustenom copkom bez problema????? Podsecam vas da vas enduro nije samo za asvalt pa ko je za moze da dodje da se malo provozamo na off-u okolina Smedereva,tema off za svaki dan,javi se Aleksandar67 Sad sam dobio informaciju da ovaj Transalp sa koga trebam da uzmem ceo zadnji kraj sa viljuskom zbog diska da ima 18 tocak i da to ne moze da se prebaci na moj motor,taj transalp je 1994 a moj 1989,mozda bi Arakis znao da mi da odgovor da znam sta ciniti... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6199 Napisano Maj 15, 2013 Svakom po zasluzi, 12450 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ma svi Transalpi XL600V imaju 17 cola zadnji točak, taj koji ti nude je nešto budžen? Trebalo bi da točak sa diskom pasuje bez problema umesto onog sa dobošem. Naravno, tu je drugačija poluga zadnje kočnice ali sve ostalo je zamenljivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Maj 15, 2013 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan zna li neko gde ima unutrasnja guma u bg ili ns i koja je cena ... a kupio bi i montirace za skidanje i stavljanje gume... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lad 207 Napisano Maj 15, 2013 Svrati ponekad, 229 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: 4 cilindra :-))) Prijavi odgovor kao problematičan Unutrašnje gume -dimenzije zaTa,koliko znam ima u Beogumi(NBg),Biker house(Nbg Tošin bunar)cena po gumi 2000din,verovatno i Guevara(NBg kod Arene)...a za montirače-pajsere itd neću da ti kažem ,ko zna šta oćeš s njima da radiš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Maj 15, 2013 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Ma svi Transalpi XL600V imaju 17 cola zadnji točak, taj koji ti nude je nešto budžen? Trebalo bi da točak sa diskom pasuje bez problema umesto onog sa dobošem. Naravno, tu je drugačija poluga zadnje kočnice ali sve ostalo je zamenljivo. Desni krak zadnje viljuške nije isti. Kod modela sa dobošem nema vođice za kočiona klješta pa mora i druga viljuška btw kakvi bre 18 cola! Begaj od toga, ko zna šta je budženo. Osim ako prodavac nema pojma koliki je točak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Maj 16, 2013 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan nadjoh pajsere, 3 komada od 24 cm 2.550 din da li je to kratko za rad i jel ok cena, nikad nisam radio sa tim a ako kupis jedan pajser onda je cena 750 din doduse kad kupis 3 dobijas i najlonsku torbicu pride pajseri od 35 cm 2 kom i jedan od 24cm kostaju 4.500 din, sa tim vec moze i da se prica sa komsijom razmisljam da uzmem te Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1867 Napisano Maj 17, 2013 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan nadjoh pajsere, 3 komada od 24 cm 2.550 din da li je to kratko za rad i jel ok cena, nikad nisam radio sa tim a ako kupis jedan pajser onda je cena 750 din doduse kad kupis 3 dobijas i najlonsku torbicu pride pajseri od 35 cm 2 kom i jedan od 24cm kostaju 4.500 din, sa tim vec moze i da se prica sa komsijom razmisljam da uzmem te Batali te za skupe pare. Na najlonu u Novom Sadu , subotom ima čikica (blizu je ulaza gde je rampa za autopijacu) i prodaje stare po 100 dinara. Kupio sam tri kod njega. Kvalitet je stari, predobar, takvih nema da se kupe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Maj 19, 2013 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Pregreva mi se motor puno. Dok sam na otvorenom, kazaljka termometra mi je na pola, čim uđem u grad, ventilator se pali, skoro da uđe u crveno. Riknuo termoprekidač ili? Inače jako se oseti toplota sa desne strane, ubi mi nogu... Znam da je Transalpa teško pregrejati, tako da nešto sigurno nije u redu... Antifriz sam proverio, sve je ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Maj 19, 2013 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Pregreva mi se motor puno. Dok sam na otvorenom, kazaljka termometra mi je na pola, čim uđem u grad, ventilator se pali, skoro da uđe u crveno. Riknuo termoprekidač ili? Inače jako se oseti toplota sa desne strane, ubi mi nogu... Znam da je Transalpa teško pregrejati, tako da nešto sigurno nije u redu... Antifriz sam proverio, sve je ok. TA se tesko pregreva, ako je sve OK. Termoprekidac ti nije riknuo cim ventilator radi. Proveri nivo antifriza u hladnjaku, ne samo u posudi, mozda fali, a kao drugo vidi termostat i pumpu u kakvom su stanju i kako radi termostat. Dok sam imao TA 600 temperatura na otvorenom je bila na 1/3 , a u gradu 1/2 i kad je bas guzva i toplo ode do 3/4 blizu crvenog, pa ga onda ventlator ohladi. To sto osecas toplotu na desnoj strani je od izduvnih cevi auspuha, a i ventilator je na toj strani. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1970 Napisano Maj 19, 2013 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Ukoliko je nivo rashladne tecnosti u redu, onda ti samo preostaje termostat ili vodena pumpa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Maj 19, 2013 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Nivo tečnosti je bio u redu. Skinuo sam termostat i termo senzor. Termostat otvara u opsegu od 80 C do 85 C što znači da je sa njim sve u redu. Otpor na termo senzoru je oko 49 oma, a u user manual-u je oko 52 oma pri 80C, što zadovoljava takođe kriterijum. Onda preostaje samo vodena pumpa (ta famozna Honda vodena pumpa ). Šta sa njom raditi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1970 Napisano Maj 19, 2013 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Nivo tečnosti je bio u redu. Skinuo sam termostat i termo senzor. Termostat otvara u opsegu od 80 C do 85 C što znači da je sa njim sve u redu. Otpor na termo senzoru je oko 49 oma, a u user manual-u je oko 52 oma pri 80C, što zadovoljava takođe kriterijum. Onda preostaje samo vodena pumpa (ta famozna Honda vodena pumpa ). Šta sa njom raditi? Pa, proveri da li radi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Maj 19, 2013 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pokušaj sa ispiranjem sistema nekom od tečnosti za alu radijatore. Meni je to sredilo problem. Drugo, proveri smešu na karbovima. Ako je siromašna diže temperaturu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Maj 20, 2013 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Aj vako: da li se suviše greje i u leru u mestu ili samo kad ga voziš ili uvek? I kako si ustanovio da se pregreva? Čime si to izmerio? Ako veruješ samo pokazivaču, možda baš on laže. Desna strana mora da te depilira tako ga je projektovao neki Jamamoto Inače, i AT i Ta se pregrevaju. Na svim koje sam do sada otvarao, vide se znaci pregrevanja. Fazon je što je to Honda, bato, pa ide i neće dumre Očisti karburatore i proveri da li su ispravni. Proveri i sinhronizaciju. Filter vazduha. Da li su svećice odgovarajuće toplotne vrednosti? Da li motor gubi snagu, menja zvuk, smrdi...? Kada ga šsltuješ? Da li ga stalno voziš u visokim obrtajima? Da ti nije bušan izduv? Da li su hladnjaci čisti spolja, da nema blata, prašine, da reabrca nisu pokrivljena...? A sad, ono najlepše. Skini i očisti puNpu za vodu (famoznu Hondinu puNpu) mada uopšte ne očekujem da je puna naslaga i zabagrela. Honda je to, bato. Nema zezanja. Ozbiljnost. Ako ništa ne pomogne, idemo dalje ali neću sad da te plašim šta sve može biti uzrok pregrevanja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...