AndjeoPakla 3543 Napisano Decembar 4, 2011 Zainteresovan, 434 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Ok, hvala na savetu ;-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cveja_fazer 0 Napisano Decembar 11, 2011 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dobar post nema sta, nego mene zanima da li je on to prao lanac wd-om? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KoLe. 13 Napisano Decembar 17, 2011 Free Rider, 42 postova Motocikl: Suzuki GSF 650N 07 Prijavi odgovor kao problematičan Koje je najefikasnije sredstvo za skidanje masnoce? Cime cistiti lanac? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Decembar 21, 2011 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Koje je najefikasnije sredstvo za skidanje masnoce? Cime cistiti lanac? Ja lanac cistim petrolejom,odlicno cisti a pri tom nije mnogo skup,cistim ga na svakih 1000km i tako vec godinama unazad. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4235 Napisano Decembar 21, 2011 Ne silazi, 6590 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Dva lanca na 2 motora su počela da koče nakon upotrebe petroleja iz lokalne farbare. Po informaciji čoveka koji se bavi veleprodajom, petrolej koji je u opticaju je sumnjiv, recimo on ga ne daje prijateljima. Kaže da je u najboljem slučaju eurodizel. Analogno problemu, moguće je da je navodni petrolej običan D2 sa dodatkom nekog rastvarača da bi mu se nadomestila gorljivost a on je verovatno agresivan na gumice u člancima pa uđe voda i pojavila se korozija te kočenje. Oprez. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KoLe. 13 Napisano Decembar 22, 2011 Free Rider, 42 postova Motocikl: Suzuki GSF 650N 07 Prijavi odgovor kao problematičan Dva lanca na 2 motora su počela da koče nakon upotrebe petroleja iz lokalne farbare. Po informaciji čoveka koji se bavi veleprodajom, petrolej koji je u opticaju je sumnjiv, recimo on ga ne daje prijateljima. Kaže da je u najboljem slučaju eurodizel. Analogno problemu, moguće je da je navodni petrolej običan D2 sa dodatkom nekog rastvarača da bi mu se nadomestila gorljivost a on je verovatno agresivan na gumice u člancima pa uđe voda i pojavila se korozija te kočenje. Oprez. Šta preporučujete? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4235 Napisano Decembar 22, 2011 Ne silazi, 6590 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Dva lanca na 2 motora su počela da koče nakon upotrebe petroleja iz lokalne farbare. Po informaciji čoveka koji se bavi veleprodajom, petrolej koji je u opticaju je sumnjiv, recimo on ga ne daje prijateljima. Kaže da je u najboljem slučaju eurodizel. Analogno problemu, moguće je da je navodni petrolej običan D2 sa dodatkom nekog rastvarača da bi mu se nadomestila gorljivost a on je verovatno agresivan na gumice u člancima pa uđe voda i pojavila se korozija te kočenje. Oprez. Šta preporučujete? Gotovo nikakvo lično iskustvo nemam, osim ovog negativnog, koje možda i nije verodostojno do kraja, al dovoljno za podzrivost. Na osnovu tuđih, neki koriste namensko sredstvo za pranje lanaca, neki menjačko ulje. Da sam na lancu, ugradio bi automatski podmazivač pod obavezno, ako ne, prao bih kombinovano, običnom naftom ali bi posle svakog naftiranja dodatno prešao sprejom za pranje čisto da lanac ne ostane premasan i da može bolje da se nahvata mast. I mnogo praktična je ona namenska naprava sa četkama, košta u Luisu dvadestak €. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raso 6 Napisano Decembar 22, 2011 U prolazu, 17 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Honda vt 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja lanac perem sa Faminom,sasvim sam zadovoljan,samo sto posle tretiranja istim dopro isperem lanac sa vodom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boba Vet 72 Napisano Decembar 22, 2011 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan pranje faminom i trljanje cistom cetkom za farbanje, bogato ispiranje vodom, dizanje zadnjeg tocka u vis i voznja u mestu da se lanac osusi i zagreje i prskanje sprejem za podmazivanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grbava suzana 37 Napisano Januar 10, 2012 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan FAMIN I STARA ČETKICA ZA ZUBE...DETALJNO ISPIRANJE I TEK KAD SE DOBRO OSUSI-PODMAZIVANJE...Lično mislim da je brake cleaner suvise agresivan za gumice.Jeste kao lakše naprskati sprej ali mislim da se mnogo bolje opere ovako.Digneš ga na štender,ler u drugoj i polako...Ja to s ljubavlju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TheNurse 12 Napisano Februar 27, 2012 U prolazu, 65 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM 400 Prijavi odgovor kao problematičan drugari ja dobio savet probao i prezadovoljan sam rezultatom.... za lanac koristim obicni ULJANI razredjivac koji mozete pomesati u prvoj ruci i sa praskom za ves, zavisi koliko je lanac prljav ponovite par puta, uglavnom na kraju samo cist razredjivac..... dobro susenje i sprej po ps-u a za sve ostale ne cistoce AXELesGRASO, zuta tecnost ima je u svim marketima, moze u koncentrovanom stanju, a moze malo i da se razblazi, za masine koje sline i prave one masne prasnjave taloge najbolje je naprskati na toplu kad je u fazi hladjenja i ostaviti 10-15 min da odradi, postupak i za prvo i za drugo mozete ponavljati dok se boje ne istope jer ni jedna stvar ne pravi ni bele fleke ni ostecenja bilo kakve vrste...... i da ne ispadne da kenjam ja vozim KTM hard enduro i ne sminkam ga previse ali posle pranja sa tim je kao nov... pozzzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TheNurse 12 Napisano Februar 27, 2012 U prolazu, 65 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM 400 Prijavi odgovor kao problematičan a posto vidim da su se predhodno zalili na axel mozete probati i ELISA-Pancevo preparat za odmascivanje, drugar mi kaze da je sa njim prao dizel motor u kolima i da cak nije morao ni da ponavlja... a ne bi trebao da ostavlja neke tragove jer je biljni preparat nema hemije, gledao sam coveka kako ga maze po licu na njihovoj prezentaciji i nisam verovao ali ipak radi... drago mi je ako sam pomogao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sergio 2328 Napisano Februar 29, 2012 hoochie coochie man, 1239 postova Lokacija: BG/ZG Motocikl: Harley Davidson Road King Classic '07 & Honda CB750K '81 Prijavi odgovor kao problematičan Jos davno sam procitao da za ciscenje lanca moze da se koristi i WD-40. Kad sam konzervirao motor, morao sam to da uradim brzinski, a nisam imao petroleje, famine ili neka namenska sredstva za ciscenje lanca. U kuci sam nasao WD40, staru cetkicu za zube i mogu vam reci da je rezultat SJAJAN! Lako se skinula masnoca i prljavstina, a lepota je u tome da posle ne morate da perete to, vec je dovoljno da dobro obrisete cistom krpom i da naprskate sprej za podmazivanje Sto se tice samog pranja motora... Za 'gornje' delove, tipa: rezeroar, rep, sediste, far itd... Koristim najobicniji detrdzent za pranje sudja.. Fairy ili bilo koji drugi, pa cak i sampon za kosu (samo da peni!) Za pranje metalnih delova i samog bloka motora koristim Axel Sgrasso (ili kako vec) i prezadovoljan sam rezultatom, mada me je Bokilic ubedio da pocnem da perem sa K2 i moracu da primenjujem to od sl. sezone zato sto su rezultati stvarno fenomenalni, a inace je to sredstvo namenjeno za pranje i odmascivanje motora Posle pranja sve lepo obrisem mikro fiber krpom (da otklonim tackice koje ostaju kad se voda osusi), a onda koristim Turtle wax (zeleni). Namazem, sacekam da se osusi i dobro ispoliram finom krpom Iz louis-a mi je stiglo i sredstvo za poliranje aluminijumskih delova - "Never dull" SVi moguci je hvale, pa cemo da vidimo kako ce da zasijaju felne i moja 4 lonca nakon sledeceg pranja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2162 Napisano Februar 29, 2012 MiNistrY oF SillY WaLkS, 2099 postova Prijavi odgovor kao problematičan Khmmm.. Pisano je više puta, al' ajde ponovo: http://bjbikers.com/pretraga/?q=wd+40 ili http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/5417-wd-40-i-ciscenje-lanca/ ili http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/45077-wd-40/ Svaka reč postavljena na forum težinu. Specifičnu... Neka moralnu, neka finansijsku. Ljudi, budite pažljivi, najblaže rečeno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
daywalker 183 Napisano Februar 29, 2012 Dva tocka...All my life, 358 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha Raptor-4 tocka...Piaggio Beverly 500... Suzuki DR 650...Aprilia Atlantic 250... Honda Deauville Nt700 Prijavi odgovor kao problematičan drugari ja dobio savet probao i prezadovoljan sam rezultatom.... za lanac koristim obicni ULJANI razredjivac koji mozete pomesati u prvoj ruci i sa praskom za ves, zavisi koliko je lanac prljav ponovite par puta, uglavnom na kraju samo cist razredjivac..... dobro susenje i sprej po ps-u a za sve ostale ne cistoce AXELesGRASO, zuta tecnost ima je u svim marketima, moze u koncentrovanom stanju, a moze malo i da se razblazi, za masine koje sline i prave one masne prasnjave taloge najbolje je naprskati na toplu kad je u fazi hladjenja i ostaviti 10-15 min da odradi, postupak i za prvo i za drugo mozete ponavljati dok se boje ne istope jer ni jedna stvar ne pravi ni bele fleke ni ostecenja bilo kakve vrste...... i da ne ispadne da kenjam ja vozim KTM hard enduro i ne sminkam ga previse ali posle pranja sa tim je kao nov... pozzzz Laze... svaki motor licka do ludila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TheNurse 12 Napisano April 10, 2012 U prolazu, 65 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM 400 Prijavi odgovor kao problematičan drugari ja dobio savet probao i prezadovoljan sam rezultatom.... za lanac koristim obicni ULJANI razredjivac koji mozete pomesati u prvoj ruci i sa praskom za ves, zavisi koliko je lanac prljav ponovite par puta, uglavnom na kraju samo cist razredjivac..... dobro susenje i sprej po ps-u a za sve ostale ne cistoce AXELesGRASO, zuta tecnost ima je u svim marketima, moze u koncentrovanom stanju, a moze malo i da se razblazi, za masine koje sline i prave one masne prasnjave taloge najbolje je naprskati na toplu kad je u fazi hladjenja i ostaviti 10-15 min da odradi, postupak i za prvo i za drugo mozete ponavljati dok se boje ne istope jer ni jedna stvar ne pravi ni bele fleke ni ostecenja bilo kakve vrste...... i da ne ispadne da kenjam ja vozim KTM hard enduro i ne sminkam ga previse ali posle pranja sa tim je kao nov... pozzzz Laze... svaki motor licka do ludila niiije brate to sam ja lep na motoru pa ti izgleda sve ulickano.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kudi 70 Napisano Jun 27, 2012 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Loznica Prijavi odgovor kao problematičan Hajde onda da razjasnimo. Ja korisitm za pranje Sonax sampon, 1 cep u kanticu pa ribam sundjerom. Diskove cistim krpom i brake cleanerom. Motor poliram posle pranja Turtle-om (ne svaki put). E sad gde imam dileme trileme i sta me nervira i muci je lanac/felne/viljuska. Prethodni put sam cistio petrolejom ,ide fino, ali bih da pitam da li je bezbedan za boju bar kada su u pitanju felne i viljuska? Ranije sam felne i viljusku cistio Brake Cleanerom (malo me zabrinjava dok cistim ) ali ako je petrolej za sve to i lanac bolji onda cu ubuduce tako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kudi 70 Napisano Jun 28, 2012 Svrati ponekad, 132 postova Lokacija: Loznica Prijavi odgovor kao problematičan 'Ajde prijatelji moze nesto u vezi sa mojom problematikom iz prethodnog postaaaa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobkon51 34 Napisano Januar 13, 2013 U prolazu, 37 postova Lokacija: Kragujevac,Serbia Motocikl: Trenutno nemam,ali se nadam da će biti jednog dana. Prijavi odgovor kao problematičan pranje faminom i trljanje cistom cetkom za farbanje, bogato ispiranje vodom, dizanje zadnjeg tocka u vis i voznja u mestu da se lanac osusi i zagreje i prskanje sprejem za podmazivanje. Ne morate da vozite u mestu,da bi zagrejali lanac.To može,vrlo jednostavno da uradite, bez trošenja goriva.Ako imate industrijski fen,za skidanje boje,sa pristojne udaljenosti,oko 20 cm,možete da osušite lanac.A ako ga nemate,možete čak sa običnim fenom za kosu, to isto da postignete,samo ga više približite lancu. Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bimba 86 Napisano Januar 14, 2013 Svrati ponekad, 183 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: XRV-750-RD04 Prijavi odgovor kao problematičan drugari ja dobio savet probao i prezadovoljan sam rezultatom.... za lanac koristim obicni ULJANI razredjivac koji mozete pomesati u prvoj ruci i sa praskom za ves, zavisi koliko je lanac prljav ponovite par puta, uglavnom na kraju samo cist razredjivac..... dobro susenje i sprej po ps-u a za sve ostale ne cistoce AXELesGRASO, zuta tecnost ima je u svim marketima, moze u koncentrovanom stanju, a moze malo i da se razblazi, za masine koje sline i prave one masne prasnjave taloge najbolje je naprskati na toplu kad je u fazi hladjenja i ostaviti 10-15 min da odradi, postupak i za prvo i za drugo mozete ponavljati dok se boje ne istope jer ni jedna stvar ne pravi ni bele fleke ni ostecenja bilo kakve vrste...... i da ne ispadne da kenjam ja vozim KTM hard enduro i ne sminkam ga previse ali posle pranja sa tim je kao nov... pozzzz Axel Sgrasso je majka Mara za ciscenje. Nema sta nemoze da se ocisti sa njim. Samo jedan oprez. Neke plastike ga bas in ne trpe previse. Kao sto su plastike na instrument tablama i slicne. Iz iskustva i one mogu da se tretiraju ali nebi trebalo da previse dugo ostane na njima. Oko 2-3 minuta. Malo meka cetka, a onda dosta vode i to je to. Cini se kao da je voda ta koja pravi magiju. Srecno. Sve preporuke za Sgrasso. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Februar 18, 2016 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Proljece ide da osvjezimo temu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Februar 18, 2016 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Не приказа он како га је опрао доле, само напрскао wd40 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada malinoa 141 Napisano Februar 18, 2016 Svrati ponekad, 239 postova Lokacija: Beograd Avala Pinosava Motocikl: Yamaha TDM 850 3vd,mz etz 251,mz ts 150, BMW R1100RT,yamaha TDM900,BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Не приказа он како га је опрао доле, само напрскао wd40 Gledaj nastavak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4235 Napisano Februar 18, 2016 Ne silazi, 6590 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/51565-pranje-motorcikla-moj-nacin/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
citizen pg 76 Napisano Februar 22, 2016 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: gsxr 750 k8 Prijavi odgovor kao problematičan valja li dimer koristiti za pranje masine? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...