Jump to content

Moto Zajednica

Piaggio Beverly 300 HPE

Recommended Posts

• Drug član, 426 postova
  • Motocikl: Nmax 155

Bio je i pre HPE modela čajna, pa je završna obrada bila na daleko višem nivou. Svuda se fušeriše, ali 300 hpe po ceni od skoro 6 soma mi ne bi bio ni u kakvom razmatranju. Dodaj na to nosač i oriđiđi top case, pa ćeš doći na sličnu cenu hondinog konkurenta. Da ne otvaramo pandorinu kutiju sa problemima u prenosu kod male forze, ali opet mi je novi Bev bliži Zontesu i Voge nego Hondi i Yamahi. 

Ovo u Greciji je već konkurentna cena za ono što skuter nudi. Napominjem sve je lični utisak na osnovu onoga što sam probao i video.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3794 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Ja cenim da je Zontes recimo daleko kvalitetniji i bolji, samo je pitanje lokalne podrške i logistike.

• Svrati ponekad, 107 postova
  • Motocikl: Vespa GTS 300 hpe

Lično, ako ga uporedim sa Hondom SH350, sve i da je jeftinija ne bih je uzeo u razmatranje jer mi se vizuelno ne sviđa. Beverly je za moj ukus prikaz lepo svedenih linija i dizajna i neuporediv mi je sa tog aspekta sa konkurentskom Hondom.

Naravno, to je već stvar ukusa, ali u tom trenutku sam ga uzeo jer mi je još kao klincu u glavi ostao onaj stari Beverly Cruiser u kog sam bio zaljubljen. Nažalost, novi Beverly ne ostavlja tako snažan i upečatljiv dojam kao što je nekad bio sa sve onim brižno sklopljenim i prelepo dizajniranim detaljima... 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 2 postova

Pozdrav svima, 

ponosni sam vlasnik navedenog modela (verzije 2021) sa plastičnom oznakom beverly. Čekam sada još par dana pa da položim za A2 a ovaj mi stoji od oktobra u garaži zamislite tu muku. Elem, pročitao sam celu temu i malo mi je sada ostao gorak ukus u poslednih par poruka o stavu prema beverlyju posebno od strane osoba koja ga već dugo imaju. Ja na motor posmatram kao na sredstvo koje će da mi olakša život i sa kojom ću da odem od tačke a do tačke b i ponekad da povezem ženu sa sobom. Na Beverlyja sam prešao sa Lybertija 50 i ovo je za mene otkrovenje kako ide. Koliko sam shvatio kod Bevelija su zamerka generalno završna obrada i kvalitet materijala ali šta je sa motorom i prenosom i ostalim mehaničkim delovima to bi trebalo da je na nivou i to je ono što je meni i bitno a za šminku ćemo lako stvarno nisam opterećen tim stvarima. Ovde ima još članova sa Beverlijem pa ako neko može malo da osveži temu sa svojim novim iskustvima. Za sada sam primetio da mi stoji ASR off i da bi trebao neku proceduru kalibrisanja da odradim pa ako neko zna redosled stvari. Takođe primetio sam da mi ključ  ne funkcioniše na daljinu nego mogu da ga otključam tek kada ga prislonim ispod volana pa ne znam da li je to možda zbog zimskog perioda nešto sam pročitao da ako stoji više od devet dana da mora ponovo kalibracija ključa. Hvala i pozdrav.

• Drug član, 3794 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Za rekalibraciju ASR ima opisan postupak u korisničkom uputstvu. Imaš li ga? Mada, slobodno možeš i da ostaviš to isključeno, ionako samo smeta :) Za ključ mislim da nema kalibracija, al možda grešim, pa ipak konsultuj isto uputstvo. 

Probaj prvo da mu promeniš bateriju, možda je oslabila. Mada, trebalo bi valjda da svićka crveno kad je slaba. Drugačije su doduše tehnologije za otključavanje prislonjavanjem (NFC) i na daljinu (WiFi), moguće je i da je WiFi komponenta u kvaru.

• Svrati ponekad, 107 postova
  • Motocikl: Vespa GTS 300 hpe

Za kalibraciju ASR-a sam zaboravio tačno kako ide, a radio sam je. Probaću da nađem. 

Za ključ definitivno prvo zameni bateriju. 

Inače, motor je kao celina dobar. Nema razloga da se sa njim ne zaputiš bilo gde. Ja sam sa suprugom pravio izlete od dvestotinjak kilometara bez problema, tako da samo uživaj. 

• Svrati ponekad, 250 postova
  • Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE

Ako je kao kod vespe gts hpe, kalibracija ASR je jednostavna. Poteraš malo da se ugasi oznaka asr, zatim stisneš zadnju kočnicu, start dugme i asr dugme zajedno, dok oznaka ne počne da trepće. Poteraš motor i držiš konstantno oko 30-40 km/h dok se ne ugasi. I gotovo...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja