RankoBg87 3397 Napisano Avgust 12, 2024 Drug član, 1969 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Nije isto kad je na centralnom, na copavoj i kad se sedne, vidite za vas motor sta pise. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3397 Napisano Avgust 19, 2024 Drug član, 1969 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Da li mozda ima tema vezano za Sirene na motociklima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 11184 Napisano Avgust 19, 2024 Ne silazi, 2574 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Samo "devojka dana"... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3397 Napisano Avgust 19, 2024 Drug član, 1969 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan A dobro, Da li ima tema o zvucnim signalima (sirena)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8591 Napisano Avgust 19, 2024 Ne silazi, 2210 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Za kad ti to treba? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3397 Napisano Avgust 19, 2024 Drug član, 1969 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Pa sto pre da ne zaboravim Hteo bih da stavim neku jacu sirenu pa reko mozda ima neka tema o tome. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 11184 Napisano Avgust 19, 2024 Ne silazi, 2574 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam da li ima tema, znam da su ovde neki ugrađivali Denali model sirene, i prezadovoljni su. Da se ne zezneš kao ja, kupim sad u Grčkoj dve sirene. Namestio, povezao, zvuk katastrofa ! Podešavao na šrafiće, ma užas živi...kinezarija. Vratio sam staru, samo jednu imam, radi odlično. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3397 Napisano Avgust 19, 2024 Drug član, 1969 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Denali znam al nesto me odbija 70 eura, Skittlesu sam ubacio i znam kako se cuje. Znam da od auta npr kad se uzme s jednog modela pa stavi na nesto drugo da ne svira isto i nije to to, ja bi ako moze kao sto imam na 407, bas je jaka, nekad slucajno stisnem pa sam sebe prepadnem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6220 Napisano Avgust 19, 2024 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Blaza je napisao: Ne znam da li ima tema, znam da su ovde neki ugrađivali Denali model sirene, i prezadovoljni su. Da se ne zezneš kao ja, kupim sad u Grčkoj dve sirene. Namestio, povezao, zvuk katastrofa ! Podešavao na šrafiće, ma užas živi...kinezarija. Vratio sam staru, samo jednu imam, radi odlično. Блажо, да би те две сВирене добро радиле морају да се преко релеа напајају директно са акумулатора. Окидање релеа иде са оне две жице које си скинуо са оригиналне сВирене. И да, жице обавезно 2.5 мм2, минимално. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3397 Napisano Avgust 19, 2024 Drug član, 1969 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan A da li mogu sa auta ili mora i za njih rele? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6220 Napisano Avgust 19, 2024 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Мора реле зато што свака сирена вуче од 5 - 8А, како која. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 599 Napisano Avgust 19, 2024 Zainteresovan, 566 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan On 8/8/2024 at 9:07 PM, Krokodilo said: Све сајле за квачило, задње кочнице да, овде добро очистиш, клинером осушиш и утапшаш на сајлу графитни прашак. Иако је сув налепи се на сајлу и подмазује без лепљења опиљка и прашине које уље и маст раде, а после се то понаша као брусни папир. Чистиш прво WD - 40ком или WURTH ROST OFF PLUSом а онда переш клинером. Овај Вурт радим неколико месеци и нешто боље за отклањање рџе и прљавшине нисам срео. Ланце попрскам два пута, оставим 10 минута обришем крпом окретајучи задњи точак,(као нов) и онда спреј за ланац. Ово је за све оне које чачкају сами а желе да буду брзи и ефикасни(да би се возали). А оне које желе више да чачкају него да возе, њима можда ово не одговара Како и да је, ко има могучност нека проба, користим WD из Грчке са савитљивим цревцетом као код туша, сасвим друга прича него ово што се продаје код нас а и код вас претпостављам. Sent from my SM-G998B using Tapatalk Rust off base ili neki skuplji? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2924 Napisano Avgust 19, 2024 Ne silazi, 5018 postova Prijavi odgovor kao problematičan Rust off base ili neki skuplji?овајSent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1688 Napisano Avgust 25, 2024 Drug član, 1052 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Cesto se kaze da motor ,,prasta" ili ,,ne prasta" greske. Npr Bandit 600 prasta, Bandit 1200 ne prasta. Ono sto mene interesuje, sta generalno to znaci? Da li tocak hoce da proklizne ili je problematican ulazak u krivinu...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13655 Napisano Avgust 25, 2024 Ne silazi, 7601 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ako mu otvoriš gas neoprezno ili kad ne treba neće ti biti dobro. Ne samo Bandit 1200 već i bilo koji motor takve snage, bolje reći obrtnog momenta. Kod njega nema elektronike da vadi muda iz procepa. Ja sam taj motor probao zajedno sa tadašnjom devojkom i mogu ti reći da ima toliko snage da nije bitno da li na njemu sedi jedan ili dvoje. Potpuno drugačija zver u odnosu na 600. Mi ga ne uzesmo tada jer je fizički bio mali za nas. Inače... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1688 Napisano Avgust 25, 2024 Drug član, 1052 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan To za gas mi je jasno. Kao i na starim gsr 750 ili 1100, puno snage hrpa gvozdja. Al uglavnom se prica svodi na to da ne prasta u krivinama. Vrv se misli na prebrzo ulazenje, putanju i posle izvlacenje krivine, a pogotovo se spominje u razgovorima brzina prolaska krivine. Da li je kod takvih motora problematicno i spustanja stepena prenosa? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2172 Napisano Avgust 25, 2024 Drug član, 726 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Klizno kvačilo je relativno novijeg datuma na "normalnim" motorima. Spuštanje u nižu bez međugasa pred i u krivini je igranje sa đavolom na motoru od 1200 kubika. Možda nema puno snage, ali definitivno ima puno inercije da zaletiš 4 klipa od po 300 cc svaki. Mada ni ubrzanje nije za šalu. Jednom sam imao čast da vozim repliku Shelby Cobre. Jednu od onih koji naginju izvornoj verziji, bez mnogo pomagala. Iako je snaga "mala", odnos snaga/težina je nevjerovatan. Iako imam dugačko vozačko iskustvo sa vozilima sa zadnjom vučom, samo jednom sam probao da ga "stisnem" i bilo mi je dovoljno da mi više ni ne padne na pamet. U prevodu, usrao sam se od straha. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10619 Napisano Avgust 26, 2024 Drug član, 3429 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, Zarkela je napisao: Cesto se kaze da motor ,,prasta" ili ,,ne prasta" greske. Npr Bandit 600 prasta, Bandit 1200 ne prasta. Ono sto mene interesuje, sta generalno to znaci? Da li tocak hoce da proklizne ili je problematican ulazak u krivinu...? Težina motora je ključna. Ja sam sa TDMom skretao bez ruku, samo se nagnem, sa ovim malo sutra. Baš bih voleo da probam malo TDMa sad, da vidim... Verujem da bih se igrao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1889 Napisano Avgust 26, 2024 (promenjeno) Zainteresovan, 375 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, Zarkela je napisao: Cesto se kaze da motor ,,prasta" ili ,,ne prasta" greske. Npr Bandit 600 prasta, Bandit 1200 ne prasta. Ono sto mene interesuje, sta generalno to znaci? Da li tocak hoce da proklizne ili je problematican ulazak u krivinu...? Poredeći moj prethodni motor, Transalpa i sadašnji : na Trandži sam mogao sabijati u nižu brzinu ili odvrtati gas maltene kako i kad poželim, ovde već mora više da se vodi računa jer svaka naglija promena u tom smislu mi daje opomenu u vidu gicanja na zadnjem točku. Čak i blaže dodavanje gasa u toku skretanja ili u krivini, u zavisnosti od podloge može da bude veliko "no-no" I ovaj motor ne propušta priliku da mi to stavi do znanja. Na TA je to sve bilo mnooogo opuštenije. Skoro sam se provlačio na semaforu, i pazeći da nikoga ne zakačim jer je bilo usko a motor mi širok, stisnuo sam kvačilo u drugoj i na leru se provukao 2 na sat. Taman kad sam stigao među prva dva automobila u koloni, otvorilo se žuto svetlo i ja sam mahinalno pustio kvačilo mislivši da sam u prvoj brzini. Motor se na trenutak ugasio i u istom trenu ponovo upalio "na gur", a ja sam odvrnuo gas da se ne bi potpuno ugasio. Istog trena je motor skočio kao besno kljuse. Mislim da mi je slezinu pomerio, dve nedelje me bolelo ispod rebara. Ne znam kako sam na točkovima ostao, da je bilo kakva prepreka bila ispred mene, skucao bih se kao zadnji debil. Ništa od toga ne bi bilo na 50 konjskih snaga. Eto po meni primeri praštanja i malo manjeg praštanja greški. Mogu misliti kako je na nekoj aždaji od 150 konja. Promenio Avgust 26, 2024 član ironhorse 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6289 Napisano Avgust 27, 2024 (promenjeno) Drug član, 2141 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Društvo, kakva su iskustva što se led farova na novijim motorima tiče? Da li je istina da su na mnogim jeftinijim motociklima fabrički skoro neupotrebljiva u krivinama, da zahtevaju dodatna svetla, modifikacije itd ? Na cfmoto 450mt to mi je jedna od većih mana. Ja inače ne volim i izbegavam da vozim noću, ali sam silom prilika počeo i to da radim. Led svetla koja su za moje standarde fantastična i jaka na pravcu bukvalno postaju neupotrebljiva pri obaranju u krivinama. Jer je snop jako izraženo odsečen, javlja se veliki kontrast i u krivinama kojima lagano može da se prođe 50 - 60 kmh vidljivost postaje 7 - 8 metara rekao bih, preko toga crno. Probao malo da podignem far - ista stvar. Razmišljao sam da stavim maglenke, sada sam definitivno odlučio da to uradim, da pokrijem te neosvetljene uglove, ali eto , čisto razgovora radi - kakva su iskustva sa drugim markama/modelima ? Promenio Avgust 27, 2024 član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4686 Napisano Avgust 27, 2024 Nemanja Stojanović, 1498 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče LED-a, CF mogu samo da uporedim sa Hondom NC, koja je 10x gora i praktično neupotrebljiva čak i na pravcu, ono je smešno slabo svetlo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6289 Napisano Avgust 27, 2024 Drug član, 2141 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan A kakva je bila u krivinama ? Jel i tebi smeta ovo na MT ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4686 Napisano Avgust 27, 2024 Nemanja Stojanović, 1498 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan U krivinama osećaj ko da skrećeš u mrak, nemaš pojma šta je tamo. Baš sam brzo dodao maglenke na NC, a za MT sam ih kupio, namontirao i skinuo. Mislim da je problem najviše u tome što je far fiksiran pravo, i ne možeš da vidiš krivinu dok ne kreneš da skrećeš u nju, u trenutku kada si već komitovan prolasku. Ali da ti odgovorim - ne smeta mi ni približno koliko je na NC. Čak mi nije ni u top 5 primedbi na motor. Far tamo gde osvetljava, osvetljava baš lepo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 6289 Napisano Avgust 27, 2024 (promenjeno) Drug član, 2141 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 6 minutes ago, Skittles said: Mislim da je problem najviše u tome što je far fiksiran pravo, i ne možeš da vidiš krivinu dok ne kreneš da skrećeš u nju, u trenutku kada si već komitovan prolasku. Tako je na većini motora, rekao bih. Ali meni je loše i kad skrećem kroz krivinu, zapravo mi je to problem. Zamisli krvinu koju prolaziš sa 50ak kmh. Bukvalno što više oborim motor sve manje vidim. Snop je bukvalno odsečen na 7 -8 metara od motora. Iza toga crno Na Tenere za koju sam smatrao da nema posebno dobar far - ovakav osećaj nikad nisam imao. A za ovo na pravcu se slažem: 4 hours ago, živke said: Led svetla koja su za moje standarde fantastična i jaka na pravcu Promenio Avgust 27, 2024 član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 221 Napisano Avgust 31, 2024 Svrati ponekad, 378 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha XJ600('91) Suzuki GSX750F('00) Prijavi odgovor kao problematičan Da li je možda na forumu čovek iz Banja Luke kojem je crkao Triumph kod Ljubinja, ili ako neko zna da l je rešen kvar, nadam se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...