Jump to content

Moto Zajednica

Blic pitanja (u vezi motora)

Recommended Posts

• Integrisan, 5743 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Nemam onaj jezicak na bravici - kada gurnem kljuc on se uvuce, kada izvadim vrati.

Razmisljao sam da li nesto tu napraviti neki gumeni mali poklopac cisto da ne ulazi vlaga kad je na otvorenom kao danas.

Nemam ideju za sada kako izvesti.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3135 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija
11 minutes ago, Motorcyclist said:

Nemam onaj jezicak na bravici - kada gurnem kljuc on se uvuce, kada izvadim vrati.

Razmisljao sam da li nesto tu napraviti neki gumeni mali poklopac cisto da ne ulazi vlaga kad je na otvorenom kao danas.

Nemam ideju za sada kako izvesti.

Brate mili, ne preteruj :D :D :D 

A ako si baš zaludan, na Falkoncu sam imao poklopčić (lepo oblikovan, fabrički) koji je imao šarku i prsten koji ide ispod navrtke od kontakt brave. Izvadiš ključ, spustiš poklopčić (s unutrašnje strane beše kao neka gumica) i gotovo. Ako te ne mrzi da tražiš, praviš, igraš se, eto ti ideje.

Promenio član misa-pei

9 minutes ago, misa-pei said:

Brate mili, ne preteruj :D :D :D 

A ako si baš zaludan, na Falkoncu sam imao poklopčić (lepo oblikovan, fabrički) koji je imao šarku i prsten koji ide ispod navrtke od kontakt brave. Izvadiš ključ, spustiš poklopčić (s unutrašnje strane beše kao neka gumica) i gotovo. Ako te ne mrzi da tražiš, praviš, igraš se, eto ti ideje.

Sta ja znam, do sada sam imao, mada on se zna iznjakati mada ovde mi deluje da ga nije ni bilo 😁

• Drug član, 2067 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Kinez ima za sve resenje:

I just found this on AliExpress: US $8.06 | Car Ignition Start Switch Cover One-Step Engine Start Stop Button Guard Automotive Interior Decorative Sticker for Cars andamp; Motorcycles
https://a.aliexpress.com/_EHsxbia

ili ovako:

I just found this on AliExpress: US $3.06 | Car Onekey Start Stop Button Cover Car Interior Decor Sticker Engine Ignition Start Switch Protective Cover Motorcycle StartRing
https://a.aliexpress.com/_EuhIjHg

Promenio član Sharky - Alex
  • Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 129 postova
  • Motocikl: Sym NHT 300

Друштво, да ли је ово нормално да ланац овако као да прескочи и овај звук што се чује?

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Ne silazi, 5083 postova
Друштво, да ли је ово нормално да ланац овако као да прескочи и овај звук што се чује?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Провери луфт на погонској осовини на агрегату, где је предњи ланчаник прикачен.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

• Hvala 1

Ај да едитујем пост да не пишем нови
@krokodilo
Скинуо сам ову пластику и једино што видим да је усрано све, очистио, науљио поново и вратио. И мало сам затегао ланац.
Киша и комарци ме убили а гаражу немам па сам морао да импровизујем кад сам већ кренуо да ј.г. онда лепо узмем велику кашику
5fb3415804cb07b4a2d0d0f4cd63724e.jpg
ec4f6a590ec94fd1ce05c384bdef8323.jpg
059170a8da3b3975a57c8a27e47f11c5.jpg
682da44d07e6ba534dab4316e813bc85.jpg
d2b643df780663dfa268d59626717286.jpg
8c12f9cf60abda0f1222f30018cfdd56.jpg
8ee0096ed517b40060801821ce116603.jpg
Јака импровизација

• Ne silazi, 5083 postova

Колко могу да видим птедњи ланчаник је за замену. Део код зуба конусно оштечен и ланац на њему не належе равномерно. Зато имаш подскакивање истог и звук.

96e02ade6c2bf78e66575da653659717.jpg

• Hvala 1

• Svrati ponekad, 109 postova
  • Motocikl: Transalp XL700

ja imam slican problem, ali mislim da je meni lanac problem, nasao sam dve tri karike koje nisu bas lepo ociscene od spreja budjavog

a ovaj luft na osovini sam snimio ali po internetu svuda nalazim da je to kao normalno, sta vi kazete?

• Svrati ponekad, 163 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Pitanje nije direktno u vezi sa motorima, ali ima veze: Kako perete letnje meš jakne? Kolega mi kaže da on povadi sve protektore i ubaci u mašinu, dok čitam i na jakni, ali i na guglu, preporučuje se da se pere ručno, a ako se oseća negde znoj, da se tu natopi rastvor sirće-voda.

Hvala, poz

3 hours ago, Krokodilo said:

Колко могу да видим птедњи ланчаник је за замену. Део код зуба конусно оштечен и ланац на њему не належе равномерно. Зато имаш подскакивање истог и звук.

96e02ade6c2bf78e66575da653659717.jpg

@Krokodilo

Хвала, видећу кад одем на редован сервис да ми замене и то, јер ми је и даље у гаранцији

• Ne silazi, 1263 postova
  • Motocikl: Hornet 600
pre 23 minuta, markommarko je napisao:

Pitanje nije direktno u vezi sa motorima, ali ima veze: Kako perete letnje meš jakne? Kolega mi kaže da on povadi sve protektore i ubaci u mašinu, dok čitam i na jakni, ali i na guglu, preporučuje se da se pere ručno, a ako se oseća negde znoj, da se tu natopi rastvor sirće-voda.

Hvala, poz

Ja isto povadim protektore i operem u mašini. Ništa joj se nije desilo. Da, kišnu postavu ne perem, naravno.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Integrisan, 10047 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Corduru perem (jakna/pantalone) na 60c, povadim protektore, izvrnem, snireve zakopcam, u susari osusim na bas agresinoj temperaturi.... Problema bez 👌

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 951 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83
Pre 3 sati, markommarko je napisao:

Hvala, poz

Pa da. Dobro pise na jakni. Skines protektore, ti se skines u kupaci, obuces jaknu, i onda pod tus. Najbolje negde na otvorenom da ne prskas po kupatilu mnogo. Onda lepo jabukovo sirce u saku, malo pokvasis vodom pa pod pazuh, dobro istrljas. Isto ponovis na drugoj strani. E onda lagano klasicno sapunjanje (ne macora, samo jakne). Temeperatura vode tek tolika da mozes da drzis ruku ispod, a da se ne opeces. I zato je jako bitno to rucno pranje. Pa kad se dobro ispere sve na neki bajs,. Pozeljno je da bude drumas brzinac, ali i drugi ce zavrsiti posao. Napred namestis na najveci zupcanik, nazad na najmanji i pun gas dok ne isteras svu vodu napolje. Desetak do petnaest minuta bi trebalo da bude dovoljno. U sustini jako jednostavna procedura, jedino sto ti oduzima malo vise vremena.

EDIT: Ovo sam zaboravio. Ako se oznojis dok pedalas onda jbg, moras opet da ponovis ceo proces.

Promenio član Gile
  • Sviđa mi se 2
  • Haha 2

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: Honda VFR800 FI
3 hours ago, markommarko said:

Hvala, poz

Mislim da samo goretex problem, jer navodno obicno deterdzenti mogu da ostete (zapuse) membranu.
Posto nemam goretex, perem u masini, 40 stepeni, povadim protektore, izvrnem, osusim posle prirodno

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1743 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer

I ja perem sve, pa i meš, u mašini nakon što povadim protektore. U DM-u sam, za ovu svrhu, kupio neki deterdžent za osetljive stvari (placeba radi :)) i do sada sve oki.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 148 postova
  • Motocikl: Voge SR3

Meni se na jednoj jakni bulvalno oljuštila reflektujuća traka na rukavima i od tada ne perem u mašini više. Potopim u lavor sa praškom, ostavim par sati i promuljam s vremena na vreme i ubacim u mašinu na ispiranje i centrifugu na kraju 

• Sviđa mi se 1

7 hours ago, shomsi said:

ja imam slican problem, ali mislim da je meni lanac problem, nasao sam dve tri karike koje nisu bas lepo ociscene od spreja budjavog

a ovaj luft na osovini sam snimio ali po internetu svuda nalazim da je to kao normalno, sta vi kazete?

Da luft je normalan na prednjem lancaniku.

• Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja