mali_zmaj 1279 Napisano Octobar 23 prisutan, 1139 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Skupa igračka, za klijentelu sa ozbiljnim kešom, samo ću to reći. Što znači nije moja interesna sfera. Pokupovat će ih ljudi djelom koji će ga ozbiljno voziti, a djelom koji će ga uzeti kao statusni simbol. I to mi je najžalije , kod tako dobre, ali skupe mašine. Majko gledam nekad jedne te iste koji sa ful koferima, po vaz dan sa kafe, na kafu.. Imaju ljudi love šta da se radi. Ko zna zna, ali greota da se ne napravi goli minimum od 10 000 godišnje sa njim!! Naravno putovanja, ne kafendisanja!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2426 Napisano Octobar 23 Andragog, 4993 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi sa lovom uglavnom ne kupuju više GS-ove. Sada su prešli na qvadove. Vikendom na prikolicu i rnjanje dva dana pa kući. To im je mnogo bolja opcija. A može i qvad na kafu ! 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16922 Napisano Octobar 23 Integrisan, 5010 postova Prijavi odgovor kao problematičan Meni su ti kvadovi bezveze. 4 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12783 Napisano Octobar 23 Ne silazi, 7383 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, mali_zmaj said: Skupa igračka, za klijentelu sa ozbiljnim kešom, samo ću to reći. Što znači nije moja interesna sfera. Pokupovat će ih ljudi djelom koji će ga ozbiljno voziti, a djelom koji će ga uzeti kao statusni simbol. I to mi je najžalije , kod tako dobre, ali skupe mašine. Majko gledam nekad jedne te iste koji sa ful koferima, po vaz dan sa kafe, na kafu.. Imaju ljudi love šta da se radi. Ko zna zna, ali greota da se ne napravi goli minimum od 10 000 godišnje sa njim!! Naravno putovanja, ne kafendisanja!! A jbg nismo ni mi ostali bolji. Retki su ljudi koji prelaze ozbiljne kilometraže. A uvek gledamo neku opremu, ne valja Varadero daj Afriku 1000, pa ipak bolje 1290 ADV R i sve se tako razbacuju pare a ne vozi se nigde. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16922 Napisano Octobar 23 Integrisan, 5010 postova Prijavi odgovor kao problematičan Postali smo gori od pecarosa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandzi... 30 Napisano Octobar 23 U prolazu, 71 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha diversion 900, Kawasaki ninja zx 12 r, Kawasaki 1400 Gtr, Honda Varadero XL 1000 V, Bmw R 1300 GS Prijavi odgovor kao problematičan Bmw R 1300 Gs, nize sediste sa grejacem na prodaju, odlicno. 250e. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3579 Napisano Octobar 23 Malinar u pokusaju, 1707 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, mali_zmaj je napisao: Majko gledam nekad jedne te iste koji sa ful koferima, po vaz dan sa kafe, na kafu.. Imaju ljudi love šta da se radi. Ko zna zna, ali greota da se ne napravi goli minimum od 10 000 godišnje sa njim!! Naravno putovanja, ne kafendisanja!! Jbg svako ima svoj merak, neka ih ako tako vole. Meni ne smetaju. Ja lično volim sve motore, sve marke i sve klase. Ne volim što me u poslednje vreme, u koju god se priču uključim u nekoj grupi motociklista, ljudi gledaju kroz vrednost mog motora. Po nekom pravilu, što skuplji i noviji motor, to u društvu više kredibiliteta ima taj lik. Nekako se sve gleda kroz novac. Ovo se ne odnosi na GS, koji je ipak perjanica klase, već i na ostale brendove, jbg materijalni je ovaj svet u kome živimo. Zato sve manje idem na okupljanja i sve manje posećujem druženja gde su velike grupe motociklista. Prostim rečima, dosta sam se naslušao proseravanja. A razmeniti reč sa ljubiteljima dvotočkaša je uvek lepo. I tačno se vidi ko to vozi jer istinski voli, a ko iz prestiža i pomodarstva. A za 1300 adv će biti kupaca i iz jedne i iz druge grupe. Ipak je to u osnovi odličan motor. 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2636 Napisano Octobar 23 Drug član, 1004 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Poslato sa MNA-LX9 pomoću Tapatoka 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16922 Napisano Octobar 23 Integrisan, 5010 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sta im je sa prednjim krajem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KoleD 423 Napisano Octobar 24 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suzuki Bandit GSF 650; BMW F800 GT Prijavi odgovor kao problematičan Danas tri 1300 GSA izašla da peglaju autoput. Lako se prepoznaju po onim kockastim rezervoarima. Svi sa prelepljenim Bg tablama.Lepo izgledaju i brzi su kao munje. Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1279 Napisano Octobar 24 prisutan, 1139 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan On 23. 10. 2024. at 9:30, Alekre je napisao: A jbg nismo ni mi ostali bolji. Retki su ljudi koji prelaze ozbiljne kilometraže. A uvek gledamo neku opremu, ne valja Varadero daj Afriku 1000, pa ipak bolje 1290 ADV R i sve se tako razbacuju pare a ne vozi se nigde. Evo javlja mi moj prijatelj iz Slovenije , zamjenio GS-a čini mi se 2006-to, za 2017-18 GS-a. Ali čovjek je sa tim prošlim, dal ove, ili prošle zgazio 20 000. Svake godine imaju dva ozbiljna putovanja. Prije po mjeseca se iz Maroka se vratili!! Divim mu se.. Nije bogataš, dal je poslovođa u firmi, ili tako nešto. Ima vremena očito. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1279 Napisano Octobar 24 prisutan, 1139 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan On 23. 10. 2024. at 13:55, milomir22 je napisao: Jbg svako ima svoj merak, neka ih ako tako vole. Meni ne smetaju. Ja lično volim sve motore, sve marke i sve klase. Ne volim što me u poslednje vreme, u koju god se priču uključim u nekoj grupi motociklista, ljudi gledaju kroz vrednost mog motora. Po nekom pravilu, što skuplji i noviji motor, to u društvu više kredibiliteta ima taj lik. Nekako se sve gleda kroz novac. Ovo se ne odnosi na GS, koji je ipak perjanica klase, već i na ostale brendove, jbg materijalni je ovaj svet u kome živimo. Zato sve manje idem na okupljanja i sve manje posećujem druženja gde su velike grupe motociklista. Prostim rečima, dosta sam se naslušao proseravanja. A razmeniti reč sa ljubiteljima dvotočkaša je uvek lepo. I tačno se vidi ko to vozi jer istinski voli, a ko iz prestiža i pomodarstva. A za 1300 adv će biti kupaca i iz jedne i iz druge grupe. Ipak je to u osnovi odličan motor. Ma bezveze, ja se oduševim kad god neko koga ja znam, kupi nešto dobro, bilo to auto ili motor, i nisam zavidan, "i tata bi sine", znaš kako kažu!! Al nemam keša!! Gledati "čiji je duži" je za sitne duše!! Ja sa motora od 1000ccm Japanca, sišao na 700ccm Kineza-Žabara, i mogu misliti komentare ljudi, vidi budale prodade Hondu!!! A ja uživam kad vozim, legao mi motorić, ajd zdrao.. Ma GS je mašina za poželjeti!! Te podjele me generalno isfuravaju!! Mada liep povod za zajebanciju.. onako međusobno, dok se neko ne pripali!! 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 2727 Napisano Octobar 24 Braveheart, 702 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan On 10/23/2024 at 8:22 AM, srbac said: Ljudi sa lovom uglavnom ne kupuju više GS-ove. Sada su prešli na qvadove. Vikendom na prikolicu i rnjanje dva dana pa kući. To im je mnogo bolja opcija. A može i qvad na kafu ! Ne zelim da vređam ali mislim da je svaki Balkanski alfa ljakse koji ima neki dinar kupio qvada... lepo su se prodavci nafatirali od prodaje qvadova. Nemam zelju ni da ga probam a kamoli da ga kupim, kod mene u kraju kad ih vidim kako divljaju po ulicama a ne po prirodi ili nekim planinskim predelima zasta su namenjeni... 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveti Atila 620 Napisano Octobar 24 (promenjeno) Svrati ponekad, 319 postova Lokacija: Zemun / Žarkovo Motocikl: Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se ovo dosta sviđa. Ako ne želim da se smaram po gradu, prebacim lepo u D, ako hoću da vozim old skul, i dalje menjam brzine kad hoću, samo što ne moram da stiskam kvačilo. Ne vidim zašto bi neko imao nešto protiv ovog sistema (ok, osim cene i kompleksnosti možda) Promenio Octobar 24 član Sveti Atila 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15650 Napisano Octobar 25 Drug član, 1787 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Zahvaljujući ljudima iz BMW Delta Beograd, imao sam priliku da se detaljnije "družim" sa sve četiri verzije tek predstavljenog modela R1300 GSA za 2025. godinu. Osnovna varijanta dolazi u kolor šemi pod nazivom "Racing red". Tačnije, crvena boja se smatra za osnovnu i najjeftinija je, a na sam motor možete dodati skoro sve kao i na ostale skuplje verzije. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15650 Napisano Octobar 25 Drug član, 1787 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Sledeća varijanta je "Triple black", najtraženija i najprodavanija kolor varijanta GS-a, bar kada je naše tržište u pitanju. 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6062 Napisano Octobar 25 Drug član, 4149 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Kakvi su tvoji utisci sa vožnje??Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15650 Napisano Octobar 25 Drug član, 1787 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan @el classico pišem uskoro... ---------------------------------- Sledeća, ujedno i najskuplja kolor varijanta je "Option 719 Karakorum". Osim toga, ovaj motocikl ću pamtiti ne samo jer je to prvi R1300 GSA koga sam vozio, već mi je to i prva vožnja GS-a sa automatizovanim kvačilom. Dopalo mi se to što je ova zelena mat, za razliku od one sjajne koja je na običnom GS-u. Dodatna svetla (maglenke) više nisu na rol-baru, sada se nalaze integrisana levo i desno od (sada već čuvenog) kontroverznog Matriks LED X fara. Rešetkasete zaštite na dodatnim svetlima su standard na ovom modelu. Kod starijih modela mogli ste da podešavate ugao (gore/dole) pod kojim će maglenke da bacaju svetlo. Kod novog GSA maglenke su fiksne, tako da nisam siguran da li će i koliko noću smetati ostalim učesnicima u saobraćaju. Kada sam se već dotakao fara, identičan je kao i na običnom GS-u. Oba svetla (dugo i oboreno) nalaze se u centralnom delu fara, dok poziciona svetla sa centralnim sočivom formiraju X. Prednji radar je pozicioniran na istom mestu kao kod GS-a, odmah iznad fara. O njemu nešto više kasnije, kada budem pisao o utiscima iz vožnje. Ono što mi je svakako upalo odmah u oči su novi nosači bočnih kofera. Izgledaju kao da su Bavarci dan pred premijeru shvatili da su zaboravili da naprave nosače kofera, pa su se uz pomoć 3D štampača nekako snašli. Šalu na stranu, novi nosači bočnih kofera mi zaista nisu legli, kao da su sa nekog drugog motora. Na sva četiri GSA modela nosači su u istoj boji. A ako bolje pogledate, u centralnom delu motocikla se vidi ram koji je crne bolje, zatim se ispod sedišta proteže zadnji deo rama koji je tamnosive boje, a kao šlag na tortu dolaze svetlosivi nosači. Baš ga naređaše... Inače, novi alu nosači iako (po meni) vizuelno neskladni, deluju izuzetno čvrsto i verujem da će raditi posao bez problema. U centralnom delu levog nosača nalazi se kontakt za struju koji je na fotografiji zaštićen plastičnim čepom. Za razliku od GS-a, GSA nema centralno zaključavanje kofera. Levi kofer će imati napajanje zbog USB punjača koji se nalazi u njemu, dok će centralni (gornji) kofer imati napajanje zbog USB punjača i unutrašnjeg osvetljenja. Desni kofer neće imati napajanje strujom. Za razliku od GS-a koji ima mono, GSA ima produžen i pojačan dvodelni zadnji ram predviđen da se nosi sa više tereta, ali i da putnicima omogući više mesta i bolju udobnost. Iako drugačijeg kockastijeg oblika, rezervoar je ostao istog kapaciteta (30l). Ono što je novost su nova mesta za kačenje OEM tank torbe. Zaista praktična stvar i o tome ću nešto kasnije. Još jedna novost je to da korman nije više direktno (kruto) povezan sa prednjom viljuškom. Sada se ispod kormana nalazi jedan novi "fleksibilni" deo koji vozaču daje dodatnu udobnost i pruža bolji osećaj, bolju vezu sa podlogom. Zvuči čudno, ali kaseta za sitnice na vrhu onolikog rezervoara je za nijansu manja na GSA nego na GS-u. U ovu kasetu recimo nisam uspeo da smestim Samsung S23 ultra sa tanjom maskom, dok na običnom GS-u to nije bio problem. Bolje je to što sada poklopac po otvaranju ostaje podignut, dok je na GS-u padao. Nažalost, i dalje nije moguće bežično puniti telefon, već je to moguće preku USB punjača koji se nalazi ispod gumene podloge. Nema ručice kvačila. Više o tome kada budem pisao o utiscima iz vožnje. Pošto se radi o istom agregatu, i GSA ima pozamašni prednji lonac, koji osim što obavlja funkciju katalizatora daje mogućnost da zadnji izduvi budu manji i skladniji. Već sam pisao da je saradnja između BMW-a i Bremba došla na ivicu jer nisu mogli da se dogovore o načinu na koji će brendirati kočiona klješta. Rešenje mukotrpnih pregovora vidite na slici i isto je kao na novom GS-u. U odnosu na odlazeći R1250 GSA model čiji su diskovi bili prečnika 305mm, R1300 GSA je opremljen diskovima prečnika 310mm. Japanski Nissin je i dalje odgovoran za kočione cilindre, dok su za protok kočione tečnosti (kao i kod prethodnih generacija) zadužena teflonska creva. Kada spomenuh teflonska creva, zanimljivo je da ih samo BMW i Dukati fabrički ugrađuju na svoje maksi enduro motocikle, svi ostali motocikli na tržištu iz te kategorije dolaze sa klasičnim crevima. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3579 Napisano Octobar 26 Malinar u pokusaju, 1707 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Možda u današnje vreme samo bmw i ducati u osnovi imaju teflonska creva, moj triumph iz 2009. ima fabrički ugradjena teflonska creva takodje. Sutra, 26.10. u BMW centru Mitić u Nišu smo pozvani da vidimo predstavljanje i provozano novi 1300 GSA. Ako uspem da se iskombinujem sa obavezama, skoknuću da probam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15650 Napisano Octobar 26 Drug član, 1787 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Za razliku od odlazećeg R1250 GSA, ispod prednjeg kljuna sada ne može čačkalica da stane. Još od 1923. godine Opcija 719 je kod BMW-a predstavljala sva posebna rešenja kojima bi se ispunjavali individualni zahtevi kupaca. Njima bi se u fabrici personizovali razni detalji i delovi na vozilu, što bi kao rezultat dalo poseban i jedinstven izgled. Na odlazećem R1250 GS-u i GSA, Opcija 719 je stvarno bila "bogata" i sadržala je zavidan deo delova od ručno brušenog aluminijuma. Naravno, koga to zanima i ko je želeo da plati, mogao je još i da bira između srebrnih (sivih) i dvobojnih (crno-sivih) kombinacija. Nažalost, za najnoviju generaciju GS modela to ne mogu da kažem. Osim cene koja je ostala "na nivou", sa onim što nudi, Opcija 719 je fino pala. Poklopac rezervoara kočione tečnosti za prednju kočnicu sada izgleda poprilično jednostavno. Ranije su u Opciji 719 kompletne dekle bile od brušenog aluminijuma, sada je samo poklopac od bobine (svećice). Nogostupi, šaltalica i poluga zadnje kočnice su i dalje obuhvaćene promenom, kao i ručica prednje kočnice i kvačila (ako je ima). Međutim, nema više lepih aluminijumskih retrovizora i čepa za ulje. Sada je sve plastika, sve je isto kao i na ostalim modeima koji nemaju Opciju 719. Ono što mi se više sviđa u odnosu na odlazeći model je finiš, odnosno boja dekli i cilindara. Na starijim generacijama je to bila glatka crna boja. Sada je to zaista lepa nijansa mat sive koja ima neku sitnu teksturu, kao da je prskana. Takođe, na cilindrima se sa gornje i donje strane i dalje nalaze rebra čija je uloga bolje odvođenje toplote. Međutim, pomenuta rebra su sada osetno manja u odnosu na prethodne generacije, što predočava na to da da je sada akcenat stavljen na hlađenje vodom. Verovatno ste svi do sada primetili dodatak na rol-baru koj štiti dekle, sada ima pomalo čudan izgled jer taj dodati deo poprilično štrči sa strane. Namena tog dela je prvo da spreči kontakt ručica (kormana) i gornjeg dela motocikla sa podlogom prilikom pada. A druga funkcija mu je da nakon pada omogući lakše podizanje motocikla, jer je motocikl sada već pod uglom i skoro je nemoguće da potpuno "legne" na bok. Sledeće dve fotografije nisu moje, dobio sam ih od drugara koji je bio u BMW-u (Nemačka) na obuci vezanoj za novi R1300 GSA. Na fotografijama se upravo vidi demonstracija ovoga o čemu sam pisao. Kontakt za struju na nosaču centralnog kofera, kada se skine zaštitni poklopac. I kočnica na zadnjem točku je unapređena novim Brembo kočionim klještima. Prečnik zadnjeg diska je sada 285 u odnosu na nekadašnjih 276mm. TFT displej je ostao nepromenjen. Ubačeno je samo nekoliko novih detalja vezanih za informacije o novim sistemima, koje odlazeći 1250 nije imao... ...kao i sportski izgled displeja koji se bira u meniju. Komande na volanu su manje više iste. Ono što meni lično smeta je to što je dugme za maglenke izbačeno a dodato je dugme za brz ulazak u posebni meni, kao i dugme za brz odabir opcija u tom meniju - poput dizanja i spuštanja vizira (recimo). Visina vizira se sada podešava električnim putem, nisam siguran da i dalje postoji manuelna opcija. Naravno, ukoliko se izabere kao opcija, tu je i dugme za odabir rada novog ASA (Automated Shift Assistant) sistema. O tome nešto kasnije... 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bratislav 1973 440 Napisano Octobar 26 (promenjeno) Svrati ponekad, 411 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, yogibear said: Za razliku od odlazećeg R1250 GSA, ispod prednjeg kljuna sada ne može čačkalica da stane. Još od 1923. godine Opcija 719 je kod BMW-a predstavljala sva posebna rešenja kojima bi se ispunjavali individualni zahtevi kupaca. Njima bi se u fabrici personizovali razni detalji i delovi na vozilu, što bi kao rezultat dalo poseban i jedinstven izgled. Na odlazećem R1250 GS-u i GSA, Opcija 719 je stvarno bila "bogata" i sadržala je zavidan deo delova od ručno brušenog aluminijuma. Naravno, koga to zanima i ko je želeo da plati, mogao je još i da bira između srebrnih (sivih) i dvobojnih (crno-sivih) kombinacija. Nažalost, za najnoviju generaciju GS modela to ne mogu da kažem. Osim cene koja je ostala "na nivou", sa onim što nudi, Opcija 719 je fino pala. Poklopac rezervoara kočione tečnosti za prednju kočnicu sada izgleda poprilično jednostavno. Ranije su u Opciji 719 kompletne dekle bile od brušenog aluminijuma, sada je samo poklopac od bobine (svećice). Nogostupi, šaltalica i poluga zadnje kočnice su i dalje obuhvaćene promenom, kao i ručica prednje kočnice i kvačila (ako je ima). Međutim, nema više lepih aluminijumskih retrovizora i čepa za ulje. Sada je sve plastika, sve je isto kao i na ostalim modeima koji nemaju Opciju 719. Ono što mi se više sviđa u odnosu na odlazeći model je finiš, odnosno boja dekli i cilindara. Na starijim generacijama je to bila glatka crna boja. Sada je to zaista lepa nijansa mat sive koja ima neku sitnu teksturu, kao da je prskana. Takođe, na cilindrima se sa gornje i donje strane i dalje nalaze rebra čija je uloga bolje odvođenje toplote. Međutim, pomenuta rebra su sada osetno manja u odnosu na prethodne generacije, što predočava na to da da je sada akcenat stavljen na hlađenje vodom. Verovatno ste svi do sada primetili dodatak na rol-baru koj štiti dekle, sada ima pomalo čudan izgled jer taj dodati deo poprilično štrči sa strane. Namena tog dela je prvo da spreči kontakt ručica (kormana) i gornjeg dela motocikla sa podlogom prilikom pada. A druga funkcija mu je da nakon pada omogući lakše podizanje motocikla, jer je motocikl sada već pod uglom i skoro je nemoguće da potpuno "legne" na bok. Sledeće dve fotografije nisu moje, dobio sam ih od drugara koji je bio u BMW-u (Nemačka) na obuci vezanoj za novi R1300 GSA. Na fotografijama se upravo vidi demonstracija ovoga o čemu sam pisao. Kontakt za struju na nosaču centralnog kofera, kada se skine zaštitni poklopac. I kočnica na zadnjem točku je unapređena novim Brembo kočionim klještima. Prečnik zadnjeg diska je sada 285 u odnosu na nekadašnjih 276mm. TFT displej je ostao nepromenjen. Ubačeno je samo nekoliko novih detalja vezanih za informacije o novim sistemima, koje odlazeći 1250 nije imao... ...kao i sportski izgled displeja koji se bira u meniju. Komande na volanu su manje više iste. Ono što meni lično smeta je to što je dugme za maglenke izbačeno a dodato je dugme za brz ulazak u posebni meni, kao i dugme za brz odabir opcija u tom meniju - poput dizanja i spuštanja vizira (recimo). Visina vizira se sada podešava električnim putem, nisam siguran da i dalje postoji manuelna opcija. Naravno, ukoliko se izabere kao opcija, tu je i dugme za odabir rada novog ASA (Automated Shift Assistant) sistema. O tome nešto kasnije... Meni se recimo ne dopada sto nema vise centralno stop svetlo, na polugi menjaca nema vise podesavanja koje je imao model 1250 adv tj onaj deo poluge koju stopalom pomeramo nema podesavanje a da ne mora komplet cela poluga menjaca da se dira. Takodje na prethodnom modelu 1250adv na polugi kocnice je moglo da se podesava u opciji off road voznje i stajanja u toku voznje,bila je opcija preklopne "papucice". Kod voznje i polozaja stajanja na off-u sad je nezgodnije na novom rezervoaru 1300GSA. Negde dobijes negde izgubis. Slazem se za nosace zadnjih kofera ali je vrv i to deo kockastog dizajna ili sto bi drugar rekao "avangarda". Mislim da je bolje resenje za suvozaceve fuzastere na modelu 1250 gde su bili s gumom lakse za penjanje na motor nego sad bez guma jer stopalo se tesko rotira na nazubljenom fuzasteru. Promenio Octobar 26 član Bratislav 1973 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4031 Napisano Octobar 26 Drug član, 917 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2426 Napisano Octobar 26 (promenjeno) Andragog, 4993 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Meni su smešni ovi kreš barovi što toliko vire. Sad mogu i tu torbicu da stave Verujem da je motor odličan ! Promenio Octobar 26 član srbac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 2727 Napisano Octobar 26 Braveheart, 702 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan Generalno baš mi se sviđa gs adventure pogotovo u ovoj zelenoj boji kao neki transformers Kako ti se čini Yogibear snaga samog motora prilikom dodavanja gasa, preticanja auotomobila i sl. rad quickshiftera... Jel se oseti da je jači od prethodnika, imao sam prilike da probam starije modele gs.a pa me malo tu zanima oko same snage. Kočnice znamo da su najbolje u klasi, da se motor vozi kao na igrici sto bi rekli... I hvala ti na ovako detaljnom testu što imas vremena i zivaca da sa nama podelis malo utiske 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rastkojokic 1674 Napisano Octobar 27 (promenjeno) Drug član, 2280 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW 1300 GS, Sherco SE 300 Factory Prijavi odgovor kao problematičan Evo da dopunim utiske posle 5000km na 1300ki (obicnom)... Sveopsti utisak je fantastičan! Ja sam ga uzeo sa namenom da mogu da putujem na njemu ali takodje i da ga vozim po gradu. Glavna mana za grad mu je bokser motor na koji treba pripaziti, sve ostalo je do vozaca Na otvorenom putu je najbolje nesto sto sam do sada vozio. Uzivanje je voziti ga i sporo i dinamicno. Ovaj motor nije za offroad - sta god pricali i kako god ga reklamirali Jedna stvar koju nisam ocekivao da ce biti dobra... A to je turn by turn navigacija. Jako je dobra, za razliku od KTM-ove! Precizna je i ima dosta informacija na ekranu da znate gde i kada treba da skrenete. Jos kada je uparim sa malom (enduro) navigacijom Garmin 35 - nema greske! Meni je ovo idealna kombinacija jer Garmin35 stavim i skinem za 2 sekunde. Prima obicne baterije pa ne moram da se bakcem sa kablovima i slicnim stvarima. Plus kada mi ne treba i skinem je, nosac je toliko mali da se ne primecuje. Spominjem ovo jer je onaj fabricki nosac za navigaciju kod BMW-a meni licno uzasan kada se navigacija ne nosi. Prvo sto blokira pogled, drugo sto izgelda kao da mu je nesto otpalo kada nema uredjaja. Od zamerki do sada: - Kocnica pri emergency zaustavljanju pri duzem drzanju na maksu kao da krene malo da smeksava. - Izludjuje me sto kada kocite prednjom takodje se automatski pritiska i zadnja. Stvara los osecaj na papucici zadnje kocnice kada stavite nogu na istu. (ovo bi trebalo da se iskljuci pri razlicitim modovima voznje ali ja jos uvek nisam uspeo) - Nekada dugme za kontakt ne reaguje na prvi pritisak. - Velika zamerka za Deltin Servis: Zakazao sam prvi servis jedne subote. Motor na satu ima 800km. U uputstvu stoji da prvi servis treba da se radi od prvih 600km do 1600km. Meni je bilo bitno da uradim prvi servis pre putovanja. Serviser odmah sa vrata vidno iznerviran sto ima posla u subotu mi kaze da na motoru ne treba da se radi servis pre 1000km. Ja mu kazem da uputstvo kaze drugacije. On me uverava da nema sanse. Nakon sto sam izvadio isto i pokazao mu, morao je (bio primoran) da primi motor. Kada sam dosao po motor rekli su mi da nemaju na stanju ulje za kardan i da mi isto nisu promenili - ceka se, javice mi kada dodje, na listi čekanja sam!!! Meni se srecom put otkaze. Cekam dve nedelje niko me ne zove. Zovem ja, kazu mi dovezite motor, upravo stiglo ulje (da jeste stvarno bas tada evo unosi sa kamiona Pera Ložač) Sve u svemu servis mi ne uliva ni malo poverenja, ali jbg garancija. Za razliku od momaka iz prodaje kojima skidam kapu! Promenio Octobar 27 član rastkojokic 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...