piki 11626 Napisano Jul 15 Drug član, 1292 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan jebo ja to kad treba da trazim sta ce da mi se svidi i da prodje vreme ,to je isto kao pre 3 veka kad te ozene ili udaju sa 13 godina, pa kao navići ćeš se. Problem je sto ljudi sa kintom su čekali ovaj model da bi kupili nesto novije lepse bolje i sad ne znaju sta drugo da uzmu jer su se navikli na brend i na 1200,1250 koji je 5 u čelo po lepoti za ovog1300adv(a i oni su po lepoti 6 pratilja). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1882 Napisano Jul 15 (promenjeno) Zainteresovan, 375 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Ovi što im se gadi BMW su potpuno isti kao četvorogodišnji klinac kad je za ručak pečenje. "Kmeeee, ne sviđa mi se, ne sviđaa mii seeee, neeeću, ružnoo jeeee...šmrc" Kažeš mu da ustane od stola, bez ljutnje, shvatiće šta valja kad poraste. Ili neće, jebiga, ako bude neki lepi, nežni dečko. Promenio Jul 15 član ironhorse 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12786 Napisano Jul 15 Ne silazi, 7385 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan A dobro, pa valjda svako ima pravo da kaže da mu se ne dopada ili da napiše bilo pozitivnu ili negativnu kritiku. Ne mora odmah "ovakav si onakav si, nemaš pojma" itd. Proizvođač je lukav i on tačno zna kakvoj je klijenteli je namenio motocikl i šta ona želi. Oni su stvorili brend unutar brenda i kreirali lifestyle/statusni motocikl. Ko sad kako gleda na to, to je druga stvar. U pravu su oni koji ga hvale i oni koji kude. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2551 Napisano Jul 15 Drug član, 1614 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Da ostavimo po strani izgled i dizajn ali kad pročitaš ovako neko grozno iskustvo i loše tehničko rešenje za proizvod koji bi trebalo da bude premium po svemu, onda jbg... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1882 Napisano Jul 15 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan pre 25 minuta, Alekre je napisao: A dobro, pa valjda svako ima pravo da kaže da mu se ne dopada ili da napiše bilo pozitivnu ili negativnu kritiku. Ne mora odmah "ovakav si onakav si, nemaš pojma" itd. Proizvođač je lukav i on tačno zna kakvoj je klijenteli je namenio motocikl i šta ona želi. Oni su stvorili brend unutar brenda i kreirali lifestyle/statusni motocikl. Ko sad kako gleda na to, to je druga stvar. U pravu su oni koji ga hvale i oni koji kude. Dobro de, sprdamo se. Oni su kao protiv a ja sam kao za, nemoj da si toliko ozbiljan. Zabolje me za motor koji neću kupiti sigurno, a i da se desi čudo pa oću isto me zabolje šta ko misli. Vidiš li šta vozim, nećete valjda mene da uzimate za ozbiljno kad ja dajem ocene o izgledu motora, aman čoveče saberi se 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4924 Napisano Jul 15 Drug član, 1876 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Meni se obični ne ADV više sviđa ovako sa slika. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2634 Napisano Jul 15 Drug član, 1294 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Takođe. Ali kako odoleti iskušenju da se ipak uzme ADV?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12786 Napisano Jul 15 Ne silazi, 7385 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, ironhorse said: Dobro de, sprdamo se. Oni su kao protiv a ja sam kao za, nemoj da si toliko ozbiljan. Zabolje me za motor koji neću kupiti sigurno, a i da se desi čudo pa oću isto me zabolje šta ko misli. Vidiš li šta vozim, nećete valjda mene da uzimate za ozbiljno kad ja dajem ocene o izgledu motora, aman čoveče saberi se Ej, razumemo se, taman posla. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4924 Napisano Jul 15 Drug član, 1876 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Pa ako ti treba ADV onda ga i uzmeš i oprostiš mu što je gadan. Bio sam na nekoliko mesta gde ti itekako dobro dođe taj višak goriva. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2121 Napisano Jul 16 Drug član, 793 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Иииимааааа реееешеееењааааа за нас који возимо обичне. Јој када наручим сад одма’ један, па турим на десни куфер, нека мисле комшије да идем далеко а ја само до града на кафу и то ћу црвени, да вуче на радост 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1882 Napisano Jul 16 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Немања je napisao: Иииимааааа реееешеееењааааа за нас који возимо обичне. Јој када наручим сад одма’ један, па турим на десни куфер, нека мисле комшије да идем далеко а ја само до града на кафу и то ћу црвени, да вуче на радост Dok ne poturiš masnu kesu između čepa i kante da dobro dihtuje, i ako ti motor ne smrdi na benzin ko motorna testera, niko ti neće verovati da je unutra stvarno gorivo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4924 Napisano Jul 16 Drug član, 1876 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 50% više goriva u rezervoaru nije zanemarljivo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2121 Napisano Jul 16 Drug član, 793 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, ironhorse je napisao: Dok ne poturiš masnu kesu između čepa i kante da dobro dihtuje, i ako ti motor ne smrdi na benzin ko motorna testera, niko ti neće verovati da je unutra stvarno gorivo Па то се подразумева, ипак сам ја дете које је закачило санкције па знам како кад шверц комерц ради 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 807 Napisano Jul 18 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan Vlasnici novih R1300GS moraju do daljnjega, najvjerojatnije do 2025., voziti sa bočnim koferima privezanim posebnim gurtnama, jer su im otpadali poklopci. Ljepota, za motor koji košta k'o svetog Petra kajgana. To, nakon što su imali prvi opoziv zbog požara koji su se javljali uzrokovanih relejima, i zamjene čitavih mašina zbog šarafa na klipnjačama. Cijela vijest: https://www.motorradonline.de/enduro/rueckruf-bmw-r-1300-gs-vario-koffer-und-vario-topcase-update/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16928 Napisano Jul 18 Integrisan, 5012 postova Prijavi odgovor kao problematičan A gurtna u M bojama 200e 2 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
viciousdobbie 9 Napisano Jul 19 U prolazu, 15 postova Motocikl: GSX S1000GT Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da je ovo vest sa njuz.net I posle kažu skupi ovi Suzukijevi koferi, sad mi nije žao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1280 Napisano Jul 19 prisutan, 1139 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Moje Benellijeve ko otvori , a nije robijao par godina, alal mu ćufte!! Šalu na stranu, ne znam što izmišljaju toplu vodu, kad već ima isprobanih riješenja?? Ne mjenjaj ono što radi, samo ga malo picni ako treba! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1882 Napisano Jul 19 Zainteresovan, 375 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Čekaj ljudi, Aj sad bez zajebavanja. O čemu se tu radi? Praviš 100 + godina motocikle, pa pre 90 godina je tvoja fabrika poslala 70.000 motocikala u bespuća Sovjetskog Saveza koji su se pokazali izvrsno. Da ne pominjem gomilu potonjih modela među kojima su mnogi stekli status kultnog, ako ni zbog čeg, ono zbog kvaliteta. Dakle umeš napraviti motor, sve što ima da se zna o motociklu znaš - iskustvo je ogromno. I onda ti otpalo ovo, zapalilo se ono. I sve to na motoru koji košta toliko da je kineski relej sramotan izgovor. Kako jebote? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16928 Napisano Jul 19 Integrisan, 5012 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, viciousdobbie said: Nadam se da je ovo vest sa njuz.net I posle kažu skupi ovi Suzukijevi koferi, sad mi nije žao. Ako pitas za moj post, to sam izmislio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2121 Napisano Jul 19 Drug član, 793 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, ironhorse je napisao: Čekaj ljudi, Aj sad bez zajebavanja. O čemu se tu radi? Praviš 100 + godina motocikle, pa pre 90 godina je tvoja fabrika poslala 70.000 motocikala u bespuća Sovjetskog Saveza koji su se pokazali izvrsno. Da ne pominjem gomilu potonjih modela među kojima su mnogi stekli status kultnog, ako ni zbog čeg, ono zbog kvaliteta. Dakle umeš napraviti motor, sve što ima da se zna o motociklu znaš - iskustvo je ogromno. I onda ti otpalo ovo, zapalilo se ono. I sve to na motoru koji košta toliko da je kineski relej sramotan izgovor. Kako jebote? Хипер продукција+сервисери+уштеда материјала итд итд.. Верујем да знају итетако да направе али више им се не исплати да то траје деценијама…. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1358 Napisano Jul 19 Drug član, 1138 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Zbog takvog stava će velika većima i preći na kineze motore čim oni počnu sa proizvodnjom modela kao sto je gs adv Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12786 Napisano Jul 19 Ne silazi, 7385 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, ironhorse said: Čekaj ljudi, Aj sad bez zajebavanja. O čemu se tu radi? Praviš 100 + godina motocikle, pa pre 90 godina je tvoja fabrika poslala 70.000 motocikala u bespuća Sovjetskog Saveza koji su se pokazali izvrsno. Da ne pominjem gomilu potonjih modela među kojima su mnogi stekli status kultnog, ako ni zbog čeg, ono zbog kvaliteta. Dakle umeš napraviti motor, sve što ima da se zna o motociklu znaš - iskustvo je ogromno. I onda ti otpalo ovo, zapalilo se ono. I sve to na motoru koji košta toliko da je kineski relej sramotan izgovor. Kako jebote? Ja kad napišem kakvo je zlo autoindustrija mene ovde napljuvaše na forumu. Prošli mesec je bilo 10 godina kako sam u istoj. Svašta sam video i čuo. Nažalost čovek koji nije u tome dok to ne iskusi na svojoj koži ne može da razume. Misli da su fabrike perfektne, poštene, da brinu o proizvodu... Naravno, verujem da nisu sve fabrike iste ali uglavnom je isti princip. Maks profit uz minimalna ulaganja. Kod nas su industriji su i ljudi potrošni materijal. Samo da vam skrenem pažnju i na termin o kojom se mnogo priča: Overquality. Što se odnosi da je nešto na vozilu ili samo vozilo nema potrebe da bude bolje nego što ga je fabrika zamislila. Npr. da traje 7 godina bez problema... Ima tu mnogo mnogo mnogo stvari, što od procesa proizvodnje, ljudskih resursa, rešavanja problema, komponente, itd. Nego se suzdržavam i sve manje pišem u poslednje vreme jer vidim da to ipak stvara negativnu sliku o onome ko piše jer ne razumeju ljudi, džabe. 6 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 807 Napisano Jul 19 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, viciousdobbie said: Nadam se da je ovo vest sa njuz.net I posle kažu skupi ovi Suzukijevi koferi, sad mi nije žao. Vijest s portala najpoznatijeg i najstarijeg svjetskog moto časopisa, MOTORRAD 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 807 Napisano Avgust 1 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan Problem požara na R 1300 GS nije riješen zamjenom releja - prošli mjesec objavljen novi opoziv! https://www.motorradonline.de/enduro/rueckruf-bmw-r-1300-gs-starter-relais-update-juli-2024/ Prijevod s Google Translate: BMW R 1300 GS i njegov starter relej – drama se nastavlja Krajem jula 2024., BMW Motorrad je obavijestio svoje trgovinske partnere u cirkularu: „Zbog novih otkrića, čak i uz ugradnju poboljšanog releja za pokretanje s brojem dijela 61115B4E925, kvar releja startera se možda neće izbjeći ako komponenta je mehanički oštećen tokom instalacije. Takva oštećenja mogu nastati ili kao dio sigurnosnog povlačenja 0000612000 ili tijekom montaže u tvornici. Moderne poluprovodničke releje (MOSFET) zamjenjuju "klasični" elektromehanički releji Dalje, iznenađujuća informacija u cirkularnoj brošuri (jul 2024.): "Poluprovodnički starter relej bit će zamijenjen konvencionalnim, elektromehaničkim starterskim relejem. Povlačenje 0000612000 će biti okončano i zamijenjeno novim opozivom 0000612100. Dodatne informacije o servisu biće objavljen u sedmici 31/2024." Izjava BMW Motorrada krajem jula 2024 Urednički tim MOTORRAD-a je zadivljen nadolazećom konverzijom BMW-a R 1300 GS u “Classic” relej i nastavio je u Minhenu. Evo naših pitanja i odgovora od BMW Motorrad-a 26. jula 2024: Koja vozila R 1300 GS (KA1) su pogođena ovog puta? Sve, ili se može suziti? BMW Motorrad će zamijeniti poluprovodnički starter relej na svim R 1300 GS elektromehaničkim relejem. Ovo također zahtijeva softversko prilagođavanje upravljanja motorom. Međutim, samo vozila čija je proizvodnja do 18. marta 2024. će biti tretirana kao dio sigurnosnog opoziva. U slučaju novijih vozila sa poboljšanim zaštitnim držačem releja u fabrici, to se radi kao mjera kvaliteta sljedeći put kada posjetite radionicu. Na koliko BMW R 1300 GS ukupno utiče, u Nemačkoj i širom sveta? Povlačenje se odnosi na oko 4.100 vozila u Njemačkoj i oko 25.000 širom svijeta. Kao dio servisne kampanje, relej će biti pretvoren u još 3.100 vozila u Njemačkoj (oko 18.000 u svijetu). Dakle, svi BMW R 1300 GS dobijaju novi, elektromehanički relej za pokretanje. Je li ovo već dostupno? Relej (hardver) je dostupan, softver će biti komercijalno dostupan od 13. avgusta 2024. Mogu li vlasnici BMW-a R 1300 GS koji su pogođeni opozivom nastaviti koristiti svoje vozilo bez ograničenja dok se ne opremi novim relejem za pokretanje? Naravno, BMW Motorrad će se tačno iu potpunosti pridržavati svojih obaveza službenog izvještavanja u slučaju opoziva vezanog za sigurnost. Preinaka pogođenih vozila počeće sredinom avgusta, a vozila koja su već isporučena mogu se koristiti bez ograničenja. Da li BMW preporučuje bilo kakve mjere predostrožnosti prije nadogradnje s novim relejem za pokretanje? Na primjer, odspajanje baterije zbog opasnosti od požara? BMW Motorrad u svakom uputstvu za upotrebu preporučuje izbjegavanje osjetljivih komponenti (elektronika, ležajevi, itd.) prilikom čišćenja visokotlačnim čistačem. Svi poznati slučajevi se odnose na prodiranje vode. Koliko je incidenata i požara sada poznato - i vjerovatno razlozi za ponovni opoziv ili servisne kampanje? BMW Motorrad je svjestan 8 slučajeva rastopljenih ili spaljenih poluvodičkih starter releja u cijelom svijetu s poboljšanim statusom konstrukcije. U svim slučajevima, relej je bio pričvršćen u originalni držač releja (bilo kao dio maloprodajne popravke ili na montažnoj traci) i oštećen je pri tom procesu. Ni u jednom slučaju na vozilu nije bilo bitne štete. Da li su kupci informisani? Kada? U slučaju povlačenja, kupci su uvijek kontaktirani, a BMW Motorrad traži podatke o vlasniku od KBA. Čim budu dostupna, propratna pisma će biti kreirana i poslana. Koliko će trajati konverzija po vozilu u radionici? Konverzija, uključujući ažuriranje softvera, traje oko tri četvrt sata. A ko je odgovoran ako se garaža ili kuća zapali zbog olabavljenja releja startera? Pogotovo što se za ovaj mogući uzrok požara zna već mjesecima. U opravdanim pojedinačnim slučajevima, BMW Motorrad namiruje štetu u potpunosti u interesu dotičnog kupca. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15655 Napisano Avgust 19 Drug član, 1787 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...