Jump to content

Moto Zajednica

Je li nekome poznat motor? Informisanje pre kupovine.

Recommended Posts

• Drug član, 476 postova
  • Motocikl: CBR 900RR
1 hour ago, Vitez Koja said:

Nije motor ali bi mi znacilo. Dobrom drugu se svideo auto. Pa svaka inf mi znaci, ili ako neko moze da ode da ga vidi

http://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/26821767/audi-a5-30-tdi-s-line-6b

Drugar ima isti model, godište, oprema, manuelni menjač... sve identično osim što je 5 vrata. Kupio ga pre skoro 10 godina, jako je zadovoljan njime. Pre dve godine ga je prepustio ćaletu a za sebe je uzeo noviji model sa DSG menjačem i takođe 3.0tdi, nije zadovoljan kao sa starijim, često ima neke bubice i peripetije, negde nešto curi itd.. Možda se njemu samo tako zalomilo, ali eto da prenesem iskustvo, možda bude od koristi. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• You tube / Drandigo .., 620 postova
  • Motocikl: Yamaha Fz6S

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

Kawasaki versys, 2010. godište, Touring, vozilo prešlo 28000 km, Niš. Cena 3.950 € - Motori - Polovni Automobili

Da li zna neko nesto o ovom motoru?

Sent from my SM-G988B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1205 postova
  • Motocikl: Lep

Honda Cbr600, 2004. godište, Sport / Super sport, vozilo prešlo 43000 km, Oreškovica. Cena 2.700 € - Motori - Polovni Automobili

Pogledao ovaj motor i... da je 1500e dobro bih razmislio da li sam spreman sredjivati. Nisam siguran da sam video jednu stvar da je ispravna i kako treba.

PS Nisam siguran da li je bila bas posebna tema gde smo razmenjivali iskustva motora sa oglasa kada neko pogleda, napise da eventualno nekome ustedi vreme ili nekome preporuci.

• Sviđa mi se 3

• Zainteresovan, 429 postova
  • Motocikl: Sprint Prince 125

Beverly 500
fe6dbe5afeaa-1920x1080.jpg

Piaggio Beverly, 2003. godište, Scooter, vozilo prešlo 32000 km, Niš. Cena 1.800 € - Motori - Polovni Automobili
Kako vam izgleda ovo, na sta obratiti paznju?

Sent from my 2201117PG using Tapatalk

• BJB Maxi Scooter Club, 4466 postova
  • Motocikl: Honda CRF1000D2 Adventure Sports DCT

Drage kolege, nemojte da se neko zajebe zbog primamljive cene.

Honda Silver Wing, 2008. godište, Scooter, vozilo prešlo 100000 km, Novi Beograd. Cena 1.599 € - Motori - Polovni Automobili

To je moj bivši SW sa kojim sam imao udes, sklepan je iz više komada, ram je sečen pa navareno pola od drugog rama jer je moj pukao na dva mesta.

IMG_2630.thumb.jpeg.ccee459fcad4bd3c714cde2d7cedc0bd.jpegIMG_1797.thumb.jpeg.d8077b6acce1de63506aed8c873427a5.jpegIMG_1796.thumb.jpeg.61d7a0d39ed762d5e6603dbe7917f76f.jpeg

• Sviđa mi se 9
  • Hvala 2
  • Podržavam 4

• Ne silazi, 3014 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Pa, piše da je u odličnom stanju. Samo malo plastike, jbga...😂

Hvala Alexa !

• Haha 3

• Drug član, 555 postova
  • Motocikl: Nmax 155

Honda cb500x cb 500 x, 2023. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 10200 km, Loznica. Cena...

Čekao sam momenat kada će se moj cb500x naći u oglasima. Posle sletanja sa puta i pada motocikla u jendek procenjena je totalna šteta, bio je kasko osiguran, pa sam se pokrio u full-u i prodao čoveku koji je dao najveću ponudu na aukciji osiguravajuće kuće.

Spisak procenjenih delova za zamenu i rada u Delti bio veći nego što je nov motocikl koštao moram da pronađem papir... Napamet znam da su viljuške obe iskrivljene, rezervoar ulubljen, ram na repu pokrivljen.

IMG_20230626_130713.thumb.jpg.4d56558a1fd78418c7081c5efcf7095c.jpg

Vidi se na slikama sa oglasa da nije mogao do kraja da se ispravi nosač tablice, ručica kvačila i dalje kriva kao gudalo, zamenjeni fuzasteri sa nekim aftermarket jer je fabrički sa desne strane pukao, deo plastika sa desne strane nije ofrarban/zamenjen, auspuh nije sređen do kraja.

IMG_20230626_130622.thumb.jpg.40f2049b39ffb1521aa43c42496e78ce.jpg

Suma sumarum nije vožen off kako se navodi u oglasu i oštećen je bio, ali nije do kraja popravljen. Ostali SW kreš barovi, centralni štender, proširenje ćope i ovi nesrećni nosači štitnika ručki koji su i dalje bez školjle, a sve je ugrađeno pre pada.

Svakako za ove novce se ne isplati, a prodavac nije bio iskren.

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 3

• Zainteresovan, 337 postova
  • Motocikl: Gas Gas ES 700
53 minutes ago, vucko23 said:

procenjena je totalna šteta

zbog ovoga bi bilo lepo da postoji zakon, ako je totalna šteta, može samo u delove ili pod presu. Nema više registracije.

Sutra će neko da se zezne i kupi raspad sistema jer je prodavac rekao da je vrh motor.

Promenio član House
  • Sviđa mi se 3
  • Podržavam 7

• Drug član, 555 postova
  • Motocikl: Nmax 155

@House Kapiram ja da nije moralo sve da se menja kako je navedeno u specifikaciji delova koji su za zamenu i radnih sati, ali je na osnovu te vrednosti utvrđena totalna šteta. Dalje osiguravajuća kuća je ipak na bazi licitacije procenila vrednost ostatka vozila oko 2k evropejaca iako je utvrđena totalna šteta i za tu sumu je otišao motocikl čoveku koji je ponudio najviše.

To su ti igranke i kombinacije gde svako gleda da ućari što više. Slažem se da bi to zakonski trebalo da se reguliše, sa dozom skepticizma jer bi kod nas verovatno uredili tako da korisnik osiguranja snosi teret, isplatili bi amortizovanu vrednost vozila sa umanjenjem procenjene vrednosti delova, e sad kad bi prodao delove da li bi dobio tu sumu, veću ili manju i da li bi uopšte uspeo da proda i u kom vremenskom periodu ostaje pitanje. 

Svakako specifikaciju ću slikati ovih dana, a ako neko naleti na ovu temu sa željom da kupi baš ovaj motor mogu da pošaljem broj šasije.

• Podržavam 1

• Drug član, 1265 postova
  • Motocikl: Uly

Jeste, u pravu ste, tako je.... ali i nije baš. 

Ne bi sad nikakvu diskusiju i raspravu ali nije baš sve tako crno-belo... Ova šteta je proglašena za totalnu samo zato što su delovi i rad u Hondi skupi, preskupi, a model je u startu 'jeftin'. Sa slika bih rekao da nije bio upropašćen i da može da se sredi i da služi bez problema dugi niz godina. 

edit:  gazda vučko uleteo sa komentarom dok sam kucao   :)

Promenio član PremieRacing
  • Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 337 postova
  • Motocikl: Gas Gas ES 700

Da, ali... možda ako su štapovi stavljeni novi i sve zamenjeno za novo, ako je kupac/preprodavac nabudžio kod Mileta bravara i ispravio i ti pogineš na putu do mora je je štap pukao u krivini jer je krivljen pa ispravljan. Mačka u džaku svakako...

• Podržavam 1

• Drug član, 1930 postova

Tzv. "Totalna šteta" je zapravo ekonomski neopravdana popravka.

To nema veze sa tim da li to vozilo može ili ne može da se vrati u vozno stanje.

Svakako bih uveo poseban tehnički pregled nakon tako neke havarije

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Zainteresovan, 429 postova
  • Motocikl: Sprint Prince 125

Yamaha Fazer 1000, 2002. godište, Naked, vozilo prešlo 90000 km, Jagodina. Cena 2.500 € - Motori - Polovni Automobili

Jel zna neko nesto o ovom motoru?
Da li treba da brine kilometraza?
Da li je ovo fabricki crno sto se tice maske, ili naknadno farbano?

Sent from my 2201117PG using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 887 postova
  • Motocikl: ...

Kilometraza ne treba da te brine ni najmanje, po meni. Crni detalj na masci, ne postoji fabrički. Mimo toga, deluje pristojno.

• Sviđa mi se 1

• nekrunisani kralj moto cigana, 3273 postova
  • Motocikl: 4x4
On 3. 9. 2025. at 18:19, Skyrunner je napisao:

Tzv. "Totalna šteta" je zapravo ekonomski neopravdana popravka.

To nema veze sa tim da li to vozilo može ili ne može da se vrati u vozno stanje.

Svakako bih uveo poseban tehnički pregled nakon tako neke havarije

Ja sam imao totalnu štetu sa ZZR. Podigao motor sa pandurom, upalio i odvezao ga. Na proceni kasnije totalna. Sredio plastike,vizir, migavac... 

Kad je došlo vreme tehničkog, prošao bez ikakvog problema.

Pitao SUP (snajka mi radi na registracijama), sve je regularno ako je prošao tehnički.

• Drug član, 476 postova
  • Motocikl: CBR 900RR
On 9/6/2025 at 1:13 AM, mrle said:

Ja sam imao totalnu štetu sa ZZR. Podigao motor sa pandurom, upalio i odvezao ga. Na proceni kasnije totalna. Sredio plastike,vizir, migavac... 

Kad je došlo vreme tehničkog, prošao bez ikakvog problema.

Pitao SUP (snajka mi radi na registracijama), sve je regularno ako je prošao tehnički.

I kod mene totalna šteta bila. Pocepana prednja i bočna maska, far, ulubljen rezervoar na jednom mestu, polomljena ručica kormana, i još možda neke sitnice. Nabavio druge delove, rezervoar sređen, farbanje.. Odrađen tehnički i sve regularno. Kao što je već rečeno, totalna šteta se odnosi na ekonomsku isplativost popravke.

• Podržavam 1

• Drug član, 559 postova
  • Motocikl: V2- americki

Masite poentu. Jeste preskup, tj skuplja popravka od novog. Ali tu su uracunati NOVI delovi, bez prepravki, dopravki, budzenja... I taj sto ga je kupio da bi mu se igranka isplatila ce spatrati gde stigne. Viljuske ce ispravlhjati, ili boljem slucaju kupiti poklovne( mada sumnjam da ih moze naci jer i ovako prve stradaju) sigurno nece uzeti nove. Ako ih ispravlja da li ce ih servisirati? Plastike zavari da drze i prefarba. Malo ovde malo onde, da bi se izvadio. Boli ga stojko da li ce i koliko drzati, i ovako ide nekom jadniku. Mislis da ce pokazati slike motora od pre? Bice proklizao na raskrsnici, pao sa cope ..

Pug 406 cale opizdio drvo direkt. Steta - hladnjaci, komp, prednji kraj unisten. Kupio lik nasao engleza prepakovao.

Ciio III totalka, prevrtanje 3x . Kupio majstor limar za sebe, jos ga vozi. Izgleda i jeste bolji i lepsi nego sto je bio posle udesa. To ovde nije tako odradjeno i kudikamo je opasnije na dva tocka. Bilo pre desetak godina na Topcideru onaj Pug sto se prelomio na dva dela. Mislis da je kupac znao za budzevinu?

Promenio član vex

• motoras, 2561 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Izaslo mi na fb,nema ga na oglasima. Objava je iz aprila,mozda je vec i prodat. 

Covek koji prodaje delove iz Smedervske Palanke prodaje ili je prodavao crni ZRX1100. Interesuje me jel neko zna motor,ciji je bio,kako se odnosilo prema njemu i slicno...

Zvacu ja ovih dana da pitam,ali ako je neko ovde upucen znacilo bi mi. 

Hvala.

• Drug član, 1566 postova
  • Motocikl: Гулим ђонове...

Yamaha fz6s, 2004. godište, Naked, vozilo prešlo 64000 km, Kovin. Cena 3.250 € - Motori - Polovni Automobili

И после 2 године држи исту цену, само без бочних кофера.

Моја стара фреза на огласима.

Делује да и даље сија.💪

Волим кад видим да ми се бивши мотори и даље возе у пуном сјају.

Promenio član Marko05
  • Sviđa mi se 3

• Drug član, 1298 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Naleteo sam na jedan oglas za frezu gde pise plastike gt. Sta mu to znaci? 

• Usamljeni kauboj daleko od doma svog, 452 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1 GT

GT je verzija sa bocnim plastikama (maskama). Iliti pun oklop.

• Hvala 1

• Drug član, 1205 postova
  • Motocikl: Lep

Da dodam jednu stvar, da ne otvaram novu temu. Neki sigurno vec znaju, ali takodje neki (a mozda i mnogi) ne znaju. Kada kupujete motor, ukoliko su izvrsitelji stavili sapu na taj motor, necete moci da ga registrujete na sebe, ali, kod notara su dobre sanse da vam to niko nece reci i moci cete cak i ugovor da odradite. Tako da situacije koje se desavaju je se da "na foru" ti motori registruju. Tako da imate situaciju da vi kupite registrovan motor, sve uredno cak ga bez problema i prevede kod notara na vas i onda kada istekne registracija u SUP-u vam kazu da ne mozete registrovati i mozete da se slikate. Jedino kako to mozete proveriti je direktno u policiji.

Promenio član Abi

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja