Novola 2118 Napisano Februar 26, 2022 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Satelis said: Novola Moguće je da ti ubacuje antifriz u komp. prostor pa otud belih naslaga na jednom cilindru koliko se vidi na grani, poremećena smesa koja ne da svećicama da rade kako treba .... da li je radjen hidro test termo grupe kad je generalna odradjena? Ne znam prika ni šta si me pitao... ne znam ni o kojim naslagama pričaš, niti šta je hidro test termo grupe... znam da sam posle generalke prešao 1000km bez problema, pa je posle opet počeo na nižim obrtajima da pravi problem. 1 hour ago, N.F.S. said: Probaj ga upaliti bez kutije filtera vazduha, da se isposti smesa pa da vidimo ide li veselije u obrtaje. Ovo je i Unuče predložio, biće urađeno prvom prilikom, hvala! A Elias je u pravu, karbovi su bili na servisu, gde je zamenjen velik broj delova i vizuelno naštelovani prema postojećem stanju, ali svakako je rekao da mora da dođe motor na doštelavanje i sinhronizaciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22215 Napisano Februar 26, 2022 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Citaj sta napisah drug, "posalje baterija postom da je on nasteluje i podesi" Ovo je za @el classico Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7694 Napisano Februar 26, 2022 Drug član, 2946 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Prva slika, svecice sa kojima je dosao motor.Trzanje pocinje posle 30-40km posle ciscenja svjecica izmedju 2 i 3.5k obrtaja, portosnja 8l.Druga slika, prvljene tube i siromasna smjesa.Kada je hladan treba mu vremena da se sagriju karburatori i da pocne primati gas kako treba, na 130-140 osjecaj kao da je dao sav svoj maksimum po zvuku, potrosnja oko 5l.Treca slika za sada je najidealnija, dobar odziv na gas i nemam nikakve zamjerke, potrosnja oko 6l.Glavni razlog su tube i igliceПослато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10277 Napisano Februar 26, 2022 (promenjeno) Drug član, 1513 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je potrebno, posle generalne i pređenih 1000 km, ići na dotezanje glave motora što zahteva i ponovno štelovanje ventila? Obično to mehaničar naglasi... Promenio Februar 26, 2022 član bajker71 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15949 Napisano Februar 26, 2022 Integrisan, 9315 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan pre 51 minuta, Novola je napisao: Ne znam prika ni šta si me pitao... ne znam ni o kojim naslagama pričaš, niti šta je hidro test termo grupe... znam da sam posle generalke prešao 1000km bez problema, pa je posle opet počeo na nižim obrtajima da pravi problem. Na drugoj strani teme, ima slika grane gde je izduv na jednom cil. potpuno crn dok se na drugoj strani beli. Jedan a ni drugi slučaj nije dobro, poželjna je boja kafe. Antifriz hoće da ostavi beli trag za sabom, hoće posle vožnje kad parkiras motor, kad se ohladi (preko noci) da pusti koju kap u cilindar pa bude muke prilikom jutarnjeg paljenja. Hidro test pokaže da li su kanali rash. sistema dobri ili ima negde naprslinu. Ako ima naprslinu, zavisno od pozicije, može doci do mešanja tečnosti (ulje-antifriz) ili da dospe u kop. prostor. Na 1.000km trebalo je proveriti agregat tj nivo i boju ulja, moguće opiljke, kompresiju, ventile, zategnutost glave/cilindra, opšte stanje jer ima polovnih delova. Daj Boze da grešim da je samo problem u karbovima, to mozes "lako" eleminisati prebacivanjem na drugi bajk...... ako pali, radi, ide dobro.... nisu karbovi u porblemu. Ako pak ne radi kako treba, jesu u porblemu, eleminisana prica oko toga. Meni nekako primar lezi u agregatu, sekundarni problem karbovi dok o struji ne razmišljam za sad kao moguć uzrok problema. Poslušaj Unuče šta će ti predložiti da uradiš... uradi i nemoj na svoju ruku dalje od predloga čačkati da ne bi napravio zajeb. Ako urodi plodom... super, ako ostane sve isto, da opet zeza.... problem bi trazio u agregatu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Februar 26, 2022 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Satelis said: Na drugoj strani teme, ima slika grane gde je izduv na jednom cil. potpuno crn dok se na drugoj strani beli. Jedan a ni drugi slučaj nije dobro, poželjna je boja kafe. Na ovu sliku misliš? Možda je malo do ugla snimanja, ali u pravu si, ta grana deluje svetlije, ali razlog tome je (verovatno) što je ranije tog dana bila na varenju rupe koja se upravo tu nalazi, vidi se na slici. Taj period kada je slika napravljena je period najboljeg rada motora, nekoliko meseci bez ikakvih problema. Tad su svećice bile : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Februar 26, 2022 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan Nivo ulja je isti pretpostavljam? Nije se povecao? Struja nije, to bi od pocetka pokazalo, agregat, nije. To bi dimilo bar u nekom rezimu. Dal hladan dal vruc, ali videlo bi se. Atifriz nije, opet bi se videlo. Nije ti dimio na pocetku i to sto dimi je obogacena smesa, a hoce tenera da baci dim na saug rezzim. Jedino da ti Elias snimi kako radi njegova sa novim karbovima. Da vidis kakav je odziv gasa na fabricki remontovan karb. O majstorima kao i o pokojnicima sve najbolje. Ali desavalo se bar u mom kraju, da sredjeni agregati procure, a vidim ima jos slicnih momenata na forumu..Ali to nije ovde problem, bar po tvom pisanju. A Majstori.. ko se ljuti , kruti. Da mogu sad bi ti skinuo moje i da probas, cisto da znas na cemu si. Jedino za par nedelja da se provozas ili dodjes do mene. Znam tu tvoju muku i razumem je vise nego vecina, samo ne znam kako da ti pomognem daljinski. Nesto ste preskocili ili prebudzzili/upasovali. Ok nije radio kao iz prodavnice, ali je radio ok za osvezen agregat. Cak bolje od vecine koji se voze do Sicilije i nazad. ( nas kolega Pops). Kombi, pa do Unuceta ili Alje ili nekog u kog imas poverenja. Ima majstora, ali vecina gleda na sat i tu ti ispadas iz kombinacije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Februar 26, 2022 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 8 minutes ago, Gvozden said: Nivo ulja je isti pretpostavljam? Nije se povecao? Nije, zadnji put kad sam merio, bio je čak pri donjoj crti, međutim kad se zagrejao motor onda je bio na sredini. Još sam ja tad dosuo jedan deci kao za svaki slučaj, a nisam ni morao. Ti dugo pratiš sve od početka i bio si veoma aktivan i učestvovao si u diskusijama i savetom i kritikom, praktično si upoznat sa kompletnom situacijom na čemu sam ti veoma zahvalan. Prvo da spustim te igle pa da vidim jel ima promene na bolje, samo da mi motor padne šaka. Sad sam se zainatio 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15949 Napisano Februar 26, 2022 Integrisan, 9315 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Novola je napisao: Na ovu sliku misliš? Možda je malo do ugla snimanja, ali u pravu si, ta grana deluje svetlije, ali razlog tome je (verovatno) što je ranije tog dana bila na varenju rupe koja se upravo tu nalazi, vidi se na slici. Taj period kada je slika napravljena je period najboljeg rada motora, nekoliko meseci bez ikakvih problema. Tad su svećice bile : Da, na tu sliku mislim i ona ti je dokaz da cilindri ne rade jednako. Sta možeš probati.... Spusti igle kako ti je Unuce rekao, upali motor nek radi, probaj da ga držiš do uključenja ventilatora. Gasi, skini karbove skroz, odvi svećice i tako ostavi preko noći. Ujutru svećice nabodi u lule, daj im masu odlozi sa strane, stavi prst na rupe i zaverglaj na kratko. Prsti moraju suvi biti, ako primetis mokro na nekom prstu to ti je antifriz, lizni slobodno osetićeš sladunjavo.... termo grupa dole ide. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7694 Napisano Februar 26, 2022 Drug član, 2946 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan "Da vidis kakav je odziv gasa na fabricki remontovan karb."Nemoj taj odziv gasa da pominjes, nesto Deki i on bas i ne vole na tu temu. Imali su prilike da uporedjuju s jednim matorim motorom Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzonikeda 52 Napisano Februar 26, 2022 U prolazu, 51 postova Lokacija: Beograd Motocikl: RD03 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Satelis je napisao: Da, na tu sliku mislim i ona ti je dokaz da cilindri ne rade jednako. Sta možeš probati.... Spusti igle kako ti je Unuce rekao, upali motor nek radi, probaj da ga držiš do uključenja ventilatora. Gasi, skini karbove skroz, odvi svećice i tako ostavi preko noći. Ujutru svećice nabodi u lule, daj im masu odlozi sa strane, stavi prst na rupe i zaverglaj na kratko. Prsti moraju suvi biti, ako primetis mokro na nekom prstu to ti je antifriz, lizni slobodno osetićeš sladunjavo.... termo grupa dole ide. Ko ima malo iskustva, moze da oseti antifriz ili sagorelo ulje po mirisu izduvnih gasova, dok radi u leru. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Februar 26, 2022 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Satelis je napisao: lizni slobodno osetićeš sladunjavo samo ovo možeš preskočiti. Dare, kontam da je dovoljno i po mirisu, ne mora baš i antifrizom da se truje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7694 Napisano Februar 26, 2022 Drug član, 2946 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan I onako je zahvatio stomacni virus, jos mu fali antifriz da lize Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Februar 26, 2022 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Možda antifriz sjebe virus, deder da probam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15949 Napisano Februar 26, 2022 Integrisan, 9315 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan I d morning Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Februar 28, 2022 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan I dete je shvatilo da je motor kantica i odlučilo da pređe u drugu sektu, ko da je krivi Izašli smo iz bolnice, dobri smo i zajebavamo kao i uvek, hvala svima na lepim rečima i porukama podrške! Napravili smo malu digresiju par dana ali se uskoro vraćamo jači nego ikad da rešimo šta ima da se reši. Nalepnice se danas (90%) završavaju, i trebalo bi da možda i večeras već prekontrolišem situaciju sa karbovima, možda bude neki novih informacija. Biće slika 20 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djokic 976 Napisano Februar 28, 2022 Ol' dirty bastard, 618 postova Lokacija: Zvezdan Motocikl: TDM Prijavi odgovor kao problematičan 20 minutes ago, Novola said: Nalepnice se danas (90%) završavaju, i trebalo bi da možda i večeras već prekontrolišem situaciju sa karbovima... Da vidis kako ce bolje radi cim ga izlepis! 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vojkan 190 Napisano Februar 28, 2022 Svrati ponekad, 256 postova Lokacija: BG-Vozdovac Motocikl: CF MOTO 700 MT Prijavi odgovor kao problematičan + 5 ks 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Februar 28, 2022 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Novola said: Nalepnice se danas (90%) završavaju Tih 10% ipak danas nadjačalo, kiša pala i bilo hladno pa malo pokvarilo planove. Sutra se nastavljaju radovi. Mali spoiler alert: Nije loše a? 23 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gastrorider 264 Napisano Februar 28, 2022 Fat and furios, 595 postova Lokacija: Budva Motocikl: KLE 500, bev 500 cruis Prijavi odgovor kao problematičan Prelijepo! Bas prijatno iznenadjenje. Bravo!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Februar 28, 2022 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, Gastrorider said: Prelijepo! Bas prijatno iznenadjenje. Bravo!!! Tek kad bude gotovo, biće pravi utisak, ovo je tek početak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gastrorider 264 Napisano Februar 28, 2022 Fat and furios, 595 postova Lokacija: Budva Motocikl: KLE 500, bev 500 cruis Prijavi odgovor kao problematičan Znam, ali leži mu do 00 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novola 2118 Napisano Februar 28, 2022 Drug član, 1693 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, Gastrorider said: Znam, ali leži mu do 00 Slažem se, i ja sam prezadovoljan 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinisab 59 Napisano Mart 1, 2022 U prolazu, 18 postova Lokacija: Gradiška-BiH Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pročitah sve od A do Š. Ja sam laik koji je nedavno kupio Yamahu Super Tenere 750. Baš kao i tvoja. Muka me uhvatila dok sam čitao tvoje doživljaje, strahujući da će mi se sve to desiti. Majstor koji mi radi motor, tvrdi da je sve OK. Uskoro bi trebalo da bude sve kako treba. Ono što mi se svidjelo su farovi. Moraću da kontaktiram "poljaka" pa da pazarim. Svaka čast na postovima. Pravi vodič za vlasnike tog motora. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arso 2454 Napisano Mart 1, 2022 Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Dobro ti nama došao!!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...