Jump to content

Moto Zajednica

sinisab

Članovi
  • Broj tema i poruka

    18
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Gradiška-BiH
  • Motocikl
    Yamaha Super Tenere xtz 750

Poslednji posetioci profila

167 profile views

sinisab's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

59

Reputacija u zajednici

  1. Evo da se i ja javim. Po prvi put sam napravio neku turneju. Presao sam okruglo 460 kilometara. Malo skrenuo u Hrvatsku do aerodroma Zeljava a ostalo sve po BiH. Motor se odlicno ponasao. potrosnja nesto veca. Malo iznad 7 l. Putovao sam sam.
  2. Da da. Idem zbog raftinga. Drustvo ide kombijem a ja taman da iskoristim sansu za duzom rutom motorom. Nikad nije kasno
  3. Pozdrav. Planiram sredinom mjeseca motorom od Gradiske do Foce, to jeste mjesta Bastasi gdje se organizuje rafting. Zelja mi je da idem rutom Gradiska-Banjaluka-Knezevo-Travnik-Busovaca-Kiseljak-Konjic i onda prema Kalinoviku pa do Miljevine odakle je Foca blizu. Sve sam navedene dionice prolazio autom osim Konjic Kalinovik Miljevina. Kakvo je stanje puta na toj dionici? s obzirom da sam “svjez” vozac, volio bih da znam kakvo je stanje puta jer ako je lose da ne rizikujem. Pogotovo ovaj put od Kalinovika do Miljevine sto sam na karti obiljezio crvenom bojom. Vidim da je kategorija puta manje znacajna jer je slabije obiljezen na Gmaps.
  4. Nedaleko od Giga. Nekih 500 metara nize prema Turjaku.
  5. I ja ovakav upatan oko toga kontam da bi to moglo biti. Mislim da su riječi "karburator" i "pumpa" dvije najčešće ali i najmrže u ovoj grupi. Pretpostavljam da je najbolje naći drugi ispravan...vidim ovdje se dosta puta spominjalo da se popravljalo ali opet problemi.
  6. Eto i od mene dvije svjeze slike. Slikano na planini Kozara. Jeste da je na drugoj u prvom planu “stanovnik” planine, ali u pozadini je motor E sad malo da se i raskukam. nakon skoro predjenih 1000 km uoceno je sledece. Vec nekoliko puta mi se desilo da mi radi samo na jednom cilindru. Ono sto sam uocio je da se to desava najvjerovatnije (ili mi se cini) kada duze idem niz brdo. Znaci kada je motor malo opterecen i kada radi na malo obrtaja pri izuzetno malim brzinama. Nakon sto uhvatim pravac i dodam gas nakon kraceg vremena radi ispravno. sledeca situacija je ta da ga juce nisam mogao upaliti. Cekam majstora da pogleda. On kaze moguce je da je akumulator. Vidjecemo. Do sada sam zamjenio 3 svjecice. Jednostavno ih probije te varnice gdje ne bi trebalo. Stavio je neke sa oznakom 6 umjesto 9. Vidjecemo da li su opet one otisle. Kao sto sam i rekao ja se bas slabo razumijem u mehaniku, tako da nista pametno ne mogu reci nego samo prenosim ono sto sam cuo. Nadam se da je akumulator ili neka sitnica. uglavnom javim…ako bude trebala pomoc pisem za savjet.
  7. Pozdrav zemljače. Drago mi je što ima Gradiščanaca. Vjerujem da ih ima još na forumu. Pozdrav
  8. Evo ga. Nakon vise od dva mjeseca laganog sredjivanja, projekat je konacno gotov. Dosta toga je uradjeno. Ja sam zadovoljan. Momak koji je radio presao je nekih 150 km ovih dana. Kaze da je prezadovoljan. Sutra se ide ako Bog da u Zagreb po kacigu, jaknu i jos neke opreme i nadati se da ce se u brdo narednih dana.
  9. Nemoj nemoj...još koja sitnica pa ćemo onda. Iskreno našao sam na netu sliku neke koja mi se svidjela i poželio da i moja bude takva. Vidjećemo na šta će da liči.
  10. Super. Ej sve sređujem i onda vuče jedno po jedno...de ovo...de ono... Ovaj drug što mi radi motor me samo odgovara da ne radim ništa. U suštini čovjek je u pravu. Nisam napravio ni 300 metara sa motorom, a krkam novac u egzotiku. Imam osjećaj da će muke krenuti kada izađem na put. Ali majku mu kada vidim da sam sve sredio a oni farovi zažute...moram ih mijenjati.
  11. Hvala Vam. Već sam poslao mejl. Nadam se uskoro odgovoru.
  12. Pozdrav. Pošto sam pri kraju sa sređivanjem svoje "tenerke" volio bih još dodati rol barove. Pisao sam firmi koja ih izrađuje u Srbiji ali potrebno je motor dovesti na lice mjesta. Da li ih je neko izrađivao vama pa da mi date kontakt, preporuku kako bih i ja sebi naručio. Druga stvar. Ne svidjaju mi se farovi. Vidio sam da neki od vas imaju nove farove. Ako može da me uputite i oko toga. Gdje, šta i kako uzeti. Unaprijed se zahvaljujem. Nadam se da ću uskoro objaviti slike svoje yamahe. Pozdrav
  13. Majku mu vec je diran rep Moracu nekako da ojacam da ne bi bio belaj.
  14. Nisi u krivu. Zato je ova konstrukcija na kojoj je bio kofer eliminisana, a nosač kofera će se staviti direktno na "rep" motora.
  15. Evo ga. Takav je bio. Nadam se da cu vam uskoro moci predstaviti kako izgleda nakon sredjivanja.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja