Interceptor BP 9487 Napisano Octobar 29, 2021 Drug član, 1006 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da se vrti oko tog da sve više ima vozila sa podosta snage a zapremine do 1600cm2 a onih preko 2000 nije baš toliko mnogo pa treba tu sad uzeti pare a postojeći sistem to baš i ne dozvoljava. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blackmore 1372 Napisano Octobar 29, 2021 Drug član, 900 postova Lokacija: NBGD 63 / STALSK-12 Motocikl: BMW S1000XR - 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Smanje porez i podignu jednu od X stavki prilikom registracije - izaći će na isto ako ne i više. Opasna igra reči ovih novinara, neko će i da se upeca... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Octobar 29, 2021 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan I sada se oporezuju prema godini, kao što je kolega postavio tabelu ali Mali to ne zna jer ni on ni brat nikada nisu sami ni platili ni registrovali vozilo.Jedino što država (svaka) radi je preraspodela. Sada je pitanje samo kome su mislili da treba više dati, a kome uzeti. 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9536 Napisano Octobar 29, 2021 Ne silazi, 2259 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Sharky - Alex je napisao: sada ce dati zadatak nekome ko zna matematiku E, taj će nas usrećiti... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1387 Napisano Octobar 29, 2021 Drug član, 1929 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Na kraju mozda ce ovo biti porez na prenos apsolutnih prava za automobile. Ja nigde ne procitah da se ovo odnosi na godisnju registraciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Octobar 29, 2021 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre desetak godina je bila registracija iznd 1000 cm 500-600 evra i naravno mnogi nisu registrovali.Onda su nima smanjili za duplo a 600-750 kojih ima najviše digli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4539 Napisano Octobar 30, 2021 Drug član, 1164 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je auto jutros prošao na tehničkom i baš pričam sa njima kad smo završili. Porez na luksuz za moj auto od 1600cc iz 1994. godine je oko 1200-1500din, dok bi bio 7000din da je 2015. ili mlađi. Njihova pretpostavka je da će biti kontra ako usvoje taj predlog... Hoće samo da teraju narod da kupuje novija kola. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1387 Napisano Octobar 30, 2021 (promenjeno) Drug član, 1929 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Sta god i kako god bilo jedno je sigurno - Budzet ce se vise napuniti sa novim sistemom. Novija kola veci porez. Za starija kola ce uvesti ogromnu eko taksu i svi ce placati vise nego sad. Promenio Octobar 30, 2021 član bopk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ianullrich 53 Napisano Octobar 30, 2021 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Medoševac - Nis Motocikl: Honda CBR 600 f3 Prijavi odgovor kao problematičan Nece biti nista od nove godine najverovatnije, pa vec 10 godina se prica o tome i nista, sto mislite da ce nesto tek tako promeniti? 01.01. je za 2 meseca, treba tu dobro razmisliti i odraditi taj posao, nece se tek tako odreci dela novca koji itekako puni budzet.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 9487 Napisano Octobar 30, 2021 Drug član, 1006 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Pa niko i ne očekuje da se odreknu bilo kakvog dela novca već se svi pomalo pribojavaju koliko su uplanirali da povećaju budžetski priliv po ovom pitanju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ianullrich 53 Napisano Octobar 30, 2021 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Medoševac - Nis Motocikl: Honda CBR 600 f3 Prijavi odgovor kao problematičan Ma jasno, ali ne moze samo neko da kaze ajmo od sutra ovako......svesni su da ce izgubiti deo novca tako, pa verujem da ce razmisljati i preracunavati malo duze......tamo negde oko 25. decembra ce reci odlaze se na godinu, pa na dve i tako......kao sto rekose pre 7-8 godina, platni razredi pa evo..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ianullrich 53 Napisano Octobar 30, 2021 Svrati ponekad, 111 postova Lokacija: Medoševac - Nis Motocikl: Honda CBR 600 f3 Prijavi odgovor kao problematičan Ako bude po vrednosti (sto je najpravednije), onda ce se buniti ovi koji kupuju nova vozila, a drzava od njih ima vise para nego od prodatih 20 polovnih, ako starija vozila budu placala vise takse zbog ekologije i sta vec, onda ce se buniti vlasnici starijih, i zbog svega toga mislim da nece tek tako menjati nesto sto im donosi dobar deo budzeta......ne zaboravite da se nas budzet puni od akciza i poreza najvise Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 7909 Napisano Octobar 30, 2021 Drug član, 2087 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da smo skinuli gaće a još vodu nismo videli.Mada su nam gaće odavno skinute. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lesorsier 84 Napisano Octobar 30, 2021 U prolazu, 69 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ8 FAZER, FJR1300 Prijavi odgovor kao problematičan idu izbori, a seseljeva taksa iz 98, jos uvek stoji… tih starih automobila sa velikim kubikazama skoro da i nema vise… posto registracija kosta vise nego sam auto, tu nece mnogo da izgube… sad je samo pitanje dal ce da udare na ove male kubikaze 20 godina stare… ili ce da pojure nove.. lako se to izracuna…Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 2553 Napisano Octobar 30, 2021 (promenjeno) Braveheart, 698 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan Kako god da bude ima da klimam glavom i da platim... Jer borbu protiv vetrenjača kao mikro preduzetnik već sam se dosta napatio ... Uvek se nekako prelomi preko nasih leđa, i ne vidim u ovim poskupljenjima trenutno da ce biti bolje od proleca. Biće sto bi rekli ćuti kenjaj i brzine menjaj Promenio Octobar 30, 2021 član Biker Boy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lesorsier 84 Napisano Octobar 30, 2021 U prolazu, 69 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ8 FAZER, FJR1300 Prijavi odgovor kao problematičan “bolje” nikad ne znaci bolje za sve…. … naravno da nece… ako je nekome za utehu, i dalje su te registracije i osiguranja, koliko god nama bile skupe, drasticno jeftinije nego na zapadu…Na primer, nasledim pre 15ak godina neki Renault safran, 3000 kubika V.. dal 6 dal 8 ne secam se vise… stranac je bio… kod nas registracija preko 800 eura… reko neces majci, ne dam vam ni dinara.. oteram ga za italiju, imao sam papire tamo, mogao sam na sebe da ga registrijem… za tu kubikazu godiste itd… 2400 eura je samo osiguranje, plus tehnicki, takse, gluposti… tako da sam ga na kraju uvezao u srbiju, i sav sretan placao 800 eura kod nas… Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16404 Napisano Octobar 30, 2021 Integrisan, 4924 postova Prijavi odgovor kao problematičan 4 minutes ago, lesorsier said: “bolje” nikad ne znaci bolje za sve…. … naravno da nece… ako je nekome za utehu, i dalje su te registracije i osiguranja, koliko god nama bile skupe, drasticno jeftinije nego na zapadu… Na primer, nasledim pre 15ak godina neki Renault safran, 3000 kubika V.. dal 6 dal 8 ne secam se vise… stranac je bio… kod nas registracija preko 800 eura… reko neces majci, ne dam vam ni dinara.. oteram ga za italiju, imao sam papire tamo, mogao sam na sebe da ga registrijem… za tu kubikazu godiste itd… 2400 eura je samo osiguranje, plus tehnicki, takse, gluposti… tako da sam ga na kraju uvezao u srbiju, i sav sretan placao 800 eura kod nas… Sent from my iPhone using Tapatalk S obzirom na prosek plate pre 15 godina verujem da je 800 evra u Srbiji kao tih 2400 u Italiji tako da izadje manje vise na isto. Mada pre 15 godina bogme, mozda je bilo lakse platiti 2400 Italijanu nego 800e Srbinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lesorsier 84 Napisano Octobar 31, 2021 U prolazu, 69 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ8 FAZER, FJR1300 Prijavi odgovor kao problematičan Isto je… samo meni nije bilo isto, sto bih njima ostavljao hiljade evra, kad mogu kod nas stotine……. koliko god da sama registracija bude stvarno jeftinija… kako gomilu atomobila sad vracaju sa tehnickog za sve i svata… opet ce biti skuplje kad se sve sabere… mene su vratili da poliram farove.. menjam prednje gume.. (guma za dzipa 200 eura ako hocu nove da nisu kineski plastikaneri)… bio neki deda jadnicko ispred mene, rat i mir spisak mu dali sta sve da menja… a auto mu ne izgleda lose ovako spolja, megan neki… izaci ce ga sve ono skuplje nego auto…na kraju cu za grad dualtron da kupim… nema registracije, tehnickog, tablica…kamere mogu do sutra da te snimaju… nema ni zakona jos po kojem mogu da kaznjavaju… teras po ulici, trotoaru, pakovima, preskaces lezece… itd… trenutno je to brza varijanta za grad od motora…Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 629 Napisano Octobar 31, 2021 Zainteresovan, 434 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Ako ne gresim trenutno je veci problem cena tehnickog i osiguranja nego takse drzave i porez,po nekoj gruboj kalkulaciji ove dve stavke izadju 2/3 cene registracije.Ali taj lobi se ne dira,po meni je ovo samo mazanje ociju 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 13984 Napisano Octobar 31, 2021 moto merkat °°, 4876 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, lesorsier je napisao: mene su vratili da poliram farove.. Ovo moram prokomentarisati jer je izuzetno vazna stavka sa aspekta bezbednosti a ne estetike. Kada plastika matira nepravilno prelama svetlost, nema vise usmeren snop i time zaslepljune druge vozace a Vi dobijete slabiju osvetljenost puta. Ovo bi shvatili kada bi se momoisli sa svojim vozilom, takodje na regloskopu (heli) se jasno vidi kako se crta gubi i svetlost razliva dok ispred zida lici da crta postoji. Far je jedan od malobrojnih delova na vozilu koji se homologuje, sto ce reci da mora zadovoljiti rigoroznije uslove koriscenja. Pre 1 sat, Partiota je napisao: Ako ne gresim trenutno je veci problem cena tehnickog i osiguranja nego takse drzave i porez,po nekoj gruboj kalkulaciji ove dve stavke izadju 2/3 cene registracije.Ali taj lobi se ne dira,po meni je ovo samo mazanje ociju Ovo je takodje zlodelo drzave, sto se tice tehnickog nema tu nikakvog lobija, ucenjeni su kupovinom nove opreme i kao slag na tortu ponovnim otvaranjem/polaganjem koje kosta 1000€ + od trenutka polaganja do pravosnaznosti resenja linija ne moze da radi/doprinosi. Ista oprema, nacin rada, pravilnici ... a opet se polaze (placa), red velicina - kamiondzija kupi novi kamion i ponovo polaze vozacki. Ovo ne pisem da pravdam cenu tehnickog nego da se ne nadamo bilo kakvoj pogodnosti jer sve stize iz iste kuhinje, pogodnost za narod "nije opcija". 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4227 Napisano Octobar 31, 2021 motoras, 2452 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Opet da kažem, bezveze se ponavljam ali tako je. Sa svojim životnim i vozacko-motoraskim stažom mogu da se kladim da će ovo "pravednije" oporezivanje ići na korist države a ne njenih građana. Na prste jedne ruke može da se nabroji kada je nama država izašla u susret. Kada kažem država ne mislim na njive i livade, šume, potoke, moju ravnicu... Mislim na sljam koji sedi imenom i prezimenom u Vladi i smišlja kako od naroda uzeti što više para. To su ljudi koji ne znaju kako se živi od plate. Koji ne znaju koliko kosta litra benzina, kilo mesa, džak krompira, vekna hleba... Oni decenijama žive na našoj grbaci i uvek im je malo... 1 2 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3255 Napisano Octobar 31, 2021 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Znači platio sam registraciju za 800ccm 2011. godište 31.000 rsd. Pre dva dana. Prošla je sa tablicom i saobraćajnom bila manje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7072 Napisano Octobar 31, 2021 Drug član, 2970 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Jel neko izašao da se buni? Jel neka od čuvenih MOTO UDRUŽENJA asocijacija i šta sve ne izašla da postavi pitanje? Iskaže nezadovoljstvo?! Ne. Nije niko. Znači svima lepo. Sve ovo je u fazonu kafanskih fudbalskih selektora. Bude jedan što sa tribine vikne "Santrače, pizdo" ali kad se ovaj okrene pravi se da nije on. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4227 Napisano Octobar 31, 2021 motoras, 2452 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Andrej_Hotstepper je napisao: Jel neko izašao da se buni? Čin ličnog protesta - ja, STARI ROKER nisam registrovao jedan od dva motora koje registrujem. Verovatno cu to uraditi na proleće, ali sad sam ostavio osiguranje , državu i tehnički pregled uskraćene za moj novac. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzoniV 124 Napisano Octobar 31, 2021 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF600SA PC43 Prijavi odgovor kao problematičan Dok ne izadju sa tacnim ciframa, ne bih se bas radovao ovome Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...