Savamalac 144 Napisano Mart 24, 2021 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se. A i popusti su u inostranstvu ozbiljni. Kolika je vrednost robe koju si kupio preko Louis-a? Kolika je postarina? I naravno, kada stigne molim te za info o carini, tj. dodatnim troskovima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17184 Napisano Mart 24, 2021 Integrisan, 5050 postova Prijavi odgovor kao problematičan 5 minutes ago, Savamalac said: Slazem se. A i popusti su u inostranstvu ozbiljni. Kolika je vrednost robe koju si kupio preko Louis-a? Kolika je postarina? I naravno, kada stigne molim te za info o carini, tj. dodatnim troskovima. Poslacu ti na pp. Postarina za Srbiju je 20e. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5539 Napisano Mart 24, 2021 Drug član, 2497 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan On 2/16/2021 at 10:21 AM, mick said: Prošle nedelje uzeta MT Blade SV89... Gde si pazario ovo? Probao si do sad? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3262 Napisano Mart 24, 2021 Drug član, 2328 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, drmilan_ je napisao: Gde si pazario ovo? Probao si do sad? Barel bila neka akcija...na par vožnji bila. Ok je kaciga za do 100e, više za ovalni oblik glave...dobra aerodinamika na većim brzinama ne oseti se vetar, dobra postava, dobar lock vizira, srednja težina, lošije odrađena ručka za spuštanje sunčanog vizira dosta treba sile da se spusti i podigne a plastika je nekako slabašna...svaki put se štrecnem da se ne polomi, dosta magli bez pinlock-a i magle se sunčane naočare. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savamalac 144 Napisano Mart 26, 2021 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Od danas jos dve prinove u nas... Za nju Shark Spartan GT full face, za mene Shark Citycruiser jet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kova45 297 Napisano Mart 27, 2021 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki - ZZR500 Prijavi odgovor kao problematičan Nakon sto sam prodao prvu zeninu kacigu. Danas smo se ponovili sa Kappa KV31 modularnom. Deluje preudobno, oblozena plisom iznutra, mehanizam deluje jako sigurno, ispod brade se nalazi, skiveno dugme vrlo lepo radi. Prenecu dalje iskustvo nakon par nosenja. Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blackmore 1372 Napisano Mart 31, 2021 Drug član, 900 postova Lokacija: NBGD 63 / STALSK-12 Motocikl: BMW S1000XR - 2016 Prijavi odgovor kao problematičan On 24.3.2021. at 11:20, Motorcyclist je napisao: Poslacu ti na pp. Postarina za Srbiju je 20e. Možeš li i meni proslediti PP? Zanima me konkretno ova kaciga: Buy Shoei NXR Full-Face-Helmet Dystopia TC-5 | Louis motorcycle clothing and technology WWW.LOUIS.EU Buy Shoei NXR Full-Face-Helmet Dystopia TC-5 at Louis Moto for a great price. Top brands ✓ Great selection ✓ No risk ✓ Free returns ✓ I bez popusta je jeftinija nego kod nas (NXR sa grafikom u Motolandu je 62.000 RSD), da ne pričam što NXR sa ovom grafikom nema nigde kod nas da se kupi. Da li bi mi se kupovina preko Louisa isplatila? Ukoliko se sećam dobro, cena na sajtu + shipping + 33% za carinu i pdv + 3500RSD za usluge špedicije DHL-a, izađe dakle negde 69.000 RSD, nije baš malo ali kad nema boljeg načina... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoČa 1760 Napisano April 5, 2021 Drug član, 620 postova Lokacija: Čačak Motocikl: BMW R1250 GS/A Prijavi odgovor kao problematičan On 15.3.2021. at 10:41, Predator016 je napisao: LS2 Valliant 2. Vozim tek par stotina km, ali za sada zadovoljan. Mozda malo bučnija na vecim brzinama, ali udobna i praktična. Baš ono što mi treba, univerzalna kaciga za grad i za putovanja. Pozdrav, Koje su to vece brzine? Na kom motoru? Gledam je i planiram da odem da je pogledam - probam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Predator016 1139 Napisano April 6, 2021 Zainteresovan, 751 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Preko 90-100 kmh. Vozim Hondu Sw t400, koja ima korektnu zaštitu od vetra. Moje mišljenje je da sve te modularne kacige imaju smisla jedino ako se vozi max na tim brzinama. Za nekog ko voli da zavrne gas, ne završavaju posao. Koliko god da je kvalitetno urađena i skupa, obavezno se čuje, i to mnogo više od integralnih u nižim klasama. Da ne pričamo o težini. Kod mene jedino sa deflektorom na viziru motora bude tiha i nečujna, i tada je pravo uživanje. Sent from my SM-A515F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pashutin 162 Napisano April 6, 2021 Svrati ponekad, 159 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: Ex Vstrom now searching... Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, Koje su to vece brzine? Na kom motoru? Gledam je i planiram da odem da je pogledam - probam. VALIANT 2, ja je isto imam već godinu dana, s obzirom da imam vizir na Stromu, nije mi bučna ali ionako mi je brzina vožnje prilagođena zbog slušanja muzike. Preglednost i sistem otvaranja/zatvaranja je fenomenalna, ko voli da uživa u vožnji a ne brzini, odličan izbor.Čak je dobila i iridium silver vizir kao nagradu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
moustaki 24 Napisano April 6, 2021 U prolazu, 80 postova Lokacija: BG Motocikl: Hornet Prijavi odgovor kao problematičan Svaka kaciga je tiha uz čepiće za uši 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneZ 150 Napisano April 7, 2021 Svrati ponekad, 163 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan @moustaki Na koje tačno čepiće misliš, pošto se preporučuju razni? Mene jedino plaši da sa čepićima neću čuti ništa a ne samo vetar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3262 Napisano April 7, 2021 Drug član, 2328 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan @moustaki Na koje tačno čepiće misliš, pošto se preporučuju razni? Mene jedino plaši da sa čepićima neću čuti ništa a ne samo vetar. Čepići su sjajna stvar...čuješ sasvim dovoljno, osetiš kompetno rad motora, vibracije. Poslato sa LYA-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneZ 150 Napisano April 7, 2021 Svrati ponekad, 163 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Interesuje me na koje se tačno čepiće odnosi preporuka? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 4607 Napisano April 7, 2021 Drug član, 998 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim one sunđeraste. Ne šušti mi vetar i ubiju zvuk motora, a ostalo se čuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano April 7, 2021 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan evo tema gde smo malo pričali o čepićima: preporuka za ove sa rupicom u sredini i izmenljivim filterima, em se bira nivo "buke", em uvo diše kroz tu rupicu, ne pravi se pritisak unutra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 595 Napisano April 7, 2021 Zainteresovan, 562 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Ja odvozio jesenas turu od oko 1000km sa cepicima za usi, oni sundjerasti od oko 100 dinara iz apoteke. Pismena stvar, cuje se tacno ono sto treba da se cuje, a eliminise buku kacige. E sad, ja sam covek koji ni slusalice ne trpi (bilo koje), unervozim se posle nekog vremena, ali mislim da su cepici super resenje. Unervozi me i zvizdanje kacige Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
moustaki 24 Napisano April 7, 2021 U prolazu, 80 postova Lokacija: BG Motocikl: Hornet Prijavi odgovor kao problematičan Pa generalno koje god... Imaš ih po apotekama te sunđeraste pa i one kao plastelin, a ja sam npr uzeo u Snajperu (BG) neke 3M, dođu lepo u kutijici, gumirani su, mogu da se peru (voda, alkohol šta god)Sent from my VTR-L09 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3246 Napisano April 7, 2021 (promenjeno) Drug član, 803 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Prosle godine uzeo Shark evo ES. Poslednja u nizu Evoline kaciga, sa, navodno, ispravljenim nedostacima prethodnika. Placena 350e u Barelu. Zanimljiva realizacija za flip-up kacigu. Otvara se, ali ne stoji pola kacige na vrhu vec taj "flip" deo se prebacuje pozadi pa izgleda kao spojler. Moze bez problema da se vozi i visim brzinama sa otvorenim delom. Unutrasnjost ima fin osecaj, ali ne kao neki kvalitetniji (skuplji) brendovi. Tamni vizir mi je optimalno zatamnjen. Ventilacija bolja nego na prethodnoj kacigi (Shark S700). Tamni vizir na svezijem vremenu magli, a sa glavnim nisam imao taj problem. Tamni vizir je tanak i moram izrazito da pazim kada ga cistim jer se uvija i pomera u lezistu. Glavni vizir je izrazito deblji i odaje utisak kvaliteta. Vizir je tesko nastelovati da je samo odskrinut, ali se zato lako zatvara i lepo dihtuje. Sam mehanizam preklapanja "flip" dela, tj. brade kacige nekada se pomera sa jednom rukom, a nekada i sa dve imam utisak da ce nesto da se slomi, tj. negde zapinje. Kada je drzim u rukama i sirim da bih je navukao na glavu cuje se krckanje i "zvakanje" plastike. Vrlo ruzan osecaj, kao decija igracka koja ce svakog trenutka da se slomi. Ali, posle jedne sezone i nekih 6-7000 km jos sve stoji na svom mestu. Kacigu bih okarakterisao kao bucnu, makar koliko i prethodnu kacigu koju sam nosio. U njenu odbranu bih rekao da sam u isto vreme i motor promenio, a na Versysu mi vizir direktno baca vazduh na vrh kacige i prilicno smeta. Sve na kraju kad zbrojim ipak imam utisak da je za ovaj model cena visa nego sto stvarno vredi. Promenio April 7, 2021 član grafigo 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KILEbg 1264 Napisano April 8, 2021 Drug član, 538 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: Suzuki GSF 650 S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, grafigo said: Zanimljiva realizacija za flip-up kacigu. Otvara se, ali ne stoji pola kacige na vrhu vec taj "flip" deo se prebacuje pozadi pa izgleda kao spojler. Moram primetiti da je ovo vrlo zanimljivo resenje ali sa samo jednom manom a to je postavljanje kamerice na kacigu. Tacnije... apsolutno je nemoguce imati kamericu na kacigi sa ovim resenjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savamalac 144 Napisano April 8, 2021 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Mozda moze da se stavi kamera sa desne strane, kao sto se stavlja interkom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3246 Napisano April 8, 2021 Drug član, 803 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno, nisam se mnogo zanimao za to, na kratko sam razmisljao o poziciji za kameru, ali mi nista pametno nije palo na pamet. Cak i za komunikaciju mislim da je problem pozicije, a Shark ga je resio sa svojim sistemom Sharktooth koji se jednim delom montira na unutrasnjem delu kacige, pozadi. To je valjda baterija. Manji deo koji cine komande ide sa bocne strane. Cena mislim da mu je oko 13.000 din. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3246 Napisano April 8, 2021 Drug član, 803 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Ovde imate lep prikaz kacige i kako radi mehanizam otvaranja. Na 50 sekundi pocinje prikaz. Moram da kazem da iz mog okruzenja nemam nikoga ko nije rekao "vauuu" i prisao da bolje pogleda. Stvarno dobro izgleda kada se otvori i sam postupak otvaranja je bas zanimljivo resen. Ideja je u svakom slucaju dobra, samo je realizacija ostala na nivou Shark-a, a to je po mom misljenju samo prosecno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1906 Napisano April 8, 2021 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Nije taj mehanizam nista novo. Flip over ili flip back, kako ga ko zove. Ima vise proizvidjaca sa takvim sistemom. Shark sa Evoline linijom, LS2 sa Valliant, Scorpion Eco-tech... Ja imam vec par godina Roof Desmo koja je nastala od Roof Boxer. Mislim da je Roof sa modelom Boxer prvi prizvodjac kaciga koji je patentirao ovako nesto, mada nisam siguran. Ja vise volim takav sistem od klasicnog flip up-a jer se flip up ponasa kao jedro, a ovo ipak ima nekakvu aerodinamiku. Nego @Savamalac , kako ti se pokazao Citycruiser? Meni se vizuelno svidja, mozda mi je jos bolja Evojet koja je ista kaciga samo u flip up fazonu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savamalac 144 Napisano April 8, 2021 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Za sada za Citycruiser samo reci hvale! Za kvalitet materijala i trajnost vreme ce pokazati. Sve ostalo je vrhunsko. Osecaj je kao u full face kacigi. Buka jeste ali duvanja nema. Suncani vizir dubok i taman dovoljno, ne magli providni vizir, svi mehanizmi rade savrseno i glatko. Nista ne skripi, ne pucka... Materijali jako udobni. Mozda je jedina zamerka sto ventilacija, koliko mi se cini, nema nikakav efekat. Ali jet je tako da ventilacija i nije prioritet. Jeste jaka cena za nase uslove ali ja sam zadovoljan jako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...