Lucky George 418 Napisano Octobar 5, 2021 (promenjeno) BJB Maxi Scooter Club, 592 postova Lokacija: Beograd, Vidikovac Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan Svi znamo da je osiguranje motora do sada bila misaona imenica. Možda se ipak nešto dobro (po nas bajkere) dešava na tom planu. Možda neko od kolega već ima informaciju o ovoj vrsti osiguranja. Ako sam promašio temu molim admina da prebaci u odgovarajuću. Promenio Octobar 5, 2021 član Lucky George 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 429 Napisano Octobar 5, 2021 Svrati ponekad, 432 postova Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to u redu, lepo je što neko daje kasko za motore. Ali, mene bi interesovala premija osiguranja za, recimo, paket Bonus plus kasko. Da li bi godišnja premija bila tipa 25-30% od vrednosti motocikla? Jer, oni računaju premije na osnovu rizika, a motocikli spadaju u rizična vozila. Ako bi premija bila toliko visoka, onda se obesmišljava osiguranje. Kao kada bi za nov auto od 15k EUR, godišnja premija kasko osiguranja bila 4-5K EUR. Retko ko bi se odlučio da uplati kasko!? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 458 Napisano Octobar 5, 2021 Zainteresovan, 632 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan Nedavno sam video da i GRAWE daje isto ali za motocikle do 5 godina starosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3053 Napisano Octobar 7, 2021 8-bit, 1880 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Znači ako je običan odron to je ok, ali ako je odron sa zemljotresom, ništa od osiguranja. Ko li smišlja ovo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
opsidiannight 177 Napisano Octobar 12, 2021 Svrati ponekad, 169 postova Motocikl: Himalajac Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi koji su dobri statisticari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Efendija Skalin 468 Napisano Octobar 22, 2021 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Postoji li osiguranje od kradje motocikla? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8235 Napisano Octobar 22, 2021 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Сад колико знам је један од услова за банкарске кредите за куповину мотора управо каско осигурање 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 458 Napisano Octobar 22, 2021 Zainteresovan, 632 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, ПИпезос said: Сад колико знам је један од услова за банкарске кредите за куповину мотора управо каско осигурање Ukoliko je lizing u pitanju. Posto pre nije bilo moguce osigurati motocikl kasko, onda ni lizing nije mogao. Ali eto, sad su se stvari promenile. Kasko pokriva kradju. Ali sigurno ga ne mozes na trotoaru drzati na izvolte. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3576 Napisano Octobar 22, 2021 Malinar u pokusaju, 1705 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Postoji kasko za motore od skora, ali je papreno skup. Moj brat se zainteresovao za bmw-ov program 3 way easy ride, zapao mu je za oko r 1250 gs adv (založio bi stroma 650 2018. kao učešće) i možda nešto sitno dodao i plaćao lizing mesečno i nakon par godina (čini mi se 3, ali nisam 100% siguran) ostaje ti da vidiš da li ćeš da im prodaš motor, da li da ga otkupiš ili zameniš za drugi bmw. ALI (što devojci sreću kvari) mora kasko tokom trajanja tih par godina lizinga, kasko za gorepomenuti gs adv je u prvoj godini 1800 evra, u drugoj nešto manje (ali ne mnogo) i u trećoj još manje. Brat se brzo ohladio od ove ponude, ali smo makar provozali onaj 1250 gs 40-godišnji model. Sve pohvale za ljubaznost i profesionalnost momka iz bmw-a kod ade u Beogradu, zaista je bio prijatan dan i iako nisam neki ljubitelj ove marke, a još manje bokser agregata, prijalo mi je da provozam po Železniku isti. Nažalost, novi s1000xr koji sam tražio da probam nisu imali ni kao test vozilo, a ni u salonu. Ali zato 50 gs-ova svih mogućih varijanti, jedan rt i 2 xr-a 900. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1436 Napisano Jun 12, 2022 Zainteresovan, 681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Hteo sam da otvorim novu temu, ali pošto već postoji, nadovezaću se ovde. GRAWE ima potpuno kasko osiguranje za motore i, u mom slučaju, rata je oko 20 EUR mesečno, što mi je bilo skroz prihvatljivo. Sećam se da je pre 4 godine, kada sam hteo da kupim Hondu Rebel 500, Delta tada nudila kasko ali isključivo uz neke BMW-ove modele (ne sećam se preko kog osiguravajućeg društva), ali to se sada promenilo i kasko možete da kupite i za polovne i za nove motore. Više informacija na linku ispod: Kasko osiguranje za motocikle | GRAWE Srbija WWW.GRAWE.RS LR 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7213 Napisano Jun 12, 2022 (promenjeno) Drug član, 3009 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Fora je do cene motora zar ne? I šta podpada pod kasko? Padnem smrvim ga?! Krađa? Promenio Jun 12, 2022 član Andrej_Hotstepper Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1436 Napisano Jun 12, 2022 Zainteresovan, 681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da je do cene motora Isto je i sa automobilima, što je auto skuplji i što je rizik od krađe veći, skuplja je i polisa. Potpuni kasko pokriva oba slučaja koja si naveo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleTs 171 Napisano Decembar 24, 2023 Svrati ponekad, 168 postova Motocikl: Dl 650/22 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko iskustva ili predlog, koja osiguravajuća kuca radi osiguranje od kradje motora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1436 Napisano Decembar 24, 2023 Zainteresovan, 681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Grawe. Imaš link bukvalno dve objave iznad. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2222 Napisano Decembar 24, 2023 Drug član, 977 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko iskustva ili predlog, koja osiguravajuća kuca radi osiguranje od kradje motora?Radi Grawe. Ako ti treba kontakt za ponudu piši u PP.Poslato iz Euro Sumar-a 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 458 Napisano Decembar 24, 2023 Zainteresovan, 632 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam gledao za novog tracer-a kasko grawe, 450 eura je ponuda sa ucescem od 150e u steti.... Sto je meni neprihvatljivo mnogo. Za te pare cu ga obezbediti i dici vrednost. Ne znam da li pokriva kradju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6297 Napisano Decembar 24, 2023 Drug član, 1798 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Skup ti motor. moj je nov procenjen na 12000 € (sa sve koferima) cena za kasko (sa kradjom), isto grawe 330€ sa ucescem od 150€ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 458 Napisano Decembar 24, 2023 Zainteresovan, 632 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan 9 minutes ago, Sharky - Alex said: Skup ti motor. moj je nov procenjen na 12000 € (sa sve koferima) cena za kasko (sa kradjom), isto grawe 330€ sa ucescem od 150€ Tracer 7gt faktura na nekih 9.400 eura 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6297 Napisano Decembar 24, 2023 Drug član, 1798 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Slagao sam, izvini. Pomesao sam sa kasko ponudom za zenin auto. Sad nadjoh ponudu: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 458 Napisano Decembar 25, 2023 Zainteresovan, 632 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan Za te pare se lepo fizicki obezbedi motor. Nisam siguran da bih ga uzimao samo zbog kradje. Mozda bi se mogao obezbediti na neki drugi nacin jeftinije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6297 Napisano Decembar 25, 2023 Drug član, 1798 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Kazu u Grawe-u da im je kradja najmanji procenat od svih isplata 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4026 Napisano Decembar 25, 2023 Drug član, 916 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Kolega @vucko23 može ponešto da kaže na temu isplativosti kasko osiguranja... Ja sam osigurao u aprilu novi ADV 350, izašlo me cca 320€. sada sam osigurao X-ADV za 410€ + sam dodao osiguranje opreme u vrednosti do 1.000€ (krađa, oštećenje pri udesu...) Motor je nekada u garaži, nekada na ulici. Često ga neplanirano ostavim negde preko noći, sa dosta opreme u koferu... O putovanjima da ne pričam. Nije džaba, ali meni mirna glava. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2222 Napisano Decembar 25, 2023 Drug član, 977 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Poenta kaska na novim ili novijim motociklima je što šteta pri malom padu može biti komotno 150-200 000 rsd, tako da onda osiguranje pije vodu.Poslato iz Euro Sumar-a 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 1972 Napisano Decembar 25, 2023 Drug član, 797 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, slobasuper9 je napisao: Poenta kaska na novim ili novijim motociklima je što šteta pri malom padu može biti komotno 150-2000 rsd, tako da onda osiguranje pije vodu. Poslato iz Euro Sumar-a Šteta u ovom iznosu svakako ne opravdava kasko. Izvinjavam se, udaljiću se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1150 Napisano Decembar 25, 2023 Drug član, 387 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica Prijavi odgovor kao problematičan Meni se kasko osiguranje isplatilo, verovatno nije izolovan slučaj, ali sam čuo i da ima osiguranih strana koje ne uspeju da naplate veći deo zbog peripetija sa Audatex procenom. Ta Audatex platforma služi za procenu ostatka vrednosti vozila i navodno se procenjuje na osnovu najveće ponuđene vrednosti na licitaciji. Upravo tu može nastati igra koju osiguravajuće kuće mogu da pokrenu preko "svojih" ponuđača i naduvaju vrednost ostatka vozila kako bi sama osig. kuća isplatila što manji iznos. Kod mene je slučaj bio taj da se čovek koji je izlicitirao najveću sumu javio nakon malo jače od 24h i dogovorili se u par reči oko kupoprodaje ostatka vozila. Kada se sve sabere dobio sam pokriće u visini 99% fakturne vrednosti (bio je par meseci star motocikl) umanjene za učešće koje je bilo fiksno. Ako me sećanje služi pomenuo sam u nekoj od tema savete i rezervnu opciju ukoliko nešto krene po zlu, a to je naš kolega @Skyrunner kojem se još jednom zahvaljujem na izdvojenom vremenu i pomoći! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...