npanzal 17 Napisano April 14, 2022 U prolazu, 5 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Honda NX650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ne može ni Grčka. Može samo BiH, Hrvatska i Bugarska. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6420 Napisano April 14, 2022 Drug član, 1829 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Da ne otvaram novu temu. Kod nas se teski tricikli (mp3, tricity300…) mogu voziti sa B kategorijom. Ima li neko informaciju da li u svim okolnim zemljama mogu ili postoji neki izuzetak? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10093 Napisano April 14, 2022 Ne silazi, 2326 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravi na Hrvatsku...samo A kat. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja Panda 0 Napisano Septembar 18, 2022 U prolazu, 1 post Lokacija: Beograd Motocikl: CFmoto300NK Prijavi odgovor kao problematičan Poslao sam mejl Slovenackoj ambasadi i odgovorili su mi veoma brzo.Nazalost,u Sloveniju nije moguce uci sa probnom.Poslao sam mejl Rumunskoj,ne odgovaraju.Zvacu ih u toku sledece nedelje,pa javljam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4042 Napisano Septembar 18, 2022 Drug član, 919 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan On 14.4.2022. at 16:40, Sharky - Alex je napisao: Da ne otvaram novu temu. Kod nas se teski tricikli (mp3, tricity300…) mogu voziti sa B kategorijom. Ima li neko informaciju da li u svim okolnim zemljama mogu ili postoji neki izuzetak? Trebalo bi da može u celoj EU. Svi testovi na YT govore baš o toj prednosti tricikla što se voze na B kategoriju. Evo i HR Piaggio sajt gde u naslovu naglašavaju da se vozi sa B: https://www.piaggio.com/hr_HR/models/mp3/ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2055 Napisano Septembar 18, 2022 Drug član, 809 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Od nedavno se ni u Bugarskoj ne priznaje naša probna dozvola Bugarska | Ministarstvo spoljnih poslova WWW.MFA.GOV.RS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10093 Napisano Septembar 18, 2022 Ne silazi, 2326 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Pa, odakle onda našima ideja o uvođenju probne dozvole ? Ako ne priznaju u Hr, Slo, Bg itd (evropska unija) a ovamo se priča o približavanju eu sa propisima ? Kod nas ti ne priznaju pravu dozvolu, dok ne prođe 2 godine. A kada odeš u auto školu, uplatiš polaganje za pravu, a ne za probnu... Uh, zabole me glava... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 6092 Napisano Septembar 18, 2022 Drug član, 1385 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Granicna policija na gp uglavnom ne trazi na uvid vozacku dozvolu. Na ulazu CG ne secam se da mi je neko trazio, a jedan period od par godina sam svaki mesec putovao tamo. Tako da sam prolazio i sa isteklim rokom vazenja vozacke. Sve dok me na gp u BiH policajac nije iznenadio i zatrazio moju vozacku, koja je bila uveliko istekla. Njihova nadleznost nisu vozacke dozvole. Sve u svemu pustio me njegov sef uz opasku da se vratim do kraja njihove smene. Bilo mi je dovoljno , jer sam usao u BiH samo par km i imao kratko zadrzavanje. Ono sto je mogucnost da vasim vozilom mozete uci u druge drzave, iako vi ne mozete zbog vozacke voziti. Dovoljno je samo malo strpljenja da naidje neko sa odgovarajucom vozackom kategorijom za vase vozilo, a da je voljan da vam 50m preveze vozilo van gp. I vi nastavite.To je uglavnom savet za susedne drzave, koje smatram svojim. Sto se tice osiguranja, i pokrica stete u ovakvim slucajevima, ne bih davao savete. U mladosti cesce,a i sad udjem nekad u rizik, ako je zelja velika i ispravna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2055 Napisano Septembar 18, 2022 Drug član, 809 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan pre 54 minuta, Blaza je napisao: Pa, odakle onda našima ideja o uvođenju probne dozvole ? Ako ne priznaju u Hr, Slo, Bg itd (evropska unija) a ovamo se priča o približavanju eu sa propisima ? Kod nas ti ne priznaju pravu dozvolu, dok ne prođe 2 godine. A kada odeš u auto školu, uplatiš polaganje za pravu, a ne za probnu... Uh, zabole me glava... Većina država u EU takođe ima neku formu probne vozačke dozvole, ali generalno na nivou Evrope, čak i među članicama EU ne postoji pravilo da o priznavanju. Valjda moraš da naučiš u okviru svoje države. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2055 Napisano Septembar 18, 2022 Drug član, 809 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, slave74 je napisao: Granicna policija na gp uglavnom ne trazi na uvid vozacku dozvolu. Na ulazu CG ne secam se da mi je neko trazio, a jedan period od par godina sam svaki mesec putovao tamo. Tako da sam prolazio i sa isteklim rokom vazenja vozacke. Sve dok me na gp u BiH policajac nije iznenadio i zatrazio moju vozacku, koja je bila uveliko istekla. Njihova nadleznost nisu vozacke dozvole. Sve u svemu pustio me njegov sef uz opasku da se vratim do kraja njihove smene. Bilo mi je dovoljno , jer sam usao u BiH samo par km i imao kratko zadrzavanje. Ono sto je mogucnost da vasim vozilom mozete uci u druge drzave, iako vi ne mozete zbog vozacke voziti. Dovoljno je samo malo strpljenja da naidje neko sa odgovarajucom vozackom kategorijom za vase vozilo, a da je voljan da vam 50m preveze vozilo van gp. I vi nastavite.To je uglavnom savet za susedne drzave, koje smatram svojim. Sto se tice osiguranja, i pokrica stete u ovakvim slucajevima, ne bih davao savete. U mladosti cesce,a i sad udjem nekad u rizik, ako je zelja velika i ispravna. Nije pitanje ulaska u državu, mikronske su šanse da iko traži dozvolu na granici, ali šta ako dođe do nesreće? Ili ako te zaustave samo zbog redovne kontrole u saobraćaju. Ako država ne priznaje probnu - znači da te tretira kao da nemaš dozvolu, a to već može da bude ozbiljan problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 6092 Napisano Septembar 18, 2022 Drug član, 1385 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 14 minutes ago, Mr_Wolf said: Nije pitanje ulaska u državu, mikronske su šanse da iko traži dozvolu na granici, ali šta ako dođe do nesreće? Ili ako te zaustave samo zbog redovne kontrole u saobraćaju. Ako država ne priznaje probnu - znači da te tretira kao da nemaš dozvolu, a to već može da bude ozbiljan problem. Pravis se da ne znas da je probna, kao sto mnogi voze sa isteklim rokom nenamerno. Govorim o nasim drzavama, nije isto u Bosni i CG i Rumuniji, nedaj boze Zapadnoj evropi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 913 Napisano Septembar 18, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 710 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vec pisao o tome, isao sam u Julu u Grcku sa probnom. Niko mi nigde nije trazio vozacku. Jednom su me zaustavili na Skopelosu, pogledali vozacku, zavirili u kofer i rekli "srecan put". Zbog tog zavirivanja u kofer sam zakljucio da nije bila saobracajna kontrola pa mi nisu vozacku ni pogledali kako treba. Verovatno je bila prijavljena neka kradja ili slicno jer su sa strane pretresali auto grckih tablica. Znaci prolazi se na srecu. U CG se ne bih usudio jer su vece sanse da me zaustave a i umeju da procitaju da je probna Promenio Septembar 18, 2022 član salem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8765 Napisano Septembar 18, 2022 4_tocka_i_karoserija, 1913 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Mr_Wolf je napisao: mikronske su šanse da iko traži dozvolu na granici Nije neki reper, ali meni bosanski granični policajci redovno traže i vozačku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14720 Napisano Septembar 18, 2022 moto merkat °°, 4907 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, zaludan je napisao: Nije neki reper, ali meni bosanski granični policajci redovno traže i vozačku. Cest slucaj za razliku od Hr koji pa msm da mi nikad nisu trazili. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2055 Napisano Septembar 18, 2022 Drug član, 809 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Čudno. Mislim da mi bukvalno nikada niko na granici nije tražio vozačku, a vrlo često putujem. Možda ste mladoliki pa proveravaju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8765 Napisano Septembar 18, 2022 4_tocka_i_karoserija, 1913 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 39 minuta, Mr_Wolf je napisao: Možda ste mladoliki pa proveravaju Da, da, u 50...pogotovo što su u kolima uvek i žena i bar jedna ćerka A inače, sad već poodavno beše, kad mi je prvi put jedan bosanac tražio vozačku, ja sam iznenađeno ponovio "Vozačku??" sa iskrenim čudjenjem, a on mrtav 'ladan "Pa nisam ti tražio ZK izvadak" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeleniZub 132 Napisano Februar 18, 2023 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Honda NC750 DCT 2021 Kymco Agility 50 4T 2018 Prijavi odgovor kao problematičan On 18. 9. 2022. at 16:29, salem je napisao: Ja sam vec pisao o tome, isao sam u Julu u Grcku sa probnom. Niko mi nigde nije trazio vozacku. Jednom su me zaustavili na Skopelosu, pogledali vozacku, zavirili u kofer i rekli "srecan put". Zbog tog zavirivanja u kofer sam zakljucio da nije bila saobracajna kontrola pa mi nisu vozacku ni pogledali kako treba. Verovatno je bila prijavljena neka kradja ili slicno jer su sa strane pretresali auto grckih tablica. Znaci prolazi se na srecu. U CG se ne bih usudio jer su vece sanse da me zaustave a i umeju da procitaju da je probna Kako si usao u Grcku, preko Makedonije, nisu ti trazili Makedonci na uvid? Planiram isto pa da znam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 913 Napisano Februar 18, 2023 Zainteresovan, 710 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan @ZeleniZubDa, normalno. Mislim da sam pruzio i saobracajnu i zeleni karton, sad se vise i ne secam, mislim da nista osim pasosa nisu gledali Za 1. Maj idem opet, probna mi traje do jeseni ali me to ne sprecava. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeleniZub 132 Napisano Februar 18, 2023 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Honda NC750 DCT 2021 Kymco Agility 50 4T 2018 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, salem je napisao: @ZeleniZubDa, normalno. Mislim da sam pruzio i saobracajnu i zeleni karton, sad se vise i ne secam, mislim da nista osim pasosa nisu gledali Za 1. Maj idem opet, probna mi traje do jeseni ali me to ne sprecava. @salem Meni probna do Oktobra i racunam najgore sto moze da se desi je da me vrate Makedonci sa granice i to je to. A jel zna neko za Tursku, i to imam u planu preko Bugarske? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1064 Napisano Februar 18, 2023 Zainteresovan, 429 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Moj sin je prosle godine isao u Crnu Goru sa probnom B dozvolom. Par dana pre puta aj da se raspitamo dal moze probna dole da se koristi. Zovem Ljermontovu , ne znaju, upute me na AMSS. Ovi tek nemaju pojma, vracaju me na Ljermontovu. Ovi me prebace na pogranicnu policiju.. Odgovori kako kod kojih. Jedni kazu mislimo da moze, drugi misle da ne moze. Brat od mog druga radi na granicnom prelazu sa CG i kaze na prelazu niko ne trazi a u unutrasnjosti sareno. Na kraju zovem ambasadu CG. Onaj tamo kao iz topa kaze: ma moze, nek vozi dete. Meni to nesto sumnjivo pa posaljem mail sa istim pitanjem, da imaju klinci kao neki dokaz ako ih neko dole drnda. Nikad mi nisu odgovorili. Dan pre njihovog polaska isao dole moj kolega. Naidje na patrolu saobracajaca, stane i pita ih. Oni kazu da zobs CG ne prepoznaje nasu probnu dozvolu ali da niko to ne pise kazne, jer ako ti napisu da vozis bez dozvole, ti kad odes kod sudije prilozis potvrdu da si polozio i da imas dozvolu. Za osiguranje u slucaju nezode nije znao kakva je situacija, kaze to je stvar osiguranja. A kad su culi za ambasadu poceli da se smeju, kazu tamo se portir javlja na telefon. Klinac bio 20ak dana, zaustavljali ga par puta i niko mu nije pravio problem. Otprilike, znaju da si dosao da im ostavis pare, nece da te drndaju ako bas ne trazis i ako ne moraju. Na kraju ipak, sto se tice zakona, ne znam dal moze il ne moze probna u CG 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lesorsier 84 Napisano Februar 18, 2023 U prolazu, 69 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ8 FAZER, FJR1300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 53 minuta, ZeleniZub je napisao: @salem Meni probna do Oktobra i racunam najgore sto moze da se desi je da me vrate Makedonci sa granice i to je to. A jel zna neko za Tursku, i to imam u planu preko Bugarske? Zadnjih nekoliko meseci traze vozacke i saobracajne i jedni i drugi. Navodno traze ove sto voze pod zabranom. Kako reaguju na probne, niko ne zna... ali uvek mozes da prodjes kao pesak. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeleniZub 132 Napisano Februar 18, 2023 Svrati ponekad, 127 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Honda NC750 DCT 2021 Kymco Agility 50 4T 2018 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, lesorsier je napisao: Zadnjih nekoliko meseci traze vozacke i saobracajne i jedni i drugi. Navodno traze ove sto voze pod zabranom. Kako reaguju na probne, niko ne zna... ali uvek mozes da prodjes kao pesak. @lesorsier Iskreno ovo po meni nema smisla, cak i da ja imam zabranu Makedonac i Grk nemaju pristup bazi podataka MUP-a gde je ta zabrana i unesena. Baza nekog ozbiljnijeg kriminala se sigurno deli, ali onda je to Interpol ili nesto slicno tome sto nema mnogo veze sa prekrsajnim zakonom nase zemlje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lesorsier 84 Napisano Februar 19, 2023 U prolazu, 69 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ8 FAZER, FJR1300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, ZeleniZub je napisao: @lesorsier Iskreno ovo po meni nema smisla, cak i da ja imam zabranu Makedonac i Grk nemaju pristup bazi podataka MUP-a gde je ta zabrana i unesena. Baza nekog ozbiljnijeg kriminala se sigurno deli, ali onda je to Interpol ili nesto slicno tome sto nema mnogo veze sa prekrsajnim zakonom nase zemlje. Rekoh navodno, tako se priča. U slučaju zabrane nećeš ni stići do grka i makedonca, naši će da te vrate. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milos242 0 Napisano Jul 2, 2024 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Dobar dan, Planiram put za Crnu Goru sa probnom vozačkom dozvolom. Zvao sam ambasadu Crne Gore i rekli su mi da se sa probnom ne može proći granica. Koja je veravotnoća da će me zadržati. I ako mi ne daju da prođem da li samo može da se zamenim sa nekim ko ima vozačku dozvolu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8765 Napisano Jul 2, 2024 4_tocka_i_karoserija, 1913 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Neverovatno. 7 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...