Blackened 1248 Napisano Avgust 27 (promenjeno) Zainteresovan, 668 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Odradili smo dyno i utezanje. Jako lepo sve radi, i kroz ceo opseg bas super ide, ravan obrtni. na kraju ispada dobitak 5 KS. Skroz korektno s obzirom da je sve fabricki ostalo (auspuh, katalizator, usis). Od 6500-9000 solidna razlika. dyno fabricki izbacio 43ks(38ks na tocku), a posle sa 90% leptir preradom 48hp (42.7ks na tocku). Sa 14T 30-125 Gps 8.25s (fabricki je nesto preko 10s), skoro 20% brze. Uspeo i da doguram do maks brzine od 170kmh po Gps-u. Promenio Avgust 27 član Blackened 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scholesy198 2394 Napisano Septembar 20 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Honda CB 500XA Prijavi odgovor kao problematičan Mini jubilej 12 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zivanovic018 6 Napisano Septembar 22 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan 80 000km! Savršeno! Trenutno sam na 40 000km(39850km) i spremio sam delove za podmlađivanje. Kupio sam u Delti Hondin komplet lanac sa lančanicima, prednje i zadnje paknove, filter vazduha... Sve inače menjam sam tako da ću na tamo kada počne kiša da se zanimam. Kupio sam i originalnu vodenu pumpu da se nađe ako zatreba. Inače, komplet lanac sa lančanicima i paknovima su izdržali do sada i dalje je sve to OK. Fabričke gume Dunlop Mixtour su izdržale oko 19 000km a onda sam kupio Mutant koje i dalje vozim! Zadna je već pri kraju ali izdržaće još mesec-dva. Jedino se dvoumim da li da preventivno ponovo proverim ventile? Proveravao mi ovlašćeni servis prema servisnim intervalima ali mi ništa nisu napisali u knjižici šta su zatekli, samo da je u granicama normale. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1248 Napisano Septembar 22 Zainteresovan, 668 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan I ja poceo sam da menjam sam sve sto mogu, plocice sam promenio lako (na putu mi u Berlinu trazili 190E za ruke samo da zamene, a 30min posla nema?!). Uzeo sam opet organske TRW, slicno kao fabricke rade. @Scholesy198 je l' vozis na posao svaki dan kada si toliko napravio? Ma nema problema sa Hondom, radi sve bez brige koliko i kako god ga vozio. Ja sam prebacio 50K km, samo sto sam potrosio 9 guma (4 prednje i 5 zadnjih), sada sam uzeo 6. par Pirelli Rally STR. Posle svih guma, mislim da mi je omiljena kombinacija Pirelli Rally STR prednja i TKC70Rocks zadnja, rasturaju i off i on road. Inace Michelin Anakee Adventure kada je manje offroad-a. @zivanovic018Ventila sam odradio, moguce da su van speca posle 40K, moji su bili na samoj granici na 30K. Nije lose odraditi na gornju granicu, pa si miran bar 50K narednih, kada vec puno vozis. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Scholesy198 2394 Napisano Septembar 22 (promenjeno) Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Honda CB 500XA Prijavi odgovor kao problematičan @Blackened Na posao idem autom, a ovo mi je četvrta sezona sa hondom, tako da je neki prosek 20k godišnje, što i nije neka velika kilometraža. Toliko sam prelazio i sa 50cc. Jedna zanimljivost, još uvek su mi fabričke pločice, što dosta govori o mom stilu vožnje. Promenio Septembar 22 član Scholesy198 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1248 Napisano Septembar 22 Zainteresovan, 668 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam da si uzeo 2023. Ali dosta vozas svakako - Da, plocice bas mogu dugo da traju, pogotov prednje. I meni su evo do skoro bile ok, preko 45K, a ne stedim ih uopste. Nema nekih troskova oko motora, presao sam i na Castrol Power 4T 10W40 (1100din L). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markommarko 683 Napisano Septembar 22 Svrati ponekad, 307 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NX 500 Prijavi odgovor kao problematičan E nego ko ima barkbusters ili neke slične štitnike za ručice? Gde može da se naruči? I koje maglenke savetujete da kupim? Tnx Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zivanovic018 6 Napisano Septembar 23 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, markommarko said: E nego ko ima barkbusters ili neke slične štitnike za ručice? Gde može da se naruči? Instalirao sam SW Motech kobra štitnike i odlični su...a i lepo se uklapaju uz motor. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zivanovic018 6 Napisano Septembar 23 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, Blackened said: ...presao sam i na Castrol Power 4T 10W40 Planiram i ja da pređem sa 10W30 na 10W40. Sipam Motul 7100 ali iako je sintetika bori se na 40+ leti. Nije mi jasno samo zašto Honda nigde nije dala mogućnost da se na osnovu spoljne temperature menja i ulje, kao Suzuki recimo. U njihovom korisničkom uputstvu stoji ako je temperatura visoka menjaj ulje gušćim. Kod Honde svuda je 10W30. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1248 Napisano Septembar 23 (promenjeno) Zainteresovan, 668 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da to nije uopste bitno kod cb500x-a, 10w30 je isto ok u svim uslovima, motor ima dobro hladjenje i temperatura ulja ne ide visoko da bi pravilo razliku (tek preko 115c-120c 10w40 ima prednost, sto se ne desava). A ipak je 10w30 malo ekonomicnije, i lakse za motor. 7100 sam uzeo jednom ali nepotrebno je skuplje 60%, Castrol su mi sipali u ovlascenom u Spaniji i kosta 9-10e litra. A i menjam cesce na 6-8K. Presao na 10w40 prvenstveno zbog dostupnosti i cene. Promenio Septembar 23 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zivanovic018 6 Napisano Septembar 23 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan 28 minutes ago, Blackened said: Mislim da to nije uopste bitno kod cb500x-a, 10w30 je isto ok u svim uslovima Pa ako tako posmatramo onda jesi u pravu jer do sada se nikada nije desilo da je podigao temperaturu. Isto menjam često ulje, na tome ne štedim ali 1100 i 2200din je drastična razlika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...