steefanv 299 Napisano Jun 22, 2022 Zainteresovan, 418 postova Lokacija: Ša/NS Motocikl: F800ST Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, sasa ns 1 je napisao: nekako mi je neverovatno da sa ,,nekakvim,, boksericama pa bilo od kog materijala može da se reši da ne trne gluteus.Bilo bi lepo da to može da se reši za 599 dinara ali mi nije jasan istem po kom to radi jer kolega kaže da ne trne. Jedino objasnjenje koje sam sam sebi dao jeste da obicne bokserice nisi dovoljno rastegljive i u polozaju u kom vozimo motor one pritiskaju guzicu, samim tim neke nerve (ili cak samo same misice drze napetim) i tu prave bol. Kod ovih to nije slucaj jer su bas rastegljive kad se sedne. Opet, za 600 dinara vredi probati, ako ne rese problem na motoru, ostaju da se nose kad se radi nesto fizicki tesko ili posao gde se dosta znoji. Tu su provereno odlicne i ja licno sad samo njih nosim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8110 Napisano Jun 22, 2022 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Nažalost, ništa od probe - 3XL mrežica kratka za Versisovo sedište i to ne malo nego 15-20 cm (ima sedište k'o maksi skuter). Nema veće kod prodavca od kog sam ga poručio ali ima jastuče ovakvo: @dragan_alumiroi da li si mislio na ovakvo jastuče? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1608 Napisano Jun 22, 2022 Drug član, 1006 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Trening i fizička aktivnost rešava bol... vežbanje (teretana), pretežno donji deo leđa, čuččnjevi i trčanje... Ako ste u kondiciji bol se kasnije javi i brže se otkloni. Nažalost ne uspevaju svi da vežbaju plus godine i onda dolazi do javljanja bolova. Pogotovo kod ljudi koji su dosta za računarom, u vratnom delu im ne gine okoštavanje. Jedini pravi lek je vežba i vežba da se telo vrati u normalno stanje. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7774 Napisano Jun 22, 2022 -, 1755 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Koga muce ledja nek radi "Plank" vezbu. Ona je prvenstveno za trbusnjake al je odlicna za ledja ako se ispruzite rukama jos napred... Isto i roler za stomak, al se spustate skroz do kraja, skroz ispravljate ledja, par cm do dodirivanja poda stomakom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dragan_alumiroi 798 Napisano Jun 22, 2022 Zainteresovan, 568 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, DraganNS said: da li si mislio na ovakvo jastuče? Da, na to sam mislio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kadezi 1234 Napisano Jun 22, 2022 Svrati ponekad, 253 postova Lokacija: Zemun, Serbia, Yugoslavia Motocikl: LoreNCo - Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Samo obratite paznju jer postoje dve vrste ovih jastuka. Jedno je punjeno, kao gore na slici i ne resava problem sedenja bas najbolje. A drugo izgleda isto tako, samo sto se naduvava. Eeee to je dobra stvar. Ti vazdusni jastucici lepo rade radnju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VIRGO 365 Napisano Jun 22, 2022 Svrati ponekad, 133 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 950 adventure S , Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, ser je napisao: Koga muce ledja nek radi "Plank" vezbu. Ona je prvenstveno za trbusnjake al je odlicna za ledja ako se ispruzite rukama jos napred... Isto i roler za stomak, al se spustate skroz do kraja, skroz ispravljate ledja, par cm do dodirivanja poda stomakom bez zelje da atakujem na ličnost i delo kolege....ali moram dati svoje stručno mišljenje Plank je vežba za "core" tj trbušne mišiće trupa prednje ,unutrašnje....bočne... ODLIČNA VEŽBA...ali ne za leđa...ni za erektore ni za donja leđa- iliti dupe....a pogotovo ne verijanta sa ispruzenim rukama... Roler---uh ta varijanta koju si opisao...je NAPREDNA vezba za TRBUŠNE mišiće.....i 90% članova foruma niti može da je izvede...a bar 50 % članova bi poslala na kiropraktiku...hirurgiju.... za aktiviranje-jačanje donjih leđa.. i gluteusa.....korisnije su sledeće vežbe: 1, leđnjaci....obe ruke i obe noge u isto vreme 2, leđnjaci....ruka- suprotna noga....naizmenično 3, hiperektenzija---ko ima spravu .... 4, podizanje kukova ležeći na strunjači-podu 5, hip trust..... itd varijanti ima bezbroj. . . .sportski pozdrav 1 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7774 Napisano Jun 22, 2022 (promenjeno) -, 1755 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Kad se radi pravilno pogadja samo trbusnjake. Kad se ispruzis vise i te kako ojacava ledjne misice... https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28922049/ Promenio Jun 22, 2022 član ser Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8110 Napisano Jun 22, 2022 Drug član, 1702 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Znači, nema mi spasa nego samo: 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bole37 5566 Napisano Jun 24, 2022 Drug član, 835 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sashac XJR 1300 black demon. Prijavi odgovor kao problematičan Poenta sa vezbanjem je sto sve ostaje na prici. 99% ljudi ne vezba. Zato kod mene-ja vezbam za vas.Redovna masaza sa namestanjem prsljenova(deblokadom) je spas.Ali i za to su ljudi lenji. Tako da... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja Petrovic 323 Napisano Avgust 21, 2022 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vatrena Ostrica Prijavi odgovor kao problematičan Skoro svaki put kad se vozim duze od pola sata, posle voznje me boli glava, tacnije celo. Mislim da je zbog vetra, tacnije ne znam koji drugi razlog bi bio. Da li neko ima isti problem? Primetio sam da vecinu vremena vozim sa podignutim vizirom pa je mozda to razlog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4271 Napisano Avgust 21, 2022 motoras, 2465 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Nemanja Petrovic je napisao: Skoro svaki put kad se vozim duze od pola sata, posle voznje me boli glava, tacnije celo. Mislim da je zbog vetra, tacnije ne znam koji drugi razlog bi bio. Da li neko ima isti problem? Primetio sam da vecinu vremena vozim sa podignutim vizirom pa je mozda to razlog. Da li ti odgovara oblik kacige? Ja sam novu Shark prodao posle jedne vožnje do Zlatibora i nazad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8212 Napisano Avgust 21, 2022 Solo Rider, 3162 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Dovoljno je da se podkapa malčikice nabora i posle 15 min moram da stanem inače osečam takav pritisak koji je neverovatan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja Petrovic 323 Napisano Avgust 21, 2022 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vatrena Ostrica Prijavi odgovor kao problematičan pre 20 minuta, stari roker je napisao: Da li ti odgovara oblik kacige? Ja sam novu Shark prodao posle jedne vožnje do Zlatibora i nazad. Mislim da mi dobro lezi na glavu. Velicina odgovara e sad oblik. To je tesko pitanje zato sto nisam imao mnogo kaciga. Imam ovalni oblik glave a kaciga je HJC ZF-8 Duke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4271 Napisano Avgust 21, 2022 motoras, 2465 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan Pa trebalo bi da osetis ako te negde bas pritiska ili steže. Ne verujem da je to zbog otvorenog vizira. Tacnije moglo bi biti , ali sigurno ne držiš otvorenu kacigu na 150. Na brzinama 80-100 otvoris malo, a na 50 sigurno ne smeta toliko. Probaj sa potkapom ako je nisi koristio do sada. Ona tanka Louis - ova. Nemas osecaj da je na glavi, a zaštitiš sinuse, nos i usta od direktnog strujanja vazduha. Ja sam sa S800 posle 50 km mogao da stanem i da se derem od bolova. Niti da vozim, niti da stojim. Onda je otkopčam i malo gurnem na gore da mogu da vozim. Sada imam Shoei koju sam kupio polovnu. Kao da nemam nista na glavi. Milina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja Petrovic 323 Napisano Avgust 21, 2022 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vatrena Ostrica Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, stari roker je napisao: Pa trebalo bi da osetis ako te negde bas pritiska ili steže. Ne verujem da je to zbog otvorenog vizira. Tacnije moglo bi biti , ali sigurno ne držiš otvorenu kacigu na 150. Na brzinama 80-100 otvoris malo, a na 50 sigurno ne smeta toliko. Probaj sa potkapom ako je nisi koristio do sada. Ona tanka Louis - ova. Nemas osecaj da je na glavi, a zaštitiš sinuse, nos i usta od direktnog strujanja vazduha. Ja sam sa S800 posle 50 km mogao da stanem i da se derem od bolova. Niti da vozim, niti da stojim. Onda je otkopčam i malo gurnem na gore da mogu da vozim. Sada imam Shoei koju sam kupio polovnu. Kao da nemam nista na glavi. Milina. Najvise me pritiska kod jagodica (ako se tako kaze) ali koliko sam citao treba da steze malo kaciga jer tako znas da ti odgovara velicina. Imao sam pre ove Lazer kacigu i bila mi je dobra dok nisam uzeo ovu HJC. Tek sam tad shvatio da sam imao uzas kacigu. E sad moguce da i ova kaciga nije nesto posto ne znam za bolje jer nisam probao. Sto bi moj drug reko "I Peda je dobra dok ne probas Japanca". Vizir mi je podignut uvek do 80 km/h. Tek kad primetim da me bije jak vetar pa se setim da spustim vizir. Mada cu da spustam vizir cim pustim kvacilo kad mi neka buba istera oko. Pre par godina moj kum vozio bez kacige i spuca ga jelenak u oko. Imao sljivu na oko kao da ga Majk Tajson udario a ne jelenak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1608 Napisano Avgust 21, 2022 Drug član, 1006 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Mene pritiska samo kada ne stavim potkapu kako valja, bez potkape nista. Vrv ti kaciga ne odgovara, ne bi smelo da kaciga stvara neugodnost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Borkosan 619 Napisano Avgust 21, 2022 Zainteresovan, 500 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan To sa zuljanjem u predelu čela zna biti nezgodno. U pocetku kao malo smeta pa pocne da boli i na kraju je toliko neprijatno da se gubi koncentracija na voznju. U mom slucaju problem je bila podkpa, kaciga mi lepo pasuje i bez podkape mogu da je nosim satima. Probao razne podkape ali ista stvar. Resio sam problem onom bandana maramom, moze da se namesta kako ti je volja pa i da se izbegnu te tacke gde inace zulja.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5982 Napisano Avgust 22, 2022 Svakom po zasluzi, 12425 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Da li zato sto imam oblik glave koji ne pasuje u sve kacige, obavezno moram da probam svaku pre kupovine. Ukoliko ipak steze, obicno onaj krug odmah iznad obrva to lako sredjujem malom kafenom kasicicom koju zagrejem upaljacem i pritiskom na stiropor u kacigi ga oblikujem. Posle pola sata max sve lepo podesim i stezanja vise nema. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja Petrovic 323 Napisano Avgust 22, 2022 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vatrena Ostrica Prijavi odgovor kao problematičan Malo pre sam stavio kacigu na glavu da bi video gde me zulja ili previse pritiska. Nigde me ne zulja a blagi pritisak osecam svuda osim na donji deo vilice. Tacnije dodnji deo vilice mi uopste ne dodiruje unutrasnjost kacige. Lako se stavlja i skida na glavu. Cini mi se da je odlican oblik za moju glavu i mislim da nije to razlog mog bola. Sutra cu da vozim sve vreme sa zatvorenim vizirom pa cu videti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peratrap 787 Napisano Avgust 22, 2022 Zainteresovan, 523 postova Lokacija: novi beograd Motocikl: HONDA GL1800 Prijavi odgovor kao problematičan Provozaj se ti sa drugom kacigom i znaćeš odmah ,ako sa drugom ne boli menjaj prvu i neslušaj mnogo prodavce kaciga jer većina ne vozi dalje a te priče oko knap kacige vrede ali za stazu i ev. 45 min. vožnje !Послато са SM-A715F помоћу Тапатока 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja Petrovic 323 Napisano Avgust 22, 2022 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vatrena Ostrica Prijavi odgovor kao problematičan Sutra idem u Batocinu kod drugara koji prodaje moto opremu pa cu probati par kaciga. Pa javljam utiske. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lesorsier 84 Napisano Avgust 22, 2022 U prolazu, 69 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ8 FAZER, FJR1300 Prijavi odgovor kao problematičan u vezi bolova u zadnjici,.. jel pomazu ta custom sedista i koliko? sa ovim fabrickim, ako ne radim neke vezbe u toku voznje, vrlo brzo postane neprijatno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1608 Napisano Avgust 23, 2022 Drug član, 1006 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Pomaze ako ima gel ubacen, u suprotnom sve isto samo materijal drugi. Ja nemam gel u sedistu ali nemam ni problema, al kad se guzovi ukoce tu je kraj do sledeceg dana nista ne pomaze, mogu pravim pauze koliko hocu dzabe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja Petrovic 323 Napisano Avgust 23, 2022 Svrati ponekad, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vatrena Ostrica Prijavi odgovor kao problematičan On 22.8.2022. at 18:24, peratrap je napisao: Provozaj se ti sa drugom kacigom i znaćeš odmah ,ako sa drugom ne boli menjaj prvu i neslušaj mnogo prodavce kaciga jer većina ne vozi dalje a te priče oko knap kacige vrede ali za stazu i ev. 45 min. vožnje ! Послато са SM-A715F помоћу Тапатока Od Beograda do Batocine (Varos kod Kragujevca) sa mojom kacigom i spustenim vizirom sve vreme, me nije bolela glava. U Batocinu sam probao 10 tak kacige i najbolje mi legla Nolan N87 i Shoei GT Air. Resio sam da se provozam sa Nolan kacigom do Paracina ali sa otvorenim vizirom. Nisam prelazio 80 km/h. Glava je pocela da me boli odma posle skidanja kacige a bol se samo pojacavao kako je vreme prolazilo. Sto znaci da me samo bije promaja u glavu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...