Jump to content

Moto Zajednica

Cena goriva u 2021, 2022, 2023, 2024, 2025, 2026.......

Recommended Posts

• Zainteresovan, 636 postova
  • Motocikl: KTM Super duke GT
Pre 2 sati, slave74 je napisao:

Hoces da kazes da programeri i osobe sa visokim obrazovanjem treba da zaradjuju manje od zanatlija i prostih radnika.

Ok potraznja je velika, ljudi su alavi, ali mi nije jasno kako zanatlije ostaju u pausalu sa tolikim primanjima, a vecina ne placa nikakav porez nikome.

IT strucnjake odrase od poreza i kazni, isterase ih iz zemlje. Ali to je i cilj. Obrazovani ljudi su vecinom svesni i savesni, pa im nije samo novac tema kad beze odavde.

Dok zanatlijama odgovara ovakva vlast, stanje, dranje.

Zato nam i jeste ovako. Odlazi skolovan kadar, a ostaju...

I svaki nazovimo majstor ce reci neka ti doktor menja ovo ili ono.

Bez tog njegovog rada i mogu  ali bez operacije se ne moze. Svaki posao majstora se za neki kraci period nauci, a posao lekara i slicnih i ne bas. Oni to i ne razumeju i ne treba se truditi da im objasnis, vec ih oderes x10 cene tog lavaboa.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 1816 postova
  • Motocikl: mali strom
Pre 7 sati, milomir22 je napisao:

Poredite lekara u drzavnoj bolnici i privatnika (vodoinstalatera):stabre:

Uporedite obojicu privatnika.

• Podržavam 3

• Ne silazi, 2223 postova
  • Motocikl: Honda NC700D Integra

Vidim da boljševici već špekulišu u korist svoje političke opcije pa je bitno da se razjasni da nije čudno što ima jer je zakonom propisano da moraju postojati robne rezerve raznih vrsta. Uredbom iz 2014. se još od tada plaća naknada za formiranje i održavanje rezervi energenta i goriva, a čak bi trebale biti 90 dana. Ovo nema nikakve veze sa NIS-om.
15f17d148549116c6a26fbb0b964e2b3.jpg6f17e436e442b807daa377df337aa341.jpg

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1107 postova
  • Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06
Pre 3 sati, punisa 16 je napisao:

Rado bih dosao zemljace prekogranicni da zivim po tim cenama, nego mi treba nostrifikacija diploma, a muka mi je vise od ucenja :) To je vama EU žiteljima  kao da je kod nas 90 din/l.

Evo i bolje cene :)

IMG-20220309-WA0008.jpg

• Drug član, 1026 postova
  • Motocikl: Honda VT750 ACE
3 hours ago, slave74 said:

Hoces da kazes da programeri i osobe sa visokim obrazovanjem treba da zaradjuju manje od zanatlija i prostih radnika.

Ok potraznja je velika, ljudi su alavi, ali mi nije jasno kako zanatlije ostaju u pausalu sa tolikim primanjima, a vecina ne placa nikakav porez nikome.

IT strucnjake odrase od poreza i kazni, isterase ih iz zemlje. Ali to je i cilj. Obrazovani ljudi su vecinom svesni i savesni, pa im nije samo novac tema kad beze odavde.

Ne znam šta te toliko isfrustriralo ali očigledno ne shvataš kako tržište funkcioniše. Svako treba da je plaćen onoliko koliko vredi na tržištu ili možda misliš da "država" treba da odredi koliko je kome dovoljno?

A što se ovoga tiče "Dok zanatlijama odgovara ovakva vlast, stanje, dranje." ne znam kako si došao do ovog zaključka i kako si povezao da zanatlijava odgovara ovakva vlast...

• Podržavam 3

• Malinar u pokusaju, 1707 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050
4 hours ago, slave74 said:

Hoću da kažem da smo mi kaubojski narod u kome dere kako ko stigne i koga stigne. Ja niti sam zanatlija, niti mi odgovaraju ove cene, ali je došlo i majstorskih 5 minuta. I ja mislim da veliki novac treba da zaradjuju lekari, hirurzi, sudije i slično, a ne ljudi koji prave video igrice i ostale gluposti, a od škole imaju komodor.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Uredu skupo svuda ali.mi nije jasno sto u mom okruzenju od nekih 4-5 km ima 6 pumpe i na svakoj razlicita cena a razlika je i do 50 centi po litru

• Drug član, 397 postova
  • Motocikl: Nmax 155

Kolega ne znam otkada je slika sa Shell-ove pumpe... Oni su tek sinoć objavili da će prestati sa kupovinom naftnih derivata iz Rusije, a to i te kako može uticati na maloprodajne cene.

@vucko23Sliku sam danas ja slikao oko 15:00 ako mislis na sliku koju sam ja postavio. E sada JET pumpa preko puta je imala cenu 1.99 za diesel a nikada nije bila tolika razlika uvek je bilo max 5-6 centi skuplje na schell-u

Promenio član Vampa
  • Hvala 1

pre 39 minuta, milomir22 je napisao:

Hoću da kažem da smo mi kaubojski narod u kome dere kako ko stigne i koga stigne. Ja niti sam zanatlija, niti mi odgovaraju ove cene, ali je došlo i majstorskih 5 minuta. I ja mislim da veliki novac treba da zaradjuju lekari, hirurzi, sudije i slično, a ne ljudi koji prave video igrice i ostale gluposti, a od škole imaju komodor.

Svaka cast na obrazovanju,ali ljudi moraju da shvate da niko nigde ne placa njihovu diplomu nego njihov rad.Ne moze hirurg da zaradjuje velike pare a da ne ulazi u operacionu salu,doduse tako je moglo u komunisticko vreme.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1814 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Sto se goriva, Nis-a i kombinacije sa drzavom tice, setite se da je u Nis-u Danica Draskovic (zena Vuka D.) ima direktorsku poziciju i platu od ko zna koliko hiljada evra.

Sto se zanatlija tice, cenu formira odnos ponude i potraznje. E sada… ima dobrih zanatlija/majstora koji opravdano imaju visoku cenu a ima i lelemuda koji drze istu cenu, a neki cak hvataju na nizu cenu samim tim i kvalitet dosta nizi.

Nas narod obicno bira najjeftinije pa posle kuka na kvalitet.

• Drug član, 985 postova
  • Motocikl: NEMAM

Nisam zanatlija,da se odmah ogradim,ali mogu da pogledam.
Cene jesu visoke,posebno ako gledamo proporciju plaćanja neke usluge i plate. Međutim, cene svega su skočile.
Uglavnom,dobar majstor i treba da naplati. Kakvog god zanatliju da uzmemo, dal auto-moto mehaničar,zavarivač,građevinac,šta god,posebno ako su samostalni, u današnje vreme dnevno zaradi 50-100 € komotno.
Ja po kući 90% stvari radim sam,ne treba mi majstor ali sam pre 2 godine 400€ platio vodoinstalatera za kupatilo.1.5 dan posla njih dvojica. Ja mu rekao skup si,kaže,što da radim za manje kad isti ovakav posao pogodim za 600€ i prolazi komotno,nema ko da radi,imam listu čekanja.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 2

Jbg sve se na kraju svede na ponudu i potražnju. Ali činjenica je da niko danas neće da obuče radničko odelo i da "zavrne rukave", e pa onda nema kukanja.

Ja radim sam većinu stvari oko nekretnina koje imam (menjam grejače na bojlerima, dotrajale ventile, plovke, vodokotliće, kosim dvorišta, popravljam veš mašine i slično...) pa i kada mi zatreba neki majstor jednom u sto godina, nije mi problem da platim. Najčešće plaćam molerima i električarima, prvo jer me  izuzetno mrzi da gletujem i krečim, iako oba znam, a drugo jer se ne razumem dovoljno. 

Apropo cena goriva, mislim da idemo na oko 220 rsd već 13.3.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1007 postova
7 minutes ago, Sharky - Alex said:

Svako ko misli da je majstor skup neka uradi taj posao sam pa da vidimo posle da li je skup.

Jedan tako probao, pa otišao u majstore.

1 hour ago, Interceptor BP said:

A što se ovoga tiče "Dok zanatlijama odgovara ovakva vlast, stanje, dranje." ne znam kako si došao do ovog zaključka i kako si povezao da zanatlijava odgovara ovakva vlast...

Zanatlije i vlast imaju isti interes, zove se siva zona.

• Podržavam 2

• Drug član, 1379 postova
  • Motocikl: SMC 300
11 minutes ago, Sharky - Alex said:

Svako ko misli da je majstor skup neka uradi taj posao sam pa da vidimo posle da li je skup.

Druze ja sve radim sam, vec dugo dugo. Da ne postavljam slike mojih radova  ovde. Nije mi jasno kako ljudi ne mogu da odrade jednostavne poslove, a neki se i plase da ce nesto zajebati. Ima tu i neznijeg pola, koji bez jaceg pola osudjen na dranje od strane raznoraznih nekvalifikovanih, priucenih majstora, koji sve sto znaju je da mesetare i prave od kvara problem.

Mislio sam da pocnem da radim za pare drugima, al necu nisam alav, trenutno imam dosta para.

Sto se tice doktora, to je posebna fela, cast izuzecima. Deru jos gore od zanatlija a znanje i usluga im je sve slabija.

Rade i privatno paralelno, plus cast, mito i zarada po drugim osnovama.

I na njih sam kivan sto su bagra.

Rekao sam vec ,dok je ovaca neka deru, ali ja se ne slazem sa alavoscu istih. Ko se pronasao medju alavim, pa ga pogadja, nisam im ja kriv.

Prvo covek, pa sve ostalo. Toga je malo, majstora ima kolko hoces.

Da ne idem vise van teme, gorivo ce da poskupi:)

• Sviđa mi se 1

Ili ljudi imaju dovoljno para pa nece da isprljaju ruke pa zovu majstora da im sameni obicnu sijalicu;).Ja sam sve nesto optimista da gorivo nece toliko poskupeti,inace ce jos neki "majstori" biti prinudjeni da podizu cene;)

• Sviđa mi se 1

11 minutes ago, slave74 said:

Ima tu i neznijeg pola, koji bez jaceg pola osudjen na dranje od strane raznoraznih nekvalifikovanih, priucenih majstora, koji sve sto znaju je da mesetare i prave od kvara problem.

Njima je barem lako, momak, muž, švaler je uvek tu da podmetne grbaču. 

Jedino mi je krivo zbog starijih ljudi, oni su nemoćni i od penzije moraju da odvoje, a u godinama su kada niti vide, niti imaju snage, niti mogu da nauče kako nešto da poprave. 

Za ovu ostalu gospodu, neka deru.

• Sviđa mi se 2

• 4_tocka_i_karoserija, 1903 postova
  • Motocikl: -
Pre sat vremena, milomir22 je napisao:

Apropo cena goriva, mislim da idemo na oko 220 rsd već 13.3.

A, pa Ok. Nije to mnogo.

Za majstore :D

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 311 postova
  • Motocikl: Bandit 400, Transalp 600
11 hours ago, zaludan said:

BiH ukinuli akcize na 6 meseci.

O tome se tek danas raspravlja, nije jos zvanicno. 

A sto se tice drasticnih razlika u cijenama. U RS je recimo ogranicena marza pumpama. Kad je skocila cijena naftnih derivata pumpadzije su digli cijene. Neki jer su dobavili gorivo po vecoj cijeni a neki jer im se moze. E ti kojima se moglo su vrlo brzo sankcionisani jer su prekrsili to ogranicenje marze. Recimo na NIS pumpi je jedno vrijeme aditivirani dizel bio jeftiniji od 'obicnog' jer im je aditivirani iz stare zalihe, a novi nabavljan po novoj cijeni.

Moguce je da je slicna situacija i u drugim zemljama.

• Drug član, 1060 postova
  • Motocikl: YZF R1

Та ограничена маржа је уведена кад је корона почела.. А ријетко гдје је толико бахато рекетирање грађана што од стране трговца, што од стране државе као што је на гориву код нас. Држави од литре иде око 1.10 КМ, за акцизе, ауто-путеве, мамине маме..А ово за ауто-путеве, добро рече друг мој, па ако ми узимаш за њега да га правиш, што ми касније наплаћујеш кориштење..то је као да ја себи саградим кућу, па после плаћам кирију за исту :) :) :) А и то гориво "набављено по новој", имају пуне залихе по старој цијени и само узму цистерницу по новој и хоп ето га цијена по "последњој" набавној...

• Sviđa mi se 2

• 4_tocka_i_karoserija, 1903 postova
  • Motocikl: -

@boky327 naravno, živiš tu, pa bolje znaš, ali čisto da se opravdam da nisam širio fejk njuz:

image.thumb.png.a3f53addfca59bab25f81eab080ae3c4.png

:D

Pre sat vremena, SlobodanR1 je napisao:

А ријетко гдје је толико бахато рекетирање грађана што од стране трговца, што од стране државе као што је на гориву код нас.

U stvari, kod vas su i država i trgovci među najnežnijima u Evropi :)

U celoj BiH je gorivo tradicionalno među najjeftinijima u Evropi (u Srpskoj pogotovo), a nabavna cena je svima ista. To govori da su kod vas ipak male akcize, porez i marže.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja