Jump to content

Moto Zajednica

Iskustva sa policijom

Recommended Posts

• 4_tocka_i_karoserija, 1965 postova
  • Motocikl: -

A i realno - kolima je ovo mnogo opasnije jer zahteva mnogo više prostora, kako po pravcu, tako i po širini.

Mada, preticanje vozila u koloni kao na snimku je uvek jako opasno - nikad ne znaš kad bolid koji je realno promašio skretanje može da zaključi da on to ipak može.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pre 4 sati, Koprian je napisao:

ne vidim sliku

Panduri sa radarom (lidarom) na nadvožnjaku kod hotela In, reklo bi se da snimaju auto-put.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 831 postova
  • Motocikl: Honda NT1100

Danas sam pri mimoilaženju sa patrolom obratio pažnju na zanimljiv detalj:

AMWts8DSBwHz3rOxT9_5vLEfWZnAi09eFUB_xhnxaG_fIy4pv1wCD7aNq0QoO9qz09qrUUSqCuqWKu871nlBRdO2gk4LX7ZqOT1A4fusM2p-saxKdlYCdQOyLT5nxmHyJPEEyB7qcz4GkSUgVrpAzKKDCgv0pA=w714-h960-no?authuser=0

Radar obično stoji na suvozačkom mestu na ovaj način kada stoje pored puta i snimaju.

Nisam do sada primetio da ga tako i voze, pogotovo zajedno sa suvozačem, pa nešto razmišljam da li možda ovi radari imaju mogućnost snimanja brzine i u pokretu ili su se možda samo premeštali sa jedne lokacije na drugu?

Tehnički je izvodljivo, samo je pitanje da li oprema ima takvu mogućnost i da li se koristi.

• Drug član, 831 postova
  • Motocikl: Honda NT1100

Čisto tehnički, što se naših presretača tiče, oni pri merenju ne koriste nikakav radar. Provida sistem koji koriste radi po principu merenja sopstvene brzine preko GPS-a i beleženjem prosečne brzine na sekcijama gde se vozilo prati i snima.

Presretači u nekim drugim policijama (npr. Češka ili Bosna) koriste sisteme koji poseduju radarske ili laserske sisteme za merenje brzine, zato me je ovo i zaintrigiralo.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Tomos APN6 Grasshopper Benelli BN 125 ex-Red Baroness Honda VFR 800 VTEC Maleficent Ducati Multistrada 1200s

Ovo mi se čini da je menjanje lokacije, a mrzelo ih da pakuju pa da opet vraćaju. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

• -, 1762 postova
  • Motocikl: /

Pre neki dan sam ih video na B. Kosi, marsovac, presretac sa gsxr i tv ekipa. Rade neki prilog... Verovatno najavljivali akciju.

Promenio član ser

• Malinar u pokusaju, 1716 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Postavili su neke nove kamere sa nekim tablama na par mesta, npr kod Knez Petrol pumpe u Mladenovcu, ili na izlasku na auto put kod Malog Požarevca, pre naplatne rampe, zna li neko snimaju li brzinu, imaju neku crvenu lampicu i svetle?

Vrlo brzo ćemo svi morati da poštujemo propise, a meni to deluje nekako apokaliptično.

Ne kažem, ne treba juriti i gine se nenormalno, ali voziti striktno po ograničenju je muka velika...

Nisam pametan...

Pre 2 sati, milomir22 je napisao:

Postavili su neke nove kamere sa nekim tablama na par mesta, npr kod Knez Petrol pumpe u Mladenovcu, ili na izlasku na auto put kod Malog Požarevca, pre naplatne rampe, zna li neko snimaju li brzinu, imaju neku crvenu lampicu i svetle?

Vrlo brzo ćemo svi morati da poštujemo propise, a meni to deluje nekako apokaliptično.

Ne kažem, ne treba juriti i gine se nenormalno, ali voziti striktno po ograničenju je muka velika...

Nisam pametan...

Dok neko bude znao pouzdano (dobije čestitku ili policija obnaroduje koja kamera za šta služi) nećemo znati ni čemu služe te nove.

Crvena lampica verovatno označava da je kamera aktivna, ali šta je svrha aktivnosti je nešto sasvim drugo.

Za ovaj drugi deo sam već pisao po forumu.

Za kamere po autoputu, baš me briga, i ovih par heroja što platiše kazne za 160+km/h bih ja voleo da vidim u nekoj popravnoj ustanovi, ili na radnoj akciji.

Međutim, ograničenja na ostalim putevima, ne samo što su problematična sama po sebi, nego još treba dodati na to i da policija ne staje i snima brzinu na kritičnim mestima gde su se već dešavale nesreće, već na mestima gde znaju da su nelogična ograničenja i da će brzo i lako da ispune norme.

Očekujem da će i fiksne kamere biti postavljene na takvim mestima, i onda smo svi naj... :D

Kao i obično, bezbednost i preventiva će ustupiti mesto ispunjavanju normi i punjenju budžeta (ovo poslednje je u množini ali ne mogu da stavim oznaku za naglasak :D ).

• Podržavam 2

• Zainteresovan, 729 postova
  • Motocikl: X8
Pre 8 sati, milomir22 je napisao:

Nisam pametan...

Pa tamo je ogranicenje 80kmh! Koliko bi ti vozio na tom delu, a jos je nizbrdo/uzbrdo sa bocnim ukljucenjima... 

• Malinar u pokusaju, 1716 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Jbg malo sam žurio, a nema tu isključenja/uključenja, to je pred izlaz na auto put idući od Mladenovca ka BGU. Inače ne zalećem, ali taj dan nigde nikog, a ja u stisci sa vremenom i sad ide period čekanja,...

• Drug član, 480 postova
  • Motocikl: V2- americki
On 31. 3. 2023. at 15:45, zaludan je napisao:

kamere po autoputu, baš me briga, i ovih par heroja što platiše kazne za 160+km/h bih ja voleo da vidim u nekoj popravnoj ustanovi, ili na radnoj akciji.

Ajde ne kaki! Za bolje i nismo kakvi smo. Ma streljaj odma, kiselo grozdje i ostala botanija!:grr:

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3694 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
pre 16 minuta, vex je napisao:

Ajde ne kaki! Za bolje i nismo kakvi smo. Ma streljaj odma, kiselo grozdje i ostala botanija!:grr:

Nema potrebe za streljanje kad će neki ionako da se samoubiju (što se nažalost sve češće dešava). 

• Drug član, 1020 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Juce prijatelj imao cukanje. Slomljen far, branik i malo hauba naknjecena. Nije on kriv, covek mu prsekao put. Dodje saobracajna i htede da mu skine tablice. Kaze on zasto, a odg je bio nisi tehnicki ispravan. Jos mu kaze policajac da ce tablice biti kod njih, pa kad popravi da dodje ispred da oni pogledaju i ako je sve ok vratice mu tablice. Jos ga pita, a vanredni tehnicki. Odg je bio, ne treba. Ovaj u soku. Naravno nije mu dao da mu skine tablice, stavio je novu sijalicu jer je samo staklo fara razbijeno i oterao ga tako. I sta sad reci na takvu policiju. Ranije se znalo, ako je auto tehnicki neispravan policija zove slepu i to se naplati od osiguranja. Ovo kao divlji zapad. 

Pre 3 sati, vex je napisao:

Ma jok, treba da vam aplaudiram. Kad voziš u proseku preko 160, verovatno si išao i 180 povremeno, na našim autoputevima...

Što se mene tiče, to jeste za zatvor, a to "za bolje i nismo kakvi smo" - u pravu si. Dok god odobravaš tako nešto, za bolje i nisi.

Usput, o kakvom kiselom grožđu ti pričaš? 

Misliš da bih ja isto tako ali zbog nečeg ne mogu, pa mi kao krivo?

Važi. :takoje:

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 337 postova
  • Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000
Pre 10 sati, zaludan je napisao:

Ma jok, treba da vam aplaudiram. Kad voziš u proseku preko 160, verovatno si išao i 180 povremeno, na našim autoputevima...

Što se mene tiče, to jeste za zatvor, a to "za bolje i nismo kakvi smo" - u pravu si. Dok god odobravaš tako nešto, za bolje i nisi.

Usput, o kakvom kiselom grožđu ti pričaš? 

Misliš da bih ja isto tako ali zbog nečeg ne mogu, pa mi kao krivo?

Važi. :takoje:

Izvini na skretanju sa teme, a koji motor vozis?

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 524 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650N, TDM900

Naravno da vozimo 150+, koja svrha autoputa u suprotnom... Za brzine ispod 130 na autoputu ja bih kažnjavao. Ometaju saobraćaj.

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja