Jump to content

Moto Zajednica

Tehnički pregled

Recommended Posts

• Andragog, 5111 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Izvadis kočiono ulje špricem iz posude, bacis i sipaš novo, cirka 3 min :oda2: To sad rede u servisima :lol:

Promenio član srbac

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 275 postova
  • Motocikl: CBR 1100XX

Prodjoh sa autom i sa motorom isti dan.

Na motoru sam morao da skinem slajdere, nosac kofera, i improvizujem neki nosac tablice/migavaca (nije moglo sa vezicama kako sam dosad vozio).

Na autu mi rec nisu rekli, ni za gasove ni za 2 auspuha ni sto nemam DPF/katalizator. Bilo je sve kao prethodnih godina, probali kocnice, svetla, proverili trap.

• Drug član, 1738 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

U Suncu sam imao pozitivnih iskustava sa motorom o čemu sam pisao, ali me za kola ukantaše za medalju, tako da ih ne preporučujem.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 961 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Zove me koleginica malopre, otišla da registruje Hondu PCX 2017, prva vlasnica, uredno registrovan svih ovih godina - tražili joj račun od kupovine, nisu hteli bez toga da registruju... Meni je malo nenormalno da ti to neko traži na tehničkom, ili grešim?

• Zbunjen 1

• Drug član, 2030 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Mozda ima neke veze sa onime sto novi motori prve dve godine ne idu na tehnicki ali s obzirom da je 2017 znaci da je vec bio, eventualno ako je preskocila neku registraciju.

• Drug član, 1856 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150
Pre 2 sati, QmBGD je napisao:

Zove me koleginica malopre, otišla da registruje Hondu PCX 2017, prva vlasnica, uredno registrovan svih ovih godina - tražili joj račun od kupovine, nisu hteli bez toga da registruju... Meni je malo nenormalno da ti to neko traži na tehničkom, ili grešim?

Koji tehnicki, napisi.

• moto merkat °°, 4984 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD
Pre 21 sati, QmBGD je napisao:

Trazili su zato sto nepostoji u bazi ABS , ako je god. proizvodnje 2017 a prvi put reg. posle juna 2017 postoji verovatnoca da je uvezen (vozilo mora biti reg. 6 meseci u drugoj drzavi da se moze uvesti) pa iz tog razloga traze racun jer ne mogu drugacije znati.

Evo koga zanima da prelista malo pravilnik o podeli motornih vozila, azurirana verzija.

WWW.PARAGRAF.RS

Pravilnik o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju...

• Drug član, 2884 postova
  • Motocikl: strom 650
pre 27 minuta, bdada je napisao:

Trazili su zato sto nepostoji u bazi ABS , ako je god. proizvodnje 2017 a prvi put reg. posle juna 2017 postoji verovatnoca da je uvezen (vozilo mora biti reg. 6 meseci u drugoj drzavi da se moze uvesti) pa iz tog razloga traze racun jer ne mogu drugacije znati.

A šta tehniči pregled ima sa svim tim?

To utiče na tehničku ispravnost možda

• Podržavam 1

• Pana, 576 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535
pre 48 minuta, bdada je napisao:

Evo koga zanima da prelista malo pravilnik o podeli motornih vozila, azurirana verzija.

Ма јок, лакше тебе питати   :lol2:   ти си најновија верзија 

• Sviđa mi se 4
  • Haha 1
  • Podržavam 2

• Ne silazi, 1816 postova
  • Motocikl: mali strom
Pre 1 sat, bdada je napisao:

Jos jedna u nizu nebuloza,motor je vec bio registrovan kod nas,ako ga nema u bazi zar se ne moze ubaciti u bazu na osnovu prethodne registracije nego mora racun.

Pre 1 sat, JevtaNS je napisao:

A šta tehniči pregled ima sa svim tim?

To utiče na tehničku ispravnost možda

Tehnicki pregled je u obavezi da svako vozilo na osnovu VIN-a proveri u bazi podataka ABS-a, ukoliko je registrovano prvi put u RS posle 19.04.2014 mora se priloziti uverenje da je ispitan kao polovan ili racun da je kupljen nov u RS.

To je jedan od uslova da se zapocne pregled tehnicke ispravnosti vozila, ABS je umrezen sa MUP-om i brzo pokucaju na vrata ako preskocis proceduru, nista se tu tehnicki ne pita.

pre 54 minuta, ivica744 je napisao:

Jos jedna u nizu nebuloza,motor je vec bio registrovan kod nas,ako ga nema u bazi zar se ne moze ubaciti u bazu na osnovu prethodne registracije nego mora racun.

To je vec pitanje za one "gore".

• Drug član, 2884 postova
  • Motocikl: strom 650

To što je pravilo ili propis glup ne znači da ne treba pitati zašto je glup.

I opet šta tehnički pregled ima sa tom administracijom,čak ni policija nema ništa sa tim u normalnim uređenjima to je posao nekih drugih službi

• Ne silazi, 1816 postova
  • Motocikl: mali strom
Pre sat vremena, bdada je napisao:

Tehnicki pregled je u obavezi da svako vozilo na osnovu VIN-a proveri u bazi podataka ABS-a, ukoliko je registrovano prvi put u RS posle 19.04.2014 mora se priloziti uverenje da je ispitan kao polovan ili racun da je kupljen nov u RS.

To je jedan od uslova da se zapocne pregled tehnicke ispravnosti vozila, ABS je umrezen sa MUP-om i brzo pokucaju na vrata ako preskocis proceduru, nista se tu tehnicki ne pita.

To je vec pitanje za one "gore".

Znam bato,zato i kazem da je glupost

• Drug član, 961 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Da odgovorim šta se dalje dešavalo - motor je ipak registrovan kada je donešen i račun, ali su tada rekli da račun ipak NIJE POTREBAN, jer je ista godina proizvodnje i godina izdavanja saobraćajne. 

Motor je kupljen nov u Beogradu, prva vlasnica.

Tehnički pregled Bogoslovija je u pitanju.

Promenio član QmBGD
  • Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 376 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger Sport 660
On 26.8.2021. at 13:24, QmBGD je napisao:

Ovo nije pravilo samo za motore. Za registraciju automobila isto vazi, za sva vozila kupljena u Srbiji od nekog meseca 2014. pa na dalje, na tehnickom je potrebno priloziti originalan racun kupljenog vozila.

Znam da su kolegu vratili kuci da donese racun (automobil 2016.), a meni su na istom TP-u trazili racun, ali sam objasnio da imam kuci, da nisam poneo, i zavrsio sam tehnicki bez toga. Radi se konkretno o Lastinom TP-u (ne rade za motocikle).

Mislim da oni imaju obavezu po nekom pravilniku da to traze, prilikom popunjavanja podataka u softveru ima taj podatak kao obavezan. Sad da li ce cepidlaciti za racun, ili ce samo napisati komentar 'kupljen u Srbiji, nema racun', zavisi od TP-a do TP-a, ili cak koliko si im simpatican tog dana (uostalom kao i za sve sitnice...).

• Hronični Motociklopata, 7489 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom

Glupost totalna, npr. znači kupiš polovan motor koji je uredno uvezen i registrovan unazad pet godina i sad moraš da juriš Marka-Janka koji ga uvezao za taj glupi papir da bi obnovio registraciju... Bzvz idiotluk čist

Promenio član Biker-Boy
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 178 postova
  • Motocikl: Goldwing 1800A/A, HONDA ST 1300A Pan European, Transalp XL 600V
41 minutes ago, gebee&co said:

Znači sledeće je,krvna slika,ne starija od 6 meseci,i potvrda o vakcinaciji.

A ko te bije po usima da pominjes potvrdu o vakcinaciji :)

• Haha 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 2255 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0

Pa to je u trendu,a šta ako traže kolonoskopiju ili kako se već zove, ono pregled od zada,šta ćemo onda.Ono tipa ajd sad ti kanal.Bolje bocka.

• Svrati ponekad, 435 postova
  • Motocikl: Kymco Downtown 300i

To je suludo. Znam da to nije do vas ali svaka žalba bi to pobila.

Ja kupim motor 2020. od prvog vlasnika koji je isti kupio 2017. Platim sve poreze, taksu notaru, overim ugovor, prevedem na svoje ime. I sta, treba da jurim prvog vlasnika da mi obezbedi račun?! A već sam ispunio sve obaveze prema državi?! Nema šanse da je to legalno ali niko ne želi da isteruje pravdu!

Sent from my iPad using Tapatalk
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

@tomamega suludo je sto je to izdejstvovala ABS, suludo je sto teh. placaju svaki mesec 5000 din. ABS-u za koristenje baze i ako nemas pristup ne smes raditi teh. 

I kome onda da se zalis ako se MUP povinovao jednoj agenciji, msm da se protestuje ok ali kome se obratiti kada je MUP vec kapitulirao. 

• Sviđa mi se 1
  • Tužan 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja