bdada 15782 Napisano Avgust 24, 2021 moto merkat °°, 4984 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Nije, mozda mislis na ovalnost, ona se radi ali do 2023 ne utice na ocenu ispravnosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2540 Napisano Avgust 24, 2021 (promenjeno) Andragog, 5111 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Izvadis kočiono ulje špricem iz posude, bacis i sipaš novo, cirka 3 min To sad rede u servisima Promenio Avgust 24, 2021 član srbac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlatkojov 1158 Napisano Avgust 25, 2021 Zlaja, 290 postova Lokacija: Beograd Motocikl: yamaha xj6 Prijavi odgovor kao problematičan To ispred tehnickog dok cekas red. Meni izmerili 3,8 a pre godinu dana sam menjao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 465 Napisano Avgust 25, 2021 Svrati ponekad, 275 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Prodjoh sa autom i sa motorom isti dan. Na motoru sam morao da skinem slajdere, nosac kofera, i improvizujem neki nosac tablice/migavaca (nije moglo sa vezicama kako sam dosad vozio). Na autu mi rec nisu rekli, ni za gasove ni za 2 auspuha ni sto nemam DPF/katalizator. Bilo je sve kao prethodnih godina, probali kocnice, svetla, proverili trap. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 739 Napisano Avgust 25, 2021 Drug član, 1738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan U Suncu sam imao pozitivnih iskustava sa motorom o čemu sam pisao, ali me za kola ukantaše za medalju, tako da ih ne preporučujem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4295 Napisano Avgust 26, 2021 Drug član, 961 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Zove me koleginica malopre, otišla da registruje Hondu PCX 2017, prva vlasnica, uredno registrovan svih ovih godina - tražili joj račun od kupovine, nisu hteli bez toga da registruju... Meni je malo nenormalno da ti to neko traži na tehničkom, ili grešim? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 7186 Napisano Avgust 26, 2021 Drug član, 2030 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Mozda ima neke veze sa onime sto novi motori prve dve godine ne idu na tehnicki ali s obzirom da je 2017 znaci da je vec bio, eventualno ako je preskocila neku registraciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1972 Napisano Avgust 26, 2021 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, QmBGD je napisao: Zove me koleginica malopre, otišla da registruje Hondu PCX 2017, prva vlasnica, uredno registrovan svih ovih godina - tražili joj račun od kupovine, nisu hteli bez toga da registruju... Meni je malo nenormalno da ti to neko traži na tehničkom, ili grešim? Koji tehnicki, napisi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15782 Napisano Avgust 27, 2021 moto merkat °°, 4984 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, QmBGD je napisao: Zove me koleginica malopre, otišla da registruje Hondu PCX 2017, prva vlasnica, uredno registrovan svih ovih godina - tražili joj račun od kupovine, nisu hteli bez toga da registruju... Meni je malo nenormalno da ti to neko traži na tehničkom, ili grešim? Trazili su zato sto nepostoji u bazi ABS , ako je god. proizvodnje 2017 a prvi put reg. posle juna 2017 postoji verovatnoca da je uvezen (vozilo mora biti reg. 6 meseci u drugoj drzavi da se moze uvesti) pa iz tog razloga traze racun jer ne mogu drugacije znati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15782 Napisano Avgust 27, 2021 moto merkat °°, 4984 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Evo koga zanima da prelista malo pravilnik o podeli motornih vozila, azurirana verzija. Pravilnik o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima WWW.PARAGRAF.RS Pravilnik o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1935 Napisano Avgust 27, 2021 Drug član, 2884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 27 minuta, bdada je napisao: Trazili su zato sto nepostoji u bazi ABS , ako je god. proizvodnje 2017 a prvi put reg. posle juna 2017 postoji verovatnoca da je uvezen (vozilo mora biti reg. 6 meseci u drugoj drzavi da se moze uvesti) pa iz tog razloga traze racun jer ne mogu drugacije znati. A šta tehniči pregled ima sa svim tim? To utiče na tehničku ispravnost možda 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jašim 5972 Napisano Avgust 27, 2021 Pana, 576 postova Lokacija: Šabac Motocikl: Yamaha XV535 Prijavi odgovor kao problematičan pre 48 minuta, bdada je napisao: Evo koga zanima da prelista malo pravilnik o podeli motornih vozila, azurirana verzija. Ма јок, лакше тебе питати ти си најновија верзија 4 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6089 Napisano Avgust 27, 2021 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, bdada je napisao: Trazili su zato sto nepostoji u bazi ABS , ako je god. proizvodnje 2017 a prvi put reg. posle juna 2017 postoji verovatnoca da je uvezen (vozilo mora biti reg. 6 meseci u drugoj drzavi da se moze uvesti) pa iz tog razloga traze racun jer ne mogu drugacije znati. Jos jedna u nizu nebuloza,motor je vec bio registrovan kod nas,ako ga nema u bazi zar se ne moze ubaciti u bazu na osnovu prethodne registracije nego mora racun. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15782 Napisano Avgust 27, 2021 moto merkat °°, 4984 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, JevtaNS je napisao: A šta tehniči pregled ima sa svim tim? To utiče na tehničku ispravnost možda Tehnicki pregled je u obavezi da svako vozilo na osnovu VIN-a proveri u bazi podataka ABS-a, ukoliko je registrovano prvi put u RS posle 19.04.2014 mora se priloziti uverenje da je ispitan kao polovan ili racun da je kupljen nov u RS. To je jedan od uslova da se zapocne pregled tehnicke ispravnosti vozila, ABS je umrezen sa MUP-om i brzo pokucaju na vrata ako preskocis proceduru, nista se tu tehnicki ne pita. pre 54 minuta, ivica744 je napisao: Jos jedna u nizu nebuloza,motor je vec bio registrovan kod nas,ako ga nema u bazi zar se ne moze ubaciti u bazu na osnovu prethodne registracije nego mora racun. To je vec pitanje za one "gore". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1935 Napisano Avgust 27, 2021 Drug član, 2884 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan To što je pravilo ili propis glup ne znači da ne treba pitati zašto je glup. I opet šta tehnički pregled ima sa tom administracijom,čak ni policija nema ništa sa tim u normalnim uređenjima to je posao nekih drugih službi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6089 Napisano Avgust 27, 2021 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, bdada je napisao: Tehnicki pregled je u obavezi da svako vozilo na osnovu VIN-a proveri u bazi podataka ABS-a, ukoliko je registrovano prvi put u RS posle 19.04.2014 mora se priloziti uverenje da je ispitan kao polovan ili racun da je kupljen nov u RS. To je jedan od uslova da se zapocne pregled tehnicke ispravnosti vozila, ABS je umrezen sa MUP-om i brzo pokucaju na vrata ako preskocis proceduru, nista se tu tehnicki ne pita. To je vec pitanje za one "gore". Znam bato,zato i kazem da je glupost Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4295 Napisano Avgust 27, 2021 (promenjeno) Drug član, 961 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Da odgovorim šta se dalje dešavalo - motor je ipak registrovan kada je donešen i račun, ali su tada rekli da račun ipak NIJE POTREBAN, jer je ista godina proizvodnje i godina izdavanja saobraćajne. Motor je kupljen nov u Beogradu, prva vlasnica. Tehnički pregled Bogoslovija je u pitanju. Promenio Avgust 27, 2021 član QmBGD 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 688 Napisano Avgust 27, 2021 Svrati ponekad, 376 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan On 26.8.2021. at 13:24, QmBGD je napisao: Zove me koleginica malopre, otišla da registruje Hondu PCX 2017, prva vlasnica, uredno registrovan svih ovih godina - tražili joj račun od kupovine, nisu hteli bez toga da registruju... Meni je malo nenormalno da ti to neko traži na tehničkom, ili grešim? Ovo nije pravilo samo za motore. Za registraciju automobila isto vazi, za sva vozila kupljena u Srbiji od nekog meseca 2014. pa na dalje, na tehnickom je potrebno priloziti originalan racun kupljenog vozila. Znam da su kolegu vratili kuci da donese racun (automobil 2016.), a meni su na istom TP-u trazili racun, ali sam objasnio da imam kuci, da nisam poneo, i zavrsio sam tehnicki bez toga. Radi se konkretno o Lastinom TP-u (ne rade za motocikle). Mislim da oni imaju obavezu po nekom pravilniku da to traze, prilikom popunjavanja podataka u softveru ima taj podatak kao obavezan. Sad da li ce cepidlaciti za racun, ili ce samo napisati komentar 'kupljen u Srbiji, nema racun', zavisi od TP-a do TP-a, ili cak koliko si im simpatican tog dana (uostalom kao i za sve sitnice...). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10862 Napisano Avgust 27, 2021 (promenjeno) Hronični Motociklopata, 7489 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Glupost totalna, npr. znači kupiš polovan motor koji je uredno uvezen i registrovan unazad pet godina i sad moraš da juriš Marka-Janka koji ga uvezao za taj glupi papir da bi obnovio registraciju... Bzvz idiotluk čist Promenio Avgust 27, 2021 član Biker-Boy 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex74 863 Napisano Avgust 27, 2021 Ako nista ne ocekujes,nista te ne moze ni razocarati., 354 postova Prijavi odgovor kao problematičan A sta sve u ovoj drzavi nije glupost. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8801 Napisano Avgust 27, 2021 Ne silazi, 2255 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Znači sledeće je,krvna slika,ne starija od 6 meseci,i potvrda o vakcinaciji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejankiss 186 Napisano Avgust 27, 2021 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Goldwing 1800A/A, HONDA ST 1300A Pan European, Transalp XL 600V Prijavi odgovor kao problematičan 41 minutes ago, gebee&co said: Znači sledeće je,krvna slika,ne starija od 6 meseci,i potvrda o vakcinaciji. A ko te bije po usima da pominjes potvrdu o vakcinaciji 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Žaksi 8801 Napisano Avgust 27, 2021 Ne silazi, 2255 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Pa to je u trendu,a šta ako traže kolonoskopiju ili kako se već zove, ono pregled od zada,šta ćemo onda.Ono tipa ajd sad ti kanal.Bolje bocka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 432 Napisano Avgust 27, 2021 Svrati ponekad, 435 postova Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Trazili su zato sto nepostoji u bazi ABS , ako je god. proizvodnje 2017 a prvi put reg. posle juna 2017 postoji verovatnoca da je uvezen (vozilo mora biti reg. 6 meseci u drugoj drzavi da se moze uvesti) pa iz tog razloga traze racun jer ne mogu drugacije znati.To je suludo. Znam da to nije do vas ali svaka žalba bi to pobila. Ja kupim motor 2020. od prvog vlasnika koji je isti kupio 2017. Platim sve poreze, taksu notaru, overim ugovor, prevedem na svoje ime. I sta, treba da jurim prvog vlasnika da mi obezbedi račun?! A već sam ispunio sve obaveze prema državi?! Nema šanse da je to legalno ali niko ne želi da isteruje pravdu!Sent from my iPad using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15782 Napisano Avgust 27, 2021 moto merkat °°, 4984 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @tomamega suludo je sto je to izdejstvovala ABS, suludo je sto teh. placaju svaki mesec 5000 din. ABS-u za koristenje baze i ako nemas pristup ne smes raditi teh. I kome onda da se zalis ako se MUP povinovao jednoj agenciji, msm da se protestuje ok ali kome se obratiti kada je MUP vec kapitulirao. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...