Jump to content

Moto Zajednica

tomamega

Članovi
 • Broj tema i poruka

  195
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

142 Excelent

O članu tomamega

 • Rank
  Svrati ponekad

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Motocikl
  Piaggio X7, 250ie

Poslednji posetioci profila

Sekcija koji prikazuje poslednje posetioce ovog profila je isključena i ne prikazuje se ostalim članovima.

 1. tomamega

  Valjevski put- naselje Piroman

  Pa i "obična" puna linija je veliki prekršaj. Za mene i nema neke razlime da li neko skreće preko obične ili duple pune linije. Mi smo generalno narod koji ne postuje nikakva pravila. Motorista vozio bez svetla i kacige, auto skretao preko pune linije... Neka je devojčici laka crna zemlja.. Sent from my SM-J530F using Tapatalk
 2. tomamega

  Pomoc na putu za Evropu - gde se uclaniti?

  AMSS nije privatna firma. Ima skupštinu u kojoj pravo odlučivanja imaju mnogi drzavni, javni, privatni i lokalni organi i akteri. Plus, ima javna ovlašćenja i samim tim ne može da se ponaša baš kako hoće. Tj. Ne bi trebalo da se ponaša, ali znamo kako se primenjuje zakon kod nas.. :mobilizator:
 3. tomamega

  Pomoc na putu za Evropu - gde se uclaniti?

  Prosto je neverovatno šta se dešava kod nas. Dozvoli se paradrzavnoj kriminalnoj firmi da jednoszavno izbriše čitavu kategoriju vozila iz svoje ponude!? Ja sam do sada koristio AMSS pomoc na putu i jednom mi je zatrebalo, i lepo su me odšlepali do kuće. I tada su mi se radnici Amss žalili da ne vole da šlepaju motore. Citiram radnika: lakše mi je da prevezem 10 auta nego jedan motor. Jednom mi je pao motor i skupo me je kostalo to zadovoljstvo. Ne znam sta nam sada preostaje od pomoći na putu? :mobilizator:
 4. tomamega

  okolina Rume

  Prošao sam i ja nedugo posle udesa. Hitna još uvek nije bila došla. Nesreća se desila na skretanju sa magistrale ka naplatnoj rampu. Neko je nekome oduzeo prventstvo. Momak je lezao potrbuške, mučan prizor, neka mu je laka zemlja. :mobilizator:
 5. tomamega

  Registracija motora

  Hvala na info! :mobilizator:
 6. tomamega

  Registracija motora

  Da li u GM autu na Zvezdari može da se uzme i nalepnica? :mobilizator:
 7. tomamega

  Smederevski put 20.05.2018. 09.00h

  Po meni, svako ko vozi kroz grad 120kmh, ko pretrčava bulevar van pešačkog, ko vozi auto sa lošim kočnicama ne može da bude dobar čovek. Dobar čovek ne bi ugrozio druge takvim ponašanjem, ako već ne mari za sebe. To isključuje, po meni, dobrotu ove sirote babe. Zato nam se i dešavaju opisi tipa, jeste ubio čoveka, ali je u duši dobar dečko. Nije dobar, učinio je lošu stvar i gotovo. Mi sa ovih prostora nekako želimo da tražimo opravdanje kada se nešto loše uradi, i da kudimo one najbolje među nama, zbog ljubomore verovatno. Tek nekoliko postova je jasno okrivilo baku, i većina je osula paljbu kako je kolega motorista, eto, bezdušan čovek. A kada se nama desi nešto slično, onda bismo se drugačije osećali. Kada smo pešaci kritikujemo vozače, a kada vozimo kritikujemo pešake.
 8. tomamega

  Smederevski put 20.05.2018. 09.00h

  Šta je kolega motorista uradio pa je dokazao da je nečovek? To što se grubo našalio? To što nije stao da plače nad sudbinom nesrećne bake! Nekada davno su romane Džejmsa Džojsa zabranjivali, jer je bio previše vulgaran, previše grub u svojim romanima, a danas je prihvaćen kao jedan od najvećih pisaca 20. veka.
 9. tomamega

  Smederevski put 20.05.2018. 09.00h

  U Srbiji je, kao i uvek, sve naopako. Umesto da se jasno osudi krivac, koji je očito baka (ne treba mi prekršajni sud da utvrdi da je nepropisno prelazizti ulicu na crveno svetlo), mi naprasno od žrtve (kolega motorista) napravismo dželata i obrnuto. Upravo zato jer imamo razumevanja (tipa svi imamo bake) ili zato što i sami želimo da se vadimo kad nešto napravimo, kod nas ništa nije crno ili belo. Sve je sivo, mutno, razliveno raznim bojama, i više se ne zna ko je krivac, ko je žrtva a ko je profiter?! Ova tema je odlična paradigma života u Srbiji, sve je onako kakvim ga sami prikazujemo. Kolega je napravio grublju šalu i odmah napravismo od njega krvnika. Nema veze što je baka ugrozila i svoj i tudje živote, nema veze što je neodgovorna prema možda i svojoj porodici, sve se to zaboravlja i fokus se stavlja na jednu grubu, možda nesmotrenu, šalu. A čovek lepo vozio motor lagano (što je retkost), prošao na zeleno svetlo, pratio sve propise, i opet je, na neki volšeban način, krivac. Pa sjajno...
 10. tomamega

  Parkiranje na mestu za osobe sa invaliditetom?

  Mislim da PS ne može da diže, ali komunalna policija može da piše kaznu. Čini mi se da je bilo slučajeva na tu temu, kazne za parkiranje auta na mestu za invalide ispred tržnih centara. Isto kao i drvo u tvom dvorištu recimo. Bez obzira što je u tvom dvorištu, moraš da obavestiš Gradsko zelenilo ako hoćeš da sečeš to drvo, radiš nešto sa njim itd.
 11. tomamega

  Parkiranje na mestu za osobe sa invaliditetom?

  Nije štos u visini kazne, ne razumeš. I da bude 1000€, ovi bogatiji i bahatiji je neće plaćati. Problem je u primeni zakona koji ne važi za sve. Jedini put je da svako od nas zove komunalce, inspekciju, policiju i prijavkjuje svaki taj nepropisno parkirani džip, luksuzan auto. Da se napravi gradjanski skup, protest zbog važnih tema u društvu, kao u Francuskoj recimo. Ali nema svesti o tone kod nas. Bez toga, ovo pojedinačno osudjivanje malog čoveka ima funkciju da se pošten čovek oslobodi frustracija i iskaže svoju pravednost. Ništa više. [emoji20] :mobilizator:
 12. tomamega

  Parkiranje na mestu za osobe sa invaliditetom?

  Godinama radim na Vračaru i gledam parkiranje u Njegoševoj. Ako imaš džipa, ferari ili neki luksuzan auto, slobodno ga možeš parkirati svuda. Čak i na trotoaru, raskrsnici. U stvari, takve automobile samo tako i parkiraju. Policija skoro da ne zalazi tamo. Nebrojeno puta sam zagrađen ja, koji parkiram propisno, trubim, i dođe čovek, još ću i batine da dobijem što hoću da izađem sa propisno obeleženog parkinga. Takođe, na obeleženim mestima za invalide ja lično nisam video papirić sa kaznama na tim besni automobilima, a vidjao sam ih često. Verujem da se ponekad i oni kazne, ali daleko od toga da je to pravilo. Svi se rukovode mišlju: "Ko zna čiji je to džip. Možda nadrljam zbog toga, bolje da kaznim onog s Puntom". I posle svega ovoga optuživati nekoga ko je na 10 min parkirao neki Opel na parkingu za invalide, meni izgleda licemerno. Jer, ne mogu da se pravim da živim u Švajcarskoj, kad niko ne rešava mnogo bitnije stvari
 13. tomamega

  Parkiranje na mestu za osobe sa invaliditetom?

  Naravno da ne treba parkirati na mestu za invalide, nije sporno ništa. Ja lično to nikada ne radim, ni motor ni auto. Ali pobogu, pravila važe za sve ili ne važe ni za koga! Muka mi je kad vidim džipove i automobile od 50k EUR kako su non-stop parkirana na tim mestima ispred skoro svih tržnih centara i - ništa! A kad vide Opel ili neki "normalan" auto, onda policija trenira strogoću. Muka mi je da pravila važe samo za malog čoveka. Zato ćemo i ostati "balkan" (sa malim b) zauvek
 14. tomamega

  Vozdovac 26.4.2018

  Izuzetno lepo vreme, početak sezone, svi učesnici nenaviknuti na motore, brzina, malo alkohola...
 15. tomamega

  Fotografija dana (tvoja, ne tuđa)

  Bravo za snimak i celokupni ugodjaj. Uživao sam gledajući :mobilizator:
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja