hellena 60 Napisano Novembar 16, 2008 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Volim rock i pasulj, ali zašto ne nešto novo? Mislim da bi tako nešto trebalo da se napravi i verujem da bi, pored svih komentara, skup bio posećen u pristojnom broju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eli 0 Napisano Novembar 16, 2008 U prolazu, 8 postova Lokacija: MOSTAR Prijavi odgovor kao problematičan moze jedno pitanje samo za ove mlade tehno generacije....jel rock nastao prije tehna ili poslije??? jesu li se bikere razvaljivali pepajuci glavom na motoru uz tehno ili su u dobrom drustvu, uz hladno pivo slusali rock...pa jedna od prepoznatljivih obiljezja za bikere i jeste ROCK AND ROLL!!!! Kakva je motorijada kad slusas ''pepalice'' - tehno ( protiv kojih da se razumijemo nemam nista...svak po svom ukusu nek slusa sto hoce) od 3 poslijepodne do 4 ujutro???!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zlatni_papagaj 13 Napisano Novembar 16, 2008 U prolazu, 90 postova Lokacija: Valjevo-Beograd Motocikl: Suzuki dr 600 Djebel Prijavi odgovor kao problematičan Meni je ne zamislivo da na moto susretu ne bude Rock... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
prebo_gromovi 2 Napisano Novembar 16, 2008 U prolazu, 36 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Ela cedo vec sam pisao ali ponavljam, prvi bajkeri i bajkerska okupljanja su krasili zvuci kantri americke muzike, kad jos rock nije ni postojao. A dobro drustvo i hladno pivo , tu si pogodila. Sustina je u druzenju a ne u muzici ili u bilo cemu drugom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Novembar 17, 2008 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Ela cedo vec sam pisao ali ponavljam, prvi bajkeri i bajkerska okupljanja su krasili zvuci kantri americke muzike, kad jos rock nije ni postojao. A dobro drustvo i hladno pivo , tu si pogodila. Sustina je u druzenju a ne u muzici ili u bilo cemu drugom. Hmm, ja bih pre rekao COUNTRY ROCK!! A ponajvise koliko ja znam zstupljen je zvuk i bendovi tipa Molly Hatchet, Lynyrd Skynyrd, i bendovi takvog muzickog pravca, Southern Rock!! Na jednom omotu benda koji se zove The Pat Savage Band pise "No1 Bikers band in U.S.A."!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6143 Napisano Novembar 17, 2008 Drug član, 3021 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Cujte, kad vec pricamo o muzici i motorima, ne zaboravite da je pocetak moto skupova bio sredinom `40. tj od kad su oni nesrecni ratnici iz WWII poceli da se sakupljaju i seckaju motore. Tada jos r`n`r nije postojao, ni kao pravac, ni kao popularna muzika /samim tim/. Znaci, kada se pojavio rok, ti stari, najstariji motoristi je trebalo da se bune i da vicu da je rok nesto glupo, novo, i da ne treba otici dalje od big bendova, Glena Milera i dzeza. Pojava i smisao r`n`r se samo odlicno uklopila u ideju o odmetnicima, drugacijim ljudima, neprilagodjenima, sto su za sebe i zacetnici motociklizma od pocetka za sebe smatrali. Era roka je trajala jako dugo, tj, jos uvek traje, ali ne treba biti iskljuciv, reci da je to neki kanon, da samo tako i nikako drugacije ne moze i ne sme biti. Nove generacije donose nesto svoje, dobro ili lose, ali je cinjenica da svet mora da se prilagodjava njima, a ne oni svetu. Ako hocemo da na dva tocka postoji sto vise mladih ljudi, treba ih pustiti da prave ono sto njima odgovara, dati im izbor, ne da vlada jednoumlje. Uvek sam se pitao u Titovo vreme, ako svi udju u partiju, koja je onda svrha? Komotno mogu onda i svi da budu van partije. Znam da ce mnogi da se uvrede, ali, moje je misljenje da mi umesto da malo nesto prilagodimo sebi, slepo kopiramo neke "uzore", po muzici, oblacenju, razmisljanju, a ti uzori sa nama imaju onoliko veze ko dupe i milihbrot. Sa tim "odmetnicima" iz `40. , sa organizovanim bandama i moto klubovima americkog tipa, niko sa ovih prostora nema nikakvog dodira, ni u nacinu odrastanja,ni po drustveno-ekonomskoj strukturi, ni po obazovanju, ni po jednoj karakteristici koja se sadrzi u nacinu zivota. Mi pokusavamo da ih kopiramo, da pricamo price koje nemaju veze sa nasom realnoscu. Kao sto je pank nastao kao pokret mladih koji su svojim postupcima kritikovali drustvo koje nema nikakve veze sa nasim, kao sto je nastao iz razloga koji nisu imali veze sa nasim okruzenjem, razlozima za bunt, samim tim su nasi pankeri bili to samo zato da bi bili drugaciji i da bi kopirali svoju generaciju u dalekom svetu, nemajuci nikakve veze sa sustinom pank pokreta, te su ovde delovali smesno, plagijatski. Ne mogu da razumem da se neko zalaze da bude necija kopija, da je iskljuciv po tom pitanju i da mora da se ugleda na neke ljude i pokrete koji sa nama nemaju nikakve dodirne tacke. Coperi sa dugim viljuskama su nastali za sasvim druge puteve, a ne za ove nase krivincine, ljudi sa ovog podneblja nisu rasli u mocvarama Luizijane, crnce smo videli samo kad dodju na studentsku razmenu, a sad naprasno treba da smo samo juznjacki /Americki jug/ klonovi, da nosimo njihovu zastavu, a pri tom ne shvatamo sta sve ta zastava simbolise, koliko je ljudske gluposti i predrasuda utkano u nju. Sad kad ovo napisah, zapravo i shvatam da je upravo ta sklonost ka predrasudama, mozda jedino zajednicko nama i njima. Samo da se razumemeo, r`n`r je muzika na kojoj sam odrastao, koja ima smisla kao muzika, koja daje boju zivotu, ali me strasno nervira i boli kada su ljudi spremni da ne razmisljaju, da su spremni da se odricu sopstvenog identiteta /na prvom mestu nacionalnog/ samo zarad nekakvog kopirantskog stava, i da pri tom ne dozvoljavaju da se bilo sta promeni. Sklonost ka glorifikaciji tudjeg, sklonost ka prezrenju sopstvenog, bezidejnost da se nesto promeni, napravi nesto autenticno, samosvojno, to je ono protiv cega sam. Protiv bilo koje iskljucivosti, bilo koje predrasude, bilo koje zabrane, jer upravo one su i doprinele /ako nisu bile i presudne/ da se stvore moto klubovi, da se motoristi osecaju drugacijim i prognanim od ostatka sveta. Samim tim, motoristi bas i treba da se bore protiv iskljucivosti, predrasuda i zabrana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5958 Napisano Novembar 17, 2008 Svakom po zasluzi, 12422 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...nešto slično sam i ja napisao u početku razvoja ove teme, tako da podržavam svaku tvoju reč Mišo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
prebo_gromovi 2 Napisano Novembar 17, 2008 U prolazu, 36 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan mz da nemislis da se prepucavam sa tobom ali Molly Hatchet i Lynyrd Skynyrd su svirali 70 -ih a za The Pat Savage Band nemogu da kazem tacno ako imas informaciju izbaci ovde, nemogu da nadjem nigde kada su oni svirali, ali sudeci da oni jos uvek sviraju a da je prvi moto skup bio 47 godine, a clubovi sezu i do 20 tih godina, mislim da nije to prvi a pogotovu ne americki s obzirom da im je jedini clan iz amerike je ustvari iz kanade ostali su iz evrope. Nemogu sad da se setim citao sam u knjizi sonija bargera bio je jedan bend njih troje 60 godina svirali su neki rockabili a ujedno su vozili i motore navodno bili medju prvima bajk bendovima, ali ispravite me sa odusevljenjem cu primiti to, ali i pre toga su bajkeri slusali muziku tako ni taj bend mislim da nije bio prvi bike-rock bend, ako se setim ili pronadjem opet u knjizi postavicu koji j ebend, ali cak i u filmu HA-forever oni se zabavljaju na brodu 60 tih godina uz country, jos trvdji roc poput rockabilija nije dosego do njih tolko, ali su uveliko p[oceli da uticu bendovi koje su slusali hipici izmedju ostalog i Roling Stonsi. Ali drage volje bi voleo da cujem zapravo kako se zovu ti bendovi sto su svirali 40 tih godina a to sto kaze kolega sto nosi beli sesir na skupovima :-) a jase magarence ti bendovi koje mozemo nazvati country rock! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
prebo_gromovi 2 Napisano Novembar 17, 2008 U prolazu, 36 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan a sto se tice kopiranja, stvarno je tako da kopiramo amerikance, ali nismo mi to krivi, mi smo to nasledili od starijih generacija bajkera, koji su nasledili od nekih starijih, tako da je to nama tradicija a ne kopiranje, mislim sta tu i i ma da se kopira, nenosim kozne pantalone radi fazona nego radi kolena i kise :-) cheerS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordje.Rad 274 Napisano Novembar 17, 2008 Svrati ponekad, 205 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: RF600+ Prijavi odgovor kao problematičan Muzika je muzika, a motori - motori... Sto se mene tice, kada hocu da slusam muziku idem na koncert, a na moto skupove idem zbog motora, i ponekad mi se cini da bi bilo bolje da muzike uopste i nema - motocikli bi bolje zvucali! I pomalo me nervira to slepo kopiranje americke (holivudske) ikonografije, kao da svi koji vozimo motore moramo da budemo "ruzni, prljavi,zli" pijemo i pivo slusamo rok. Na kraju krajeva, svi mi imamo jedno zajednicko interesovanje - motocikl, sve ostalo je u ovoj prici sporedno. U organizaciji moto skupova stvarno treba nesto menjati, jer ih sada ima previse, i svi lice jedni na druge - ista muzika, ista hrana, i na kraju isti ljudi. Nekada je odlazak nedeljom prepodne na Usce bio zanimljiviji od danasnjih visednevnih skupova, a nije bilo ni muzike ni pasulja, ali je do sledece nedelje ostajao u usima onaj zvuk "Marvinga" i miris "Kastrola" TTS u nozdrvama... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Serbia MC 3 Napisano Novembar 17, 2008 U prolazu, 19 postova Lokacija: Krusevac,Srbija Motocikl: Virago 1100 custom Prijavi odgovor kao problematičan ako vec dodjem na skup,prevalim kilometre,bole me bre briga sta cu slusati,dosao sam da uvelicam dogadjaj,vidim se sa drugarima,upoznam nove,pijem pivo,od pasulja me dere gorustica tako da nije bitno da li ima ili ne,a da kopiramo,pa kopiramo.....svaki je na istom sablonu.podrzavam i urbano i turbano hehehe ziveli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MZ 80 Napisano Novembar 17, 2008 I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028 Prijavi odgovor kao problematičan Mr. misa-pei pa ja stvarno ne znam ko koga i sta se sev ne kopira ovde kod nas, mislim tu i na Evropu!! Najsmesnije u svemu je kada beli hip-hoper kopiraju crne!! Smesni i pateticni do bola!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
prebo_gromovi 2 Napisano Novembar 17, 2008 U prolazu, 36 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Mr. misa-pei pa ja stvarno ne znam ko koga i sta se sev ne kopira ovde kod nas, mislim tu i na Evropu!! Najsmesnije u svemu je kada beli hip-hoper kopiraju crne!! Smesni i pateticni do bola!! xexexe mozda ce moci posle dugogodisnjeg iskustva u solarijumu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 17, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ja mislim da je najbolje da svi nosimo americke zastave,da vozimo chopere i da samo r i r slusamo,da se valjamo po blatu i pesku,da pijemo sam pivo i da jedemo sam pasulj......... pa dajte ljudi sta fali malo promena,,,,,naravno ne uz narodnjake,,,...,..,,malo tuc tuc,prc strc,,,malo mesane muzike,,pa sta,,,,ljudi i vremena se menjaju,,,menjace se i nacin zivota,i muzika koju slusamo,pa mozda i urbani moto skup bude bolji od klasicnog,,,ionako su vec pomalo dosadili klasicni skupovi,stalno jedno te isto,,,braco bajkeri udri po pivu i po nizerazrednim bendovima..,,...jos malo pa peder bal,,,,,,, uostalom nama je jedno te isto vec preslo u naviku,,,..,. a srbi kao srbi,tesko prihvataju promene pa cak i kad su na bolje..... na kraj krajeva bolji je gulas od pasulja,bolja je i riblja corba,,o rostilju i biku ili nekoj pernatoj ili pragnjastoj zivotinji na rostilju da nepricam,,pa ko da kuci nespremate pasulj pa ste ga zeljni....i r i r neslusaju mladje generacije,a one nisu krive sto su se rodile u vreme tehna turbo folka,granda,pinka i td itd,pa i oni vole motore ali i neku drugu vrstu muzike,,pa nisu svi ljudi isti,svako ima svoj stil,i svoj pravac....ili ti sto neko pametan rece svako trazi svoje mesto pod nebeskom kapom,,i nadje ga pre ili kasnije....al u kapu,,tesko dvoje dele.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Novembar 17, 2008 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan To Misa-pei & Arakis: Slažem se, ali izgleda da čovek treba da ima izvestan broj godina da bi postao tolerantan bar po pitanju muzike. Samo mi se MZ nešto ne uklapa u ovu teoriju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eli 0 Napisano Novembar 17, 2008 U prolazu, 8 postova Lokacija: MOSTAR Prijavi odgovor kao problematičan Ela cedo vec sam pisao ali ponavljam, prvi bajkeri i bajkerska okupljanja su krasili zvuci kantri americke muzike, kad jos rock nije ni postojao. A dobro drustvo i hladno pivo , tu si pogodila. Sustina je u druzenju a ne u muzici ili u bilo cemu drugom. ok..necu reci da nisi u pravu ali cu te ispraviti samo u tome ( odnosno biti cu preciznija u svojim izlaganjima i navodima ) pa cu reci da se bikeri na prostorima EX Jugoslavije nisu bas slomili slusajuci kantri muziku...dakle ipak je nas potrefio rock.. :D ali poenta kako i sam rece nije u muzici nego u druzenju u pokusaju da odrzimo jos ono malo identiteta bikera i naseg nacina zivota i vidjenja svijeta iz nase perspektive... nisam protiv promjena..naprotiv ali sam protiv gubljena identiteta i nazovimo je tako ..tradicije...Stvarno ne bi mogla zamisliti da dodjem na moto skup i da trijezna, trezvena i pri zdravoj pameti provedem 3 dana slusajuci tehno...e sad ili sam ja ostarila ili nemam sluha za muziku ali to mi je ne zamislivo... reci cu isto tako da mladji clanovi naseg kluba skoro svaki vikend prave tehno partie u prostorijama naseg kluba ( sto u kampu sto u kaficu ) i druze se i mi ih podrzavamo ali mi ( kad kazem mi onda mislim na nas malo starije clanove od 30 do 45 )se tu dugo vele ne zadrzavamo jer jednostavno ne uspijevamo da se uklopimo ali to nam ne daje za pravo da i njima ne dopustimo da rade i slusaju ono sto hoce... dakle kompromis je uvijek moguc kao i tolerancija ali nisam zato da se bas na moto skupovima desavaju bas takve radikalne promjene....jer iskrena da budem nista mi nema draze nego kad cujem u kampu lagano da svira dobra rock stvar...ja na vreci ispred satora sa dobrom rajom u dobrom raspolozenju i opustenoj atmosferi...naravno do veceri kad se vec i mjesto promjeni... :D a kozne gace i izgled ne kopiramo ljudi...barem ja licno mislim tako....nego brate nesto sebe nemogu da zamislim u tajicama, stiklicama i rozoj majici na coperu...kao prvo smrzla bi se ko p..., kao drugo ostala bi bez koljena i bubrega u vrlo kratkom roku...a kao trece da sam htjela biti u centru paznje ne bi vozala motor iz gusta i imala dobro skup ''hobi'' nego bi bila fotomodel i trosila silne pare na kremice, karmine i sta vec zene ne stave na sebe.... A postoji i rjesenje za sve ljubitelej moto skupova, motora i razlicite muzike....Osigurajte dovoljno velik prostor za moto skupa gdje vam moze stati dva i vise razglasa i bina pa dogovorite grupe i dj da svak bude zadovoljan...samo uvijek ima ono '' ali ''...a to je da to kosta...a organizirati moto skup nije bas tako jednostavno kako se mnogima cini pogotovo bez pomoci opštine i i drugih organizacija koje bi trebale podrzati takve manifestacije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eli 0 Napisano Novembar 17, 2008 U prolazu, 8 postova Lokacija: MOSTAR Prijavi odgovor kao problematičan color=red]Sklonost ka glorifikaciji tudjeg, sklonost ka prezrenju sopstvenog, bezidejnost da se nesto promeni, napravi nesto autenticno, samosvojno, to je ono protiv cega sam. Protiv bilo koje iskljucivosti, bilo koje predrasude, bilo koje zabrane, jer upravo one su i doprinele /ako nisu bile i presudne/ da se stvore moto klubovi, da se motoristi osecaju drugacijim i prognanim od ostatka sveta. Samim tim, motoristi bas i treba da se bore protiv iskljucivosti, predrasuda i zabrana.[/color] da se razumijemo odmah na pocetku u dosta stvari se i slazem s tobom gledajuci s jedne strane gledista a opet s druge strane reci cu ti da dosljednost kad kad u ocima ljudi bude protumacena i kao iskljucivost.....nepovjerenje u novitete i nagle promjenei bude poistovjeceno sa predrasudom a ogranicenost bude opravdana sa rijecju zabrana...a isto tako cu ti reci da nije uvijek ni ispravno neke stvari mjenjati a Boga mi ni pozeljno...ako se moze naci kompromis za to sam uvijek....ali care kompromis je oduvijek bio najtezi nacin.... i da jos nesto....svi mi vozamo motore stranih proizvodjaca...svi manje vise kupujemo stranu opremu...itd itd a sve radi nemogucnosti da imamo nase proizvode...stoga nije rijec o glorifikaciji tudjeg nego se mi nemamo jos s cim pohvali... nisam mislila biti drska a ni kontrirati samo sam iznijela ono sto mislim nadajuci se da nisam ni tebe a ni nikog drugog uvrijedila miso!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5958 Napisano Novembar 17, 2008 Svakom po zasluzi, 12422 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Svako ima pravo na ovom forumu da iznese svoje mišljenje, ukoliko nikog ne proziva i vređa, prema tome ova tvoja dva posta mislim da su bila vrlo konstruktivna i kvalitetna. Pozdrav eli! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eli 0 Napisano Novembar 17, 2008 U prolazu, 8 postova Lokacija: MOSTAR Prijavi odgovor kao problematičan Arakis, vjeruj mi da ne govorim bez veze...i samo da bi nesto rekla....vozim i idem na sve strane sa deckima...vidjela od extra skupova do ( mnogo je za reci ) vasara a organizovala do sada par moto skupova...bez obzira sto nam je interes zajednicki i sto nas veze ljubav prema motorima i druzenju moram reci ....'' da se nije rodio ko je svima ugodio'' Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hellena 60 Napisano Novembar 17, 2008 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Au ljudi.....oladite malo, koj' vam je? Duboko ste zaglibili u dokazivanja, samo ne znam kome i zašto... Nije ni bitno, napravite to, pa ko hoće nek dođe, ko neće nek sedi kod kuće sa drugarima pije pivo i sluša rok! Živeli ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
prebo_gromovi 2 Napisano Novembar 17, 2008 U prolazu, 36 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan ela svak acast na izlaganju, ja mislim da ovde o ovakvoj temi netreba nista shvatiti kao da si htela nekog uvrediti ili se prepucavati, nadam se da su moji postovi isto shvaceni, najvise mrzim forumase koji se prepucavaj, nemislim samo na ovaj forum, ljudi su jednostavno drugciji na forumu i uzivo. Uglavnom hellena ja nevidim da se ovde neko prepucava :-) Jeste ela dobro si me ispravila, samo ja sam bas mislio na bajkere i klubove pre 50 godina kad nije bio rock, posle 50 tih su svi bazirani na rocku, naravno i ex yuga i bajkeri nemaju mi nikakvog ni dodira sa kantrim, mislim ja neznam nikoga iz yuge ko slusa americki kantri :-) a kad se probudis u subotu ili nedelju na skupu takodje nebi promenio ni za kakvu mjuzu osim rocka i bluza. Ali podrzavam ako oce neko da napravi tehno skup, onda bi ovi tehnasi otisli na tehno skupove mi rockeri bi ostali ovde i nikaka svadja oko muzike, i sva jaja na broju ili patke ili kako se vec kaze :-) Ja bi rado otisao na takav jedan skup cisto da vidim kako bi sve to proslo. I u srbiji nema sanse u nekim klubovima da zaigra tehno na skupovima, neki su vec varijabilni ali nigde nema zakon o pustanju mjuze eto tako, bas mi je milo kad se ovako opusteno dopisujemo a da nema nekok skota da nesto odvali :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6143 Napisano Novembar 17, 2008 Drug član, 3021 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakvi da se vredjam. Drago mi je da lepo obrazlazes svoje misljenje, na osnovu onog sto osecas i na osnovu iskustva. Ono oko glorifikacije stranog, da pojasnim. Naravno da vozimo strane motore i kupujemo stranu opremu, svoje nemamo /osim Gepard cizama :)/ i logicno je da svako za svoj novac kupuje ono sto misli da mu je kvalitetnije. Ono sto me pogadja je kopiranje i misljenja da samo "tako mora da bude ili to nije to", ta vrsta iskljucivosti, uskoumlja, nalozenosti na nesto sto apsolutno nema korena niti veze sa nama, propagiranje uvoznih vrednosti /na prvom mestu nacina ponasanja, onda jednoobraznosti koja se vidja po losim filmovima, ili ti kako mali Djokica zamislja.../ a da se pri tom sopstveno kulturno i istorijsko nasledje nipodastava, bez obzira na to da motoRciklizam u ovoj zemlji ima skoro jednake korene i tradiciju kao i u drugim evropskim zemljama, Amerikanizacija celog bajk miljea, do apsolutnog nepisanog zakona, sve to me podseca na onu staru "vid`la zaba da se konji potkivaju pa i ona digla nogu". /Na duzini recenice i Andric bi mi pozavideo/. Naravno, o ukusima ne vredi raspravljati, poenta je da svako ima pravo da od motoRciklizam shvata na nacin na koji zeli i koji je primereniji /mozda/ njegovoj generaciji. Isto, naravno, vazi i za skupove. Ja se u zivotu nisam pokajao ni za sta sto sam probao, nego se kajem ako nesto nisam probao. Ako se ne napravi neki skup koji je drugaciji, tehno, rejv, dzez, kantri, fanki, r`n`b, ili kako vec, lamentiranjem oko toga da ga treba ili ne napraviti, nista necemo uraditi. Samo ako se napravi i bude/ne bude posecen i ljudi se na njemu provedu dobro/lose, moze da se stekne prava slika i pravac kuda dalje. Svakako da ne vredi sedeti na mestu i vikati kako je to svetinja i kako ne treba nista menjati. Sta ko od nas slusa, to je jedno, zasto idemo na skupove je drugo. Dzabe su mi i najbolji bendovi ako nemam sa kim da ih slusam. Upravo nove vrste skupova mogu da doprinesu razgranicenju ponasanja na skupovima. Na nekim skupovima ce se pucati, na nekim ce se tresti uz guaranu i jos nesto, negde ce se piti pivo uz r`n`r i jos nesto, negde ce da se seku i da slusaju Cecu ili sta vec i da mere ciji je veci /auspuh :)/ i glasniji. A oni ljudi koji vole druzenje i koji imaju svoje drustvo ce biti tamo gde im odgovara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eli 0 Napisano Novembar 17, 2008 U prolazu, 8 postova Lokacija: MOSTAR Prijavi odgovor kao problematičan misa care, sad cu da ti ispricam cijelu pravcatu istinu... dakle svake godine mi pravimo ( nas klub) taj vec tradicionalni internacionalni skup....nikad ali bas nikada grad nije donirao nicim ama bas niti jednim dinarom niti smo mi ikada to trazili od njih jer kad ti daju 100 eura upravljali bi manifestaciom a to mi necemo...nece nas niko nicim ucjenjivati... Dakle, svake godine napravimo plan i program 3 mjeseca unaprijed i podjeli se posao ( kao i svugdje neko povuce vise nekom manje ali coravoj koki i dlaka smeta)..Ima 3-4 godine pasulja nema...ulaz nam je uvijek bio djaba odnosno nikada ga nismo naplacivali niti cemo... imamo svoj kamp gdje smo napravili i binu..tako da nemoramo iznajmljivati binu.. razglas smo kupili ali opet jedan dio radi grupa koje nastupaju iznajmimo jer nema gore stvari na motorijadi od loseg razglasa... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 51 Napisano Novembar 18, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da su se raskucali pojedinci, pa ajde da ja ne napravim propust. Osnova svega je da ne obraćate pažnju na gerijatriju (miša-pei, arakis i sl), njima nije bitno koja je muzika dok ima piva i pasulja ;D ;D ;D ;D ;D ;DAli postoje ljudi koji dolaze na skupove bez motora, a i oni plate kartu (obično). Zbog čega oni dolaze, iz kog razloga, osim ako je to muzika i druženje (neodvojivo). Mislim da priča o R&R ima smisla, bar dokle živi i evoluira ta vrsta muzike. Ne pričam o Southern rocku (mada volem naročito ZZ Top), pričam o ostalim pravcima rocka. Lično preferiram tvrdji zvuk, pa se sećam samo takvih grupa (ostale nekako ispuštam iz vida), ali predpostavljam da većina (ne računam gerijatriju koja je odrasla na L.Skynardima) voli bar neku pesmu METALLICE, pa čak i White Snake, sigurno voli AC/DC, a prepostavljam sluša White Stripes (nadam se da niko ne sluša Black Crows i slične koji su okasnili 50ak godina). Blues mi jako blizak i volim da ga slušam i kada sam sam, i kada sam u baru (uz pivo, mnogo piva), a volim i techno ali samo ako liči na par prvih albuma PRODIGIa, pošto baš tuc-tuc ne podnosim. A volim i TOMU ZDRAVKOVIĆA kada se puno napijem, ali onda ne odgovaram za svoje postupke ;D ;D ;D ;D Mislim da urbani moto skup (tuc-tuc, red bull i cupkanje u ritnu) jeste, i ostaje za uvek samo pusta želja pojedinaca, jer ne postoji ništa urbano u motorciklizmu, naprotiv to je ultimativni prikaz slobode, način da se pobegne od uredjenja od pravila. Pa čak i skuteri Vespaša nisu urbani, a neko hoće da mu neko dodje na skup gde neće moći da se opusti, i pusti prirodne nagone iz sebe. Jedino ako ga organizuju u narodnom pozorišu, onda može ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
prebo_gromovi 2 Napisano Novembar 18, 2008 U prolazu, 36 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan voli bar neku pesmu METALLICE, pa čak i White Snake, sigurno voli AC/DC, a prepostavljam sluša White Stripes (nadam se da niko ne sluša Black Crows i slične koji su okasnili 50ak godina). Blues mi jako blizak i volim da ga slušam i kada sam sam, i kada sam u baru (uz pivo, mnogo piva), a volim i techno ali samo ako liči na par prvih albuma PRODIGIa, pošto baš tuc-tuc ne podnosim. A volim i TOMU ZDRAVKOVIĆA kada se puno napijem, ali onda ne odgovaram za svoje postupke ;D ;D ;D ;D verovatno je to prosecni profil svakog bajkera mladjeg i malo starijeg tipa do 30 god, naravno ima i izuzetaka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...