Jump to content

Moto Zajednica

Koje je trenutno najbolje putno osiguranje u Srbiji?

Recommended Posts

• Enduraš, 6794 postova
  • Motocikl: 450MT

Na sajtu Atlas24 nedvosmisleno piše: 

"Povratak auta za Srbiju

U slučaju kvara ili saobraćajne nezgode korisnik ima pravo na uslugu šlepovanja vozila bez ograničenja kilometraže za Republiku Srbiju do prijavljene adrese. Ova usluga je ocenjena sa najvišom ocenom od strane vozača."

To je stavka br 1. kojom se hvale. Nema nikakvih uslovljavanja. E sad nisam se igrao forenzike i tražio sitna slova u ugovoru, nisam zapravo ugovor ni pročitao, nisam ga našao na sajtu. Ajde ko ga ima neka citira taj deo gde pise da uslovljavaju prvo odlazak kod mehaničara u slučaju kvara.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 860 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu

U Ugovoru Atlasa jasno piše mnogo ograničenja. Izdvojiću samo jedno najbitnije koje njih štiti i potvrđuje da nije sve kao što piše na sajtu čak mnogo drugačije. 

Atlas Servis zadržava pravo da:
1. odredi način na koji će izvršiti uslugu povratka vozila i putnika u Republiku Srbiju, bez prava žalbe Korisnika usluge.
2. da zahteva od Korisnika usluge da pre ostvarivanja prava na povratak vozila za Republiku Srbiju do adrese Korisnika usluge navedene u Ugovoru ili prijavljene prilikom aktivacije Paketa u slučaju kvara
ili saobraćajne nezgode, dostavi Atlas Servisu potvrdu ovlašćenog ili specijalizovanog servisa da kvar ili posledice saobraćajne nezgode na vozilu ne mogu da se otklone u roku od 5 radnih dana. U slučaju 
da kvar ili saobraćajna nezgoda mogu biti otklonjeni servisu u roku od 5 radnih dana, Korisnik usluge je neopozivo saglasan da kvar ili posledice saobraćajne nezgode budu otklonjeni u servisu, bez prava 
žalbe Korisnika usluge na cenu popravke vozila. 

Ovo je više nego dovoljno i ista odredba za sve internacionalne pakete kod njih.

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• Enduraš, 6794 postova

Ne znam odakle ti ovo što si ti napisao, ali to ne piše nigde u ugovoru koji si linkovao, pažljivo sam ga pročitao.

Ali zato piše u članu 1: "Uslovi su sastavni deo Ugovora i Paketa i javno su dostupni na zvaničnoj internet stranici Atlas Servisa (www.atlas-servis.com)", a na sajtu piše ono što sam već naveo ranije.

• Drug član, 860 postova

Ono su opšti uslovi putovanja. Slična je forma pa sam pogrešno linkovao. Evo Ugovora, u članu 4 je ono što sam izdvojio. 

https://atlas-servis.com/wp-content/uploads/2026/03/Internacionalni-Plus-paket-Uslovi-ugovora-pomoci-na-putu-2026.pdf

• Podržavam 1

• Integrisan, 8100 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600

Ma neka rade sa njim sta god hoce, nega ga mrcvare po servisima samo da ja ne placam niti servis do 500e niti povratak kuci. 

Nastavicu ja busom ako treba nije greda, a oni neka se bakcu automobilom.

• Drug član, 2991 postova
  • Motocikl: strom 650

Za sada obećava crkko mi je motor u trebinju javio se šlep za 15 minuta da dogovorimo sutra će potvrditi vreme pitao kad meni odgovara. 

Smart Drive

SMARTDRIVE.RS

Sigurnost na putu uz brzu i pouzdanu pomoć. Naš tim je tu za vas u slučaju svih vrsta nevolja na drumu. Pomoc na putu broj jedan!

image.thumb.jpeg.526f8837f22ad3f3cacf49c32b8517f7.jpeg

• Sviđa mi se 2

• Enduraš, 6794 postova
2 hours ago, max80 said:

Ono su opšti uslovi putovanja. Slična je forma pa sam pogrešno linkovao. Evo Ugovora, u članu 4 je ono što sam izdvojio. 

https://atlas-servis.com/wp-content/uploads/2026/03/Internacionalni-Plus-paket-Uslovi-ugovora-pomoci-na-putu-2026.pdf

Brate u pravu si, kakvi su to prevaranti, garantujem da 95% ljudi misli da će stvarno da ih šlepuju kući bez uslovljavanja, kao što sam i ja mislio. Medjutim kad se pročita ugovor vidi se da treba gomila nekih uslova da se ispuni da bi šlepovali bez ogranicenja kilometraže.

Da rezimiram za one koje mrzi da čitaju ugovor: Pokvari se  auto, noć, krenuli ste sa mora. Vi zovete atlas, tražite šlep i saznajete da šlep može samo do servisa prvo, da servis utvrdi da li može da se auto popravi za 5 dana. Vi kažete, ma kakvih 5 dana, hoću kući - ok može ali onda pokrivaju do 1000e minus troškovi koji su do tada nastali (šlep do servisa, dijagnostika kvara, ležarina za auto) i to samo u slučaju da servis izda potvrdu da ne mogu da poprave auto za 5 dana. Ako mogu da ga poprave, morate da prihvatite popravku, a Atlas pokriva do:

kvarovi na elektrouređajima do 100 (slovima: sto) eura - kvarovi na sistemu za napajanje gorivom do 200 (slovima: dvesta) eura, - kvarovi na motoru do 500 (slovima: petsto) eura, - kvarovi na vešanju automobila do 200 (slovima: dvesto) eura, - kvarovi na kočionom sistemu do 100 (slovima: sto) eura, - kvarovi usled saobraćajne nezgode do 500 (slovima: petsto) eura, - ostali kvarovi, osim kvarova koji su izuzeti u čl. 15, do 200 (slovima: dvesto) eura

Jasno vam je da ćete morati da doplatite i za popravku i za šlep ako imate više od 300-400km do kuće. Smestiće vas u hotel, ali pokrivaju do 80e po danu, što opet nije dovoljno za 4članu porodicu, moraćete da doplatite.

Druga varijanta, kažete nema problema, vratite nas kući busom, a auto će oni o svom trošku do 30 dana od dana kvara. Ako vam je prihvatljivo da budete bez auta 30 dana (plus popravka kući) onda vas stvarno ništa ne košta šlep.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 860 postova
39 minutes ago, aca-pn said:

Brate u pravu si, kakvi su to prevaranti, garantujem da 95% ljudi misli da će stvarno da ih šlepuju kući bez uslovljavanja, kao što sam i ja mislio.

Zato sam i okačio da razbijemo zablude i nekome spasimo koji dinar ubuduće. Nisi jedini i ja sam pomislio da je tako, jer svako normalan bi pomislio da ono što reklamiraju ili prenose putem telefona da je to tako i da nije skriveno X stvari iza zavese. Srećom malo sam hteo to dublje da ispitam pa nisam ni uplatio jer mi sve bilo jasno.

Ovo čisto za one koji uplaćuju te pakete, a to radi većina zbog tog navodnog bezuslovnog šlepanja od preko, da znaju šta plaćaju i da se to mnogo razlikuje od očekivanog i prezentovanog. Svakako treba imati uvek uplaćenu neku pomoć na putu, ali ne treba plaćati ono što ti u 99% situacija neće pružiti, a dobrano će naplatiti.

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 944 postova
  • Motocikl: V-Strom k8

Moj drug sa bmw 535 d 2008 počeo da mu diže temperaturu,zvao atlas doneli ga kući i njega i dvoje dece., mislim da sam negde pisao. Iz Italije (mozda čak blizu Sicilije)
Poslali Ml mečku iz Rume da ga dovuče.

• Integrisan, 8100 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600

Osiguranje za kucu i auto placam.

Nek poprave,nek slepaju, nek zadrzavaju, ja da izvalim 1000e za slep nemam. Nisam ja taj gazda.

• Drug član, 860 postova
1 hour ago, markommarko said:

Šta je savet onda? Koji paket je optimalan?

To je već individualna stvar u zavisnosti koliko ćesto i daleko ideš preko. Po meni minimum je da te neko skloni do servisa i vrati u slučaju nesreće ne daj Bože. Ostalo ću sam rešavati i više verujem sebi nego njima. Ja sam se odlučio i za auto i za motor za AMSS(Super paket- 3.000 din), a sigurno ima i drugih kuća koje nude slično. Siguran sam da je to dovoljno za većinu nas bez da se ulazi u dodatne benefite, ali i troškove i uslove.

Ko hoće i ima stvarnu potrebu za ove premijum pakete neka dobro pročita svaku stavku Ugovora, ne ponudu na sajtu i neka proceni po sebi i kilometraži koju prelazi preko i bude svestan i ograničenja koja oni postavljaju.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• 4_tocka_i_karoserija, 2515 postova
  • Motocikl: -

Meni u julu ističe Tesla Evropa, i polako se spremam da iščitam uslove, da proverim da nisu nešto menjali.

U svakom dužem putovanju meni su u kolima najmanje još žena i najmlađa ćerka, i vrlo često jedna ili obe starije ćerke. Ne želim da rizikujem da sam u kvaru negde, a da nemam za njih spremno nešto (hotel, povratak kući, nastavak putovanja).

Do sad mi nije trebalo, ali nije mi žao da dam pare za to, jer mirna glava nema cenu.

Da putujem sam, vrlo verovatno bih drugačije razmišljao.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 2991 postova
  • Motocikl: strom 650

Čovek koji me je šlepao kući kaže da je Atlas najozbiljniji,ima najviše korisnika.Ja sam imao sreće sa Smart Drive i preporučujem po mom iskustvu što ne mora da bude tako.Nisu ništa uslovljavali.Ja sam objasnio šta  je kvar pitali da li mi treba smeštaj ,nije trebalo dogovorili da dođu po mene i motor u terminu kad meni odgovara,pitali da li treba odma.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Enduraš, 6794 postova
10 hours ago, max80 said:

Ja sam se odlučio i za auto i za motor za AMSS(Super paket- 3.000 din)

I ja sam uzeo taj, jedino što nemaju za razliku od atlasa je da ne slepuju kući u slučaju kvara, nego do servisa i ne plaćaju popravku. Ali kod njih je 200e za smeštaj, u odnosu na 80 dnevno kod atlasa, što je opet realnija varijanta. Ne vozim neki krš od auta i redovno ga odrzavam, tako da ne verujem ni da će da se kvari, ranije sam mnogo većim krševima išao pa nikad problem. Ovo je čisto da sam koliko toliko pokriven, za sve ostalo je tu Visa card :)

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 1719 postova
  • Motocikl: SMC 300

Ja sam na atlasu. Ali istina je da su promenili politiku bezuslovnog slepanja na zeljenu adresu, i ugledali se na ostale prevarante, postajuci time jedan od njih. Naravno zaboravili su da tu reklamu skinu sa sajta ili agentima da objasne da budu iskreni prema klijentima.

Mozda sam pisao pre,  opet cu ponoviti. U ovoj drzavi sve zavisi od sveg,  i nista nije sigurno, i podrazumevano. Znaci: kako se zadesi, gde se zadesi, na koju je nogu tog dana ustao nadlezni, dal mu zena dala(da ne buddem prost) i jos puno, puno drugih poznatih, i nepoznatih faktora utice... A najvise u privlacenju klijenata i borbi protiv jalove konkurencije, reklami. Ko su ukljuceni parteri,tj. slepadjije, i dal im zapelo u zivotu, pa svaki dinar ganjaju naustrb cene slepa.

Pa, tako imamo i razlicita iskustva. Neko prodje super, da dodje slep odmah u udaljenu zemlju, i sve ih djuture preveze na zeljenu adresu.  A neko ce nahebati. Kao u kockarnici, odnos dobitaka i gubitaka.

Moje licno misljenje, doduse, steceno bez iskustva u tome je, da ce bolje i lakse proci sa slepanjem u okolnim,nasim, zemljama i na teritoriji same Srbije.

Procenite najbolje za sebe, i nisu to nekakvi novci, veliki, za pakete...

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 1679 postova

Upravo tako.

A ovi sa kojima razgovaramo telefonom, njih ne slušati. Ili pojma nemaju šta piše u ugovoru ili se prave blesavi. 

• Podržavam 1

pre 43 minuta, Bojan_Jgd je napisao:

Ili pojma nemaju šta piše u ugovoru ili se prave blesavi. 

Ili imaju proviziju od prodaje :D

• Podržavam 1

• Drug član, 1679 postova

Ne verujem jer rade na informacijama. Znači zvali smo više puta samo zbog informacija ne kupovine. I tri puta su odgovorili različito na ista pitanja 🙃

• Podržavam 1

• Drug član, 1552 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri
On 15. 6. 2026. at 19:18, Interceptor BP je napisao:

Meni na jasno pitanje da li u slučaju kvara ili nezgode ja mogu da odaberem šlepanje do prijavljene adrese bez odlaska u servis odgovorio sa jasno da. Nema uslovljavanja ozbiljnošću kvara. Da je to bilo pre ali da sada nema uslovljavanja. Naravno ako me je lagao onda lažem i ja vas. Nisam još koristio njihove usluge (nadam se da i neću) da bi mogao sve to da potvrdim. Imaju tamo i stavku da ako odabereš šlepanje do servisa onda pokrivaju i popravku u vrednosti do 500e pa i hotelski smeštaj do 4 noćenja.

I meni je tako rekla ali posle treceg puta je rekla da ipak to bas nije tako. 

• Sviđa mi se 1

Iščitavam uslove Tesla24, i, bukvalno nisam siguran da li ovakva konstrukcija znači da auto prvo mora ili ne mora u servis na procenu kvara:

Član 10.

Pozivom Call Centra Tesla24h na broj +381(0)64/933-0-933 i upućivanjem zahteva za uslugom pomoći na putu u skladu sa čl. 9 ovih Uslova, Korisnik usluge za vreme trajanja Ugovora ili Paketa ima pravo da u okviru jednog zahteva za uslugom pomoći na putu na teritoriji Evrope, iskoristi sledeću uslugu, u zavisnosti od njegove potrebe i ta usluga je dostupna Korisniku usluge svakog dana od 00:00 časova do 24:00 časa:

1. povratak vozila Korisnika usluge i svih putnika koji su se zatekli u vozilu u trenutku kvara ili saobraćajne nezgode za Republiku Srbiju do adrese Korisnik a usluge navedene u Ugovoru ili prijavljene prilikom aktivacije Paketa i

2. šlepovanje do najbližeg servisa i pokriće troškova popravke vozila u servisu do limita od maksimalno 600,00 (šeststo) eura.

Ukoliko je kvar na vozilu veći i ne može da se reši u dogovoreno vreme i korisnik usluge zahteva da se u okviru usluge iz st. 1 ovog člana, tač. 1. povratak vozila i putnika u Republiku Srbiju zahteve izvršenje te usluge, rok za organizovanje povrata u Republiku Srbiju je 3 do 10 dana od dana upućivanja poziva Korisnika usluge ka Call Centru Tesla24h sa zahtevom za povratak vozila u Republiku Srbiju.

Tesla24h zadržava pravo da odredi način na koji će izvršiti uslugu povratka vozila i putnika u Republiku Srbiju, bez prava žalbe Korisnika usluge.

U okviru usluge iz st. 1 ovog člana, tač . 2 Korisnik usluge ima pravo da mu se vozilo preveze do najbližeg servisa, a u sluč aju da se kvar ne može otkloniti u tom servisu, u toj situaciji Tesla24h pristupa organizaciji povrata vozila za Republiku Srbiju.

Ukoliko Korisnik usluge u okviru usluge iz st. 1 ovog člana, tač . 2 ne želi da mu se vozilo preveze do najbližeg servisa, nego do nekog drugog servisa po njegovom izboru, Korisnik usluge je dužan odmah na licu mesta da plati razliku troškova između tako nastalih troškova šlepovanja do željenog servisa i troškova šlepovanja koji bi bili do najbližeg servisa, po cenovniku lokalnog pružaoca usluge.

Troškovi popravke vozila obuhvataju troškove servisa na licu mesta i/ili troškove u servisu (trošak rezervnih delova, trošak rada servisera i troškove ležarine) i pokriveni su od strane Tesla24h do sledećih limita:

- kvarovi na elektrouređajima do 150 (slovima: stopedeset) eura,

- kvarovi na sistemu za napajanje gorivom do 200 (slovima: dvesta) eura,

- kvarovi na motoru do 600 (slovima: šeststo) eura,

- kvarovi na vešanju automobila do 200 (slovima: dvesto) eura,

- kvarovi na kočionom sistemu do 150 (slovima: stopedeset) eura,

- kvarovi usled saobraćajne nezgode do 600 (slovima: šeststo) eura,

- ostali kvarovi, osim kvarova koji su izuzeti u čl. 11 do 200 (slovima: dvesto) eura.

U okviru zahteva za uslugom pomoći na putu iz st. 1 ovog člana, Korisnik usluge, može da izabere da iskoristi uslugu prevoza svih putnika koji su se zatekli u vozilu u trenutku kvara ili saobraćajne nezgode, i to od mesta kvara ili saobraćajne nezgode do destinacije koja Korisniku usluge u tom trenutku odgovara: do servisa u koji se prevozi vozilo ili do hotelskog smeštaja, do iznosa pokrića od strane Tesla24h od maksimalno 100 eura i neku od sledećih dodatnih usluga...

Ceo tekst uslova u prilogu

Tesla EVROPA uslovi.pdf

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja