Vandrokaš 611 Napisano Octobar 11 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan I dosta je veliko međuosovinsko pa i to doprinosi. Poređenja radi ... Forza 1.580 mm Africa Twin 1.570 mm Ducati Multistrada V4 1.567 mm BMW R1250 GS 1.525 mm T MAX 1.575 mm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15672 Napisano Octobar 11 Integrisan, 9284 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan pre 55 minuta, wragg je napisao: Da, ti to gledas sa strane nekoga tko te skutere/motore rastavlja i servisira. Za nekoga tko to samo vozi i planira voziti par godina pa kupiti drugi, to ne znaci nista. Značiće mu i te kako kad ljosne pa dobije spisak šta treba zameniti jer će se sve razleteti u tri lepe ako nije pad u mestu. Lani plastika istrpi pa je možeš zakrpiti, ispeglati, ofarbati i vratiti. Realno to uradis za neke novce. Možeš raditi sam, može uratiti drugar farbar za manje novca a vise nego što bi sam ili da se plati full farbar....kako god bilo, ne može biti vise od 100€ po komadu plastike neke velike. Sada, ovu novu koja se razletela možeš samo zameniti za 300+€. Sve (tehnika, automobil, stvari za kuću i jos xx primera) što sam kupovao u životu gledam i sa poleđine šta kaže. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 132 Napisano Octobar 11 Svrati ponekad, 202 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se, spakovano je da bude top na oko i da radi dok je u garanciji, ko će da je vozi par godina i proda super. Mana reciklirane plastike je u njenoj elastičnosti, pošto se pravi od plastike koja je već livena i trpela neke atmosferske uticaje, tehnologija napreduje dodaju se aditivi i plastifikatori, ali prvo livenje je prvo. Drugi razlog je dodavanje ostalih materijala da se poveća zapremina kao što navode bambusova vlakna, a time gubi elastičnost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1067 Napisano Octobar 11 (promenjeno) Zainteresovan, 526 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: M1800R, Integra 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ok, ja gledam sa strane dozivljaja voznje i pouzdanosti u voznji. Ne znam, kao so rekoh meni se ta Forza svidja. A ako padnem, plastike mi je svakako mijenjati. Jesi vec radio nesto sa ovim recikliranim plastikama pa pricas iz iskustva? Mozda nas iznenade pa to bude bolje nego prije. Promenio Octobar 11 član wragg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4724 Napisano Octobar 11 Drug član, 3610 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ne moraš da padneš. Kod skutera za gro stvari prilikom servisa moraš skinuti plastiku - struja, ventili, kod mog pola mora da se rašrafi samo kočionu tečnost da zameniš. Muka je velika kad su plastike loše i kad se teško skidaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Octobar 13 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 581 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, Forza je bas zatvorena, pre neki dan drug dosao da plaknemo lanac i podmažemo, kao i uvek zurba, nije hteo da skidamo lancobran koji je skroz oko zadnjeg zupčanika... Jedva napred gurnusmo cetku i vrti vrti... malo zupčanik nazad kroz jednu tačku ali po meni to nije pravo pranje i sredjivanje... Trebalo se skinuti... No ipak je to urban scooter prvenstveno za platež koja ce bar u Srbiji i za te stvari terati u servis. Mi koji nešto tako bar volimo da čačkamo... Rasklapanje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 611 Napisano Octobar 13 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Lanac može da se očisti i sredi ... Ali tu je kraj pristupu bilo čemu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vandrokaš 611 Napisano Octobar 13 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: F900 GSA Prijavi odgovor kao problematičan I ajde ovde prvo da kažem. Grupa je za Forzu 750. Imaću vrlo brzo komplet kofera (sva 3) sa nosačima, na prodaju. Gornji kofer keyless. Sve originalno. I dve originalne Honda torbe za bočne kofere. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15672 Napisano Novembar 3 Integrisan, 9284 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Forza nosi čudnu istoriju, ima lazi prevare, ima srece u nesreci..... Krenucu sa pricom od pocetka tj od leta ove nam godine. Zove me vlasnik i pita da li mogu promeniti lanac, idem za 3 dana na Hilandar. Odgovaram da izvrti servisere po Bg-u i proba kod nekog zameniti jer sam zatrpan poslom. Ako bas niko ne bude mogao javi i dovezi odmah bajk, resim cim uhvatim neki luft. Vlasnik je vrteo brojeve, na kraju je dobio preporuku da ode u PA sto je i uradio. Lanac je zamenjen, na put se krenulo i dole negde izmedju NI - LE na autobanu pri 160kmh lanac je puko. Sreca vlasniku se nista desilo nije, sem sto su plastike repa i lancobran stradali od udara lanca. Bajk na slep odlazi kod majstora u Nis, vlasnik nastavlja svojim putem kud je krenuo. Nakon preuzimanja motora saltanje se cudno cuje. Na gasu je sve Ok, normalno salta ali cim se pusti gas dolazi do zvuka udarca kao da je vratio u nizu brzinu a jos menjac prebacio nije. Zvuk je najvise izrazen kad iz druge prebaci u prvu brzinu, tad uzastopno se javljaju udarci. ostecenja izlepio sam amerikanku crnu kako ne bi ulazila voda fali parce klizaca stanje lanca je bas lose Tacno gde je spojen lanac kad prevrti preko prednjeg lancanika i izadje, toliko poskoci da udari o donju stranu viljuske. Alat nije se koristio, nacukan je previse, tesko pokretan. Rukom zavrteti zadnji tocak tesko ide. pri rasturanju plastika primetim da jedan sraf na k.f. vaduha nije stegnut skoro je menjan filter ukrstanje kosookih .... ne da nije stegnut nego je neko bio uporan toliko da je prevrteo navoj..... morao sam drugi dosta siri i ruzniji ubaciti da bi kuciste bilo stegnuto dalje, nalevoj podnj plastici ima talog masnoce i to dosta curka ulje iz dekle namotaja sve je musavo proveravam lancanike dobri su i odnos je tacan modelu rasturiti se mora krenuti sa ciscenjem resave se curenje ulja, ka da je procanac stavljao diht masu resavase i el. motor menjaca jer je pocelo ulje da ulazi u njega vraca se sipka, sad izgleda ovako Sad idemo na nesto..... sto i sam ne mogu poverovati da je moguce! sada ima boja ulja mi se ne slaze odusak ni ovaj detalj mi se ne slaze i ovo slovo kaze da je zamenjeno to je kod prednje stanje, zadnja je jos bolja pozadina je bitna Ne zalim pricati nista na temu slova na papiru - zateceno ..... samo cu reci da pazite kome ostavljate bajk. Meni ostaje da se kasnije pozabavim zvukom koji dolazi u voznji, pisem o novim saznanjima kad dodje dan. Pozzzzz 11 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ventura 25 Napisano Novembar 4 U prolazu, 6 postova Lokacija: Kotor - Lazarevac Motocikl: Honda Forza 750 Prijavi odgovor kao problematičan Razlog vise ,zasto sam Daretu povjerio motor na odrzavanje koji je pod garancijom,da ne bih moje zivce i vrijeme trosio na ove supke iz Delte 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4724 Napisano Novembar 4 Drug član, 3610 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Svojevremeno mi je majstor zamenio ulje, a nije filter ulja, jer tad nije mogao da ga nabavi. Nakon nekih 1000+ km, nađem filter, i rešim da zamenim, a ulje crno kao da nije menjano 100 god. Biće da je tako nešto i ovde, prosto mi je nepojmljivo da mogu sve to da naplate, a ništa da ne urade Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12504 Napisano Novembar 4 Ne silazi, 7306 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nije to ni prvi ni poslednji slučaj. Rade to i drugi. Pisano je na forumu. Na automobilima se tek fušeriše generalno. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1031 Napisano Novembar 4 Drug član, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica Prijavi odgovor kao problematičan Koliko je bilo slučajeva fušarenja i slika koje je Satelis kačio po forumu, a motori pre toga održavani u ovlašćenim servisima. Nije mi jasno kako neko ima toliku k**cobolju kada obavlja posao na nečijoj stvari od +10k eur, a da ne pričam o mogućim posledicama po zdravlje i život vozača. Porodice svakodnevno ostaju u crnini zbog nečijeg nemara. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4724 Napisano Novembar 4 Drug član, 3610 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa lepo su rekli - "svi smo mi pod nadstrešnicom" 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1189 Napisano juče u 07:05 (promenjeno) Zainteresovan, 764 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Kako se lepo cuje ovaj Hondin 750cc agregat, fantazija! Ovo i xADV 2 bas dobra skutera u telu motocikla... Samo da li bas opravdava tu cenu, pitanje je. @RamizFino ti ovo snimas. Promenio juče u 07:05 član Rider000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...