Jump to content

Moto Zajednica

Bajkeri i psi lutalice

Recommended Posts

• Ne silazi, 1793 postova
  • Motocikl: mali strom
Pre sat vremena, Due je napisao:

nemoj da trčiš nego stani. 

Ja to uradio,pa mi vucko skocio na grudi sa jasnom namerom da me zubima dohvati za grlo.

• Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 38 postova

Evo moje nimalo lijepo iskustvo-krenem motorom kuci i umjesto stalnog puta odem okolnim koji je malo duzi ali ga eto odabrah.Vozim uzbrdo, krivina pa ravno.Iz druge saltam trecu i mozda sa starom Afrikom dolazim do 50tak kmh.Sa desne strane dva kontejnera tik uz put koji je sirine jedne trake.U trenutku mog nailaska iza kontejnera iskace nesto veliko,tamno,sjenka...bez kocenja, a nijesam imao vremena ni da prepoznam prepreku udaram u velikog psa.Sjecam se da mi korman izlijece iz ruku i da se motor podize zadnjim krajem i ja letim ali nekako zajedno sa njim.Padamo na lijevu stranu zajedno i motor nastavlja da kliza putem a ja se zaustavljam.Cim sam ustao osjecam veliki bol u lijevom stopalu i sjedam da zovem zenu;) E dalje je hitna,pa iz malog grada u PG u klinicki,pa snimanja i epilog tri  kosti slomljene u stopalu i probijena ahilova tetiva od fuzastera,oporavak 2 mjeseca.Kasnije sam ustanovio da je kaciga spasila glavu da je jakna i protektori iscijepana ali spasila ruku i rame ali da su obicne patike na nogama bile pogubne.Sudbinu psa nijesam saznao a bas tu su bili neki radovi pa je bacana hrana i psi se sakupljali.Dalje morao sam da farbam plastike na motoru,da mijenjam retovizore,zmigavce,stitnike ruku...ali Afrika je bolje od mene podnijela pad.I jos sam kasnije bio kod sudije jer je policija obavijestena iz hitne,pa pravili uvidjaj i iako ama bas nije bilo moje krivice morao sam da potpisem da je prihvatam i da platim kaznu od 200e da ne bih dalje se vukao po sudovima.Ugrozavanje bezbjednosti javnog saobracaja.Sam pao sam se ubio.

• Tužan 3

• Ne silazi, 1156 postova
  • Motocikl: Hornet 600
pre 19 minuta, ivica744 je napisao:

Ja to uradio,pa mi vucko skocio na grudi sa jasnom namerom da me zubima dohvati za grlo.

Taj pas je dresiran za to. Ne pišem napamet već primenjujem u praksi već duže vreme.

Da bežiš ne vredi. Svaki je brži od tebe. Imao sam iskustvo sa čoporom, isto stao sam i oni su lajali na mene ja sam polako nastavio da hodam i odustali su. Nema drugog rešenja.

Inače ne bojim se pasa mada su me par puta ujeli na ulici bez razloga.

• Zainteresovan, 334 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 500

Moja preporuka je da se ipak vise pazite dzukela koje su pse ostavile na ulici, nego ulicnih pasa.

• Sviđa mi se 3

Pre 7 sati, Due je napisao:

Taj pas je dresiran za to.

I to je tacno,bio uzet iz KP doma,al meni ne pravi razliku.

• Drug član, 1364 postova
  • Motocikl: SMC 300
7 hours ago, misa-pei said:

Mnogo više ljudi ubija i povređuje druge ljude nego psi. 

Nismo mi protiv pasa, ni drugih zivotinja, ali nismo ni protiv sebe. Gledamo samo kako resiti problem, najbolje po obe strane. Ovo je stvarno opasan problem po vozace. Pogotovo dvotockasa.

Kad vec nadlezni sviraju...

Malo se salimo, kad pricamo o radikalnim metodama. Postoje jednostavne metode da se rese lutalice na human nacin. Ima primera u drugim drzavama, ako nema pameti.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 771 postova
  • Motocikl: Sashac XJR 1300 black demon.

Kad ste stipse. Nosis sa sobom malo slaninice i kobaje, i posle ste najbolji ortaci. Ima te jure da ih vodis kuci...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1862 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Pre neko veče krenem lagano da se provozam. Gde ću, šta ću - aj na Ploče, na obroncima Suve Planine, mnogo je dobar put za vožnju, a skoro pa prazan. Noću je to definitivno najmračniji put koji znam, ne znam zbog čega tačno, da li zbog doline, ili orjentacije, ali kad nema mesečine prst pred okom nije moguće videti. Kad smo bili mlađi bio nam je izazov da biciklama, sa kineskim lampama vozimo tamo. Bude malo frka kad ništa osim tankog snopa lampice ne vidiš oko sebe, kao da si u tunelu. Ali valjda nas je to i privlačilo.
I kao što rekoh, pre neku noć, skoro ponoć, krivinarim ja lagano, i stižem na pravac kod česme Moralija, nekih 5 - 6 km od najbližeg naseljenog mesta. I vidim na 100 - 150 metara od sebe svetla od auta. Ali nešto mi je sumnjivo, pa usporavam. Auto čudno vozi, levo desno, kao da izbegava nešto, i ubrzava. I onda pod njegovim svetlima uočavam čopor "nečega" koji trči pored auta, ispred, iza, kao da ga lovi... i onda skroz desno pored puta ogromnog psa  koji više ne gleda auto, nego se u punom trku ustremio na mene. I dalje je dosta daleko, ali nije mi bilo sve jedno, polukružno i pun gas nazad, mislim da nikad brže nisam prošao te krivine na dole :D Razmišljao kako bih se proveo da sam bio biciklom. Prošao sam tim putem milion puta i nikada nisam video ni jednog jedinog psa, jer jednostavno nema razloga da budu tu.
Lepo sam imao pravilo da se ne vozim noću - ne znam šta mi koj moj treba da ga kršim :D 

p.s:
Podsetila me situacija malo na ovo:

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 2383 postova
  • Motocikl: Umočiću...

Ko zna,podivljali u toj šumi,glad,žedj.

Dobro što si se vratio.

A ovaj sa autom je mogao da požuri i da čoveka primi u kola,dok on svirka sreća vuk nije potrčao i napao biciklistu časkom.

• Zainteresovan, 682 postova
  • Motocikl: XTZ 750
On 15. 7. 2024. at 14:28, XRV RD04 je napisao:

I jos sam kasnije bio kod sudije jer je policija obavijestena iz hitne,pa pravili uvidjaj i iako ama bas nije bilo moje krivice morao sam da potpisem da je prihvatam i da platim kaznu od 200e da ne bih dalje se vukao po sudovima.Ugrozavanje bezbjednosti javnog saobracaja.Sam pao sam se ubio.

Ovo je najveca glupost srpskog pravosudja, covek padne zbog ko zna cega oni odma kaznjavaju...nema ljudskosti i razuma! Umesto da se ispita zasto je doslo do pada, mozda zbog rupe na putu, psa ili necega drugog, odmah si po automatizmu kriv za "ugrozavanje bezbednosti javnog saobracaja"...GLUPOST! Kad odes u hitnu moras da lazes da ti pao prozor na glavu da ne bi javili muriji...

Promenio član Marko81
  • Podržavam 1

• U prolazu, 38 postova
pre 11 minuta, Marko81 je napisao:

Ovo je najveca glupost srpskog pravosudja, covek padne zbog ko zna cega oni odma kaznjavaju...nema ljudskosti i razuma! Umesto da se ispita zasto je doslo do pada, mozda zbog rupe na putu, psa ili necega drugog, odmah si po automatizmu kriv za "ugrozavanje bezbednosti javnog saobracaja"...GLUPOST! Kad odes u hitnu moras da lazes da ti pao prozor na glavu da ne bi javili muriji...

Ako je za utjehu i u CG je ista prica sa zakonom i kaznama.Znam slucaj prijatelja koji je sa zenom pao sa motora u tunelu jer je naisao na ulje.Tu je prije par sati bio sudar, i šlepa onijela auta,policija obavila uvidjaj ali ulje ostalo.Zena polomila ruku vozac se ugruvao a nov motor od zid tunela polomljen.Krece njegovo sudjenje sa Štrabagom i putarima i poslije par g.sve izgubio pa jos pored lijecenja i stete na motoru morao je da plati sve sudske troskove.A obrazlozenje suda je bilo odprilike-na sve sto se naleti u voznji,odron,zaustavljeno vozilo,zivotinje,ulje na putu itd i napravi se udes kriv je vozac jer nije "prilagodio voznju uslovima na putu" E jedino da te ubije meteor ( kamen da ti padne na glavu) onda bi neko obestecenje dobio.Eto valja znati tudja iskustva i sta ocekivati.

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
37 minutes ago, XRV RD04 said:

Ako je za utjehu i u CG je ista prica sa zakonom i kaznama.Znam slucaj prijatelja koji je sa zenom pao sa motora u tunelu jer je naisao na ulje.Tu je prije par sati bio sudar, i šlepa onijela auta,policija obavila uvidjaj ali ulje ostalo.Zena polomila ruku vozac se ugruvao a nov motor od zid tunela polomljen.Krece njegovo sudjenje sa Štrabagom i putarima i poslije par g.sve izgubio pa jos pored lijecenja i stete na motoru morao je da plati sve sudske troskove.A obrazlozenje suda je bilo odprilike-na sve sto se naleti u voznji,odron,zaustavljeno vozilo,zivotinje,ulje na putu itd i napravi se udes kriv je vozac jer nije "prilagodio voznju uslovima na putu" E jedino da te ubije meteor ( kamen da ti padne na glavu) onda bi neko obestecenje dobio.Eto valja znati tudja iskustva i sta ocekivati.

Kada padneš a nema drugog učesnika u udesu, prvo sklanjaš motor, pa onda pokupiš ono što je otpalo a bitno je (kaciga, kofer, noga, ruka, saputnik, ....) i brišeš što dalje od mesta udesa.

Kod lekara (ako baš mora) ideš posle par dana i izjaviš da si se smlatio niz merdevine.

Promenio član zika56
  • Sviđa mi se 1
  • Haha 3
  • Podržavam 3

• Drug član, 1169 postova
  • Motocikl: Uly
On 7/22/2024 at 11:53 AM, živke said:

p.s:
Podsetila me situacija malo na ovo:

Da je ovaj pederko bio sa nekim V8 a ne u Tesli, rasterao bi divlje životinje očas posla   :)

• U prolazu, 64 postova
  • Motocikl: CB500XA

Mozda je van teme ali kako se zastititi od mokrenja pasa po motoru kada je parkiran? Ujutru kad idem na posao oba tocka zapisana, felne gume kao i lanac koji opako posle smrdi u koferu? Motor drzim na ulici i to me jako nervira. Probao sam sa biberom ali nema velikog efekta, smanji mozda 20-30%. 

• Drug član, 1448 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Ja koristim Anti-kot koncentrat i zadovoljan sam rezultatom. Kupuje se u pet shopovima ili online...

Razmuti se u mlakoj vodi, sipa u neku prskalicu i pofajta po ceradi i točkovima. Ima prijatan miris a odbija pse i mačke. Za mačke se koristi duplo jača koncentracija... Ima sve u uputstvu. 

4118bQGs3OL._AC_UF894,1000_QL80_.jpg

Promenio član bajker71
  • Sviđa mi se 4
  • Hvala 1

Pre sat vremena, Okramovski je napisao:

Mozda je van teme ali kako se zastititi od mokrenja pasa po motoru kada je parkiran? Ujutru kad idem na posao oba tocka zapisana, felne gume kao i lanac koji opako posle smrdi u koferu? Motor drzim na ulici i to me jako nervira. Probao sam sa biberom ali nema velikog efekta, smanji mozda 20-30%. 

Pregledaj ventile,kad ih ker zapisa raspadaju se.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja