ProMaster 8367 Napisano Mart 12, 2021 Drug član, 1860 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan @kvaicnenad - Koja tačno inspekcija? Veterinarska ?@BaneVuk58 - Slažem se, ljudi konstantno idu u krajnost. Recimo, agresivan vlasnički pas, napadne dete, mene, tebe, ok sankcionišemo vlasnika (najčešće novčano), ali kako sancionisati psa, koga složićemo se, nije moguće vaspitati drugačije, a ponovno puštanje na ulicu nije opcija. Šta je predlog kod takvih slučajeva, a nije da ih nema...Sent from my Mate20Pro using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16903 Napisano Mart 12, 2021 Integrisan, 8301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 18 sati, zika56 je napisao: Nego jednostavno smatram da čovek (kao najinteligentnije biće na zemlji) treba da omogući da sva bića na ovoj planeti mogu da žive i da opstaju i da pokuša da se i on malo prilagodi prirodi i okolini, a ne da sve podredi i prilagodi sebi, (a da ono što ne može da prilagodi jednostavno eliminiše). Svako slovo iz ove rečenice potpisujem 100%. Eto, Žiko, ima nešto gde se slažemo potpuno, bez ostatka. Zaista, nema se šta dodati ovome gore, a ko hoće, neka pročita i razmisli o rečenom. Ni manje, ni više, upravo je ovo recept za jedan bolji svet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16903 Napisano Mart 12, 2021 Integrisan, 8301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Ponoćni jahač je napisao: Nemam pojma dal ovo moze da upali, ali ja bi tako probao. NEće da upali. Ne juri ljude. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8367 Napisano Mart 12, 2021 Drug član, 1860 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan To je lepo tako napisano i verujem da bi se na prvu svi složili, ali kao i mnogim drugim stvarima, teorija i praksa se mimoilaze..Nikada nisam, niti ću povrediti životinju iz želje da zadovoljim svoje neke potrebe ( prase na ražnju se ne računa ), ali kada imaš situaciju iz mog proslog posta, gde su ljudi zapustili ili još gore namerno dresirali da budu agresivni. Baš me zanima kako to rešavati?Za dve godine koliko problem već traji, da sam hteo, mogao sam više puta životinji doći glave, na ovaj ili onaj način, međutim mislim da to nije rešenje, niti sam ja neko ko bi to tako radio. A ako takodje mislite da je normalno da se čeka da ovog kera sutra iziritira točak na kolicima mog deteta ili točak na njegovom biciklu, pa ga napadne, onda mislim da ovu raspravu uzalud vodimo.I da se ponovim, vlasnički pas (poput ovog o kome pričam) MORA i MORA biti u svom dvorištu, a o lutalicama neka brinu oni čiji je to posao.Sent from my Mate20Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lucky George 418 Napisano Mart 12, 2021 BJB Maxi Scooter Club, 592 postova Lokacija: Beograd, Vidikovac Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, ProMaster je napisao: I da se ponovim, vlasnički pas (poput ovog o kome pričam) MORA i MORA biti u svom dvorištu, a o lutalicama neka brinu oni čiji je to posao. ...apslolutno se slažem sa tobom kolega, tako bi trebalo da bude i u praksi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7684 Napisano Mart 12, 2021 Solo Rider, 3076 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan @ProMaster To je jednostavno regulisano u nama poželjnim zapadnim zemljama. Dovoljno da pogkedaš Nacionalnu Geografiju. Napuštene životinje se hvataju i udomljavaju, agresivne životinje idu u "sapun". Neodgovornim vlasnicima se iste oduzimaju a oni kažnjavaju. I kod nas će tako biti........ali do tada "Lipši mago do zelene trave"Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16903 Napisano Mart 12, 2021 Integrisan, 8301 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 46 minuta, ProMaster je napisao: To je lepo tako napisano i verujem da bi se na prvu svi složili, ali kao i mnogim drugim stvarima, teorija i praksa se mimoilaze.. Nikada nisam, niti ću povrediti životinju iz želje da zadovoljim svoje neke potrebe ( prase na ražnju se ne računa ), ali kada imaš situaciju iz mog proslog posta, gde su ljudi zapustili ili još gore namerno dresirali da budu agresivni. Baš me zanima kako to rešavati? Za dve godine koliko problem već traji, da sam hteo, mogao sam više puta životinji doći glave, na ovaj ili onaj način, međutim mislim da to nije rešenje, niti sam ja neko ko bi to tako radio. A ako takodje mislite da je normalno da se čeka da ovog kera sutra iziritira točak na kolicima mog deteta ili točak na njegovom biciklu, pa ga napadne, onda mislim da ovu raspravu uzalud vodimo. I da se ponovim, vlasnički pas (poput ovog o kome pričam) MORA i MORA biti u svom dvorištu, a o lutalicama neka brinu oni čiji je to posao. Sent from my Mate20Pro using Tapatalk Sam si sebi dao odgovor, rešenje ja da sistem funkcioniše, ti kada se nađeš pred agresivnim psom bitka je već izgubljena. Ali, to je neka druga i dublja priča, koju ne moramo u svakoj temi iznova da pričamo, bar ja nemam energije za to... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 966 Napisano Mart 12, 2021 Zainteresovan, 488 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan @ProMasterprobaj da nadjes broj od vlasnika ili adresu ,odes kulturno objasnis im problem i vidis da li su voljni da srede prblem, a ako ne raspitaj se ko je nadlezan i prijavi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8367 Napisano Mart 12, 2021 Drug član, 1860 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan @severian Nije uvek do sistema, mada je nakaradan.Kako je sistem kriv što ovaj magarac drži psa na ulici, iako ima dvoriste? Do ljudi je, a kako su ljudi deo sistema, ne čudi što je on takav kakav jeste.Sent from my Mate20Pro using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 16903 Napisano Mart 12, 2021 Integrisan, 8301 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 41 minuta, ProMaster je napisao: Kako je sistem kriv što ovaj magarac drži psa na ulici, iako ima dvoriste? Prijaviš i stvar rešena. Ako sistem funkcioniše. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Luckygsxr 691 Napisano Mart 12, 2021 Svrati ponekad, 243 postova Lokacija: N46 06.030 E19 45.398 Motocikl: Sveta Krava Prijavi odgovor kao problematičan Ovde samo prijava,nema priče,bole njega tuki što mu ker na ulici kidiše na sve što se okreće. Samo prijava i neka se klepi po džepu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZoraNS 5542 Napisano Mart 12, 2021 Drug član, 796 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: MT-09 Tracer Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Ponoćni jahač je napisao: Pro Master, sprijatelji se s njim. Kazes zivi u tvom kraju a nije agresivan, pridji mu peske, daj mu da te onjusi, pomazi ga. Taman do sezone to da radis, da se upoznate a onda kad naidjes motorom stanes, skines kacigu da te prepozna i upamti da nisi opasnost. Nemam pojma dal ovo moze da upali, ali ja bi tako probao. Probao sam i ja ovo, ali ne pali. Pre par meseci došao na Begečku jamu motorom i dočeka me neki mali čupavi i ubija od lajanja i nasrtanja. Siđem s motora i ugasim, obratim mu se i pružim ruku, on priđe i maše repom. Tako još par puta dok sam bio u razgledanju. Priđem motoru on krene da laje. Ja mu se ponovo obratim i priđem on maše repom. Ponovo polako sednem na motor on se ponovo ubija od lajanja. Sačekao sam da se malo udalji, upalio motor i pichi.... nešto ih kod motora stvarno iritira i to je jače od kratkog poznanstva... Ja nemam često bliske susrete sa lutalicama dok sam na motoru, ali jeste vrlo neprijatno i mislim da je ona ultrazvučna zujalica najbolje i najhumanije rešenje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano Mart 12, 2021 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 23 minuta, ZoraNS je napisao: mislim da je ona ultrazvučna zujalica najbolje i najhumanije rešenje Под условом да ради. Имао сам случај код познаника где је та (поприлично скупа, откуд знам за квалитет?) зујалица само разјарила пса, те је он још јаче кидисао. А и то би значило да их уградиш на мотор бар 3, јер су (ваљда) усмереног дејства. Повежеш их на сирену и када засвираш, одашиљу и оне. Ако су ефикасне, створиће и рефлекс да се на сваку сирену склањају, што је још један бенефит. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lucky George 418 Napisano Mart 12, 2021 (promenjeno) BJB Maxi Scooter Club, 592 postova Lokacija: Beograd, Vidikovac Motocikl: Honda NC750X DCT Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Zuba87 je napisao: Под условом да ради. Имао сам случај код познаника где је та (поприлично скупа, откуд знам за квалитет?) зујалица само разјарила пса, те је он још јаче кидисао. Ta zujalica ima efekta samo kod lutalica ( DODŽ-eva "Domaća Obična Džukela") Kod rasnih, treniranih pasa izaziva upravo taj efekat koji si naveo jer on to smatra direktnom opasnošću za sebe. Promenio Mart 12, 2021 član Lucky George Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4763 Napisano Mart 12, 2021 Drug član, 1548 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan @ProMaster Imam ja još ideja Na primer da se stavi jedna tank torba i uvek da ima sa sobom debelo sečen parizer, pa kad naidju, ti im bacas da jedu dok ne uteknes E sad, može da se desi da će onda sve više i više da te jure, kad znaju da uvek imas parizer 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7643 Napisano Mart 12, 2021 Drug član, 2921 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Aha, dobice kobasicu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kvaicnenad 299 Napisano Mart 12, 2021 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Futog Motocikl: SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, ProMaster je napisao: @kvaicnenad - Koja tačno inspekcija? Veterinarska ? Mislim da jeste, ja sam zvao prvo komunalnu policiju, oni su mi dali broj od inspekcije, a oni su mi dali broj 021442121 da nazovem njih i njima prijavim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 650 Napisano Mart 12, 2021 Zainteresovan, 436 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Meni palo na pamet da u tank torbu ili na neki nosac spakujem onu palicu na izvlacenje (teleskopsku).Cisto za one najagresivnije, nemam pojma, imao sam prilike da krene copor na mene u sred kruznog toka, sreca pa je desko u kolima pored skontao o cemu se radi pa stao i napravio mi prostor za manevar, inace bi zavrsio ili pod kolima ili izujedan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Mart 12, 2021 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Treba probati ovo, ja sam video da sa 5m razmaka 90% dodzova beže ko muve bez glave Nećeš povrediti psa a nećeš biti ni izujedan. Što je jači dodž bolja je reakcija Rasterivač lutalica YT test Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 650 Napisano Mart 12, 2021 Zainteresovan, 436 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam jedan poput tog, nula reakcije je bilo. Znam za sigurno da postoje neki koji rade posao (koriste ih neke sluzbe) ali verujem da ih je jako tesko nabaviti i da su dosta skupi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ParadajzTurista 579 Napisano Mart 12, 2021 Zainteresovan, 448 postova Lokacija: Vozac je jednom nogom u grobu, a drugom u zatvoru. Cist motor je produkt bolesnog mozga ;) Motocikl: x9 500 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam nikad imao problema sa psima lutalicama, a kada god idem skuterom na Kucaj uvek nosim bar petarde (one od 100din/komad), a dok sam isao malim skuterom uvek sam nosio i 5L benzina i upaljac. Jednom sam u teskoj pustopoljini sreo cetiri psa.. dva mala su lajala kao besni sto me nije nimalo uznemiravalo. Onaj cetvrti je bio kao baskervilski, ali je bio miran. Ipak, zbog njega sam bio jako srecan sto sam imao balon benzina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 650 Napisano Mart 12, 2021 Zainteresovan, 436 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Nije problem kad vidim da se spremaju da napadnu, problem je kad izlete niotkuda, kad ih ne ocekujes. Tu bas nema vremena za reakciju 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bole37 5012 Napisano Mart 13, 2021 (promenjeno) Drug član, 773 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sashac XJR 1300 black demon. Prijavi odgovor kao problematičan Dva puta me ujela lutalica.Jednom dok sam hteo da mu dam da klopa (glup pa nisam samo bacio), drugi put na motociklu na parkingu. Stao sam i onako tapnuo rukom po nozi,i zvao ga.I on dosao i ujeo me... I oba puta,infektivna, tetanus, jbg. Cuvam planetu koliko mogu, ali to lutalice ne znaju evidentno. Promenio Mart 13, 2021 član Bole37 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7684 Napisano Mart 13, 2021 Solo Rider, 3076 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Pre 14 sati, Partiota je napisao: Nije problem kad vidim da se spremaju da napadnu, problem je kad izlete niotkuda, kad ih ne ocekujes. Tu bas nema vremena za reakciju Upravo to htedoh da kažem.Đaba svi ti gedžeti kad ti pas izleti pred nosom.On motor čuje na kilometar i vreba iz buđaka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ponoćni jahač 1912 Napisano Mart 13, 2021 Drug član, 981 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Zadnji metak uvek sacuvajte za sebe. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...