guda 0 Napisano Jul 16, 2008 U prolazu, 27 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Jel se zna dali je u krvi bilo alkohola i koliko? Moj drugar je bio u istom restoranu u kom je i Daca bio i kaze mi da je vecina gostiju pila akohol, pa cak i on. Citam ovaj tekst iz blica i veoma mi je tesko. Jako mi je zao coveka jer sada prolazi kroz najtezu borbu. Idem sada u Makedoniju na +35 c, ali na na sebi punu opremu, pantalone sa protektorima, polu duboke cizme, kornjaca itd. Nikad se ne zna. Zelim mu brz oporavak. Imam nezvaničnu i neproverenu informaciju "sa druge strane" (urgentni centar) da je bilo alkohola i potvrđeno je da je vozio znatno brže od ograničenja. Mnogi će se ovde složiti da se Dačin postupak može izjednačiti sa igranjem ruskog ruleta, ali to i dalje ne umanjuje odgovornost VOZAČA YUGA KOJI GA JE ISEKAO!!! Kako god bilo ŽAO MI JE ČOVEKA, i želim mu brz oporavak! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jul 16, 2008 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.blic.co.yu/hronika.php?id=49575 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jul 19, 2008 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Dača se oporavlja http://www.blic.co.yu/hronika.php?id=49830 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Jul 20, 2008 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.blic.co.yu/hronika.php?id=50025 NOVI SAD - Danilo Ikodinović sve češće je budan i diše bez pomoći aparata, a lekari iz dana u dan smanjuju dozu anestetika i postepeno ga dovode do potpuno budnog stanja, saznaje „Blic“ u Kliničkom centru. Izvor „Blica“ navodi da Ikodinoviću lekari daju sedative kako bi lakše podnosio jake bolove. - Razbuđivanje je počelo pre nekoliko dana, kada su lekari postepeno počeli da produžuju pauze između dve anestezije. U tim momentima Ikodinović bio je sposoban za komunikaciju i pokazao da se seća mnogih detalja nesreće. Ima i parcijalno pamćenje pojedinih scena i razgovora koji su vođeni uz njegov bolnički krevet - kaže izvor „Blica“, napominjući da su periodi budnosti sve češći i duži. U tom stanju lekari Ikodinovića „skidaju“ sa ventilacionih aparata i on neometano sam diše. Ipak, još mu nije uklonjena cevčica iz vrata na koju priključuju aparat za disanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Jul 21, 2008 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Jel se zna dali je u krvi bilo alkohola i koliko? Moj drugar je bio u istom restoranu u kom je i Daca bio i kaze mi da je vecina gostiju pila akohol, pa cak i on. Citam ovaj tekst iz blica i veoma mi je tesko. Jako mi je zao coveka jer sada prolazi kroz najtezu borbu. Idem sada u Makedoniju na +35 c, ali na na sebi punu opremu, pantalone sa protektorima, polu duboke cizme, kornjaca itd. Nikad se ne zna. Zelim mu brz oporavak. U petak sam u Novom Sadu cuo dva pandura kako u medjusobnom razgovoru kazu da je imao 1.3 promila Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 948 Napisano Jul 21, 2008 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Jel se zna dali je u krvi bilo alkohola i koliko? Moj drugar je bio u istom restoranu u kom je i Daca bio i kaze mi da je vecina gostiju pila akohol, pa cak i on. Citam ovaj tekst iz blica i veoma mi je tesko. Jako mi je zao coveka jer sada prolazi kroz najtezu borbu. Idem sada u Makedoniju na +35 c, ali na na sebi punu opremu, pantalone sa protektorima, polu duboke cizme, kornjaca itd. Nikad se ne zna. Zelim mu brz oporavak. U petak sam u Novom Sadu cuo dva pandura kako u medjusobnom razgovoru kazu da je imao 1.3 promila Tako sam i ja nesto cuo, ali nisam hteo da napisem, jer bi odmah bila dignuta prasina. Znaci alkohol, velika brzina, neiskustvo i rezultat je da je Yugo kriv jer je "isekao" motoristu. To se tako ne radi. E to je po meni onaj naduvani motoras u papucama i sorcu, koji je kupio R1 za kur.enje, o kome se dosta ovde pricalo i raspravljalo. Samo nek se on zdravstveno oparavi, pa nek sud dalje radi svoje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Jul 21, 2008 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kakve veze ima krivica vozaca auta sa promilima vozaca motora? Krivica vozaca motora ne ponistava krivicu vozaca auta to je sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 948 Napisano Jul 21, 2008 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan A koja je krivica vozaca auta? Decko normalno krenuo u obilazak i onda mi se munjevito stvorio iza njega neki pijani na motoru sa velikom brzinom. Ne zanima me vozac motora, moze biti i moj otac isto bih i za njega to rekao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LUC1FER 4 Napisano Jul 21, 2008 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati 848evo Prijavi odgovor kao problematičan Daca nije neiskusni vozac, svi mi zavrcemo gas, polako...jeste popio, ali kao sto kolega rece vozac Yuga JESTE kriv... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duleduka 35 Napisano Jul 21, 2008 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da, onog momenta kad prestanemo tolerisati alkohol i brzu voznju, će mo biti neuporedivo kulturniji u saobracaju, a krivica se ne moze utvrditi pausalno, nego samo, i iskljucivo, ispitivanjem kompletne situacije. Nisam video (mozda sam prevideo) kompletan izvestaj ni saobracajne policije, a kamoli suda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Mracni 196 Napisano Jul 21, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Niksic Motocikl: KTM 990 Adv, KTM 350 Freeride Prijavi odgovor kao problematičan pravda treba da bude za svakoga ista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bata gpz 5 Napisano Jul 21, 2008 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan A koja je krivica vozaca auta? Decko normalno krenuo u obilazak i onda mi se munjevito stvorio iza njega neki pijani na motoru sa velikom brzinom. Ne zanima me vozac motora, moze biti i moj otac isto bih i za njega to rekao. Da li si video sliku yuga? Koji deo auta je udaren? Ako nisi.Obrati paznju,da je udarac bio izmedju zadnjeg tocka i stuba.Znaci da je Daca udario, kada je ovaj zapocinjao obilazenje.To znaci da nije ni pogledao u retrovizor (ako ga je imao?).Znaci da je motorista prvi zapoceo obilazenje. Brzina kojom se kretao,je mogla biti daleko manja.A da Daca nije mogao da izbegne udes..........itd.Da ne duzim. Losa je prica,da ga poredis sa indijancima u sorcu i papucama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Jul 21, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan A koja je krivica vozaca auta? Decko normalno krenuo u obilazak i onda mi se munjevito stvorio iza njega neki pijani na motoru sa velikom brzinom. Ne zanima me vozac motora, moze biti i moj otac isto bih i za njega to rekao. Da li si video sliku yuga? Koji deo auta je udaren? Ako nisi.Obrati paznju,da je udarac bio izmedju zadnjeg tocka i stuba.Znaci da je Daca udario, kada je ovaj zapocinjao obilazenje.To znaci da nije ni pogledao u retrovizor (ako ga je imao?).Znaci da je motorista prvi zapoceo obilazenje. Brzina kojom se kretao,je mogla biti daleko manja.A da Daca nije mogao da izbegne udes..........itd.Da ne duzim. Losa je prica,da ga poredis sa indijancima u sorcu i papucama. Bato ne bi da sirim zlu krv, ali ako je tacna informacija da je Daca pri udaru vozio 200 i kusur, a da je u zvanicnom zapisniku zapisano mnogo manje, meni tu nesto smrdi ??? A jos nesto, da je ne daj Boze bilo ko od nas tako prosao, dal bi neko pisao o nama i nasem opravku???? Ili bi mozda jos dok smo u komi popili 10-ak prijava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 948 Napisano Jul 21, 2008 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Te slike mozemo da tumacimo na razne nacine. Ja kad idem preko 200, priblizim se nekom automobilu u sekundi! Svako ko je vozio oko 200 i preko, zna koje su to ludacke brzine. Ali isto tako psujem motorase kad vozim auto, pa mi to oni urade. Sto se tice "indijanaca", pisalo je da je bio u sorcu, ne bitno. Kako da smatram osobu X (ne zanima me ko je to i sta je taj ranije radio) koji seda na motor, bez neke vece opreme, jurca kao manijak (i ja sam blesav kad idem brzo) i to jos u prilicno pijanom stanju. Policija nece to da objavi. Ali znam da je neko od nas to uradio da bi mu presuda vec bila napisana. Znaci, mene ne zanima ko je vozio motor, taman da je vozio moj otac. Mi ovde pricamo o situaciji koja se desila, a ne o Peri, Djoki ili Daci. Ja kad vozim oko 200 i preko toga, svakih par minuta mi neko "istrci". Pa nije valjda da su oni krivi sto voze normalno i onda im "magarac" KAWA dodje sa preko 200 od nazad? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 948 Napisano Jul 21, 2008 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan BRAVO Shejtan! E o tome ja govorim stalno. Jos pogotovo sto poznajem taj put napamet. Jako je los, a ta krivina gde se to desilo je dosta ne pregledna, a da nepominjem rupe na njoj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bata gpz 5 Napisano Jul 21, 2008 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan BRAVO Shejtan! E o tome ja govorim stalno. Jos pogotovo sto poznajem taj put napamet. Jako je los, a ta krivina gde se to desilo je dosta ne pregledna, a da nepominjem rupe na njoj. Daleko bilo,da sirimo zlu krv.|"Pricamo" ko ljudi. Nebi napisali nista vise nego sto pisu nazalost svako dnevno o nesrecama koje se dogadjaju.Ali to je druga tema.Ko je nama kriv sto mi nismo popularni.I novinarima interesantni duze od jednog dana.Sta boli uvo citaoce za Batinu,Kawinu,shejtanovu ruku,nogu,.....ne daj Boze.I neznam sto to vas toliko potresa.Covek je uspesan ,poznat,.......oni bolje prodaju novine...... Sto se tice brzine od 200 i kusur.Ubedjen sam da nije toliko vozio.Zasto? Covek u sorcu sa 200 i....ostao ziv Vozio sam mnogo vise od 200.Neznam.........tesko da bi me pokupili. Mislim da su to vise price.Cim spomenes motor,odma asocijacija 200 km/h. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guda 0 Napisano Jul 21, 2008 U prolazu, 27 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam rekao: Imam nezvaničnu i neproverenu informaciju "sa druge strane" (urgentni centar) da je bilo alkohola i potvrđeno je da je vozio znatno brže od ograničenja. Mnogi će se ovde složiti da se Dačin postupak može izjednačiti sa igranjem ruskog ruleta, ali to i dalje ne umanjuje odgovornost VOZAČA YUGA KOJI GA JE ISEKAO!!! Kako god bilo ŽAO MI JE ČOVEKA, i želim mu brz oporavak! Mislio sam na prekršaje vozača Yuga iz ZOBS: Član 38. Vozač koji namerava da na putu izvrši neku radnju vozilom (pomeranje vozila udesno ili ulevo, menjanje saobraćajne trake, preticanje, obilaženje, zaustavljanje, skretanje udesno ili ulevo, polukružno okretanje, vožnja unazad i sl.) sme da otpočne takvu radnju samo ako se prethodno uverio da to može da učini bez opasnosti za druge učesnike u saobraćaju ili imovinu, vodeći pri tom računa o položaju vozila i o pravcu i brzini kretanja. Vozač je dužan da postupi po odredbi stava 1 ovog člana i kad se uključuje u saobraćaj (izlazak vozila iz garaže ili dvorišta ili sa drugih sličnih površina). Član 62. Vozač ne sme vozilom da otpočne preticanje ili obilaženje: 1. kolone vozila; 2. ako je vozač koji se kreće iza njega otpočeo preticanje; ... Ni jednog momenta nisam umanjivao krivicu vozača YZF R1 koji je učinio prekršaje iz ZOBS: Član 45. Vozač je dužan da brzinu kretanja vozila prilagodi osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo može blagovremeno da zaustavi pred svakom preprekom koju, pod datim uslovima, može da predvidi. Vozač ne sme da smanji brzinu kretanja vozila do te mere da njegovo vozilo pričinjava smetnju normalnom odvijanju saobraćaja. Član 46. ... Na putu van naselja vozač ne sme vozilom da se kreće brzinom većom od: ... 3. 80 km na čas na ostalim putevima. Zvanične rezultate alko testa oba učesnika ne znam, pa ne bih da spekulišem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Jul 22, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Bez namere da bilo koga branim... Pun mi je kufer onih sto ako voze po ogranicenju misle da ne trebaju da gledaju retrovizor. Ja kad vozim auto oko 200km/h GLEDAM non stop u retrovizore! Zasto? Zato sto ima ucesnika u saobracaju koji se krecu mnogo brze i ja hocu da im obezbedim neometan prolazak i ujedno da sebe sklonim iz njihove putanje makar morao dosta da prikocim ili se samo sklonim iz te trake. Verovali ili ne, to je isto deo saobracajne kulture. Oni koji su vozili u Italiji ili Nemackoj dobro znaju o cemu pricam. Iz toga sledi, da naravno ocekujem da se tako prema meni odnose ostali ucesnici u saobracaju kad sam ja u situaciji da se krecem brzinom vecom od njihove brzine kretanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejansd 2 Napisano Jul 22, 2008 U prolazu, 99 postova Lokacija: smederevo Prijavi odgovor kao problematičan A koja je krivica vozaca auta? Decko normalno krenuo u obilazak i onda mi se munjevito stvorio iza njega neki pijani na motoru sa velikom brzinom. Ne zanima me vozac motora, moze biti i moj otac isto bih i za njega to rekao. Da li si video sliku yuga? Koji deo auta je udaren? Ako nisi.Obrati paznju,da je udarac bio izmedju zadnjeg tocka i stuba.Znaci da je Daca udario, kada je ovaj zapocinjao obilazenje.To znaci da nije ni pogledao u retrovizor (ako ga je imao?).Znaci da je motorista prvi zapoceo obilazenje. Brzina kojom se kretao,je mogla biti daleko manja.A da Daca nije mogao da izbegne udes..........itd.Da ne duzim. Losa je prica,da ga poredis sa indijancima u sorcu i papucama. po cemu si dosao do zakljuckamozds daca nije videi juga pa je pokusao da se izvuce nikako nije moigaoda ga udari u desnu stranu ali kao sto neko rece dokle god odobravamo i branimo velikebrzine na takvim putevima i jos alkohol sta da ocekujemo u saobracaju pa i onaj sa autom pije i vozi brzo,koliko nesrece je bilo pijan vozac auta mislite da kad ste na motoru pijanito se opravdava i u prvom postu koji sam napisao i sada kazemblizi su mi ljudi koje poznajem,to sto je on popularan je njegova stvar ali to neznacida je bogom dan neka on ozdravi to je bitno a lekciju je naucio na tezi nacin .i nerazumem ,ako je isao toliko koliko pisete ma ko da vidi u retrovizor koliko je nasih drugara stradalo samo ove godine zbog brzine Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Jul 22, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Bez namere da bilo koga branim... Pun mi je kufer onih sto ako voze po ogranicenju misle da ne trebaju da gledaju retrovizor. Ja kad vozim auto oko 200km/h GLEDAM non stop u retrovizore! Zasto? Zato sto ima ucesnika u saobracaju koji se krecu mnogo brze i ja hocu da im obezbedim neometan prolazak i ujedno da sebe sklonim iz njihove putanje makar morao dosta da prikocim ili se samo sklonim iz te trake. Verovali ili ne, to je isto deo saobracajne kulture. Oni koji su vozili u Italiji ili Nemackoj dobro znaju o cemu pricam. Iz toga sledi, da naravno ocekujem da se tako prema meni odnose ostali ucesnici u saobracaju kad sam ja u situaciji da se krecem brzinom vecom od njihove brzine kretanja. Pozdracljam pisanije i mislenije koleze. (jedino što se tripujem da imamo neku zajebanu moždanu konekciju) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dejang 1 Napisano Jul 22, 2008 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ukoliko je ovo tacno (a i ja sam cuo od nekih prilicno obavestenih izvora istu pricu, i to da je bilo vise od 1.3) meni samo nije jasno kako su ga osobe sa kojima je pio pustile da sedne na motor?! ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
duleduka 35 Napisano Jul 22, 2008 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je ovo u stvari jako znacajno pitanje, onog momenta kad prijatelji NE DOZVOLE nekom da vozi pijan, a on im sutra bude zahvalan, tada cemo znati da smo preskocili jos jednu stepenicu u saobracajnoj kulturi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robin Hood 3967 Napisano Jul 22, 2008 Princ Sherwood-a, 2447 postova Lokacija: Blokovi Prijavi odgovor kao problematičan Daca nije neiskusni vozac, svi mi zavrcemo gas, polako...jeste popio, ali kao sto kolega rece vozac Yuga JESTE kriv... Voleo bih da čujem odakle ti info da vozač yuga JESTE kriv? Član si ekipe veštaka u toj istrazi? Hajmo da odradimo jednu okvirnu računicu... Vozač Yuga je krenuo da obilazi traktor. Ne znam koliko se traktor prosečno kreće, ali sam siguran da Yugo pri započinjanju preticanja nije mogao da ide brže od 30 km/h. Svi znamo performanse Jugića tako da je njemu trebalo barem dve sekunde (ako ne i više) da izađe iz uobičajne putanje vozila u koloni. Yamaha R1 se prema pričama koje kolaju kretala između 150 i 200 km/h. Uzeću neku sredinu i reći ću da se kretao oko 170 km/h. To je prijatelji moji preko 47 metara u sekundi. U koliko uračunamo da je vozač jugića i pogledao u retrovizor, za šta mu je potrebno barem jedna sekunda. Da spusti pogled, proceni razdaljinu od traktora i verovatno prešalta u niži stepen prenosa još barem dve sekunde. (Za sve to realno mu je potrebno i više vremena) Znači da je od trenutka kad je pogledao u retrovizor do trenutka kad je napustio svoju uobičajnu liniju kretanja u desnoj traci bilo potrebno barem 5 do 6 sekundi. Znači da je on mogao da vidi (ukoliko je uopšte nešto i video tipa krivina ili ko zna šta već) vozilo iza sebe na nekih 300 metara. Ja bih lično na magistralnom putu gde je maksimalno ograničenje 80 km/h, sa uočenim vozilom iza sebe na više od 300 metara i to noću,opušteno krenuo u obilazak traktora. To što on ide 200 na sat je samo njegov problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano Jul 22, 2008 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan 100% proverena i sigurna informacija , brzina kretanja mu je bila 225km/h , a alkohol u krvi 1,7 promila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Jul 22, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan 100% proverena i sigurna informacija , brzina kretanja mu je bila 225km/h , a alkohol u krvi 1,7 promila. E vidis o tome pricam I sad je on jadan nevin, a covek koji je nastradao je kreten 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...