Jump to content

Moto Zajednica

guda

Članovi
  • Broj tema i poruka

    27
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

    Never

O članu guda

  • Rođendan 05.04.1975.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Novi Sad

guda's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

0

Reputacija u zajednici

  1. Tako ti i treba kad na motoraški skup dolaziš motokultivatorom...i to neregistrovanim!
  2. Ma neee, Grnja to se tebi tresu ruke dok slikaš, a bogami ni onaj sto na Ski baru nije baš stabilan
  3. Što se tiče Beogradske kapije u Petrovaradinu nisam čuo da je iko to uradio zadnjih 15 godina, inače to je glavna "lovačka priča" među ljubiteljima brze i rizične vožnje. Čuo sam za jedan slučaj vožnje uz venac silaznim smerom, al se nije radilo o klasičnom ruletu, već o klasičnoj pijanoj budali.
  4. Kupio sam je pre par dana i nosim je. Nisam u pravom smislu obučen za pružanje prve pomoći (reanimacija, imobilizacija preloma...), ali ono što se nalazi u kutiji znam da koristim. mali off: U vojsci, na obuci iz prve pomoći, na pitanje predavača kako zaustaviti krvarenje usled razbijene glave jedan lik odgovara "stavljanjem poveske na vrat!" Nadam se da među nama nema takvih.
  5. Most Slobode je sitan doživljaj u odnosu na Zrenjaninski put. Tačno je da je vetar konstantan i da nema promena pravca, ali su promene intenziteta česte i veoma opasne. Pre neki dan vozim iz ZR u NS, ne brže od 130 baš zbog bočnog vetra. Negde između mosta na Tisi i Žabaljske raskrsnice sam doživeo takav nalet vetra koji me je pomerio čitav metar ipo sa putanje.
  6. Naslov ti je totalno promašen, jeste da su R-aši najčešći predstavnici kategorije likova o kojima pišeš, ali ih ima podosta bez obzira na tip motora. Mnogo puta sam imao prilike da provozam razne, od strane takvih likova, isfrustrirane "suvozačice", sve su bile oduševljene mojom sigurnom i bezbednom vožnjom. Dragi drgari "divljaci" ako želite da imprseionirate lepšu polovinu vožnjom (i pritiom se možda ogrebete za snošaj?!) nemojte ih traumirati, već im ulijte poverenje u sebe - to one više cene! Izvimanjavam se, malo sam otišao u off, tema ipak nije flert, muvanje itd...
  7. Uglavnom su i moja iskustva slična, čak su par puta i panduri krenuli da me zaustave, pa kad su videli da je u pitanju veći motor odustali su... Većina vozača automobila je shvatila da u sudaru sa većim i bržim motocikom njihov auto ipak može biti presečen na pola pa ne rizikuju. Uostalom koliko puta vam se desilo da naiđete na takve budale dok ste u automobilu, računa da ću ja koji sam u svojoj traci JAKO usporiti ne bi li on izvršio preticanje. Meni se dešava jednako često kao i kad sam na motoru, i UVEK SAM JA ONAJ PAMETNIJI KOJI POPUŠTA, pa sve i da vozim kamion!
  8. Sve je svima jasno - kriv je. Ono što ljudi ovde ne žele da shvate: Vozač yuga je izvršio neku radnju vozilom (obilaženje) a da se prethodno nije uverio da to može da učini bez opasnosti za druge učesnike u saobraćaju,vodeći pri tom računa o položaju vozila i o pravcu i brzini kretanja ostalih učesnika. Dakle i on je kriv.
  9. Evo ga malo iz "knjige" ZOBS Član 10 tačka 55. kolona je niz vozila koja su zaustavljena na putu ili se kreću istom saobraćajnom trakom u istom smeru, pri čemu su brzina kretanja vozila i postupanja vozača međusobno uslovljeni i između kojih ne može bez ometanja ući drugo vozilo; ZOBS Član 63. Posle preticanja ili obilaženja jednog ili više vozila, vozač je dužan, čim bude moguće da to učini bez ometanja ili ugrožavanja ostalih učesnika u saobraćaju, da vozilom ponovo zauzme položaj na saobraćajnoj traci kojom se kretao pre preticanja, odnosno obilaženja. - Zašto bi se pominjalo ako je zabranjeno? Da li sam ja lud ili iz ovog proizilazi da se dva vozila pri čemu ono drugo ne poštuje propisano rastojanje ne sme obići, ali ako drugo vozilo poštuje propisano odstojanje smeju obići u cugu? Da ponovim, zastupam stav da se radi o klasičnom primeru podeljene odgovornosti. Po ko zna koji put ista scena - jedan je divljao motorom, drugi nije dovoljno pazio i eto problema.
  10. ...Uzeću neku sredinu i reći ću da se kretao oko 170 km/h. To je prijatelji moji preko 47 metara u sekundi. U koliko uračunamo da je vozač jugića i pogledao u retrovizor, za šta mu je potrebno barem jedna sekunda. Da spusti pogled, proceni razdaljinu od traktora i verovatno prešalta u niži stepen prenosa još barem dve sekunde. (Za sve to realno mu je potrebno i više vremena) Znači da je od trenutka kad je pogledao u retrovizor do trenutka kad je napustio svoju uobičajnu liniju kretanja u desnoj traci bilo potrebno barem 5 do 6 sekundi. Znači da je on mogao da vidi (ukoliko je uopšte nešto i video tipa krivina ili ko zna šta već) vozilo iza sebe na nekih 300 metara. Da je na retrovizoru zadržao pogled tu pomenutu sekundu, uvideo bi promenu sa 300 metara na 253 (ako uzmeno da je brzina 47 m/s). Daleko od toga da opravdavam alkohol ili ovoliko prekoračenje brzine - ali ovde se radi o klasičnom primeru podeljene odgovornosti (krivi su obojica) a u prethodnom postu sam citirao samo neke članove ZOBS-a o koje su se ogrešili - sigurno se obojici može prikačiti još ponešto...
  11. Kad sam rekao: Mislio sam na prekršaje vozača Yuga iz ZOBS: Član 38. Vozač koji namerava da na putu izvrši neku radnju vozilom (pomeranje vozila udesno ili ulevo, menjanje saobraćajne trake, preticanje, obilaženje, zaustavljanje, skretanje udesno ili ulevo, polukružno okretanje, vožnja unazad i sl.) sme da otpočne takvu radnju samo ako se prethodno uverio da to može da učini bez opasnosti za druge učesnike u saobraćaju ili imovinu, vodeći pri tom računa o položaju vozila i o pravcu i brzini kretanja. Vozač je dužan da postupi po odredbi stava 1 ovog člana i kad se uključuje u saobraćaj (izlazak vozila iz garaže ili dvorišta ili sa drugih sličnih površina). Član 62. Vozač ne sme vozilom da otpočne preticanje ili obilaženje: 1. kolone vozila; 2. ako je vozač koji se kreće iza njega otpočeo preticanje; ... Ni jednog momenta nisam umanjivao krivicu vozača YZF R1 koji je učinio prekršaje iz ZOBS: Član 45. Vozač je dužan da brzinu kretanja vozila prilagodi osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja i drugim saobraćajnim uslovima, tako da vozilo može blagovremeno da zaustavi pred svakom preprekom koju, pod datim uslovima, može da predvidi. Vozač ne sme da smanji brzinu kretanja vozila do te mere da njegovo vozilo pričinjava smetnju normalnom odvijanju saobraćaja. Član 46. ... Na putu van naselja vozač ne sme vozilom da se kreće brzinom većom od: ... 3. 80 km na čas na ostalim putevima. Zvanične rezultate alko testa oba učesnika ne znam, pa ne bih da spekulišem.
  12. Imam nezvaničnu i neproverenu informaciju "sa druge strane" (urgentni centar) da je bilo alkohola i potvrđeno je da je vozio znatno brže od ograničenja. Mnogi će se ovde složiti da se Dačin postupak može izjednačiti sa igranjem ruskog ruleta, ali to i dalje ne umanjuje odgovornost VOZAČA YUGA KOJI GA JE ISEKAO!!! Kako god bilo ŽAO MI JE ČOVEKA, i želim mu brz oporavak!
  13. Pozdrav, dobrodošao. Klub paKLEnih se uvećava...
  14. Moj stav je da ovde reč "indijancima"treba zameniti rečju "budalama".
  15. Najiskrenije saučešće porodici i prijateljima. Upravljajući automobilom često sam bio u situaciji da kažemu u sebi "sreća njegova što je motoraš bio za volanom" - Predlažem da se kao uslov za dobijanje B kategorije uvede bar 3 meseca vozačkog iskustav na dva točka.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja