Due 16260 Napisano Januar 7 Ne silazi, 1208 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Primer, litar vode izloži kakvom hoćeš pritisku i imaćeš litar vode. Tečnost samo uzima oblik suda u kome je. Na tome bi trebalo da se temelji hidraulika? Gasovi su stišljivi fluidi koji pod pritiskom mogu preći u tečno stanje. I da tečnosti su stišljive na nekom molekularnom nivou koji ne igra neku ulogu kod pancirnih kočionih creva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4197 Napisano Januar 7 Ne silazi, 6563 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, đunta je napisao: Pritisak jeste svuda isti u cevovodu, ali,ali. Od pritiska komande do rada ima neko kašnjenje, malo ali postoji. Institut za sport u nekadašnjem ZCZu, je imao još davno izmereno i to na jednoklipnim klještima da je kašnjenje 0,1 sekunde na prednjoj kočnici. Zatim, ne uzima se u obzir da sama hidraulična tečnost nije što i kruto telo i kako se inače prihvata, jer dolazi do nekog sabijanja. Taj podatak se zanemaruje ili ignoriše, ali se u praksi pravi razlika, ima na trkaćim sajtovima o tome i kako se tečnosti razlikuju između sebe a da nije samo uticaj temperature i zagrevanja. Cevovod nije krut, čak i mesingane cevi imaju neko širenje, panrcirna creva malo veće, a tek gumena koja dišu toliko da se oseti pod prstima. Kad se sve to uzme u obzir, svakako da postoji razlika između kratkog i dugog cevovida. Ovo sam ja napisao i to je iniciralo i uvrede i širenje teme. (Nekada se olako nadevao Institut nekoj zasebnoj radnoj jedinici.) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5505 Napisano Januar 7 Ne silazi, 4892 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Due je napisao: I da tečnosti su stišljive na nekom molekularnom nivou koji ne igra neku ulogu kod pancirnih kočionih creva? Jesu stišljive, konkretno na primeru kočnica je to zanemarljivo jer se radi o malo procentu smanjenja zapremina koji je zasigurno ispod 1%. Morao bih pogledati specifikaciju proizvođača određene kočione tečnosti, jer u detaljnoj specifikaciji sigurno navode stišljivost tečnosti, jer je to propis za hidraulične tečnosti. Stišljivost sam spomenuo jer je već tema krenula u nekom pravcu koji je zanemarljiv za svakodnevnu upotrebu kočnica. Ukratko, da dam lično mišljenje i svoj subjektivni doživljaj nakon upotrebe istih kočnica sa i bez pancirnih creva. Pancirna su bolja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10202 Napisano Januar 7 Ne silazi, 2344 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan pre 35 minuta, Jovan Ristic je napisao: Ono što jeste Đunta u pravu je da su gumena creva uglavnom već prilično stara na većini motora, pa se samim tim više šire i zato dodatno doprinose lošijem osećaju na kočnici I kada bi stavio nova gumena creva, osetio bi se boljitak. Kao sa novim pločicama, menjaju se kad dotraju. Ova pancirna/teflonska su apgrejd kočionog sistema motora, kao neki tzv čip tjuning, ili Akrapovič i sl, i zato se retko sreću u serijskoj proizvodnji. Što kaže Lane Gutović, "ne može da škodi..." 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 16260 Napisano Januar 7 Ne silazi, 1208 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan U praksi nemaju gumenu zaštitu i brže odvode toplotu. Opet da ponovim, na stazi i ekstremnim uslovima ima smisla, na drumu jok. Menjajte fabrička creva kao i svaki drugi potrošni materijal i nećete osetiti razliku. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 10476 Napisano Januar 7 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan @Jovan Ristic Voda koja usled zagrevanja pređe u paru jeste stišljiva i to je jedan od razloga zašto nije poželjna u kočionoj tečnosti. U tečnom agregatnom stanju, voda je apsolutno nestišljiva. Nema te sile koja je može sabiti na manju zapreminu! Čuo si za hidro udar kada spletom okolnost dizel motor usisa malo vode pa sve izlomi unutra... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5505 Napisano Januar 7 Ne silazi, 4892 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, bajker71 je napisao: Čuo si za hidro udar kada spletom okolnost dizel motor usisa malo vode pa sve izlomi unutra... Hidro udar i kavitacija su dve stvari koje se svim silama trudimo da izbegnemo, bilo da je reč o pumpama ili čemu god. Doduše, tu je više do trenja tečnosti, odnosno molekula. Da se ne ponavljam, menja se zapremina tečnosti - zove se stišljivost. Okačio sam gore par definicija toga, guglajte ostalo, ne vredi da se upuštam više u tu diskusiju. Ako su me slagali na faksu, lažem i ja vas. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17319 Napisano Januar 7 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3691 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Due said: Evo večeras upisujem ETF, nije da mi treba nego nek se nađe. Čovek se uči dok je živ... Dobra ideja, mada bi možda prethodno trebalo da kreneš od nečeg osnovnijeg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14099 Napisano Januar 7 Ne silazi, 6095 postova Prijavi odgovor kao problematičan Malo me pustila temp. @Jovan Ristic ako sam te dobro razumeo samo si zamenio creva i vratio istu kocionu tecnost ostavio iste plocice i pumpu i primetio si osetnu razliku? Ja nikom ne sporim lepsi osecaj ali sama izmena samo creva nece unaprediti performanse kocenja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5505 Napisano Januar 7 Ne silazi, 4892 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, dvlns je napisao: Malo me pustila temp. @Jovan Ristic ako sam te dobro razumeo samo si zamenio creva i vratio istu kocionu tecnost ostavio iste plocice i pumpu i primetio si osetnu razliku? Ja nikom ne sporim lepsi osecaj ali sama izmena samo creva nece unaprediti performanse kocenja Pravo da ti kažem, ne mogu tačno da se setim šta sam radio i da li sam tad menjao pumpu (mislim da nisam). Sad posle ove teme više ne znam ni da li je zemlja okrugla, elipsasta ili ravna ploča. Takođe razmišljam da nas lažu i oko gravitacije. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14099 Napisano Januar 7 Ne silazi, 6095 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne laze nas niko jednostavno osecaj nije performansa. Lepse ti da poluga nije "sundjerasta" ali ne znaci da bolje koci. A i ta osobina sundjeraste poluge nije samo zbog creva 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5505 Napisano Januar 7 Ne silazi, 4892 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, dvlns je napisao: Ma ne laze nas niko jednostavno osecaj nije performansa. Lepse ti da poluga nije "sundjerasta" ali ne znaci da bolje koci. A i ta osobina sundjeraste poluge nije samo zbog creva Slažemo se da nije samo zbog creva. Ostajem pri tvrdnji da creva donose malo direktniji osećaj na kočenju i bolje odvođenje toplote i da se zato koriste na stazi. A za neko osetnije poboljšanje kočionih performansi, potrebno je više od samo zamene kočionih creva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14099 Napisano Januar 7 Ne silazi, 6095 postova Prijavi odgovor kao problematičan Na primer znam coveka koji je izuzetno brz na stazi (znas ga i ti) koji voli da ima meksu polugu da bi lakse dozirao kocnicu navikao se tako i stavljao je od fabricke r6 pumpu na bmw Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3080 Napisano Januar 7 Drug član, 1814 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Aj se dogovorite jel bolje ili ne, sad ste me bacili u rebus da li da menjam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14099 Napisano Januar 7 Ne silazi, 6095 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre nego se Jovan ukljucio je bila i polemika o duzini creva i uticaju, zapravo to je osnovna polemika bila od koje je krenulo. Kako najbolje izvesti povezivanje dvoje kljesta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14099 Napisano Januar 7 Ne silazi, 6095 postova Prijavi odgovor kao problematičan Odatle je krenulo a onda je neko video da sam ja aktivan u temi koja njega do tad nije zanimala pa skocio padobranom da vadi formule al neka ga 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14099 Napisano Januar 7 Ne silazi, 6095 postova Prijavi odgovor kao problematičan 7 minutes ago, RankoBg87 said: Aj se dogovorite jel bolje ili ne, sad ste me bacili u rebus da li da menjam Evo dacu ti najdirektniji odgovor, menjaj ali neces dobiti nista osetno jer svakako imas lose kocnice na tom motoru. Zameni plocice i creva ako zelis i to je to 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14099 Napisano Januar 7 Ne silazi, 6095 postova Prijavi odgovor kao problematičan @RankoBg87 samo da dodam, najbolji savet koji mogu da ti dam je da uvek znas kako tvoj motor koci i nikad neces promasiti kocenje. Ako "lose koci" pocni ranije da kocis. Ja se trudim da uvek imam iste plocice, istu kocionu tecnost i istu pumpu da izbegnem sve varijable 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13106 Napisano Januar 7 Ne silazi, 7452 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pa npr. monoblok klješta, brrrrr. Ja volim to sa dva prsta. Mada nisam imao pojma kako mi motor koči dok nisam otišao na stazu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 3080 Napisano Januar 7 Drug član, 1814 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Za ovih 14k km jos mi nije bila situacija da nisam mogao da stanem, bilo je jacih kočenja. Fabricki su napred Nissin sinter a pozadi sam ja stavio Trw sinter, staviću jos malo i napred neki drugi sinter samo da vidim koji. Ulje cu uzeti ono bolje al za sad dok je sve novo creva ce ostati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5505 Napisano Januar 7 Ne silazi, 4892 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, dvlns je napisao: Odatle je krenulo a onda je neko video da sam ja aktivan u temi koja njega do tad nije zanimala pa skocio padobranom da vadi formule al neka ga Hteo sam samo malo da doprinesim temi i da ukažem da nije sve samo crno - belo i da tu ima više stvari koje utiču. Sad se ne malo, već puno kajem što sam uopšte ulazio u bilo kakvu raspravu. Googl vozači i tvrdnje su očigledno relevantniji nego bilo šta drugo. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14904 Napisano Januar 7 moto merkat °°, 4932 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, RankoBg87 je napisao: Ulje cu uzeti ono bolje al za sad dok je sve novo creva ce ostati. Kada budes kupovao tecnos datum proizvodnje je bitniji od marke. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14099 Napisano Januar 7 Ne silazi, 6095 postova Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, Jovan Ristic said: Hteo sam samo malo da doprinesim temi i da ukažem da nije sve samo crno - belo i da tu ima više stvari koje utiču. Sad se ne malo, već puno kajem što sam uopšte ulazio u bilo kakvu raspravu. Googl vozači i tvrdnje su očigledno relevantniji nego bilo šta drugo. Predpostavljam da sam ti negde u kategoriji google vozaca. Sve je ok nije nas ista majka rodila pa da moramo da smo "dobri" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14904 Napisano Januar 7 moto merkat °°, 4932 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Jovan Ristic je napisao: Sad se ne malo, već puno kajem što sam uopšte ulazio u bilo kakvu raspravu. Googl vozači i tvrdnje su očigledno relevantniji nego bilo šta drugo. Jovane, zdrava rasprava i razmena raznih iskustava su osnov kvalitetne komunikacije. Sta ti to znaci Googl vozaci? Msm da to nije lepo raci kolegama, posebno sto si najmladji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5505 Napisano Januar 7 Ne silazi, 4892 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, bdada je napisao: Jovane, zdrava rasprava i razmena raznih iskustava su osnov kvalitetne komunikacije. Sta ti to znaci Googl vozaci? Msm da to nije lepo raci kolegama, posebno sto si najmladji. U pravu si, izvinjavam se ako sam nekog uvredio, nije mi bila namera. Treba još dosta da učim zato što sam najmlađi, tako da se povlačim iz ove teme da malo više vremena posvetim gradivu koje sam očigledno propustio. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...