Novus 138 Napisano Decembar 10, 2019 Svrati ponekad, 113 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari, Posto koristim tapatalk preko telefona i ne snalazim se bas najbolje, post postavljam u ovoj temi, a ako smeta, neka admini obrisu ili premeste Nakon mesec dana lezanja u bolnici, rekoh da podelim svoje iskustvo sa vama.26.10.2019-lep, suncan dan, 20 i nesto stepeni, nakon cetvoronedeljnog renoviranja stana i distance od motora, rekoh da se provozam do Homolja, za svoju dusu, lagano i zatvorim sezonu.Ne lezi vraze, umoran, rasejan sto od.svog.posla, sto od svega drugog sto me je okruzivalo tih dana, padnem na tako blagoj krivini (koju gotovo i ne mogy nazvati krivinom), da se ni danas ne mogu osvestiti kako je.mogao takav propust da mi se dogodi. Pad.mi se dogodio tako sto sam vozio brzinom od cca 100 km/h, i neposredno pred neki nadvoznjak u okolini mesta Salajkovac, probudim se.iz.magnovenja i neke ucmalosti u koju sam upao na tom ravnom putu, cekajuci Homolje, i shvatim da izlazim iz krivine (smem da kazem, vec izasao). Neobjasnjivo. U tom momentu sam vec zahvatio sitan pesak i zemlju uz ivicu puta, sansi da ostanem na putu nije bilo. Da li sam se bacio ili me je.motor bacio, ni danas.jos ne znam. Uglavnom pao sam pored tog nadvoznjaka, survajuci se uz neko drvece, granje i siblje gotovo do podnozja tog malog brdasca. Imao sam utisak da je let, a zatim i kotrljanje trajalo vesno. Motor i ja ispod mosta, ne moze nas niko videti. Ja tesko povredjen, bez mogucnosti da se pokrenem. Sreca, mobilni kod mene u jakni. Upalim navigaciju, pozovem policiju, ostavim licne podatje, jmbg i td i objasnjavam gde sam, isto hitnoj pomoci. Objasnjavanje je trajalo cca 45 min. Leva noga u potpuno neprirodnom polozaju, rotirana, potpuno savijena u kuku meni iza ledja (najezim se i danas kada mi se vrati slika). Mislio sam da sam je iskidao iz kuka....Sreca, pogresno.....Epilog: tezak prelom feruma butne kosti i pokidani ligamenti na desnoj saci. Operisan isto vece, ugradjene titanijimske sipke, onda komplikacije sa ranom, bakterija, neka zaistala krvarenja krvnog suda unutar operacionog reza, vlazenja, curenja i slicne pizdarije, i tako do pre nekoliko dana. Cak sam imao priliku i da oprobam vak pumpu za ispiranje rana (sprava sa odeljenja sepse) U jednom momentu sam se osecao u bolnici kao Vesa iz Nase male.klinike, ako se tako bese zove lik (svi idu kuci, samo ja ostajem u bolnici, ispracam i docekujem....)Sada se polako oporavljam, hodam na stakama, bez oslonca na povredjenu nogu i nadam se da ce uskoro biti sve ok. Zakljucak: nikada vise umoran, dekocentrisan i rasejan na motor. Idiotski pad, tesko objasnjiv i shvatljiv. Evo i slike moje nove noge :-) Motor je prosao mnogo bolje.od mene (ako nekome treba za delove ili bi ga porpavljao, slobodno me moze kontaktirati. Saljem vise slika i informacija). Pozdrav svima Sent from my SM-G973F using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drelens 377 Napisano Decembar 10, 2019 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: GSR 600, APN 4 Prijavi odgovor kao problematičan Zao mi je sto ti se to dogodilo. Bitno je da si ti dobro. Moglo je biti i gore. Zelim ti brz oporavak kolega. Sent from my RNE-L21 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexa85 44 Napisano Decembar 10, 2019 U prolazu, 55 postova Lokacija: Pirot Motocikl: Yamaha tzr 50, mz 251, Yamaha R6, Suzuki V Strom 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Brz oporavak druze! Послато са Pixel 3 XL помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1666 Napisano Decembar 10, 2019 Drug član, 1339 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Uh..Brz oporavak želim. Najgore je prošlo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17430 Napisano Decembar 10, 2019 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3708 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre tri godine sam doživeo udes na skoro isti način. Pojma nemam kako sam došao do mesta odakle više nisam mogao da se vratim na put i jedini izlaz je bio pad. Četrnaest preloma (uglavnom rebra). I posle sedamnaest dana ponovo na motor. Ukoliko imaš volje, oporavak bude brz, a ukoliko imaš i strpljenja bude i potpun. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zeleni 65 198 Napisano Decembar 10, 2019 Svrati ponekad, 277 postova Lokacija: Svedska Motocikl: KTM 390 ADV, Silver wing 400, Suzuki AN 650 Executive, Suzuki GSX 1100 R, Suzuki DR 350 SE, Kawasaki KLX 300 R, Yamaha Majesty 250 DX, Yamaha TT-R 250, Puch Korado 50 Prijavi odgovor kao problematičan Svakom se desi trenutak nepaznje, vazno je da si ziv i da se sto prije oporavis, sto ti svakako i zelim . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 2048 Napisano Decembar 10, 2019 Drug član, 1139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Auh...Bitno je da je glava na ramenima!Sve ostalo se da srediti!Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Decembar 10, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Cuti kad si glavu izvukao. Sad si samo jaci. Bukvalno, imas titanijum jbt. Ima se,moze se Brz ti oporavak zelim kolega. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jovan.v 151 Napisano Decembar 10, 2019 Svrati ponekad, 303 postova Lokacija: Sombor Motocikl: BMW F 650 GS Prijavi odgovor kao problematičan Mora da je bio jako gadan pad. Butna kost se ne lomi tek tako. Veoma poučan slučaj: ako nisi skoncentrisan ne sedaj na motor. Par puta se i meni desio da sam zablentavio-odlutao u mislima i zamalo da izletim. Želim ti brzi i potpuni oporavak 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ducans 116 Napisano Decembar 10, 2019 Svrati ponekad, 141 postova Lokacija: Novi sad Motocikl: honda nc 750x Prijavi odgovor kao problematičan Uf...Dobro si prosao,nedaj se.Послато са SM-A750FN помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brzina_Speed 8 Napisano Decembar 10, 2019 U prolazu, 28 postova Lokacija: Doboj Motocikl: Honda CBR 600RR Prijavi odgovor kao problematičan Super, ubrzo si ponovo na tockovima. Kako me zivciraju ovi iz vucne sluzbe. Nula postovanja prema motoru, cim ga na bok ovako nabace i voze 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novus 138 Napisano Decembar 10, 2019 Svrati ponekad, 113 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drugar ne vozi motore i mrzi ih, a on mi je.obezbedio slepanje dok he mene slepao sanitet Dobro ga nije zakacio sajlom pa po drumu vukao.Sent from my SM-G973F using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
filipfg 844 Napisano Decembar 10, 2019 Zainteresovan, 775 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Bandit 1250S Prijavi odgovor kao problematičan Brz oporavak kolega! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bruno 68 2712 Napisano Decembar 10, 2019 Drug član, 2109 postova Lokacija: Borca - Greda Motocikl: V-Strom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Prvo ti zelim da se oporavis sto bolje i sto pre. Drugo ti zelim da dobro analiziras ali bas dobro, sta si sve radio 48 sati pre incidenta. Sve zapisi, sve je bitno. Ne nema vec sebi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Novus 138 Napisano Decembar 10, 2019 Svrati ponekad, 113 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala drugari na zeljama za brz oporavak. Veliko iskustvo. Na zalost, covek najbolje.uci na sopstvenim greskama.Da se lepo oporavim, pa boze zdravlja na prolece, kada slike ovoga sto sam prisao izblede, u nove avanture, sada sa vise pameti, nadam se.Sent from my SM-G973F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16326 Napisano Decembar 10, 2019 Integrisan, 9393 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Gadan pad, sreca u nesreci je sto si imao telefon pri ruci. Verujem da ti je svasta od tad pa do sad proslo kroz misli, drz se jer je oporavak najbitniji, ostalo lagano. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8691 Napisano Decembar 10, 2019 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Šta ćeš, desilo se i srećom se dobro završilo. Izvukao si odličan zaključak, na motoru uvek sedas kad si 100% tu a ne kako bi se sa rasejan pribrao. Druga stvar, izletanje sa puta se može vezbati. I ja nisam verovao dok nisam otišao na kurs i tamo me naterali da ‘izlećem’ namerno iz krivine. Prvi put lagano i par puta posle sve po malo brze i stekneš samopouzdanje da iako sam na R motoru nije kobno ako zalivadis pored puta dokle god nema neke prepreke tipa bandera ili betonska ograda Brz i uspešan oporavak želim. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlaya 238 Napisano Decembar 10, 2019 Zainteresovan, 508 postova Lokacija: Lajkovac Motocikl: BMW R 1200 GS Triple black Prijavi odgovor kao problematičan Samo polako, prvo da ozdravis, a dotle razmisljaj sta sa motorom (popravka, prodaja)! I ne brini,nisi jedini koji zbog motora ima sipke, a i dalje ih vozimo i volimo! Brz oporavak zelim i vidimo se negde na putu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nele11 2452 Napisano Decembar 10, 2019 Šta reći?, 399 postova Lokacija: Branicevski okrug Prijavi odgovor kao problematičan Uu dobro si prosao. Brz oporavak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Acko017 192 Napisano Decembar 10, 2019 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bujanovac Motocikl: BMW S1000RR, Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan Brz oporavak! Svi mi vozimo motore ali verujem da niko od nas nije zaslužio da doživi nesreću Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el_marco 573 Napisano Decembar 11, 2019 Svrati ponekad, 285 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: BMW R1200 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Pao Cetinjanin sa motora, slomi se sav, zavrsi na intenzivnoj, sav u gipsu i dolazi mu brat da ga poseti.- Pa sto bi brate, sto si slomio?- Kaze doktor da imam prelom humerusa, prelom tri rebra, pleuralni izliv, frakturu klavikule, iscasenje kuka i hematom u potkoljenici.Brat:- Ja ti to sve ne mogu zapamtit no cu rec' majci da si umro 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el_marco 573 Napisano Decembar 11, 2019 Svrati ponekad, 285 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: BMW R1200 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Malo da se nasalimo, brz oporavak zelim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1274 Napisano Decembar 11, 2019 Drug član, 1070 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Najvažnije da si živ, a sada budi uporan i istrajan kod rehabilitacije. Nju ozbiljno shvati jer od nje ti sve zavisi koliko ćeš se oporaviti i biti normalan i zdrav u daljem životu. Ona će dugo, dugo trajati, mesecima i godinama. Još jednu stvar da kažem, a to je da ne treba voziti motor sam upravo zbog ovakvih događaja. Imao si sreću da si ostao svestan, pribran i da si mogao mobilnim da pozoveš pomoć. Želim ti da se uspešno oporaviš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 11043 Napisano Decembar 11, 2019 Drug član, 1573 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Kolega, želim ti brz i kompletan oporavak. Verujem da si iz svega izveo neke zaključke i da je pred tobom još puno kilometara na motoru. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 2048 Napisano Decembar 11, 2019 Drug član, 1139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan @Novus pogledaj molim te pp. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...