Markone88 4768 Napisano Avgust 21, 2020 Drug član, 1548 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan Na snimku sam ja, @Bigor snima. Lagano smo se danas provozali, BG - Novi Banovci, popili kafu, pojeli palačinku i nazad. Na snimku se vidi bahati mamlaz koji u krivini preko pune linije prelazi u moju traku da bi obišao bicikl. Ja svirao, al ne vredi... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nolanka 508 Napisano Avgust 21, 2020 Zainteresovan, 331 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Markone88 je napisao: Na snimku sam ja, @Bigor snima. Lagano smo se danas provozali, BG - Novi Banovci, popili kafu, pojeli palačinku i nazad. Na snimku se vidi bahati mamlaz koji u krivini preko pune linije prelazi u moju traku da bi obišao bicikl. Ja svirao, al ne vredi... Idiot!!! Tacno da ga stignes i nalemas, da zapamti dobro! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Avgust 21, 2020 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, Motorcyclist said: Novi Zakon regulisaæe i elektriène trotinete � samo po trotoaru i maksimalno 6 km/h WWW.B92.NET Na ulicama se sve èe�æe mogu videti elektrièni trotineti èije kori�æenje u saobraæaju u Srbiji jo� uvek nije regulisano zakonom, a bilo je situacija u kojima je dolazilo i do sudara sa... Oko ovih stvarčica se digla poprilična prašina u Nemačkoj. Zaista je dosta ljudi povređeno za vrlo kratak vremenski period. Svi su u fazonu trotinet ali avaj, ide to poprilično brzo i padovi su veoma bolni. Planiraju da uvedu minimalnu starosnu dob koja ovo sme da koristi, govori se o 16 godina, obavezno nošenje kacige, one biciklističke, migavci i još par nekih drugih stvari. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kingdrom 371 Napisano Avgust 21, 2020 Svrati ponekad, 219 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 Vtec + BMW R1200GS Prijavi odgovor kao problematičan Vec neko vreme hoću i ja da napišem da idemo u pozitivnom smeru, da me ljudi puštaju, prave prostor za prolazak da se kreće cela priča u saobraćaju nekako lepo. I onda lagani okret situacije Iz zezanja krenem da vozim skuter po gradu, @Satelissredio, drugar ne vozi pa reko ajd ja. Dobro me nisu bar 3x pregazili i jedno 5x udarili, pa ovo je bilo neverovatno iskustvo za 7 dana i 200km po gradu. Vrhunac juce duple trake pored US amasade, vozim 60ak, desnom trakom, brzi sam od neke škode sa moje leve strane i pre njega prilazim spajanju u jednu traku, mangup se toliko potrudio da udje pre mene da mi je farom prisao na 20cm od kolena! Nekako sam očekivao ovako pa sam odreagovao OK, i krenuo sa osmehom za njim. Mali je skuter i pobeze mi...jbg Čuvajte se! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15842 Napisano Avgust 21, 2020 Integrisan, 9290 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ja sutra za Žabalj, nek mi je Bog u pomoći na tam a i na vam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Četka 90 Napisano Avgust 22, 2020 U prolazu, 89 postova Lokacija: KMDŽ Motocikl: NK650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, lomitelj je napisao: Oko ovih stvarčica se digla poprilična prašina u Nemačkoj. Zaista je dosta ljudi povređeno za vrlo kratak vremenski period. Svi su u fazonu trotinet ali avaj, ide to poprilično brzo i padovi su veoma bolni. Planiraju da uvedu minimalnu starosnu dob koja ovo sme da koristi, govori se o 16 godina, obavezno nošenje kacige, one biciklističke, migavci i još par nekih drugih stvari. Morali bi i neke klase da uvedu. Nije isti Xiaomi, koji može da razvije oko 35 km/h, neki kineščići koji idu jedva 20 ili npr. Dualtron Thunder, koji bez problema poteže 80+ km/h (lično se uverio u to, čupa ruke iz ramena kad se iz mesta zabije gaščina). Drugo, svetlosna signalizacija im je svima nikakva, jer nema gde drugo da bude postavljena, sem na stojećem delu, a to je previše nisko da bi je neko uopšte uočio, a o pravovremenosti da ne pričamo. Zgodne su to spravice za kraće relacije, ali ako su motori nevidljivi u saobraćaju, trotineti ne da su nevidljivi, nego ne postoje koliko su bešumni i mršavi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Avgust 22, 2020 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče brzine, već su klasifikovani jer sve brže od 25km/h a pokretano je nekom vrstom dodatnog pogona, dakle vozač nije jedini pokretač vozila, dobija tablicu svoje klase. Tako je, na primer, i sa biciklima sa pomoćnim elektro-pogonom. Ali trotineti su oko mnogo drugih stvari jednostavno izostavljeni, zaboravljeni iz pravilnika jer su ovi sa elektro-pogonom zaista novotarija koja se odjednom pojavila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Grasko.car 77 Napisano Avgust 22, 2020 GRASKO.N, 108 postova Lokacija: Bezanijska kosa Motocikl: BMW 650 CS- BIVŠA LJUBAV Prijavi odgovor kao problematičan Trotinet je super stvar ali ako se vozi bickliklistickom stazom, kao recimo na Novom Beogradu.... Ovako ne zna se sta je strašnije, da se sudaraju sa pesacima ili da ih gruva auto.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrmiki 431 Napisano Avgust 22, 2020 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Mirijevo Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Pošto nema gde da se označi, onda da nose specijalne kacige sa rotacijom na vrhu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Avgust 22, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče brzine, već su klasifikovani jer sve brže od 25km/h a pokretano je nekom vrstom dodatnog pogona, dakle vozač nije jedini pokretač vozila, dobija tablicu svoje klase. Tako je, na primer, i sa biciklima sa pomoćnim elektro-pogonom. Bicikl sa tablicom???To nije Evropa za koju se borimo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6078 Napisano Avgust 22, 2020 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, X8 Vračar je napisao: Bicikl sa tablicom??? To nije Evropa za koju se borimo... Evropa kakvu mi hocemo ne postoji ni u bajkama 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
croarcher 3009 Napisano Avgust 22, 2020 Drug član, 322 postova Prijavi odgovor kao problematičan Samo ako su jači od 250W i brži od 25 kmh ide osiguranje i tablica;sebi sam prije 11 godina složio 2 kW i ide 50 kmh,na "gas" a u EU je zabranjeno tako da su pedal assist-moraš okretati pedale a motor pripomaže i na 25 kmh se isključuje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m1lanche 103 Napisano Avgust 26, 2020 Svrati ponekad, 126 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Kawasaki z750 '08 / Suzuki k7 600 '07 / Yamaha Tracer 9 GT '21 Prijavi odgovor kao problematičan Evo juce opet, gledam i ne verujem sta lik radi. Krecem od metroa autom, onog levo od zrenjaninskog puta, kako li se zove jebem li ga. Popodnevni spic. Kod Altine me sustize kolega na GS-u. Ja polako iza njega, ostavljam mu prostora kad niotkuda se pojavljuje klinac u pasatu, sece sve redom jebe kevu i op ispred gsa i na kocnicu, covek ga umalo nije preskocio. I nastavlja kao da se nista nije desilo. Covek ga stigne i ide pored njega, gleda ga i gestikulacijom u fazonu jesi normalan sta radis, a klinac mrtav ladan ga odjebao kao cigance skolu. Posle sam ja jos isao auto putem iza njega, od geneksa do gazele je tako isto isekao jedno 30 auta da su ljudi kocili i jedva se zaustavljali. Govno bahato. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nolanka 508 Napisano Avgust 26, 2020 Zainteresovan, 331 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000 Prijavi odgovor kao problematičan On 22.8.2020. at 8:12, lomitelj je napisao: Što se tiče brzine, već su klasifikovani jer sve brže od 25km/h a pokretano je nekom vrstom dodatnog pogona, dakle vozač nije jedini pokretač vozila, dobija tablicu svoje klase. Tako je, na primer, i sa biciklima sa pomoćnim elektro-pogonom. Ali trotineti su oko mnogo drugih stvari jednostavno izostavljeni, zaboravljeni iz pravilnika jer su ovi sa elektro-pogonom zaista novotarija koja se odjednom pojavila. Mozes li nesto vise o ovome da napises? Konkretno me interesuju bicikli koji mogu ici preko 25km/h. Kako se dobija ta tablica? Radi se registracija na osnovu rama bicikla? Placa se na godisnjem nivou, jednokratno...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Avgust 26, 2020 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Nolanka Izvinjavam se što nisam pomenuo da se radi o Nemačkoj. Ili te ipak interesuju detalji? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nolanka 508 Napisano Avgust 26, 2020 Zainteresovan, 331 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000 Prijavi odgovor kao problematičan @lomiteljShvatila sam da se radi o Dzermaniji i to me interesuje. Pretpostavljam da je slicna situacija i sa Holandijom, iz koje nam dolazi najveci broj polovnjaka sumnjivog porekla, po jos sumnjivije niskim cenama. Pa se pitam da li ce, najzad, moci da se proveri poreklo, bar tim e bajkovima, ako se svi sa mogucom brzinom preko 25km/h na neki nacin registruju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Avgust 26, 2020 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan 23 minutes ago, m1lanche said: niotkuda se pojavljuje klinac u pasatu, sece sve redom jebe kevu od geneksa do gazele je tako isto isekao jedno 30 auta da su ljudi kocili i jedva se zaustavljali. Govno bahato. U Pasatu, reče? ...zanimljivo. 1 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saillor 68 Napisano Avgust 26, 2020 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ja pre neki dan. Ulazim sa mosta "Slobode" u tunel, lik u usranom kršu od BMW-a (onaj ušminkani seljački tip), prska kao stakla, a obe prskalice "tuku" preko auta pravo na moj vizir. Okupa me celog, a bio sam na propisnom rastojanju. Svirnem i pokažem rukom da sam iznenađen i zbunjen. On naravno nabada kočnicu i ceri se u retrovizor. Jedva sam zakočio. Na izlazu iz tunela vidim da se devojka nešto raspravlja sa njim (pomislih u svojoj naivnosti da mu zvoca zbog ovog što mi je uradio) on se naravno kezi i dalje pa je dobio srednji prst. Ne može niko da me ubedi da nije namerno tako podesio prskalice. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11547 Napisano Avgust 26, 2020 BJB Maxi Scooter Club, 4363 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kontam da jedva čekaju motociklistu iza sebe da ga okupaju, ne znam ni sam koliko puta sam prošao isto kao ti. A uglavnom bude kolona i neka gužvetina pa nemam gde ni da se pomerim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saillor 68 Napisano Avgust 26, 2020 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Tunel, ulazak u mrak, nije baš ni preporučljivo pomerati se. Ja samo pustio gas ali ne vredi baš daleko baca taj BMW. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Avgust 26, 2020 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Vidim pre neko veče frezu na Slaviji, pa se setim ovoga za registrovanje bicikala. Isto i za ekološke standarde jer pretpostavljam da freza može da ide i na rabljeno ulje.Fotografija je iz Nemanjine, jedva sam ga stigao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5421 Napisano Avgust 26, 2020 Drug član, 1945 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @saillor @Alexa90 Meni iskreno teško da zamislim da bi neko namerno podešavao prskalice da prskaju pozadi - pa veći problem pravi sebi. Mada, svakakvih budala ima, to stoji ... Ono što sam hteo da kažem je da su na mnogim automobilima prskalice podešene tako da lepo bacaju na većim brzinama, tipa 70 - 80. I onda ako spustiš da lepo bacaju pri manjim brzinama - postanu neupotrebljive na većim - kada ti zapravo najviše i trebaju. To je slučaj kod mene na Alfi 159. Evo i teme vezano za to : http://arcs.org.rs/forum/viewtopic.php?f=13&t=56278 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TAZZ 1466 Napisano Avgust 26, 2020 Drug član, 1103 postova Lokacija: Beograd Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene podešeno na 80-90 da bacaju kako treba u 1/2 vetrobrana.Na 120-130 po meni bacaju nisko na 1/3, na 50km/h bacaju u 3/4Sent from my POCOPHONE F2 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saillor 68 Napisano Avgust 26, 2020 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan ^ Ma znam ja to i kod mene je podešeno tako. Ove na 80 km/h bacaju 15-20 m iza auta. Možda ima duple 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5421 Napisano Avgust 26, 2020 Drug član, 1945 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan To je već moguće, ipak vozi bmw Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...