Jump to content

Moto Zajednica

saillor

Članovi
 • Broj tema i poruka

  115
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

56 Good

O članu saillor

 • Rank
  Svrati ponekad
 • Rođendan 25.06.1968.

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Novi Sad

Poslednji posetioci profila

1351 profile views
 1. Moj telefon naveden u postu vam stoji na raspolaganju.
 2. @dejankiss pravo da kažem, ne znam. Uradićemo i tehnički, a ako treba i registraciju pre prevoda. I bivši zet i ćerka su fini ljudi spremni da izađu u susret ljudima.
 3. Ima blinkera i na pojedinačnim vozilima odnosno bez pratnje. Ugradnja i korišćenje istih je propisana zakonom. Međutim, zemlja je ovo Srbija na brdovitom Balkanu. Pre neki dan me pretekoše dva golobrada klinca u golfu 5 u nepreglednoj krivini na punoj liniji, sami na putu oni i ja. Smeo bih da se zakunem da su bahati mamlazi. Moj sin je ovlašćeno lice i često se vozi u ili vozi vozilo sa blinkerima. Kaže da je upotreba baš lepo definisana i internim pravilima službe u kojoj radi, a i zakonom naravno.
 4. @dusantomic to je moj bivši zet. Zato što je stranac motor se vodi na ime moje ćerke. Slobodno se može pregovarati sa njim i kupiti motor. Oni se razvode ali nisu u svađi i prevod neće biti problem.
 5. Daću sebi slobodu da preporučim budućim kolegama ALUno školu iz Novog Sada. Vrlo su profesionalni od upisa do kraja polaganja. Takva su bar moja iskustva od prošle godine. Vozio sam sa dva instruktora. Jedan je vrlo brzo napustio taj posao pa je preuzeo Goran. Po meni to je instruktor za primer. Iako nisam bio bez iskustva on je našao za shodno da obuku krene od samog početka kao da nikad nisam seo na dva točka. Početak i završetak časa je uvek bio na poligonu. Uvek je imao vremena da mi da odgovor na svako moje pitanje. Preneo mi je i mnogo stvari koje se tiču bezbedne vožnje tj bezbednog upravljanja motociklom. Goran je nedugo nakon mog polaganja otvorio svoju školu "Devil". I posle skoro godinu dana, pozdravi me kada se sretnemo na ulici ili putu. Nije reklama ali su ove dve škole stvarno za preporuku, po mom skromnom mišljenju.
 6. Za Hrvatsku sam se raspitivao i dobio odgovor da je za njih svaka važeća dozvola punovažna u zakonski važećim rokovima pa tako i probna. Mislim da je neko i objavio njihov odgovor na forumu u ovoj ili nekoj sličnoj temi.
 7. Obavezno je. Doduše ja evo godinu dana i 2000 km bez nalepnice i bez zaustavljanja od strane policije. Nisam vozio posle 23 h ali jesam rano ujutru od 4 h recimo. Probao da zalepim "P" ali prva kiša ga uništila pa nosim dva komada sa sobom u torbicu. Ako me neko zaustavi i insistira ja lepo zalepim na licu mesta, do prve sledeće kiše.
 8. A taj Nexus, interesantna spravica? Možda bih ja mogao da prodam ono moje đubre
 9. Nije stvar u mozgu nego u zakonu. Da ima mozga na tim bulevarima bi ograničenje bilo 70 km/h ali nije. Čim prestane selektivna primena zakona sve će biti u redu. Jedino što ja ne verujem u utopiju.
 10. Pa očigledno je da ne važe. Ja sam lokalac u nekoliko manjih mesta i nikada ništa nisam dobio preko veze kao ni većina građana ove države. Pre nekoliko dana sam platio kaznu za 51 km/h gde je ograničenje 50 km/h.
 11. Znači da u Beogradu ne važe zakoni kao u ostatku Srbije. Zašto me to ne iznenađuje!?
 12. ^ Kako se zna na koliko koja slika? Zar to ne treba da bude po ograničenju?
 13. Razumemo se. Ja sam pisao na osnovu mog iskustva iz Beograda i Novog Sada, a tamo ih ima svuda i svih uzrasta. Nedostaje nam definicija gde treba da se nalazi taj trotinet. Može li se kros motorom u saobraćaj, može ali ne sme itd.
 14. Što se tiče ovih frejmova i ostalih teorija, ne bih o tome. Stvar je, ja mislim, u tome što ne očekuješ da će mamlaz da uradi ono što uradi. Kako mamlaz za volanom golfa 2 tako i mamlaz na tritinetu. Ovaj na tritinetu naročito, piči čovek pešačkom stazom punom brzinom, a tvoj mozak na pešačkoj stazi očekuje pešaka. I da, kada želim da uradim neku radnju (skretanje, prestrojavanje, preticanje, obilaženje itd), pogledam, dam signal, pogledam pa radim. To mi je pre neki dan spasilo život što ne znači da neki mamlaz neće uraditi nešto što će me ugroziti. Želim brz oporavak kolegi.
 15. ^ Ma znam ja to i kod mene je podešeno tako. Ove na 80 km/h bacaju 15-20 m iza auta. Možda ima duple
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja