Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• Drug član, 960 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Najveca greska u svemu ovome jeste turiranje umesto kocenja... 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 429 postova
  • Motocikl: Kawasaki kle 500

Danas, oko dva, vraćam se iz Šapca za Loznicu kolima, u Lešnici, idu mi dva automobila i iza motor u susret. Isprekidana linija, kolega izbacio žmigavac i ide uz liniju. Prođoh i samo što pomislih, al se lepo čuje mali strom, bacih pogled u retrovizor a on kliza po levoj bankini. Okrenem odmah i nazad, on ustao, vrti se, gleda motor,... Pored njega gospođa koja ja krenula da pretiče i udarila ga bočno. Kao nije, ovo ono, rekoh da sam sve video i onda ona reče da će platiti popravku da ne zovu policiju. Nađemo šlepu i majstora u Loznici, pomogao da nabacimo motor na prikolicu i ja onda odoh dalje. Kolega iz Rume, nit zna koga u ovom kraju al još je i dobro prošao, izgulio levu ruku, pocepao jaknu i pantalone. Ja mu rekoh da ipak snimi, počelo je da ga boli kad smo se razišli. 

Ni iz čega, nit je jurio, lep dan, suv put i opet se desi. 

• Sviđa mi se 3
  • Tužan 4
  • Podržavam 1

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3708 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Danas (oko pola tri) idem prema Žitkovcu i u selu Prćilovica poštanski kombi (iz mog smera) čeka da skrene udesno preko pruge (ispred njega spuštena železnička rampa).

Ispred mene ide plavi taxi i 'ladno obilazi ovog sa kombijem i skreće desno preko pruge (pored spuštene rampe).

A u tom momentu mu dolazi brzi voz sa leve strane!

Ne jebe taksista što je ovaj poštar legao na sirenu, niti što je mašinovođa legao na sirenu (i na kočnicu). Provuče se dripac na desetak metara ispred voza. A na zadnjem sedištu žena (verovatno mušterija) koja se rukama uhvatila za glavu.

Ovo se događalo na 5-6 metara od mene, ja stao, poštar izašao iz kombija, krsti se i psuje.

Voz se nije potpuno zaustavio nego nastavi vožnju 

• Zbunjen 2

• Ne silazi, 1335 postova
  • Motocikl: Y
Pre sat vremena, zika56 je napisao:

A u tom momentu mu dolazi brzi voz sa leve strane!

Čekamo one najglasnije iz vrčinske teme da prokomentarisu situaciju mada kolko se ja secam po njihovom bi trebalo da taxi ima prednost u odnosu na voz jer on masinovodji dolazi sa desne strane.

Rampa je tu suvisna, momčine ne staju u mokroj gori gde su rendžeri a kamoli da stanu na nekoj livadi gde nema nikoga.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 10
  • Zbunjen 1

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3708 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
pre 54 minuta, travelman je napisao:

Čekamo one najglasnije iz vrčinske teme da prokomentarisu situaciju mada kolko se ja secam po njihovom bi trebalo da taxi ima prednost u odnosu na voz jer on masinovodji dolazi sa desne strane.

Rampa je tu suvisna, momčine ne staju u mokroj gori gde su rendžeri a kamoli da stanu na nekoj livadi gde nema nikoga.

Ja izgleda bio pod stresom i uopšte nisam uzeo u obzir da je taksista dolazio sa desne strane, pa ga unapred osudio.:stabre:

Promenio član zika56
  • Sviđa mi se 1
  • Haha 12
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 205 postova
  • Motocikl: SYM CRUiSYM α 300

Auuu brate. Sad mi je jasno zasto je meni voz stao na pruznom prelazu i masinovodja mi mahao da prodjem. Uredno sam stajao i cekao u kolima da voz prodje.

• Haha 1

• Svrati ponekad, 273 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit GSF 650; BMW F800 GT

Želim da se javno izvinim kolegi motoristi saobraćajcu na RT-u, kojem sam danas na najgori mogući način isekao putanju u Ustaničnoj.

Sve ono što ovde pominjemo kao najgore primere iznenadnih i nepredvidivih sitiuacija, ja sam danas uradio.

Hvala mu što nije poginuo niti je povredjen, što je spasao sebe i mene.

Ako je na forumu, najlepše ga molim da mi se javi na PP, ili ako ga neko od kolega saobraćajaca sa foruma zna, molim da mu prenese, da ga vodim na piće i ručak i izvinjavanje još sto puta.

Ne mogu da oteram ovaj osećaj bedastoće ceo dan.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

• Sviđa mi se 11
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Bio sam pre jedno dva vikenda u Bg....i kada sam tu, obično boravim u naselju Banjica. Sa međugradskog prevoza izlazim kod Autokomande (tako to zovu, a nije ni blizu)..i onda na tramvaj. Brzo je "plekani" stigao i provaljujem da je za volanom gospođa srednjih godina...verujem sa dovoljno iskustva jer radi sledeće...

Polako se približavamo pravoj Autokomandi, kružnom toku i ona uopšte ne usporava. Naravno da ima prednost i sve je to ok.....ali joj je očigledno pun kufer raznih proizvoljnih tumačenja pravila....znači roknula zvonce i bez ikakvog pardona pun gas kroz kružni tok. Otprilike, ko vas bre jebe...naučite bar ko je jači, ako ste već kupili dozvolu.

• Haha 2
  • Podržavam 1

• -, 1774 postova
  • Motocikl: /
Pre 1 sat, KoleD je napisao:

Ako je na forumu, najlepše ga molim da mi se javi na PP, ili ako ga neko od kolega saobraćajaca sa foruma

Nema saobracajaca na forumu.

Samo DB... 

:)

• Svrati ponekad, 273 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit GSF 650; BMW F800 GT

Ma danas mi nije bilo do zezancije uopšte..

Uključio je sirene kao da je pao sa neba, širi ruke "šta to radiš", ja šokiran otkud on tu, kad sam shvatio šta se desilo odlepio sam i počeo da psujem samog sebe.. Malo popričasmo, on razočarano vrti glavom kao što bi svako od nas, na kraju kaže "dobro ništa nije bilo.." Ja, "kako bre ništa nije bilo čoveče.."

On ode, ja ostadoh posramljen.

Posle sam shvatio šta mi je odvuklo pažnju..

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Malo pozitivnog teksta, u moru kritika :)
Ovih dana se dosta krecem po Bgdu kroz guzve (kuca-posao), do brace Jerkovic itd. Mogu reci da mi jako puno vozaca automobila apsolutno dobrovoljno ustupa prolaz dok se provlacim kroz podugacke stajace kolone na semaforima, iako to radim pazljivo i malom brzinom i trudim se da ne budem agresivan. Tako da nije sve crno :) Ako se neko zadesi na forumu, evo javno da se zahvalim.

• Sviđa mi se 11

• 4_tocka_i_karoserija, 2011 postova
  • Motocikl: -

Poslednje tri vožnje veće od 5 km, po dva debila koji kucajući po telefonu prelaze u suprotnu traku (neki manje, neki više) - potpuno nevažno da li je kružni put u Leštanima, duple pune na Ibarskoj, Smederevski put...

:grr:

• Drug član, 1918 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Skinem posle snimak, gospodja juce lagano kroz stop a auto sto ima prednost stoji, prodje i to bez kocenja. 

Promenio član RankoBg87

pre 17 minuta, ske je napisao:

pa kad ni jedan ni drugi ne znaju ni znakove ni pravila saobracaja...

Pre bi rekao da je ovaj auto sto je stao, stao da propusti budalu da ne bi doslo do sudara.

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 1

Pre 1 sat, RankoBg87 je napisao:

Skinem posle snimak, gospodja juce lagano kroz stop a auto sto ima prednost stoji, prodje i to bez kocenja. 

Jako čudno mesto za STOP, gde pride nedostaje horizontalna signalizacija. Tačnije, postoji čak i isprekidana razdelna linija. To je vrlo često zbunjujuće, nekada i kontradiktorno...ovo je u najmanju ruku, ne dorečeno, pa dozvoljava svakojake interpretacije. Deluje i da je sveže asvaltirano.

• Zainteresovan, 453 postova
  • Motocikl: k9
pre 2 minuta, pronto je napisao:

Jako čudno mesto za STOP, gde pride nedostaje horizontalna signalizacija. Tačnije, postoji čak i isprekidana razdelna linija. To je vrlo često zbunjujuće, nekada i kontradiktorno...ovo je u najmanju ruku, ne dorečeno, pa dozvoljava svakojake interpretacije. Deluje i da je sveže asvaltirano.

Brate, sta nije jasno ovde?

• Haha 2

Nedostaje horizontalna linija zaustavljanja. To naravno nije opravdanje...i evo ja priznajem da bih prvi mogao da promašim da tuda prolazim prvi put.

• Sviđa mi se 1

pre 5 minuta, Bojan82 je napisao:

Treba staviti znak Stop u obe ulice:lol3:

Vidi, to uopšte nije smešno....čak i postoji, ali u amerikama. Na sve četiri strane STOP...i pravilo je jako jednostavno. Ko se pre zaustavi, pre i kreće. Da ne pominjem, da se  ne zaustavljanje sankcioniše super ekstra jako.

• Ne silazi, 1335 postova
  • Motocikl: Y
Pre 2 sati, RankoBg87 je napisao:

@zika56 evo ti crno na belo da desna strana ima prvenstvo prolaza.

Da nadjes onog taksistu i sa masinovodjom u duetu da mu se izvinite sto ste ga naduvali bez razloga.

• Haha 5

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja