Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• -, 1903 postova
  • Motocikl: /

@travelman  i ja pricam o gradskoj voznji...

Naravno, razume se van spica. Situacija npr 5 ujutro ti ides levom 60 i prolazis pored onog iz desne sto ide 40, ja iza tebe 80 i naravno ocekujem da se sklonis kad prodjes tog jer te Zobs obavezuje na to. @Tarmi636je citirao clan.

Promenio član ser

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 1335 postova
  • Motocikl: Y
pre 14 minuta, ser je napisao:

@travelman    jer te Zobs obavezuje na to. @Tarmi636

I tebe Zobs obavezuje da u gradskim uslovima vozis 5o a ne 80 :) ...

Kapiram ja tebe i tvoju pricu u potpunosti al Bg je cudo, ovde je bitno samo preziveti dan bez cukanja a ja hvala Bogu do sada nisam imao takva iskustva.

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2223 postova
  • Motocikl: Honda NC700D Integra

I tebe Zobs obavezuje da u gradskim uslovima vozis 5o a ne 80  ...

Ti nemaš šta da brineš šta nekog trećeg nešto i na šta obavezuje ili ne.
Isto tako je bolje da pratiš saobraćaj ispred sebe nego iza...
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 919 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR - 2016
Pre 3 sati, travelman je napisao:

Pricam o gradskoj voznji, ne o autoputu.

Kolega @blackmore u jednoj temi rece da je vaginica onaj ko se sklanja drugima za svaku sitnicu.

Ja ga poslusao ....

'ajde bar se malo potrudi da pogodiš kontekst kad me citiraš, ako već pokušavaš da ispadneš pametan.

• Sviđa mi se 2

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3718 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
Pre 3 sati, travelman je napisao:

I tebe Zobs obavezuje da u gradskim uslovima vozis 5o a ne 80 :) ...

Kapiram ja tebe i tvoju pricu u potpunosti al Bg je cudo, ovde je bitno samo preziveti dan bez cukanja a ja hvala Bogu do sada nisam imao takva iskustva.

Baš mi je glupo kad neko insistira na nečemu, a pri tome argumenti (ZOBS) govore da nije u pravu.

Svako u saobraćaju odgovoran je isključivo za svoje postupke i nema prava da "reguliše saobraćaj".

Taj što ide preko 50km/h čini prekršaj (i ukoliko ga navataju platiće kaznu), a ti si obavezan da se iz leve trake vratiš u desnu ukoliko iza sebe imaš vozila koja se brže kreću.

A kod nas i jeste problem u tome što više gledamo u "tuđ tanjir" nego u svoj, a svako se ponaša kao da je centar sveta i da sve sme sebi da prilagodi kako mu se ćefne.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 6

pre 14 minuta, X8 Vračar je napisao:

Isto tako je bolje da pratiš saobraćaj ispred sebe nego iza...

Koliko su mene ucili pracenje toka saobracaja IZA je podjednako vazno koliko i pracenje saobracaja ISPRED.

...

pre 10 minuta, blackmore je napisao:

'ajde bar se malo potrudi da pogodiš kontekst kad me citiraš, ako već pokušavaš da ispadneš pametan.

Kako sad, zar se nismo slozili u tvom komentaru da ne treba biti pickica i sklanjati se svakom za svaku sitnicu.

Gde si ti video pametovanje, nije mi jasno.

pre 4 minuta, zika56 je napisao:
pre 5 minuta, zika56 je napisao:

a ti si obavezan da se iz leve trake vratiš u desnu ukoliko iza sebe imaš vozila koja se brže kreću.

I drugi su u obavezi da cekaju red u koloni na granici pa ga ne cekaju.

Znaci, igranka bez granica, moz do sutra da pametujemo.

• Drug član, 2276 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Udes na autoputu bg-ns na samom izlazu iz bg-a kod shell pumpe, dva kamiona, jedan sleteo s puta, pravac ka ns-u

U suprotnom pravcu ka bg-u isto udes, ovaj u levoj traci usporio da vidi a drugi auto se zakucao u njega, ima li vece bahatosti nego bespotrebno kocenje i usporavanje do stajanja u levoj traci na auto putu, sreca pa se jedan auto samo zakucao u njega. Obicno se to zavrsi sa 20-ak slupanih vozila

Promenio član Sharky - Alex
  • Tužan 1
  • Podržavam 2

• -, 1903 postova
  • Motocikl: /

E bas sam to hteo da prokomentarisem danas... Prosao i ja, kamion u oranju, pesak na sve strane, izgleda da se prevrnuo jos na putu i sleteo dole.

A moguce je i da se onaj sa onim malim Citroenom u pravcu ka Bgd bas zadesio u tom trenutku i da je naglo prikocio jer se usrao, a ovaj naleteo iza.

Mada i ja vise verujem da je u pitanju kocenje i zevanje u udes posto nije bilo mupa sa te strane...

Inace, ovlasceni mecka servis stavljao novo stop svetlo, a nije prebacio sijalice iz starog... Mentoli...

Pre 2 sati, travelman je napisao:

Koliko su mene ucili pracenje toka saobracaja IZA je podjednako vazno koliko i pracenje saobracaja ISPRED.

...

Kako sad, zar se nismo slozili u tvom komentaru da ne treba biti pickica i sklanjati se svakom za svaku sitnicu.

Gde si ti video pametovanje, nije mi jasno.

I drugi su u obavezi da cekaju red u koloni na granici pa ga ne cekaju.

Znaci, igranka bez granica, moz do sutra da pametujemo.

Ja ne pametujem nego navodim šta u Zakonu piše, a pametuješ ti.

Dovoljno sam i mator i iskusan i obrazovan da mi je potpuno jasno da nikakav komentar (ili savet) neće ništa da promeni kod onoga kog se odnosi, nego pišem da bi i drugi ukapirali kakvih nas ima u saobraćaju (a i uopšte) i šta sve mogu da očekuju.

pre 2 minuta, zika56 je napisao:

Ja ne pametujem nego navodim šta u Zakonu piše, a pametuješ ti.

Ko kome pametuje, ovo te nisam najbolje razumeo.

To nije moja uzrecica, jer sam ja neobrazovan, al vidim da se odomacila i svako je svakome natura na nos.

Verovatno si me pomesao sa nekim :neznam:

• Drug član, 1072 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV
Pre 3 sati, Sharky - Alex je napisao:

Udes na autoputu bg-ns na samom izlazu iz bg-a kod shell pumpe, dva kamiona, jedan sleteo s puta, pravac ka ns-u

U suprotnom pravcu ka bg-u isto udes, ovaj u levoj traci usporio da vidi a drugi auto se zakucao u njega, ima li vece bahatosti nego bespotrebno kocenje i usporavanje do stajanja u levoj traci na auto putu, sreca pa se jedan auto samo zakucao u njega. Obicno se to zavrsi sa 20-ak slupanih vozila

Išao do NS i nazad danas, zaglavio u koloni ka NS debelo. U povratku kolona još duža bila - da li je moguće da za par sati kolapsa nikome od nadležnih ne padne na pamet da preusmeri saobraćaj na stari put, dok se ne zaobiđe mesto nesreće???

Promenio član QmBGD

• Zainteresovan, 528 postova
  • Motocikl: Varadero 1000
56 minutes ago, QmBGD said:

Išao do NS i nazad danas, zaglavio u koloni ka NS debelo. U povratku kolona još duža bila - da li je moguće da za par sati kolapsa nikome od nadležnih ne padne na pamet da preusmeri saobraćaj na stari put, dok se ne zaobiđe mesto nesreće???

Znaju ljudi sta treba da rade,problem je sto to nema ko da uradi.Jedna,eventualno dve patrole su ti u smeni na deonici koju drzi PU,rade sve i stvasta.Megatrend sefovi preuzeli,luda kuca svuda

• Drug član, 2276 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Nije policija kriva.

Sa kolegom na harliju sam se probio na celo i cekali da policija pusti pravac ka ns-u.

U desnoj traci je bio jedan od kamiona koji je ucestvovao u udesu a u levoj i srednjoj gomila peska. Obustavljen je saobracaj na nekih 15-20 min dok nisu malo taj pesakrazgrnuli da moze da se prodje.

Sto se suprotne strane tice, udes dva auta u levoj traci, moglo je da se prodje ali nasi ljudi vole sve da vide pa zastaju i zato se napravila guzva, tu je srednja i zaustavna bila prohodna.

Sto se probijanja tice, harli sirok, moj tricikl sirok, kamioni nas pustali da se provlacimo ispred, kombiji nam pravili mesta, retko koji auto se malo sklonio, cak je jedan biser sa daciom vozio i levom i desnom u isto vreme, hoce covek da vidi ispred sta se desava.

• Drug član, 1025 postova

Sada sam se setio policajca na motoru, pre više od 20 godina pukne mi sajla kvačila na nekom matorom Fordu, kod Sajma. Napravio se red do Borče. Gurao ga je sa mnom, i to na neko ostrvo kod BIP-a koje je tada postojalo, ako se dobro sećam. Nadam se da je dobro i da još uvek vozi. Forda sam posle upalio u drugoj i vozio narednih 100km bez kvačila, kao ovi mother fuck@r bikers što šaltaju na obrtaje. 

Promenio član Jupiter

• Ne silazi, 2223 postova
  • Motocikl: Honda NC700D Integra

Ko može tako i to je korisno. Ti se ipak fokusiraju na ovo napred...

• BJB Maxi Scooter Club, 1020 postova
  • Motocikl: Honda NT700 Deauville
Moras da se sklonis... 
Tebe ne treba da interesuje kolko taj iza tebe vozi brzo.

Ne pada mi na pamet u gradu da se sklanjam nikome... Kome nešto nije jasno, neka stane da popričamo... I mene su učili pre 20 i kusur godina kada sam učio pravila saobraćaja, da su u gradu obe trake iste važnosti... Mislim da će kolega @travelman se složiti s time...

Primer

Zamisli da ideš Bulevarom Kralja Aleksandra (nije bitan smer), držiš lepo 50km/h, leva traka (pošto u desnoj ima milion indijanaca koji staju gde stignu), nailazi ti budala sa 80, blica, ti se nešto izgubiš, da pobegneš desno (a ispred tebe kombi npr), ne vidiš desnu traku, tamo budala stoji, čeka mesto da se parkira... Časkom budeš kriv zbog tamo nakog nadrkanog... Zato se ne pomeram u gradu nikome, niti ću...

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Podržavam 3

Pre 6 sati, Štef je napisao:

Ne pada mi na pamet u gradu da se sklanjam nikome... Kome nešto nije jasno, neka stane da popričamo... I mene su učili pre 20 i kusur godina kada sam učio pravila saobraćaja, da su u gradu obe trake iste važnosti... Mislim da će kolega @travelman se složiti s time...
Zamisli da ideš Bulevarom Kralja Aleksandra (nije bitan smer), držiš lepo 50km/h, leva traka (pošto u desnoj ima milion indijanaca koji staju gde stignu), nailazi ti budala sa 80, blica, ti se nešto izgubiš, da pobegneš desno (a ispred tebe kombi npr), ne vidiš desnu traku, tamo budala stoji, čeka mesto da se parkira... Časkom budeš kriv zbog tamo nakog nadrkanog... Zato se ne pomeram u gradu nikome, niti ću...

Slazem se u potpunosti, dve trake su da bi propusna moc bila veca i zato su obe ravnopravne.

• Drug član, 1538 postova

Zašto navodite druge bahate osobe i njihova bahata dela kao opravdanje za svoje nepoštovanje propisa? Ukoliko bilo koji kolovoz ima više traka, kretanje se vrši uvek u krajnjoj desnoj. Ukoliko je neophodno obići vozilo koje se sporije kreće, to se vrši korišćenjem prve leve i vraćanjem u desnu. Ukoliko je planirano isključivanje u levu stranu, prestrojavanje u krajnju levu namenjenu za to i slično. Da ne davim, a počeo sam, izvinjavam se, čemu navodi da ima pogrešno parkiranih automobila ili da se neko nekome "nabija" u gepek ili da "blica" dok se vi krećete krajnjom dozvoljenom brzinom, kada to sve jednostavno nije dozvoljeno ponašanje koje isto tako nije sankcionisano? To što se ne kažnjava je tek posebna priča i ne bih o tome, zahteva dublje analize i doktorske disertacije. Kako se svi snalaze u tim situacijama i kako reaguju je opet tema za dublje analiziranje. Nekome "pukne živac", neko se uplaši, neko je ravnodušan itd. U slučaju nesreće, da li zakonodavac poznaje sve ove neprilike i greške ostalih učesnika u saobraćaju? Isterivaće se mak na konac dok se ne utvrdi stvarno stanje, koje je, realno potpuno neutvrdivo. Ostaće samo učesnici nesreće i to je sve. Dokle god se ponašate u saobraćaju prema pravilima, koliko god je to moguće u datim okolnostima, nema problema. To ne znači da se obavezno mora skloniti nekome "s puta" u traku u kojoj nije moguće kretanje već samo zaustavljanje. To ne znači da treba ubrazati na auto-putu preko ograničenja samo da bi se sklonili u traku jer se nekome "žuri" i da ne nabrajam dalje. Samo nemojte uzimati tuđe ponašanje kao obrazac kojim opravdavate svoje prekršaje i nedozvoljeno ponašanje u saobraćaju.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 7

• BJB Maxi Scooter Club, 1020 postova
  • Motocikl: Honda NT700 Deauville

Ne uzmam, poštujem pravila saobraćaja...

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

Pre sat vremena, travelman je napisao:

Slazem se u potpunosti, dve trake su da bi propusna moc bila veca i zato su obe ravnopravne.

Jeste, ali samo u situaciji kada su obe (ili sve) trake opterećene.

A kod nas (kada nije "špic) uglavnom je leva traka "glavna", a desna služi za preticanje, a popunjava se tek kada je leva potpuno zakrčena.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja