Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• Ne silazi, 2982 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

I da dodam, nisam zlatan, znam da X puta vozim preko ograničenja, u zoni konfora.

Promenio član Blaza

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• 4_tocka_i_karoserija, 2185 postova
  • Motocikl: -
On 21. 6. 2025. at 11:02, Marko81 je napisao:

Ovde je osim "belog" i "crni" itekako zasluzio budak...

Šta je problem sa crnim?

• Drug član, 1415 postova
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L
Pre 23 sati, zaludan je napisao:

Šta je problem sa crnim?

kako sta je?Pa nije obisao na punoj liniji:lol3: a zna se da se na punoj obilazi

• Haha 1

pre 27 minuta, piki je napisao:

kako sta je?Pa nije obisao na punoj liniji:lol3: a zna se da se na punoj obilazi

Možda se čuva za duplu? :D

• Haha 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 2495 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Sto se tice secenja krivina, sad sam za vikend isao Bg-Sarajevo-Mostar-Trebinje-Herceg novi-Tjentiste itd, od svih auta koji su sekli ili vozili po liniji 95% su tablice iz Srbije, cak su dva kretena jedan za drugim, razmak mozda 20m, presli jedno pola metra u traku a put je sirok da za to nema potrebe. 

Koliko god da ima prostora ovo ne podrzavam. 

• Podržavam 3

• Integrisan, 9547 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Tu ga jos gledam kako mučki daje gas ne bi li uleteo ispred mene i ako iza mene nema nikoga.

Par pita sam video tu cukanje, sjebu se oni kontra što idu od tog mamlaza.

• Zainteresovan, 709 postova
  • Motocikl: XTZ 750
On 22. 6. 2025. at 11:15, zaludan je napisao:

Šta je problem sa crnim?

Problem je sto ne drzi odstojanje od kamiona, zalepio mu se u dupe i pravi problem vozacima iza njega koji hoce da preticu (na primer, situacija koje meni veoma smeta je kada veci broj automobila putuje u koloni iza kamiona , a svi jedan drugom voze u branik!).

Puna linija nije zid i ako neko hoce i moze da pretice fegetski je otezavati mu posao, pogotovu motociklistima...nadam se da sam ti razjasnio moju izjavu 😉

Pozdrav

Promenio član Marko81
  • Sviđa mi se 1

Puna linija jeste zid.

I sasvim je logično da se približi kamionu jer će ga verovatno prestići kad ne bude puna.

@piki leptejebo, bio si u pravu, ja se kao smejem :D

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• -, 1837 postova
  • Motocikl: /
11 hours ago, zaludan said:

Puna linija jeste zid.

I sasvim je logično da se približi kamionu jer će ga verovatno prestići kad ne bude puna.

Kako ce da vidi dal moze ako je zalepljen iza?

• Podržavam 2

Pre sat vremena, ser je napisao:

Kako ce da vidi dal moze ako je zalepljen iza?

Ajde sad da teramo...

Je l' se ti prvo odmakneš od kamiona da bi preticao "da bi video", ili priđeš?

Mislim, ono, ako i ti misliš da treba da budemo fini prema onima koji bi da pretiču na punoj, tako kaži, pa neću da se javljam više, ali ovo je već sviranje...

Nabijanjem nekom u branik svako nije po pravili, tako dovodis sebe u opasnost kao i ovog ispred, stalno ce da gleda u retrovizor i ometas njegovu voznju kakav god da je. 

Nekih 10 metara je min koji treba drzati, tako se sve stigne a i vidi. 

Na dosta puteva puna linija nema logike, pravac ili blago krivudavo, sve pregledno i bude puna. 

• Zainteresovan, 602 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

To je jedna od gorih navika losih vozaca, nabijanje iza, i poprilican rizik za bezbednost - samo da bi ustedeli svaki metar kada krenemo da prestizemo, dizeli najcesce :). I na auto putu u levoj traci pogotovo.

Ja pocnem da tapkam kocnicu bez kocenja ili ukljucim sva 4 da im dam znak da se odmaknu. A posto mi je auto brzi od velike vecine, kada se stvori prostor dam zmigavac desno, sklonim se i ubrzam i ostavim ih - daju pun gas, a ostaju iza, verovatno im vrati ego na mesto malo.

Ostala navika od starih i slabih auta. 

Nema potrebe da nekom približim, sa 160ks u dizelu je dovoljno da se bilo sta uradi na vreme. 

• Podržavam 2

• -, 1837 postova
  • Motocikl: /
1 hour ago, zaludan said:

Ajde sad da teramo...

Je l' se ti prvo odmakneš od kamiona da bi preticao "da bi video", ili priđeš?

Ja im ne prilazim uopste, uvek sam min 10m iza. Jednostavno ne volim kad ne vidim nista ispred.

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1286 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

40°C, vreo vazduh, ful oprema, motor greje od dole i ljudi se bune kad ih obidjemo na granici... I to revolt zesci. Na naplatnoj nas lik napade... Ja ne znam koji je mantrak ovim ljudima. Po instagramu citam komentare 99% opravdava vozace automobila, 99% pise za motoristu nek je i poginuo i treba kad ne postuju propise... Istih tih 99% drnda telefon, jede, pije kafu, seče traku u krivini... Bože pomozi.

• Sviđa mi se 1
  • Tužan 2
  • Podržavam 3

• Drug član, 1730 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Ja ću da kažem da razumem što se ljute kad se obilazi kolona na granici. Ako neko hoće da nas propusti to je njihova slobodna volja, ne naše pravo. Zamišljam kako stojim na granici u kolima s detetom satima i bajkeri dolaze i obilaze, i dolaze i obilaze...

Moj je problem što sam odlučio da putujem na 40+ motorom. Hvala svakom ko me propusti bilo kad i bilo gde.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Drug član, 1459 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr

Ko sa motorom ide na granične prelaze za široke mase i zaslužuje da stoji u koloni... 😅, ja u sred sezone prolazim sve granice bez problema ali biram najzabačenije prelaze u ostalom takve puteve uopsteno i biram za voznju.. Jedne godine kad je jos bila granica između Slovenije i Hrvatske, došao na prelaz, graničari se pogubili kad su videli strane table, pitali me od kud ja znam za ovaj prelaz, rekoh google maps 😄.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 5
  • Podržavam 1

• Drug član, 1286 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Ovo nisu veliki granicni prelazi i nema puno auta ali svakao se ceka 20tak min, u ful opremi na suncu padanje u nesvest. U EU se motori propustaju, citam da su neki dan vracali motoriste sa Debelog Brega na kraj kolone. Ljudi kolabiraju od toplotnog udara. Kad vidim auto sa decom stanem iza i cekam. Ljudi su svakako postali katastrofa da imamo pistolje poubijali bi se medjusobno. Nema empatije niko prema nikom. 

Prelazio sam granicu autom kad je bio skup u trebinju, 50+ motora je obislo kolonu i stalo u desnu traku koja je bila samo za njih. Auta u levu. Nije mi smetalo, svakako sedim pod klimom i pijuckam pice. Nikakav smo narod. 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1459 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, aprilia tuareg 660 rally, Beta 350rr

Zavisi u kojoj zemlji EU, i kod njih su različita pravila. U Belgiji puštaju jer je zakonom tako odredjeno, dok recimo Nemac nema šanse da te pusti, jednom me je pandur pojurio sa rotacijom jer sam stao na vrh kolone na semaforu.  Rekao sam mu da je to u Belgiji dozvoljeno i da sam tako i naučio u auto skoli. On je samo kratko odgovorio ovo je Dojcland i napisao kaznu.

• Sviđa mi se 1

Iz ugla vozača automobila...

Ja se ne bunim nikad, ali razumem ljude koji se bune.

Pogotovo kad su veće gužve, jako je neprijatno gledati motoriste kako obilaze kolone i idu preko reda.

Da, da, greje sunce, vrelina i sve to razumem, zato se i ne bunim, ali...

To pozivanje na vrelinu znači da na 25 stepeni (ili manje) stajete na kraj kolone i čekate u redu? Nešto nisam imao prilike da vidim to, a preko cele godine idem preko ovih naših granica.

Niko nikog ne tera da prelazi granicu na 40 stepeni, pa ni mene. Na 40 stepeni, klima ublažava, ali ne rešava problem stajanja na suncu.

@Rider000 ovo na dalje uopšte nije namenjeno baš tebi, nego je uopšteno, a samo se pogodio da je tvoj post najsvežiji :) 

Pre 3 sati, Rider000 je napisao:

40°C, vreo vazduh, ful oprema, motor greje od dole i ljudi se bune kad ih obidjemo na granici...

Ajde iskreno, kad je 20 stepeni, staneš li na kraj kolone?

Pre sat vremena, Rider000 je napisao:

Kad vidim auto sa decom stanem iza i cekam

Ha?

Ajde iskreno - Ideš polako pored kolone, ili između više njih i zagledaš svaki auto da li ima dece unutra, pa kad vidiš poslednjeg s decom staneš iza njega, pa makar baš taj bio poslednji u koloni, ili ipak zaobiđeš stotinak automobila, pa gledaš u poslednjih 5-10 iza kojeg ćeš da se smestiš?

Pre 1 sat, Rider000 je napisao:

Prelazio sam granicu autom kad je bio skup u trebinju, 50+ motora je obislo kolonu i stalo u desnu traku koja je bila samo za njih. Auta u levu. Nije mi smetalo, svakako sedim pod klimom i pijuckam pice. Nikakav smo narod. 

Ako je odvojena traka za njih, šta kome može da smeta? 
Kao da kamiondžijama mogu da smetaju kola koja ih obilaze na kilometar i više od granice.

A pored toga, nije ti smetalo jer si pripadnik iste grupacije, i radiš isto što i oni. Da si došao motorom, a neki granični policajac zaključio da će da zadrži motore iz samo njemu znanih razloga, i propušta kola preko reda kako ko nailazi, nisam siguran da ti ne bi smetalo.

Ukratko - ta priča o lošim ljudima/narodu, ne pije vodu, već je obilaženje kolone i prekršaj (sa retkim državama-izuzecima) i bahatost.

Odakle uopšte ideja da ste povlašteni i da možete preko reda?

Da ponovim - nikad se ne bunim kad to doživim (vrlo često), jer imam neko razumevanje, ali zna da bude prilično neprijatno kad je više motora.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja