Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• prisutan, 1124 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702
Pre 1 sat, zika56 je napisao:

Razlog za sve ovo (negativno) što nam se dešava je što smo postali nezadovoljni (i iz opravdanih razloga, ali i zbog potpuno nebitnih razloga), bez empatije, bez kulture, bez vaspitanja i obrazovanja.

Samo je zlo u nama izašlo na površinu!

A ukoliko neko želi da učini dobro, taj će da nađe način, a onaj koji to neće, taj će da nađe razlog.

Žiko ja uvjek kažem, nama su trebale 90-te, da izbije iz nas ono najgore, i da tu i ostane. Na vrhu!!  Nikako da se otkaćimo, a kao da smo magnet za još gore ponašanje, koje tako lako primamo, a teško se rješavamo istog!!!   Ne znam da li da to nazovem i nagonom za preživljavanjem, i načinom da progutamo i svarimo sve loše oko nas!?  Bukvalno se pogubim nekad.. Eto krenuvši od saobraćaja, pa do ne znam, odlaska kod doktora, ili šaltera u opštini..,muzike, školstva.... ma spisak ko kuća!! 

Dal smo u staroj Jugi bili opušteniji , ili u strahu, ne želim da tvrdim, ali smo bili bolji ljudi, barem se meni čini!! Moje mišljenje.., možda totalno promašeno.. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3634 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
2 minutes ago, mali_zmaj said:

Žiko ja uvjek kažem, nama su trebale 90-te, da izbije iz nas ono najgore, i da tu i ostane. Na vrhu!!  Nikako da se otkaćimo, a kao da smo magnet za još gore ponašanje, koje tako lako primamo, a teško se rješavamo istog!!!   Ne znam da li da to nazovem i nagonom za preživljavanjem, i načinom da progutamo i svarimo sve loše oko nas!?  Bukvalno se pogubim nekad.. Eto krenuvši od saobraćaja, pa do ne znam, odlaska kod doktora, ili šaltera u opštini..,muzike, školstva.... ma spisak ko kuća!! 

Dal smo u staroj Jugi bili opušteniji , ili u strahu, ne želim da tvrdim, ali smo bili bolji ljudi, barem se meni čini!! Moje mišljenje.., možda totalno promašeno.. 

Onakvi smo kakvi smo, ni bolji ni gori!

A samo nam situacija (da li strah ili sram) omogućii da pokažemo (ili ne pokažemo) svoje pravo lice.

• Sviđa mi se 1

• Misbehave Responsibly, 1638 postova
  • Motocikl: FZ6S

5 hours ago, Mugos said:

Problem je u obuci vozača.

Vozači hitne pomoći ne bi trebalo da vozikaju levo desno kroz saobraćajne trake nego

kroz sredinu a da im se svi sklone. Oni kao muve bez glave, ne znas na koju ce stranu.

Tačno ! Problem je u obuci vozača, SVIH vozača (posebno novopečenih). A tek ovo podvučeno;, ti ko da živiš u Ženevi a ne u Beogradu, pa vozači saniteta ispadoše muve bez glave. Šta sam se puta nagledao scena na delu autoputa kroz Beograd gde hitna ne može da prođe jer vozila po trakama kao da su tetris figurice.

Imao bih da kažem koju i ne bi uopšte bilo afirmativno za vozače hitne (ili njihove procedure :neznam:), a nije proizvod stava proizašlog iz generalnog učestvovanja u saobraćaju nego ličnog iskustva. To neću apsolvirati.

Generalno, u saobraćaju se ponašam tako da i ako znam da je u 98,5% slučajeva u pitanju glupost/bahatost, kada civilni auto vozi agresivno, napadno ablenduje, počesto sliujući da pretekne, ako mogu, pustim ga da prođe. Ako je budala nek ide dalje, ako je u problemu nisam mu smetao.

Kada su u pitanju vozila hitne pomoći i vatrogasci sklanjam se da ih propustim bez dileme i odlaganja. Da li smo u jednosmernoj ulici ili na krovu zgrade ne pravi nikakvu razliku. Svaka priča koja u takvoj situaciji razmatra potencijalnu zloupotrebu ili isterivanje prava po osnovu opštih pravila saobraćaja je sviranje qurcu i jedenje govana.

Promenio član drs
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 4

• U prolazu, 72 postova
  • Motocikl: TBD
Pre 20 sati, MaxiS je napisao:

Ovom  vozacu hitne treba da se da otkaz!

Sta god, i koga god da je vozio, u jednosmernu retard nije smeo da udje. Da ne nabrajam razloge...

Ulica ne samo što je jednosmerna nego je samo nekoliko cm šira od kombija. Nikakvom logikom nije mogao da izabere baš ti najužu ulicu (ne znam kakve su ostale ulice i koja je alternativa konkretno), čak ni sa prioritetom ne može da prođe brže tuda nego ulicom normalne širine gde stvarno mogu da mu se sklone.

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3634 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
21 minutes ago, Kkovic said:

Ulica ne samo što je jednosmerna nego je samo nekoliko cm šira od kombija. Nikakvom logikom nije mogao da izabere baš ti najužu ulicu (ne znam kakve su ostale ulice i koja je alternativa konkretno), čak ni sa prioritetom ne može da prođe brže tuda nego ulicom normalne širine gde stvarno mogu da mu se sklone.

A jel problem da se jednostavno skloniš i omogućiš mu da prođe (umesto da isteruješ ko je u pravu)?

• Podržavam 2

• Drug član, 961 postova
  • Motocikl: Lep

Meni je stvarno fascinatno (zalosno) da se o ovome uopste komentarise...

Hitna pomoc ovo, hitna ono, ovako, onako... Moraju da voze po sredini puta... Kako bre da voze po sredini kada polovina majmuna niti zna niti hoce da se skloni?? Sto neko rece, sto se niko ne kurci kada crni dzipovi naidju? Nego se svi ko pickice sklanjaju odmah, a ovamo se izdrkavaju nad hitnom.

Zamislite vi da ste vozac hitne, vozite malo dete koje umire, a vi se borite sa svakom sekundom da sto pre stignete? Mislite da je to onako, opusteno, lagano, ko ga jebe? To je hitna pomoc, ma ni ne moraju da upale sirenu propusticu ih. Necu nigde zakasniti niti ce mi otpasti kosa sa glave ako se pomerim i/ili prikocim da prodju, apsolutno nista ne kosta, osim nasih bolesnih tripova jer smo 90% nadrkani i nemamo najosnovniju kulturu u saobracaju. Popricajte sa ljudima koji voze vec godinama tu istu "hitnu pomoc", neka vam ispricaju iskustva. I dalje mi je neverovatno da se o ovome uopste prica. Posle krivimo druge da su nam krivi za sve...

Promenio član Abi
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1636 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Kad vidim hitnu ili policiju pod rotacijom, pomeram se odmah koliko mogu, ako dozvoli bezim na trotoar, ide mi na zivce auto koji bude iza i krene da me obidje i onda se napravi haos. :tras2:

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 961 postova
  • Motocikl: Lep
13 minutes ago, RankoBg87 said:

Kad vidim hitnu ili policiju pod rotacijom, pomeram se odmah koliko mogu, ako dozvoli bezim na trotoar, ide mi na zivce auto koji bude iza i krene da me obidje i onda se napravi haos. :tras2:

Ovo me podseti na ceha koji me je vozio pre par godina. Usli u Beograd, prolece hitna u desnoj traci pod rotacijom i iza nje jedno 4-5 automobila "koristi priliku". On gleda u neverici i kao "kako je ovo moguce???". Pa reko, to je ovde normalno. On u cudu, kaze tamo bi im bukvalno uzeli dozvolu, ogromne kazne itd.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja