cezarpa 11048 Napisano Sreda u 15:05 Ne silazi, 2205 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Vozacu hitne nikako otkaz.Svim vozacima koji ne bi propustili hitnu pomoc sankcije. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1253 Napisano Sreda u 15:34 prisutan, 1133 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, zika56 je napisao: Razlog za sve ovo (negativno) što nam se dešava je što smo postali nezadovoljni (i iz opravdanih razloga, ali i zbog potpuno nebitnih razloga), bez empatije, bez kulture, bez vaspitanja i obrazovanja. Samo je zlo u nama izašlo na površinu! A ukoliko neko želi da učini dobro, taj će da nađe način, a onaj koji to neće, taj će da nađe razlog. Žiko ja uvjek kažem, nama su trebale 90-te, da izbije iz nas ono najgore, i da tu i ostane. Na vrhu!! Nikako da se otkaćimo, a kao da smo magnet za još gore ponašanje, koje tako lako primamo, a teško se rješavamo istog!!! Ne znam da li da to nazovem i nagonom za preživljavanjem, i načinom da progutamo i svarimo sve loše oko nas!? Bukvalno se pogubim nekad.. Eto krenuvši od saobraćaja, pa do ne znam, odlaska kod doktora, ili šaltera u opštini..,muzike, školstva.... ma spisak ko kuća!! Dal smo u staroj Jugi bili opušteniji , ili u strahu, ne želim da tvrdim, ali smo bili bolji ljudi, barem se meni čini!! Moje mišljenje.., možda totalno promašeno.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16954 Napisano Sreda u 15:41 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3635 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan 2 minutes ago, mali_zmaj said: Žiko ja uvjek kažem, nama su trebale 90-te, da izbije iz nas ono najgore, i da tu i ostane. Na vrhu!! Nikako da se otkaćimo, a kao da smo magnet za još gore ponašanje, koje tako lako primamo, a teško se rješavamo istog!!! Ne znam da li da to nazovem i nagonom za preživljavanjem, i načinom da progutamo i svarimo sve loše oko nas!? Bukvalno se pogubim nekad.. Eto krenuvši od saobraćaja, pa do ne znam, odlaska kod doktora, ili šaltera u opštini..,muzike, školstva.... ma spisak ko kuća!! Dal smo u staroj Jugi bili opušteniji , ili u strahu, ne želim da tvrdim, ali smo bili bolji ljudi, barem se meni čini!! Moje mišljenje.., možda totalno promašeno.. Onakvi smo kakvi smo, ni bolji ni gori! A samo nam situacija (da li strah ili sram) omogućii da pokažemo (ili ne pokažemo) svoje pravo lice. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16157 Napisano Sreda u 15:42 (promenjeno) Misbehave Responsibly, 1639 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, Mugos said: Problem je u obuci vozača. Vozači hitne pomoći ne bi trebalo da vozikaju levo desno kroz saobraćajne trake nego kroz sredinu a da im se svi sklone. Oni kao muve bez glave, ne znas na koju ce stranu. Tačno ! Problem je u obuci vozača, SVIH vozača (posebno novopečenih). A tek ovo podvučeno;, ti ko da živiš u Ženevi a ne u Beogradu, pa vozači saniteta ispadoše muve bez glave. Šta sam se puta nagledao scena na delu autoputa kroz Beograd gde hitna ne može da prođe jer vozila po trakama kao da su tetris figurice. Imao bih da kažem koju i ne bi uopšte bilo afirmativno za vozače hitne (ili njihove procedure ), a nije proizvod stava proizašlog iz generalnog učestvovanja u saobraćaju nego ličnog iskustva. To neću apsolvirati. Generalno, u saobraćaju se ponašam tako da i ako znam da je u 98,5% slučajeva u pitanju glupost/bahatost, kada civilni auto vozi agresivno, napadno ablenduje, počesto sliujući da pretekne, ako mogu, pustim ga da prođe. Ako je budala nek ide dalje, ako je u problemu nisam mu smetao. Kada su u pitanju vozila hitne pomoći i vatrogasci sklanjam se da ih propustim bez dileme i odlaganja. Da li smo u jednosmernoj ulici ili na krovu zgrade ne pravi nikakvu razliku. Svaka priča koja u takvoj situaciji razmatra potencijalnu zloupotrebu ili isterivanje prava po osnovu opštih pravila saobraćaja je sviranje qurcu i jedenje govana. Promenio Sreda u 15:44 član drs 2 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kkovic 31 Napisano Sreda u 17:18 U prolazu, 76 postova Lokacija: NBG Motocikl: TBD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, MaxiS je napisao: Ovom vozacu hitne treba da se da otkaz! Sta god, i koga god da je vozio, u jednosmernu retard nije smeo da udje. Da ne nabrajam razloge... Ulica ne samo što je jednosmerna nego je samo nekoliko cm šira od kombija. Nikakvom logikom nije mogao da izabere baš ti najužu ulicu (ne znam kakve su ostale ulice i koja je alternativa konkretno), čak ni sa prioritetom ne može da prođe brže tuda nego ulicom normalne širine gde stvarno mogu da mu se sklone. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16954 Napisano Sreda u 17:42 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3635 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan 21 minutes ago, Kkovic said: Ulica ne samo što je jednosmerna nego je samo nekoliko cm šira od kombija. Nikakvom logikom nije mogao da izabere baš ti najužu ulicu (ne znam kakve su ostale ulice i koja je alternativa konkretno), čak ni sa prioritetom ne može da prođe brže tuda nego ulicom normalne širine gde stvarno mogu da mu se sklone. A jel problem da se jednostavno skloniš i omogućiš mu da prođe (umesto da isteruješ ko je u pravu)? 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1568 Napisano Sreda u 19:25 (promenjeno) Drug član, 965 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Meni je stvarno fascinatno (zalosno) da se o ovome uopste komentarise... Hitna pomoc ovo, hitna ono, ovako, onako... Moraju da voze po sredini puta... Kako bre da voze po sredini kada polovina majmuna niti zna niti hoce da se skloni?? Sto neko rece, sto se niko ne kurci kada crni dzipovi naidju? Nego se svi ko pickice sklanjaju odmah, a ovamo se izdrkavaju nad hitnom. Zamislite vi da ste vozac hitne, vozite malo dete koje umire, a vi se borite sa svakom sekundom da sto pre stignete? Mislite da je to onako, opusteno, lagano, ko ga jebe? To je hitna pomoc, ma ni ne moraju da upale sirenu propusticu ih. Necu nigde zakasniti niti ce mi otpasti kosa sa glave ako se pomerim i/ili prikocim da prodju, apsolutno nista ne kosta, osim nasih bolesnih tripova jer smo 90% nadrkani i nemamo najosnovniju kulturu u saobracaju. Popricajte sa ljudima koji voze vec godinama tu istu "hitnu pomoc", neka vam ispricaju iskustva. I dalje mi je neverovatno da se o ovome uopste prica. Posle krivimo druge da su nam krivi za sve... Promenio Sreda u 19:29 član Abi 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2755 Napisano Sreda u 19:36 Drug član, 1648 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Kad vidim hitnu ili policiju pod rotacijom, pomeram se odmah koliko mogu, ako dozvoli bezim na trotoar, ide mi na zivce auto koji bude iza i krene da me obidje i onda se napravi haos. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1568 Napisano Sreda u 19:50 Drug član, 965 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan 13 minutes ago, RankoBg87 said: Kad vidim hitnu ili policiju pod rotacijom, pomeram se odmah koliko mogu, ako dozvoli bezim na trotoar, ide mi na zivce auto koji bude iza i krene da me obidje i onda se napravi haos. Ovo me podseti na ceha koji me je vozio pre par godina. Usli u Beograd, prolece hitna u desnoj traci pod rotacijom i iza nje jedno 4-5 automobila "koristi priliku". On gleda u neverici i kao "kako je ovo moguce???". Pa reko, to je ovde normalno. On u cudu, kaze tamo bi im bukvalno uzeli dozvolu, ogromne kazne itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2755 Napisano Sreda u 19:59 Drug član, 1648 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Pa i kod nas ne bi trebalo al to rade, cak je bilo u nekoj emisiji, mozda sat, kad vozac prica kako ih prate i da je to velika opasnost i ludost sto i jeste tacno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1568 Napisano Sreda u 20:01 Drug član, 965 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Kod nas je problem sto se to ne sankcionise ili se sankcionise selektivno. Nemam mi uopste male kazne ili toliko lose zakone, problem je sto se selektivno sprovode i to nas ubi. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11258 Napisano Sreda u 20:55 Drug član, 1280 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam gde da napišem ali ovo je čitana tema pa će videti veliki broj ljudi. Danas zamalo da upadnem u kanal pri brzini od 30, na s krivini gde nije bilo nigde nikog,uspeo da se zaustavim na ivici. SREMSKO BLATO, obratite paznju svi koji niste iz Vojvodine ako vozite u nasim krajevima, blata na putu ima haos , ne pomazu absovi, trakšni, kurci palci ,nove gume-sve ovo pričam za kola , motori padaju odmah, tu nema priče,ovo blato je gore od leda. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 16157 Napisano Sreda u 21:14 (promenjeno) Misbehave Responsibly, 1639 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Abi said: Ovo me podseti na ceha koji me je vozio pre par godina. Usli u Beograd, prolece hitna u desnoj traci pod rotacijom i iza nje jedno 4-5 automobila "koristi priliku". On gleda u neverici i kao "kako je ovo moguce???". Pa reko, to je ovde normalno. On u cudu, kaze tamo bi im bukvalno uzeli dozvolu, ogromne kazne itd. To je jedna od stvari koja bi se dala iskoreniti za 3 meseca. Tipično za saobraćajke na našem auto-putu je da kilometar ili više pre samog mesta nezgode žuta traka bude zagušena zbog "snalažljivih" i bahatih a hitna/vatrogasci (nekada treba i seći vozilo da bi se povređeni izvukli) mile da se provuku dok nekome, možda, život visi o koncu. Naravno, to bi bilo moguće kada bi vrhuška policije i ministar za saobraćaj radili svoj posao. Pošto oni imaju druga posla, nema potrebe da elaboriram, saobraćaj je odavno poslednja rupa na svirali srpske policije. Poštenije bi bilo da tu instituciju ukinu a ljude raspodele delom u upravu prihoda (ove sa radarima), delom pridruže ovim anti-protest "navijači" falangama (gde su i inače gostujući profesori) a dobar deo može da ide da mota mota kablove i gaji paradajz pored rudnika litijuma. Kad mogu da trpe ovo što trpe, što ne bi mogli i to. Ono malo časnih i odvažnih iz policije, tužilaštva i sudstva koje režim provlači kroz blato, sudeći po (blagim do nikakvim) reakcijama naroda i onako nikome ne treba. Promenio Sreda u 21:14 član drs 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kkovic 31 Napisano Sreda u 22:10 U prolazu, 76 postova Lokacija: NBG Motocikl: TBD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, zika56 je napisao: A jel problem da se jednostavno skloniš i omogućiš mu da prođe (umesto da isteruješ ko je u pravu)? Meni nije problem ali čudno da vozač saniteta ne zna da nekome može biti problem i da mu je uža ulica sporiji prolaz nego šira ulica, bez obzira što je možda kraći put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6060 Napisano Sreda u 22:52 Ne silazi, 1813 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Zna li se tacna lokacija ovog dogadjaja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3563 Napisano Sreda u 23:14 Malinar u pokusaju, 1702 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Letos sam vozio po Bugarskoj i Rumuniji, obe zemlje su nam susedi, udaljeni na manje od 300 km, razlika u saobraćajnoj kulturi nas i njih je ekstremna. Kao da smo, ne na drugim kontinentima, nego na suprotnom kraju zemljine kugle. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3719 Napisano Četvrtak u 05:49 Astro Puki krsi sva pravila!, 918 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, milomir22 said: Letos sam vozio po Bugarskoj i Rumuniji, obe zemlje su nam susedi, udaljeni na manje od 300 km, razlika u saobraćajnoj kulturi nas i njih je ekstremna. Kao da smo, ne na drugim kontinentima, nego na suprotnom kraju zemljine kugle. U kom smislu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3563 Napisano Četvrtak u 06:08 Malinar u pokusaju, 1702 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan U smislu da nema nervoze niti tenzije, voze ljudi normalno. U kolonama, a bile su ogromne ka Brašovu se sklanjaju desno čim te zapaze u retrovizoru, naši vozači iz pakosti gaze točkom belu liniju, kad oni čekaju ima i ti da čekaš. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 796 Napisano Četvrtak u 06:37 Zainteresovan, 492 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja, eto, prvi put od tebe to cujem. Kad god je hitna nailazila svi su se cimali pa i na trotoar ako treba s visokim ivicnjacima mahinalno. Bice da se tako pogodilo, ja svakako ne razmisljam sta, kako i zasto je krenuo tim putem nego gledam da se sklonim. Mozda je vozac slucajno izabrao pogresnu rutu, znate li koliko je tesko kad nesto trazite pa pratite lagano gps a zamisli kad planiras rutu unapred u glavi, brzini i zaboravis na jednosmernu, daj sad samo da prodjem jer okolo necu nikad stici(a nekom sa srcanim je svaka sekunda bina). Koga briga bre, vrati se kad vidis hitnu i to je to. Jel siljite tako djoku kad naidje vozilo pod pratnjom iza koje je avav, neki funkcioner i sl?? Zabole me uvo celo sta oni rade kad ne bi smeli, kad prolaze na crveno neopravdano itd, necu da meni na dusi bude uopste misao da su mozda bas tad kasnili, pa je neko otisao "gore" zbog toga. Svi traze nekog novog spasioca, neku drugu vlast za spas, a onda pogledas komentare na forumu za koji mislis da je leglo dobricina i totalno se razocaras zbog tolikog plitkoumlja. U sustini, svi kukamo na vlast ovu ili onu a zbog pojedinih clanova odavde mi je zao sto sam uopste akter ovog sveta. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4002 Napisano Četvrtak u 07:35 Drug član, 916 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Nisam nikakav dobročinitelj i sl., ali u poslednjih godinu i nešto sam dva puta išao ispred hitne i kucao ljudima na prozore u kolima da se pomere kako bi hitna pod sirenama i rotacijom mogla da se provuče. U obaslučaja sam sustigao zaglavljenu hitnu i progurao se napred. Poslednji put pre dve nedelje na autoputu, pre toga u Višnjičkoj dok se bili veliki radovi i još veći kolaps. Navikao sam da mene na motoru niko ne primećuje i još manje registruje, ali da ljudima hitna bude na zadnjem braniku sa svom galamom i svetlosnim doživljajem i da je ne provaljuju, to je neverovatno. Bukvalno se šokiraju kada im kroz prozor pokazujem unazad da pogledaju šta ide... Pakao 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1568 Napisano Četvrtak u 07:58 Drug član, 965 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Bahata stoka. Primete, vide, nego ono sad vec cuveno "pa sta" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2755 Napisano Četvrtak u 11:41 Drug član, 1648 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8466 Napisano Četvrtak u 13:24 4_tocka_i_karoserija, 1883 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ja ću prihvatiti pravdanje vozača hithe kad mi jednom neko da razlog za nepaljenje sirene. Ja ne vidim nikakvu razliku između bahatog vozača vozila hitne pomoći, i bahatog vozača SUV vozila novije proizvodnje, obično tamne boje. Samo zato što je ovome u hitnoj volan posao ne opravdava bahatost, pa kako god vi to tumačili. "Možda je ovo, i možda je ono, šta me košta..." - kad budete bežali s puta sa decom u kolima, ili vam ne daj bože neko strada kad je majstor hitnom vozio šurnjaju na pijacu možda i promenite mišljenje. Ja znam da ja neću jer valjda postoje pravila i zakoni koji to određuju, a ne moja dobra volja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8466 Napisano Četvrtak u 13:26 4_tocka_i_karoserija, 1883 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan A da, za slučaj da nije jasno - na početku sam napisao - nemam to u sebi da namerno neću da propustim hitnu kad se bahati bez sirene, ali ne osuđujem one koji to urade. Bizgove sa blinkerima više puta ignorisao, i ubuduće ću. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kkovic 31 Napisano Četvrtak u 16:37 U prolazu, 76 postova Lokacija: NBG Motocikl: TBD Prijavi odgovor kao problematičan “Prvo krećemo ispred Skupštine na raskrsnici, svakih 30 sekundi dolazi do prekršaja tu između Starog dvora, Skupštine i fontane.Ona je nedefinisana, nikom nije jasno šta može i stalno je rizik od sudara. Tu će biti kružni tok koji će biti jasno definisan sa kretanjem u dva-tri pravca koja dosad nisu mogla i da više nema dilema ko sme, ko ne sme.” Nije ni do sada bilo ništa nejasno, nego je nekome bilo zgodno da preseče. Po ovoj logici šta ako na svakih 30 sekundi neko skrene levo u kružni tok??? “Taj pešački ukidamo i ono šrafirano što vam nije jasno šta je, gde ljudi parkiraju – tu će biti ostrvo. “ Naravno da je svima jasno šta je to “šrafirano” ali se mnogi svesno prave blesavi. Centar Beograda dobija 3 nova kružna toka NOVA.RS Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, najavio je na današnjoj konferenciji za medije velike promene u saobraćaju u centru prestonice. Kako je rekao, centar grada dobiće 3... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...