Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• Drug član, 556 postova
  • Motocikl: -

Jeste ako je samo autoput. Ako su tu i otvorena cesta+ograničenja za raskrsnice, pješačke prelaze itd, 10 kmh je procentualno veća razlika.

Promenio član admiki
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 4924 postova
2 hours ago, Alekre said:

Dobra emisija u skladu sa temom.

Teska klosarijada u Srbiji. 

Danas srecom prazan grad pa je bilo milina voziti i jos bolje otici iz njega. 

Nemam reci za ove sto idu preko ivicnjaka, kao brate ja negde zurim... Mozes misliti. Isto i one koji se provlace motorima tik uz vrata drugih automobila itd...

• Drug član, 1496 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650
pre 43 minuta, admiki je napisao:

Jeste ako je samo autoput. Ako su tu i otvorena cesta+ograničenja za raskrsnice, pješačke prelaze itd, 10 kmh je procentualno veća razlika.

Ti vozis 600km u cugu, bez ikakve pauze?

O ovome ne zelim raspravljati, ali eto, moram da iznesem misljenje...

Tacno da stanem da kenjam, sipam gorivo, popijem kafu, ili iskuliram (na tu i vecu kilomterazu obicno idem na more), i tacno se opustim na pumpi u cirkanju kafe i zanesem se u tempiranju vremena, i pade tvoja matematika u vodu. 

Praviti matematiku u voznji je smesno. Kad idem kod rodjaka u "D", nekada mi treba 16h, nekada 24h. Ode tih 10kmh brze u vodu...

• Podržavam 2

• Drug član, 2383 postova
  • Motocikl: Umočiću...

Vozim se s burazerom nekih 5 sati,jbt nigde da stane neće,odlepio sam tad.

Daj bre stani da popijemo kafu,ma jok,još se nadrka.

Šta bre da stanem,sve ove što sam pretekao moram opet posle!!!

Taj rad

• Haha 5

• Drug član, 788 postova
  • Motocikl: Honda NT1100

Večite traume moje drage supruge.

Ona je pušač, u kolima nema pušenja, a stajem uglavnom samo gorivo da sipam.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

pre 30 minuta, Mr_Wolf je napisao:

a stajem uglavnom samo gorivo da sipam.

I eto... Zakasni tocioc, guzva na kasi  zabaguje kasa... Cemu tih 10kmh brze na 7 sati voznje?

Dobar deo zivota sam na 4 tocka na autoputu. Nagledao sam se svacega i napatio.

I ja ga nagarim gde mogu. Voznja mi preko tregera i ja gledam da ne kilavim, da sto manje vozim, sa sto manje pauza kako bih sto pre stigao na destinaciju, ali se jednostavno ta matematika ne uklapa.

Pre par godina odmah posle posla krenem za Tursku na more (nikada vise takvu gresku ne cinim), vec kod Plovdiva na oci nisam vid'o. Stanem na pumpi i odremam sat-dva i nema te matematike od 70 min na 600km :)

Kad smo kod bahatih, jutros, preticem taxi na nekom ravnom delu puta do posla, taxista (ovde u Nisu uglavnom elektricna i vrlo startna vozila), nagari vozilo, bese mu krivo, i poce da se nadmudruje sa mnom. Poce da mi se lepi za rep, ja dodjoh do 70kmh, on uz mene, imam osecaj da ce da me udari od pozadi. Ja blago na kocnicu, samo da upalim štopku i da mu dam do znanja da se ne trkam. Kakav retard... 

• Drug član, 2489 postova
  • Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET
5 hours ago, Bojan82 said:

Taj rad

U pravu je covek 😀

Juce odradih posao od 09-12 na Banskom, sto podrazumeva voznju auta i krenuh u 12:30 za Suboticu, 720km. Sat vremena na granici i stao kod Jagodine da natocim goriva. U 20:20 sam se igrao sa sinom :) 

• Drug član, 371 postova
  • Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica
Pre 12 sati, tloken je napisao:

Vezano za kolonu vozila, kad sam polagao za kola pre 5-6 godina na testovima je bio tacan odgovor da ne smes preteci vise od 3 vozila bez obzira sto je isprekidano. Ove godine sam u martu polagao za motor i tacan odgovor je bio da mozes preteci koliko god hoces vozila ako time ne ugrozavas ostale ucesnike u saobracaju.

Screenshot from 2024-09-01 17-56-38.png

Ovo ti je trik pitanje, jer žuti ispred sebe ima samo dva vozila i to se ne računa kao kolona... Kakva je obuka takva nam je i saobraćajna kultura, očajna.

• Podržavam 1

• Drug član, 556 postova
Pre 9 sati, MaxiS je napisao:

Ti vozis 600km u cugu, bez ikakve pauze?

O ovome ne zelim raspravljati, ali eto, moram da iznesem misljenje...

Tacno da stanem da kenjam, sipam gorivo, popijem kafu, ili iskuliram (na tu i vecu kilomterazu obicno idem na more), i tacno se opustim na pumpi u cirkanju kafe i zanesem se u tempiranju vremena, i pade tvoja matematika u vodu. 

Praviti matematiku u voznji je smesno. Kad idem kod rodjaka u "D", nekada mi treba 16h, nekada 24h. Ode tih 10kmh brze u vodu...

Mada ja i onako ne volim da stajem, pauza nema veze sa tim. Ako ja vozim 10 preko, a ti po ograničenju, na 600 km ja ću stići sat ranije ako i ti i ja pravimo iste pauze ili ćemo stići istovremeno ako ja pravim pauze a ti ne. Jel sad jasnije?

Naravno da će nekad isti put da traje više ili manje u zavisnosti od uslova na putu.

Pre 9 sati, Bojan82 je napisao:

Taj rad

I ja sam nekad bio takav. I gori. Čak nema veze ni sa preticanjem. Stanem da na brzinu popijem sok i onda krenem i razmišljam kako bih, da nisam stao, sad bio xyz dalje. Lažem, i dalje sam takav kad sam sam u autu.

Pre 4 sati, drmilan_ je napisao:

U pravu je covek 😀

Juce odradih posao od 09-12 na Banskom, sto podrazumeva voznju auta i krenuh u 12:30 za Suboticu, 720km. Sat vremena na granici i stao kod Jagodine da natocim goriva. U 20:20 sam se igrao sa sinom :) 

Ovo. Dok je klinac još bio mali i išao na spavanje rano, u cugu sam vozio sa ronjenja u CG da stignem da se poigram sa njim. 500+, bez autoputa, pauza samo na trajektu dok pređemo.

• Podržavam 1

Pre 7 sati, drmilan_ je napisao:

U pravu je covek 😀

A mogao je da te stigne umor, padne koncentracija, sta god i ne igras se klincem uopste vise. Misli o tome...

Pre 3 sati, admiki je napisao:

Mada ja i onako ne volim da stajem, pauza nema veze sa tim. Ako ja vozim 10 preko, a ti po ograničenju, na 600 km ja ću stići sat ranije ako i ti i ja pravimo iste pauze ili ćemo stići istovremeno ako ja pravim pauze a ti ne. Jel sad jasnije?

Mozda kad vozimo 24h le mana. Pa nam bitna svaka sekunda.

Ovako... pauze su individualne. Ne moramo da pravimo iste. Jasnije?

• Drug član, 1601 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Kad idem do Zvornika ili Kikinde ne pravim pauzu, dva i po sata je nista, za dalje da, kad idem sa mojima to hoce da se protegne svako pola sata, ko da su u avionu.
Ako neko ima potrebu ja stajem nemam tih problema, znam ih dosta koji su u fazonu sedi i vozi da se sto pre stigne.

• Drug član, 2489 postova
  • Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET
48 minutes ago, MaxiS said:

A mogao je da te stigne umor, padne koncentracija, sta god i ne igras se klincem uopste vise. Misli o tome...

Mislim ja o tome, al me nije stizao umor. Jednom sam posao od Subotice do Gyora nekih cca 350km, ustao ujutru, naspavan i krenuo, morao stati pred Gyor jer mi se toliko prispavalo da nisam video na oci, a napolju bilo jedno 40c. Parkirao na parking i dremnuo pola sata, sreca pa sam krenuo ranije, a isao na sastanak. 

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)
17 hours ago, admiki said:

Već sam rekao ranije, razlika od 10 km/h na dugim relacijama donosi veliku uštedu.

Na 600 kilometara ja sam uštedio 70 minuta u odnosu na ono što mi je navigacija rekla na početku vozeći 10 preko ograničenja.

10kmh pravi manju razliku ali znaci i to, jednu pauzu dobijes. I nesto se desava, ne uspavas se, vec povremeno pretices kola.

Ali zasto bi vozio samo 10kmh preko ogranicenja na autoputu, mozes 40kmh bez bodova. ili bar 20kmh do prve kazne od 5000din. Koju je bas mala sanse da te uhvate.

Autoput je bas bezbedan za vece brzine, kada bi svuda kao u Nemackoj, dosta razumna ogranicenja svuda, i delovi gde mozes koliko mislis da je bezbedno za trenutne uslove.

Promenio član Blackened
  • Podržavam 1

• nekrunisani kralj moto cigana, 3183 postova
  • Motocikl: 4x4

Na 600km i razlika 130kmh i 140kmh je 20 minuta. 

Plus svi se sretnu na naplatnoj, neki radovi na putu, tako da bude mnogo manje od 20 minuta. 

• Drug član, 556 postova

Jebem ga, jesam li rekao da nije samo autoput.

Ima tu i 50 i 60 i 80, a ima i 30. To je 110 km do autoputa.

Tu se nakupi puno više.

Ja pričam samo o čistoj vožnji. Pauze su pauze, granica je granica, to je isto za sve.

pre 3 minuta, admiki je napisao:

Jebem ga, jesam li rekao da nije samo autoput.

Ima tu i 50 i 60 i 80, a ima i 30. To je 110 km do autoputa.

Tu se nakupi puno više.

Ja pričam samo o čistoj vožnji. Pauze su pauze, granica je granica, to je isto za sve.

Da se vozi konstantno A-130, B-140, razlika je 20 minuta. Može samo manja razlika, ne može veća. 

• Drug član, 556 postova
pre 4 minuta, mrle je napisao:

Da se vozi konstantno A-130, B-140, razlika je 20 minuta. Može samo manja razlika, ne može veća. 

A kad se vozi dionica gdje je ograničenje 30 km/h i  vozi se 10 preko, odnosno 40 km/h? Jel tu razlika veća?

Promenio član admiki

Upravo sada, admiki je napisao:

A kad se vozi dionica gdje je ograničenje 30 km/h i kad se vozi 40 km/h? Jel tu razlika veća?

Tu jeste. Ako ovaj vozi 10kmh,ovaj 20kmh,prvi će stići za 60 sati, drugi za 30 sati. Pričamo o autoputu i vožnji po ograničenju i 10 preko. 

• Drug član, 556 postova

Ja sam rekao da sam na putu od 600 km uštedio 70 minuta u odnosu na navigaciju koja računa prema ograničenjima.

Nisam rekao 600 km autoputa. 

A i primjer koji je pokrenuo svu ovu diskusiju je bio u kanjonu, odnosno ne na autoputu.

• Svrati ponekad, 367 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)
35 minutes ago, admiki said:

Ja sam rekao da sam na putu od 600 km uštedio 70 minuta u odnosu na navigaciju koja računa prema ograničenjima.

Nisam rekao 600 km autoputa. 

A i primjer koji je pokrenuo svu ovu diskusiju je bio u kanjonu, odnosno ne na autoputu.

Ako je Google Maps, ne racuna samo po ogranicenju, vec i zastoje, pa ima promenjivih proracuna. Ali da, mozes skinuti brzom voznjom dosta.

I motorom je to uvek brze od procene Google-a, i to cesto osetno brze jer motorom nema toliko zastoja kao za kola, sto Google vidi. Sto je sporiji put, veca je usteda - Tipa na procenu od 2h, motorom je cesto oko 1:30, nekada se moze i prepoloviti.

Promenio član Blackened

• Drug član, 938 postova
  • Motocikl: Lep

Malo preteraste sa tim pauzama. Ja kada vozim dalje za mene je bilo kakva pauza pogubna, osim one na granicama sto mora, a i one i tek kako umeju tek biti pogubne. Jer em put vec traje dugo, ako jos krenem pauze da pravim, samo mi se prispava ranije i opadne koncentracija. Ovako sednem, zapucam, stignem i u krevet. Tako radim dugo vec i neuporedivo mi je bolje nego sa pauzama i sto je najvaznije, odmorniji sam u voznji i veca mi je koncentracija. Nismo svi isti, neko stane 5x na 1000km, neko mozda 1x.

Promenio član Abi
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 1057 postova
  • Motocikl: YZF R1

Mislim ko ne pravi pauze, ili ko vozi tih 10 kmh brže, uopšte nema na umu to neko brže stizanje za 5,10,60 minuta, pogotovu na dužim putovanjima. Ne volim da pravim pauze.  Uh kako se samo razočaram kad stanem negdje i posle nekog vremena prođe kombi, autobus, kamion, koje sam uveliko obišao :) Nekako kad uhvatim ritam, pauza mi ga samo poremeti, ohladim se, pogotovu sa motorom, utrpaj se, jakna, potkapa, kaciga, rukavica, gas, dva, lijevo, desno da opet du*e nalegne, procedura...Volim da vozim i ako sam odmoran sjeo, vožnja me nesto puno i ne umara, a uvijek više volim da više vremena provedem na finalnoj destinaciji nego na nekoj pumpi..

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 3

• Zainteresovan, 528 postova
  • Motocikl: ,es125 trophy,,ktm strada bicikl,r1100rt

Pravim pauze kad god mi padne na pamet

One sto su me stigli kad sam ih prestigo ,presticu ih opet a mozda i necu

Kad sednem na motor uopste mi nije vazno kd cu stici...

Nekad vozim i sporije nego sto treba,lepa je nasa zemlja valja stati i pgledati...

• Sviđa mi se 5

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja