Igor86 356 Napisano Avgust 22 Svrati ponekad, 162 postova Lokacija: Beograd - Dorcol Motocikl: Yamaha Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Juce zena izlete iz ulicice i spicila auto sa strane, pocepala mu vrata. Kaze nije videla znak... Ja ne znam, da li da pocnu da ga prave 1m u precniku i da mu ubace zvucne i svetlosne efekte da bi ljudi mozda obratili paznju 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Avgust 22 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan U auto školi se i dan danas kao i uvek uči vožnja po pravilima striktno.I pada se polaganje ako se prekrši neko pravilo,ili ako policajac i ispitivač procene da je vozač bio nesiguran,nije tečan itd, boduje se negativno i prekomerna potrošnja goriva,ili ti neblagovremeno menjanje brzina.Ne možeš na polaganju da zavrneš u drugoj do limita Tako mi nije jasna ta priča nekad je ovo,sad je ono. Što je danas narod podivljao i egoizam,narcisoidnost ima pandemijske razmere nema veze sa polaganjem vožnje 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8438 Napisano Avgust 22 4_tocka_i_karoserija, 1876 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ma niđe veze ta priča o lakšem polaganju. Možda ima više načina da se kupi dozvola (ne znam, lupam), ali ja mislim da je jednostavno drugačije sve oko polaganja/kupovine kola/samostalne vožnje. Ranije, dok nisu baš svi imali kola, a pogotovo ne više kola u kući, ćerka i/ili sin su često imali prilike da voze samo na zajedničkim vožnjama sa roditeljima, i to je znalo da potraje. Samim tim, prvih nekoliko hiljada kilometara "samostalne vožnje", ključnih za sticanje dugotrajnih navika, su bile pod nadzorom "najgoreg instruktora na svetu" - tate, a neretko i mame. U današnje vreme, polaganje vozačkog košta kao manji i stariji polovan auto, a bukvalno svako zaposlen ko živi s roditeljima može da kupi auto na kredit. S druge strane, paradoksalno, svima je mnogo da sipaju 20 litara goriva i da se voze sa "detetom", da ga nauče vožnji u stvarnom životu. Mislim da je i dobar deo bahatosti rezultat toga - sveži vozači nemaju nikog pored sebe ko će da im ukaže na gluposti koje rade, i koje prolaze bez posledica zbog pažnje drugih, i nerada saobraćajne policije. Primer - moja ulica nije asfaltirana, već je posuta onim "grebanim asfaltom" - govno koje jedva da je bolje od običnog makadama. Ako se malo brže vozi, što u suštini nije brzo, za kolima se diže ozbiljna prašina. Komšijina ćerka položi vozački, sedne sa tatom u kola, krenu ulicom, i onda ide razogovor (on nam prepričao, verovatno nije od reči do reči, ali suština je tu): Tata: Je l' gledaš ti u retrovizore? Ćerka: pa kad mi treba, da Tata: moraš uvek da gledaš, da pratiš šta se dešava Ćerka: dobro T: pa je l' gledaš sad? Ć: gledam, što pitaš? T: što ne usporiš? Ć: pa ne idem ni 40?? T: je l' vidiš prašinu koju dižeš? Ć: vidim, pa? T: ako dižeš prašinu u komšiluku, prebrzo voziš Ta devojka nikad više nije prošla dovoljno brzo da digne prašinu. 7 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12532 Napisano Avgust 22 Ne silazi, 7323 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Polaganje će uskoro da ode na preko 100 soma. Kad sam seo sa ćaletom da vozim Ladu prvo se izdrao na mene da je volan oružje kao da sam ne znam šta uradio a nisam ni ključ okrenuo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8390 Napisano Avgust 22 Drug član, 1860 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Pa Lada je sama po sebi opasna za okolinu... 1 7 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12532 Napisano Avgust 22 Ne silazi, 7323 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Plastike njet na njoj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Avgust 22 (promenjeno) Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Ubo si suštinu @zaludan,baš tako i jeste. Kola kakva takva su svima maltene dostupna a i roditelji to olako shvataju. "Položio si,sedi i vozi,imaš kočnice" Niko nema vremena za svoju decu izgleda,tj mrzi ih,vreme se uvek nadje. Pa i kad dete dodje iz škole,ne zna sve iz matematike,moraš sesti s detetom i raditi. @Alekre trebao si još da izmrviš kolač unutra Promenio Avgust 22 član Bojan82 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2731 Napisano Avgust 22 Drug član, 1632 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Meni dali prvo traktor, to sam vozio sve dok nisam dobio B, onda me nije vise video, inace sam auto imao od neke 14 god, veliko dvoriste, vozi se radi sta hoces, kad polozis dobijes 5l goriva i pare da ides na pumpu, tako i bilo, polozio, sipao gorivo, dobio pare, otisao sipao sam i od tad ne izlazim iz auta. Moj prvi auto je bio Aleko tako da sam svu muku naucio. Tata je bio policajac tako da mi je uvek pricao sta i kako, od kako imam dozvolu uvek ja vozim. Danas kad treba negde da se ide mladji nece da ja vozim posto im smor, stajem, pazim, preticem kad moze. Vozim brze al ne po njihovim standardima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6032 Napisano Avgust 22 Ne silazi, 1807 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Igor86 je napisao: Kaze nije videla znak... Ma meni to zvuci sve kao neko pravdanje,da li je znak zaklonjen necim,da li je sunce sijalo u oci pa nije videla,da li je......ne,nista od toga,jednistavno ne pokusavaju da gledaju i da se skoncentrisu,razmisljaju o ko zna cemu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1488 Napisano Avgust 22 Drug član, 571 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Alekre je napisao: Plastike njet na njoj A gume? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12532 Napisano Avgust 22 Ne silazi, 7323 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pa i gume su plastične. Dal beše Tigar TG621 ili tako nešto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2731 Napisano Avgust 22 (promenjeno) Drug član, 1632 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan To za znakove nije prvi put da cujem da neko kaze. Nesto im obicaj da stave znakove za lezeci pa ih ne postave po par meseci, Kaze drugar kad su postavili, e pazi na lezeci postavili su ga, reko sta ima da pazim ima znak, kaze on pa znam al stoji tako tri meseca i zaboravio sam na njega. Ljudi voze ko programirani, ako kakva promena postoji oni to ne registruju. Evo jednog od malo pre, nema tona zbog muzike, svirao, sve po spisku ma okrenuo se nije. Promenio Avgust 22 član RankoBg87 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1089 Napisano Avgust 22 Drug član, 379 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica Prijavi odgovor kao problematičan Neverovatno kao isti đoka da ih je pravio, iseku te i onda kad ih sustigneš ili trubneš koče. Nastavi mamlaze onda, nemoj kočiti i dodatno usporavati. Apropo polaganja, proletos kad sam polagao za punu A, kako sam prilazio pešačkom vidim devojčicu koja kreće da prelazi, stanem naravno, al dete se nešto zbunilo i ne pređe. Kaže meni pandur kad smo stigli na poligon kao jel se staje kad nema nikog na pešačkom. Reko bila je mala nego nije mogla da se vidi iz tog ugla zbog tik parkiranog auta od kojeg je sigurno niža. Vidim da se sa magarcem ne može terati mak na konac, kažem kako je njemu milo i nastavim. Da sam kojim slučajem nastavio, oborio bi me 99%, jer fora je uzeti pare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5410 Napisano Avgust 22 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Evo danas ja autom na moto putu, i u susret sleper i iza R1, i frajer je imao kad da ga pretekne, ne on je sacekao mene da se priblizim i onda je kad je vec bilo na knap dao gas i uleteo nam u makazice, a komotno je imao vremena pre, naravno da sam bezao u stranu da ne ubijem budalu, i posle zasto nas ne vole, eto zato. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7678 Napisano Avgust 22 -, 1746 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, bajker71 said: Mene su oborili na polaganju zato što prilikom drugog zaustavljanja nisam spustio noge sa fuzastera nego sam prošao posle kratkog zaustavljanja... Isti slucaj! Nisi stao, jesam, nisi, jesam, nisi! Ma covece jesam, jel si video da sam pustio auto. Nisi, mora noge na zemlju! Aaaaaa, jebiga... A stvarno se ukopao u mestu na bukvalno dve sekunde, na balans, pa nastavio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7678 Napisano Avgust 22 -, 1746 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan 56 minutes ago, drmilan_ said: Evo danas ja autom na moto putu, i u susret sleper i iza R1, i frajer je imao kad da ga pretekne, ne on je sacekao mene da se priblizim i onda je kad je vec bilo na knap dao gas i uleteo nam u makazice, a komotno je imao vremena pre, naravno da sam bezao u stranu da ne ubijem budalu, i posle zasto nas ne vole, eto zato. Ajde sta ti je, pa malo covek da zacini voznju, malo uzbudjenja Kao nisi nikad nikog pretekao u obrtajima na 10cm od njega da bi ga samo strecnuo kad proletis 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1025 Napisano Avgust 22 Zainteresovan, 421 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, RankoBg87 said: To za znakove nije prvi put da cujem da neko kaze. Nesto im obicaj da stave znakove za lezeci pa ih ne postave po par meseci, Kaze drugar kad su postavili, e pazi na lezeci postavili su ga, reko sta ima da pazim ima znak, kaze on pa znam al stoji tako tri meseca i zaboravio sam na njega. Ljudi voze ko programirani, ako kakva promena postoji oni to ne registruju. Evo jednog od malo pre, nema tona zbog muzike, svirao, sve po spisku ma okrenuo se nije. Ko je ovde u pravu a ko u krivu? Kruzni tok, vecita enigma i dilema... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5410 Napisano Avgust 22 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 44 minutes ago, ser said: Ajde sta ti je, pa malo covek da zacini voznju, malo uzbudjenja Kao nisi nikad nikog pretekao u obrtajima na 10cm od njega da bi ga samo strecnuo kad proletis Pa bas i nisam, nisam ljubitelj izazivanja sudbine i potencijalno unistavanja necijeg zivota Mene je ispunjavalo kad odmaknem 200km od Subotice i uhvatim se prvih krivina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8390 Napisano Avgust 22 Drug član, 1860 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan pre 23 minuta, drmilan_ je napisao: Pa bas i nisam, nisam ljubitelj izazivanja sudbine i potencijalno unistavanja necijeg zivota Mene je ispunjavalo kad odmaknem 200km od Subotice i uhvatim se prvih krivina. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1089 Napisano Avgust 22 Drug član, 379 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, ske je napisao: Ko je ovde u pravu a ko u krivu? Kruzni tok, vecita enigma i dilema... Konkretno na ovom kružnom prvenstvo je regulisano znakom obrnuti trougao, tako da nema greške ko je u pravu, a ko ne. Na većini kružnih tokova u Beogradu je tako regulisano, ali se uvek nađe neko da izmišlja toplu vodu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1025 Napisano Avgust 22 Zainteresovan, 421 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan @vucko23meni je sve to komplikovano. Deluje jednostavno ali i komplikovano. Ok je trougao, propustas vozila u kruznom toku. Ali, da je Ranko bio u skroz unutrasnjoj, levoj traci, da li onda ovaj trebao da saceka da Ranko prodje, pa da on spoljnom trakom samo skrene desno? Ovde Ranko menja traku da bi izasao, ovaj drugi uopste nije usao u Rankovu traku. Kad je ovaj drugi usao u kruzni tok, u spoljnu, desnu traku, ona je bila slobodna, nije imao kome da ustupa prvenstvo prolaza. Onda ispada da Ranko napada na njega u njegovoj traci. Mozda je Ranko trebao da se prestroji u spoljnu traku malo ranije, pa onda ovaj ne bi mogao ni da se ubaci? Ili je ovaj zbog obrnutog trougla ipak morao da saceka da vozilo u kruznom toku prodje, pa makar kruzni tok bio sa 9 traka i Ranko se kretao devetom, unutrasnjom trakom...? Nista mi nije jasno?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1089 Napisano Avgust 22 Drug član, 379 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1488 Napisano Avgust 22 Drug član, 571 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, ske je napisao: @vucko23meni je sve to komplikovano. Deluje jednostavno ali i komplikovano. Ok je trougao, propustas vozila u kruznom toku. Ali, da je Ranko bio u skroz unutrasnjoj, levoj traci, da li onda ovaj trebao da saceka da Ranko prodje, pa da on spoljnom trakom samo skrene desno? Ovde Ranko menja traku da bi izasao, ovaj drugi uopste nije usao u Rankovu traku. Kad je ovaj drugi usao u kruzni tok, u spoljnu, desnu traku, ona je bila slobodna, nije imao kome da ustupa prvenstvo prolaza. Onda ispada da Ranko napada na njega u njegovoj traci. Mozda je Ranko trebao da se prestroji u spoljnu traku malo ranije, pa onda ovaj ne bi mogao ni da se ubaci? Ili je ovaj zbog obrnutog trougla ipak morao da saceka da vozilo u kruznom toku prodje, pa makar kruzni tok bio sa 9 traka i Ranko se kretao devetom, unutrasnjom trakom...? Nista mi nije jasno?! 2,3,5,12 traka- nije bitno. Ako se ti nalaziš u krajnjoj desnoj traci, onaj iz sledeće unutrašnje, 5, 10, 12-e trake se ubacuje u TVOJU traku. Bez obzira da li će da nastavi kretanje ili napušta kružni tok. Ti imaš prednost. Posmatraj to kao isključenje sa auto puta. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feniks 1889 Napisano Avgust 22 Zainteresovan, 740 postova Lokacija: Srbija i okolina Motocikl: Tomos 14 M 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Jutros je čovek, starosti 74 godine, vozeći automobil, pri brzini od 50 km/h, "utripovao" da mu životinja pretrčava put (verovatno ga jebucka Parkinson ali on nije svestan toga). Ja sam vozio nekih 30 metara iza njega. Osim mene, druge divljači na putu nije bilo. Zakočio je i stao...na sred puta (parče pravca prema Avali, pre marketa Ruža). Kočim i ja, čim sam shvatio da ispred sebe imam fiksnu prepreku. Mliisekunde su u pitanju ali počinje slow motion fenomen. Iz suprotnog pravca vidim da dolaze vozila i ne mogu ga obići sa leve strane. Rešim da se "oborim" na desno, jer imam jaku torbu na desnom boku i ne rizikujem da me zgaze ili da se sudarim u suprotnoj traci. Bolja opcija bi bila pad na levo i isklizavanje u travuljinu, ali sa te strane mi je poluga menjača i kardan... Ako ostanem u pravcu udaram ga odpozadi, prelećem i ateriram ko zne gde i kako. Nisam ga udario i mogao sam, posle, nastaviti dalje. Izašli su iz auta vozač i njegova supruga. Pita me jesam li dobro? Prijatelju, zasrao si mi jutro. Otkud ti ideja da kočiš, eto tek tako? Kaže:"Neka životinja mu je izletela na put." Gospođo, jeste li, vi, videli neku živuljku? Njen izraz lica mi je dao odgovor. Idi prijatelju s' milim Bogom a i ja ću. Ajd' kud si naumio... Popodne sam položio Večeras zavidao rane Shedovsu. Sreća je kada te od dva zla potrefi manje. Ili Ćeraćemo mi još. 10 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11028 Napisano Avgust 23 Ne silazi, 2194 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Ti matorci umeju da budu opasni.Cekam suprugu sinoc na Aerodromu,vucem njene kofere ,provlacimm izmedju parkiranih automobila.Neki deda krece u rikverc,ne gleda pozadi,a ja iza sa koferima.I nebi to ni ozbiljno shvatio ,da njegova supruga kaze da on slabo vidi.Tad mi pukao film ,Koji Ku ac vozi ako ne vidi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...