zaludan 8394 Napisano Januar 14 4_tocka_i_karoserija, 1868 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne mogu ni da zamislim pandura kod nas da ovo kazni https://www.instagram.com/reel/C166Y-VIbal/?igsh=NXpvM2F4NjR3OWk0 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5832 Napisano Januar 14 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, zaludan said: Ja ne mogu ni da zamislim pandura kod nas da ovo kazni https://www.instagram.com/reel/C166Y-VIbal/?igsh=NXpvM2F4NjR3OWk0 Ma oce, samo da se poklope kockice. Recimo gladni , zedni , a naleti prekrsaj. Salu na stranu. Mog druga su kaznili za pojas i mob, tako sto su ga u mimoilazenju videli. Uradili polukruzno i za njim. Svega je bio svestan i pratio je u retrovizoru celu situaciju. Jedino sto je mogao da uradi, a sebi pomogne je da baci onu krdzu od telefona kroz prozor dok su se pnduri okrenuli. Ionako je pripejd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 3972 Napisano Januar 14 Drug član, 905 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Isto mene pre par meseci na izlasku iz Zaječara prema Knjaževcu, pričao telefonom, oni na kružnom toku naišli u autu i za mnom i rotacija. Platio pošteno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12504 Napisano Januar 14 Ne silazi, 7307 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Šta sve vidim da ljudi rade u saobraćaju i ništa. Ja kad bi žvaku uzeo iz prodavnice mene bi interventna odmah uhapsila. Inače sam uzoran učesnik u saobraćaju ali... Krenem sa posla, 22h uveče upalim svetla i vidim na parkiranom autu ispred kako mi crče jedna sijalica. Posle 700 metra zaustavi me patrola i kazni me. Kad sam kupio prvi auto, tablice nisam okačio na branik nego stavio na instrument tablu. Otišli kum i ja da probamo jurili nas rotacijom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2678 Napisano Januar 14 Drug član, 1624 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Za ono ubacivanja treba kaznjavati i sto se na ovakvim ukljucenjima ili iskljucenjima prave duple trake. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gruja TS 60 Napisano Januar 14 U prolazu, 82 postova Lokacija: Beograd, BBrdo Motocikl: '93. VFR750F Prijavi odgovor kao problematičan pre 50 minuta, Alekre je napisao: Šta sve vidim da ljudi rade u saobraćaju i ništa. Ja kad bi žvaku uzeo iz prodavnice mene bi interventna odmah uhapsila. Inače sam uzoran učesnik u saobraćaju ali... Krenem sa posla, 22h uveče upalim svetla i vidim na parkiranom autu ispred kako mi crče jedna sijalica. Posle 700 metra zaustavi me patrola i kazni me. Kad sam kupio prvi auto, tablice nisam okačio na branik nego stavio na instrument tablu. Otišli kum i ja da probamo jurili nas rotacijom. Kako te kazne za sijalicu?! Jer nisi imao rezervnu? Dužan si da kvar otkloniš na licu mesta, jedino ako nemaš rezervnu mogu da te kazne (ne ulazim u problematiku onih farova koji moraju u servisu da se popravljaju) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8460 Napisano Januar 15 nekrunisani kralj moto cigana, 3184 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Gruja TS je napisao: Kako te kazne za sijalicu?! Jer nisi imao rezervnu? Dužan si da kvar otkloniš na licu mesta, jedino ako nemaš rezervnu mogu da te kazne (ne ulazim u problematiku onih farova koji moraju u servisu da se popravljaju) Zameni levu sijalicu na Fiat Stilu, onako na licu mesta. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5832 Napisano Januar 15 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, Gruja TS said: Kako te kazne za sijalicu?! Jer nisi imao rezervnu? Dužan si da kvar otkloniš na licu mesta, jedino ako nemaš rezervnu mogu da te kazne (ne ulazim u problematiku onih farova koji moraju u servisu da se popravljaju) Stvarno mora na licu mesta? Meni sve osim sijalice pocrkalo. Crkao balast, pa ubio osigurac, koji nije spasio izlaz na glavnom modulu. Mislim moze to na licu mesta. Jedno 15 minuta, al treba imati sve to u rezervi, a cesto se uzrok ne moze resiti tako jednostavno, te je rizik za nove delove. Uzrok je ili propustanje vode , kondenz u faru, ili ispucala instalacija kablova u samom faru i/ili dolaznom kablu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5407 Napisano Januar 15 Drug član, 2489 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Ni ja ne mogu da verujem da nekog kazne za crknutu sijalicu, pa vi bas ne znate da se izborite za sebe Da ne pricam na koliko pandurskih kola ne rade sijalice u farovima 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gruja TS 60 Napisano Januar 15 U prolazu, 82 postova Lokacija: Beograd, BBrdo Motocikl: '93. VFR750F Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, mrle je napisao: Zameni levu sijalicu na Fiat Stilu, onako na licu mesta. Rekoh da ne ulazim u problematiku onih koji ne mogu da se zamene. Ako ćemo tako hajde i ti zameni na Pežou 308 sa LED farovima... Koliko poznajem zakon kvar svetlosnih grupa si dužan da otkloniš zamenom sijalice na licu mesta. Ne može da te kazni za to osim ako nemaš uza sebe obaveznu opremu tj rezervne sijalice. Ponavljam, ne znam kako je regulisano za ove koji zahtevaju posetu servisu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3817 Napisano Januar 15 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Gruja TS je napisao: Koliko poznajem zakon kvar svetlosnih grupa si dužan da otkloniš zamenom sijalice na licu mesta. Ne može da te kazni za to osim ako nemaš uza sebe obaveznu opremu tj rezervne sijalice. od 2017. (možda i od ranije) sijalice nisu deo obavezne opreme 3 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JunioR. 929 Napisano Januar 15 BJB Maxi Scooter Club, 430 postova Lokacija: Žabalj-NS Prijavi odgovor kao problematičan Nije obavezna oprema zvanicno ali upravo to - ako je imas i zamenis odmah, nema kazne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1924 Napisano Januar 15 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Za nervozne i bahate ima leka... https://t.me/SrbijaRusija/44141 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1031 Napisano Januar 15 Drug član, 372 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica Prijavi odgovor kao problematičan Mala opaska meni baš prošle nedelje kad sam se vratio sa puta otišla sijalica. Odmah otišao i kupio novu, ali sam je sutradan zamenio. Činjenica da Hondi Jazz u ovlašćenom servisu skidaju točak da bi zamenili sijalicu jer je tesno ko u dupetu, neko skida branik i vadi ceo far, ja jednom kod majstora video kako on to radi, jeste lomljava prstiju i moram da zalegnem jer nemam kanal, ali baš bih pitao čika saobraćajca da je on zameni na licu mesta ukoliko bi imao drzak pristup. Iskreno mislim da se kod nas te stvari lepom konverzacijom mogu rešiti, nego ima i nas i njih raznih. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8394 Napisano Januar 15 4_tocka_i_karoserija, 1868 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, nafetS je napisao: od 2017. (možda i od ranije) sijalice nisu deo obavezne opreme Tačno, i, ako ti ne radi neka, i nisi u mogućnosti da na licu mesta rešiš problem, saobraćajac ima pravo da te isključi iz saobraćaja jer si tehnički neispravan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Đuka UE 41 Napisano Januar 15 U prolazu, 53 postova Lokacija: Užice Motocikl: AA 500,QJ Fortrees 4.0 Prijavi odgovor kao problematičan Može pitanje? Gde ste pročitali da ako zamenite sijalicu nema kazne? Po tome može da me sačeka i da se otreznim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9467 Napisano Januar 15 Drug član, 1458 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Sijalica može da pregori u svakom momentu, bez nekog vidljivog razloga i to nije greška vozača. Za pijanstvo to ne može da se kaže... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Đuka UE 41 Napisano Januar 15 (promenjeno) U prolazu, 53 postova Lokacija: Užice Motocikl: AA 500,QJ Fortrees 4.0 Prijavi odgovor kao problematičan To za sijalicu ne polazi ni na tehničkom.tako da je to tehnička neispravnost i za nu je odgovoran vozač.ne nađoh gde piše da nema kazne ako se zameni odmah. Promenio Januar 15 član Đuka UE Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BAJATI1 82 Napisano Januar 15 U prolazu, 32 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: ZRX 1100, CB 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Prosle godine u vecernjim satima mog kolegu dok se vozio u autu na autoputu kod Zmaja zaustavio je presretac. Kako su mu naveli razlog zaustavljanja bio je taj sto mu ne radi ni jedno poziciono svetlo pozadi. Epilog : Oduzimanje dozvole na dva meseca i 25 000 din. novcana kazna. Kazao mi je da mogunost dogovora na licu mesta sa njima nije postojala . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 2974 Napisano Januar 15 Drug član, 1173 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Što mi je jako drago! Kakav 'dogovor' je i očekivao kad mu ne radi ni jedno svetlo pozadi a vozi noću (veče)?!? Da se poklopi ušima i da pita je l' treba još... 1 1 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gruja TS 60 Napisano Januar 15 U prolazu, 82 postova Lokacija: Beograd, BBrdo Motocikl: '93. VFR750F Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, zaludan je napisao: Tačno, i, ako ti ne radi neka, i nisi u mogućnosti da na licu mesta rešiš problem, saobraćajac ima pravo da te isključi iz saobraćaja jer si tehnički neispravan. Tako je, može da isključi ali ne da piše kaznu... Doduše sad bi valjalo da se uključi neko ko je blisko upoznat sa regulativom, a da mi prestanemo sa mlatimo slamu (punu neispravnih sijalica ). @jasminko VIR npr? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12504 Napisano Januar 15 Ne silazi, 7307 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Borio bih se ja ali nisam imao ništa od opreme. Bio bih karan svakako 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 1908 Napisano Januar 15 (promenjeno) Drug član, 790 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Gruja TS je napisao: Tako je, može da isključi ali ne da piše kaznu... Doduše sad bi valjalo da se uključi neko ko je blisko upoznat sa regulativom, a da mi prestanemo sa mlatimo slamu (punu neispravnih sijalica ). @jasminko VIR npr? Ustvari može. Sve ovo sledi za neispravna ili ugašena zadnja poziciona svetla noću Član 78 Poziciona svetla moraju biti uključena sve vreme kada je uključeno dugo, odnosno kratko svetlo, odnosno svetlo za maglu. Noću i danju u uslovima smanjene vidljivosti, na vozilu na putu moraju biti uključena zadnja poziciona svetla. Svetla, odnosno katadiopteri, za vreme vožnje ne smeju da budu zaklonjeni niti zaprljani u meri da su neuočljivi za ostale učesnike u saobraćaju. Priključak za izvođenje radova, kada je priključen na vozilo koje učestvuje u saobraćaju na putu, mora da bude označen na propisan način. Član 331 Novčanom kaznom u iznosu od 20.000 do 40.000 dinara ili kaznom zatvora u trajanju do 30 dana kazniće se za prekršaj lice koje postupi suprotno odredbama iz sledećih članova ovog zakona: 14) člana 78. st. 2. i 4, Član 335 Za povrede odredbi iz sledećih članova ovog zakona izriču se kumulativno i kazneni poeni: 31) člana 78. stav 2. - 6 kaznenih poena, Član 338 Zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom izriče se kumulativno vozaču za povrede odredbi iz sledećih članova ovog zakona: 19) člana 78. stav 2. - u trajanju od najmanje tri meseca, Što se isključivanja iz saobraćaja tiče tu nema stava koji se isključivo odnosi na svetla (osim rotacije) ali se svakako može primeniti: 10. Isključenje vozila iz saobraćaja Član 289 Policijski službenik će isključiti iz saobraćaja vozilo: 1) kod koga je tehnički neispravan uređaj za upravljanje ili uređaj za zaustavljanje, odnosno kod koga su u tolikoj meri tehnički neispravni i drugi uređaji i oprema, da mogu ugroziti bezbednost saobraćaja i životnu sredinu, Promenio Januar 15 član Mr_Wolf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gruja TS 60 Napisano Januar 15 U prolazu, 82 postova Lokacija: Beograd, BBrdo Motocikl: '93. VFR750F Prijavi odgovor kao problematičan @Mr_Wolf Hm, pa u članu 78 kaže uključena. Uključena i neispravna su dve različite kategorije? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7640 Napisano Januar 15 Drug član, 2917 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Brat to ti ovim kursadzijama dodje istoMislim na policiju, ne na kolegu Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...