Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• Integrisan, 9284 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Bilo bi dobro kad bi zakon promenili, manje bi bilo ovakvih majmuna za volanom.

Odnese se snimak gde treba, odgledaju debila sta je uradio, imaju tablicu što im je sasvim dovoljno da se pokrene proces kaznjavanja.

Većina maloumnika koristi situaciju da skrati krivinu jer zna da ga niko neće kazniti za to što radi, možda bi snimak drugog lica bio lek da se drži svoje trake, uvek

Mogu razumeti razne prekrsaje ali kad vozi pola metra u mojoj traci, jos krivina.....nagon besa momentalno mi proradi.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 7

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1624 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

U Slo je kaznjivo ako seces krivine ili prelazis u drugu traku, skidam im kapu za to sto rade i sta sve kaznjavaju, ovom istom je skoro otpao tocak, mislim da sam i to kacio, znam da ustaju rano, takav su posao izabrali al svako jutro druga prica, zna da vozi bez svetala, stoje upaljna sva cetri, jutros ovo.
Radim ja sa pekarom As mogu bukvalno da pozovem gazdu odmah al nisam takav covek, sad ce neko reci sve dok nesto ne napravi posle ce biti kasno al kontam i ono, radi to sto radi da prezivi.

• Drug član, 1872 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
9 minutes ago, Satelis said:

Odnese se snimak gde treba, odgledaju debila sta je uradio, imaju tablicu što im je sasvim dovoljno da se pokrene proces kaznjavanja.

Momentalno bih kupio kameru.
Pre neki dan vozim Pk - Niš, to je pola sata. Verovali ili ne ispred mene u 4 situacije 4 različite osobe bacaju djubre iz auta u pokretu. Jedan je čak bacio punu kesu nečega ... Sad se nerviram kad se setim.
Ne znam zašto se ne uvede takva mogućnost, nadam se da će biti nekad.

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
pre 10 minuta, Satelis je napisao:

Bilo bi dobro kad bi zakon promenili, manje bi bilo ovakvih majmuna za volanom.

Većina maloumnika koristi situaciju da skrati krivinu jer zna da ga niko neće kazniti za to što radi, možda bi snimak drugog lica bio lek da se drži svoje trake, uvek

Mogu razumeti razne prekrsaje ali kad vozi pola metra u mojoj traci, jos krivina.....nagon besa momentalno mi proradi.

Problem je u tome što je većini vozača već ušlo u rutinu da seku krivine i oni to sada rade bez ikakve svesne namere, niti primećuju da to čine.

Bilo je skoro i ovde u nekoj temi da neke kolege koriste suprotnu traku kad nikog nema da im dolazi u susret, ali vremenom to postaje automatska radnja i samo je pitanje kada će da se desi nesreća.

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 764 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Svakodnevna pojava... Voze kao da su osvojili put. Banana drzava... 

Ovde u Vojvodini krenula kampanja repe, svaki je u pretovaru, 80% su rage, tehnicki neispravne koje izadju na put samo u vreme kampanje, glibavi, teret neobezbedjen, repa ispada po putu, 500 dindži kad zaustavi patrola sve rešava. Kolotrazi na putu dubine cirka 20-30cm. Al sta ima veze, bitno da imamo jeftino gorivo, registracije i ostalo... 

Rega za auto poskupela skoro 4000 u odnosu na proslu god... :na_glavi:

hqdefault (1).jpg

• Sviđa mi se 2

• Integrisan, 9284 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Nažalost Žile totalno si u pravu, treba naći lek za tu grupu pacijenata.

Ima kolega koji su u takvim situacijama panično zabadali kočnice te zavrsili na boku....sve jedan je samo produžio :maloljut:

Kad se kazni 1 pa 2 pa 5 pa 10-ti (na osnovu snimka) ... glas krene mnogo brzo da se širi. Verujem da bi bilo uticaja kroz neko vreme.

Mamlaz uz masTnu čestitku da dobije i snimak pa nek gleda za ubuduće.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 4

• Zainteresovan, 435 postova
  • Motocikl: R1150GS
3 minutes ago, RankoBg87 said:

Bila prica da ce da kaznjavaju ove sto se nabijaju u branik i nikom nista, postao je divlji zapad odavno,

To je kaznjivo po zakonu ali niko nece da se bakce sa tim.

Znam, digli malo frku i nikom nista, nasima ako ne kazu ujutru u smeni sta treba dnas da rade njih boli uvo, saobracajna policija treba ujutru da bude na ulicama i da prati sta se desava a ne da radi po nalogu, danas radar, sutra pojas, svetla, zimske gume a moze kad je dan npr zimske gume da prodje neko sa 100 na sat gde 50 oni nista.

• Podržavam 2

• Drug član, 1857 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm
pre 17 minuta, Alekre je napisao:

Da klepaju ove sa telefonima i sva četiri malo bi im bilo tri smene da hoće.

Ali se tako ne "kupuje" javni mir, šta još treba da narod revoltiran izadje na ulice ...

Ovako, pusti ga neka zakrci ujutru ulicu, kupujući sebi pizzu sa govedjom salatom, ali makar neće da talasa dok se "mi" bogatimo..

• Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------
pre 1 minut, RankoBg87 je napisao:

A tek farove, svaki treci gleda u nebo ili vozi pod dugim zato sto ne zna ili ga zabole da menja sijalice.

Istina, ali nije mi jasno, na tehnickom pregledu se to proverava i steluju se farovi(kod onih kod kojih su obicni, reflektujuci) i opet svaki na svakom drugom trecem autu jedan far tuce u nebo, drugi u njivu sa strane... Cesto ne vidim nista ispred sebe zbog takvih slucajeva, pa onda samo gledam u krajnju desnu liniju ispred sebe da bih ostao na pravcu... Eldorado...

• Sviđa mi se 1

Bas juce razmisljam, da li ne gledaju na tehnickom ili se u toku godine to poremeti pa tako voze, ne znam sta bih rekao, ovi novi busevi sa led svetlima su haos, svaki put me zaslepi a sto kazes gledam u desnu stranu i vozim napamet dok ne prodje, malo mi dosadno ali preko zime cu da vadim snimke, ima kod mene dolazi lik da prodaje voce valjda, vozi pasata 2 ili 3 onaj 91-93 god sto ku maska zatvorena, svaki dan vozi pod dugim svetlima i svaki dan mu blicam ili drzim duga i covek ne kapira, par puta je bilo ugaseno znaci da mu radi rucica,

A šta je sa onim prepaljenim tipovima sa BMW-ovima starim 20+ god. sto upale i maglenke, da opasnije izgleda auto na drumu? :jee:

• Sviđa mi se 1

• moto merkat °°, 4879 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

1. Nivelaciju farova ne koristi 90% vozaca. 

2. Na novijim vozilima cesto pregorevaju sijalice a H1 i H7 samo zeru ako se ukose ode (u glavnom u nebo, retko dole da ce bacati jer prstima konektor stisnu ka dole). 

Zato je H4 skoro nemoguce ukositi da poremeti snop. 

Postoje pacijenti vrste kada pregori jedno kratko upali duga, da ima svetala na broju! 

Za vozila postoji odredjen maksimum visine fara ali pojavom l.e.d. farova taj max je trebalo spustiti jer su prejaki pa i ljuljanjem vozila kada mu udjes u zonu osvetljenosti zaslepi, imaju vecina automatsku nivelaciju ali to moze gde su putevi idealno ravni, na neravnom nivelator to ne moze da isprati. 

Promenio član bdada

• moto merkat °°, 4879 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD
Upravo sada, Rider000 je napisao:

A šta je sa onim prepaljenim tipovima sa BMW-ovima starim 20+ god. sto upale i maglenke, da opasnije izgleda auto na drumu? :jee:

Pa jos po mokrom asfaltu a one blizu pa naprave odsjaj, to uvek pitam saobracajce zasto ne kaznjavaju. 

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2190 postova
  • Motocikl: Benelli

To supak definitivno.Uvek kad mi motocikl predje u moju traku,ja se pomerim u stranu.To je obicno masa 300kg u velikoj brzini i predstavlja opasnost za mene.

• Drug član, 2917 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

A i ovaj vozi kao da je sav put njegov, laganezi. Pa majku mu daj malo gasa da se iscupas iz makazica

Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1250 postova
  • Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S

bio je već ovaj snimak.. Nije samo čupanje iz makazica, on je krenuo laganezi i u preticanje, ništa gasa nije dodao. Nije da taj motor ne može da potegne i u 6. brzini.. A kad je došlo do s**nja, verovatno je 'target fixation' odradio svoj posao, on gleda u auto i zaledio se do poslednjeg momenta, u autu vozač gleda u motor i ide ka njemu.

U slučaju da je auto ovo namerno uradio, za to već nemam komentar

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja