Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• Ne silazi, 1335 postova
  • Motocikl: Y
pre 1 minut, Rider000 je napisao:

Uvek ima izuzetaka, ja samo kazem ono sto sam licno video u vise navrata, ne prozivam nikoga:)

Salim se ja, nista ti nisi lose rekao.

Blicanje je nauka, al po meni vise odraz nemoci.

Meni najjaca fora kad mi neko na magistrali blica da se pomerim da bi me on obisao. To nikako da skapiram a trudim se.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 75 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850
On 1. 9. 2019. at 22:57, N.F.S. je napisao:

Verujem da svi prolazimo kroz isto,

licno, sve sam besniji i sve se kasnije sklanjam idiotu koji u mene gadja.  

Zato sam naucio da uvek jedan cekic imam kod sebe:):)

Mali ali dinamitan.drska drvena.

U slucaju nuzde moze se skinuti sa drske i gadjati direkt neprijatelju u zadnje staklo ili soferku.....

Toliko idiota ...neverovatno...

Inace ja zivim u Austriji .Preselio sam se pre desetak godina jer mi je pun K. Ovih nasih mentoloida bahatih na sve strane u svim sferama...

I ovde bude po koja situacija ali su vozaci normalni i disciplinovani maksimalno.kultuta na nivou zaista.

• Zainteresovan, 764 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------
pre 44 minuta, travelman je napisao:

Salim se ja, nista ti nisi lose rekao.

Blicanje je nauka, al po meni vise odraz nemoci.

Meni najjaca fora kad mi neko na magistrali blica da se pomerim da bi me on obisao. To nikako da skapiram a trudim se.

I ja nekad blicam na magistrali ali samo kad primetim da vozac ispred telefonira ili na neki drugi način ne obraća pažnju na put i retrovizore, čisto da me ne bi izgurao sa puta dok ga pretičem ili odjednom bez žmigavca skrenuo levo(što se i dešavalo)... 

• Drug član, 2917 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750
Zato sam naucio da uvek jedan cekic imam kod sebe:):)
Mali ali dinamitan.drska drvena.
U slucaju nuzde moze se skinuti sa drske i gadjati direkt neprijatelju u zadnje staklo ili soferku.....
Toliko idiota ...neverovatno...
Inace ja zivim u Austriji .Preselio sam se pre desetak godina jer mi je pun K. Ovih nasih mentoloida bahatih na sve strane u svim sferama...
I ovde bude po koja situacija ali su vozaci normalni i disciplinovani maksimalno.kultuta na nivou zaista.
Disciplinovani dok ne dodju u Srbiju, a onda gaaaasssssss!
Svjedok sam da pune kese smeca fljaknu po autoputu, leti na sve strane. Iskreno mislim da to i nisu Austrijanci vec Turci i ovi nasi sto zive tamo. Slovenci su me iznenadili svojom bahatoscu u zadnje vrijeme, od njih nisam ocekivao da se toliko dizu u nebesa.

Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

• Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Francuzi ovih dana bas lepo demonstriraju kako se ponasati evropski, civilizovano... Zapalili pola grada i oplevili sve prodavnice koje su im se nasle na putu... ali to je druga tema, opet odoh u off:na_glavi:

• Sviđa mi se 1

pre 5 minuta, Rider000 je napisao:

Francuzi ovih dana bas lepo demonstriraju kako se ponasati evropski, civilizovano... Zapalili pola grada i oplevili sve prodavnice koje su im se nasle na putu... ali to je druga tema, opet odoh u off:na_glavi:

Nije druga vec prava tema al mnogi zmure pred njom.

Da se to desilo u bg danonocno bi se pljuvalo po jednima a drugi uzdizali u nebesa.

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 75 postova
pre 32 minuta, Bigor je napisao:

Disciplinovani dok ne dodju u Srbiju, a onda gaaaasssssss!
Svjedok sam da pune kese smeca fljaknu po autoputu, leti na sve strane. Iskreno mislim da to i nisu Austrijanci vec Turci i ovi nasi sto zive tamo. Slovenci su me iznenadili svojom bahatoscu u zadnje vrijeme, od njih nisam ocekivao da se toliko dizu u nebesa.

Ja samo kazem da su ovde u Austriji disciplinovani vozaci.Da ne moze bezbednost da se poredi sa bezbednosti voznje kod nas.NEBO I ZEMLJA

• U prolazu, 75 postova
pre 23 minuta, travelman je napisao:

Nije druga vec prava tema al mnogi zmure pred njom.

Da se to desilo u bg danonocno bi se pljuvalo po jednima a drugi uzdizali u nebesa.

Ovo je vec politicka tema...I o tome ne treba ovde da se pise...

Samo Motori su fokus:)

• -, 1745 postova
  • Motocikl: /

U pravu je Sandi. Tolerise se jer nema prekrsaja. 

Tj mislim ne postoji clan koji to zabranjuje. Voznja na autoputu se odvija desnom trakom. Ti vozis 130 i sustizes auto koji ide 110 preticajnom trakom... Ti nisi u nikakvom prekrsaju jer vozis po slovu zakona i ispred tebe nema nikog, u prekrsaju je ovaj u preticajnoj. Kapirate?

Jedino ako niste pomislili na zaustavnu...

Pre 4 sati, pronto je napisao:

to će sa otvaranjem obilaznice vrlo brzo da bude rešeno i tada će se to tretirati kao bulevar (mislim da to već i jeste), gde će po svemu sudeći biti i smanjena max. doz. brzina, a priča se da će sadašnja zaustavna da bude žuta traka

Nece, autoput kroz BG (od iskljucenja za B. kosu do Plavog mosta) odavno nema zaustavnu traku osim u delovima kod ostrva za iskljucenja. 

Sa zutom bi se napravila jos gora guzva nego sada zbog previse ukljucenja i iskljucenja (isprobali sistem u Omladinskih brigada (i to preko leta) i vrlo brzo su skapirali da su napravili sranje pa vratili na staro...

Pre 4 sati, zaludan je napisao:

Taj "autoput" kroz Beograd nikad nije bio "autoput" po definiciji jer nema kontrolu pristupa.

Takođe, ograničenje je 80km/h (postoje table) što je maksimalno brzina koju po zakonu u Srbiji u naselju neko može da odredi.

Dalje, to je odavno bulevar - od Gazele prema Bubanj potoku je Bulevar Franš de Parea (ili kako god tačno), a od gazele prema Šidu je Bulevar Arsenija Čarnojevića, u narodu (ne)poznat kao BAČ

Dokle god na ukljucenju stoji znak da se ukljucujes na autoput, to je autoput...

A Bac je do Zmaja, a fdpr do Dusanovca jer i autoput mora da ima ime.

Promenio član ser
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 6513 postova
  • Motocikl: konzerviran

Ne može Sandi da bude u pravu, a ni ti sa njime. 130 je maksimalna dozvolje brzina, a niko ti ne brani da ides 110, pa čak i mnogo manje (ne manje od 60). To apsolutno ne znači da to treba da se radi u levoj traci i da se blokira saobraćaj, a budi siguran da obilaženjem sa desne strane ne samo da kršiš zakon, već se i ponašaš nasilnički.

Nisam u Beogradu dugo i ne pratim u detalje sve što se događa....a vožnju sam učio po očigledno (pra)starim pravilima i sećam se znakova za ulazak na autoput...na Gazeli recimo. Sama činjenica da je destinacija ili pravac ispisan na tabli zelene boje, trebalo bi, u teoriji, po zakonu, da znači da se do nje stiže, ide, autoputem.

Sećam se i propisa, vezanog za saobraćaj mopeda, jer sam polagao PSP, da je istima dozvoljeno korišćenje autoputa na teritoriji Beograda, samo od jednog do drugog izlaza.....npr. Gazela - centar Sava...ili otkudznam..Autokomanda - Hitna pomoć.

To svakako nema preterane veze sa bahatim pajserima koji blicaju...ali ono što je još bitnije danas, uz svesno kršenje propisa, potezi nekih nemaju veze ni sa zdravim razumom i opštim poštovanjem drugih, života i bezbednosti uopše.

• 4_tocka_i_karoserija, 1868 postova
  • Motocikl: -

@ser kad bih pomislio da ima smisla, ja bih sad citirao zakon, taksativno jedno po jedno - šta je autoput, šta je preticanje, šta (ni)je gde dozvoljeno da vidiš da apsolutno nisi u pravu ni ti, ni Sandi.

Ali, iskustvo na forumu, a bogami dobrim delom baš i u ovoj temi, nas uči da je to citiranje jalov posao, da ne postoji varijanta u kojoj ćete vi promeniti mišljenje, pa neću da se cimam :) 

Usput, ako mora da ima ime, zašto ne mora posle Zmaja ili posle Dušanovca? Zašto posle njih može samo E75 ili E70, a kroz grad ne može?

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

pre 34 minuta, No limit je napisao:

Samo Motori su fokus:)

Nije politicka tema a ima veze sa motorima koji su fokus.

Obijena Yamaha prodavnica u parisu  i svi bajkovi maznuti ... :) ...

• Haha 1

• U prolazu, 75 postova
pre 14 minuta, travelman je napisao:

Nije politicka tema a ima veze sa motorima koji su fokus.

Hahaha ..Stvarno ovo?

pre 46 minuta, No limit je napisao:

Hahaha ..Stvarno ovo?

Naravno, ima spisak obijenih radnji od strane bahatih mamlaza.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 204 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 GT, Super Soco TC
Pre 1 sat, travelman je napisao:

Očekuje se pad cene Yamaha originalnih delova u Srbiji...

• Sviđa mi se 3

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
Pre 2 sati, ser je napisao:

U pravu je Sandi. Tolerise se jer nema prekrsaja. 

Tj mislim ne postoji clan koji to zabranjuje. Voznja na autoputu se odvija desnom trakom. Ti vozis 130 i sustizes auto koji ide 110 preticajnom trakom... Ti nisi u nikakvom prekrsaju jer vozis po slovu zakona i ispred tebe nema nikog, u prekrsaju je ovaj u preticajnoj. Kapirate?

Jedino ako niste pomislili na zaustavnu...

Nisi u nikakvom prekršaju (osim u "sitnici" da na ovaj način vršiš preticanje vozila na auto putu sa desne strane).

Kolega, moram da primetim da imaš veoma autentično tumačenje propisa!

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 738 postova
  • Motocikl: Tomos 14 M 1981

Koliko nas kada pretiče drugo vozilo, na autoputu, drži uključen levi pokazivač pravca?

Koliko nas, kada vidi, u svom desnom retrovizoru vozilo koje je upravo peticalo, isključi levi, aktivira desni pokazivač pravca i vrati se u desnu traku?

Brzina od 130 km/h je maksimalna dozvoljena za kretanje na autoputu (to je jasno).

I tom brzinom se, bezbedno, pretiče vozilo koje ide 100 km/h (i tu nam treba nekih 260 metara pređenog puta).

Evo nekih parametara kada je u pitanju dvosmerni saobraćaj (čisto kao parametar koliko dugo vozimo autoputem, u levoj traci, samo prilikom preticanja).

Ako preticano vozilo ide 120 km/h a mi ga pretičemo

brzinom od  130 km/h,  potrebna dužina puta za bezbedno preticanje je 780 metara,

sa našom brzinom 140 je 420 metara.

sa 150 je 300 metara.

Ako preticano vozilo ide 130 km/h a mi ga pretičemo

brzinom od 140 km/h treba nam 840 metara puta,

sa 150 put nam se prevaljeni put skraćuje na 450 metara.

Pod uslovom da započnemo preticanje najmanje 50 metara ranije i da se bezbedno vratimo u svoju traku 100-200 metara po završenom preticanju.

Sa razlikom od 10 km/h vozimo skoro kilometar levom trakom, a sa razlikom od 20 km/h skoro pola kilometra.

Znači, braćo moja po točkovima, preticanje na autoputu podrazumeva levu traku i brzinu 150-160 km/h.

Ispod te brzine nema šta da tražimo u levoj traci.

Onome, kome zasmetamo "kilaveći" 130 km/h u levoj traci, treba, uz izvinjenje, da se, što pre, sklonimo.

To nam nalaže i ZOBS (Zakon o bezbednosti saobraćaja).

Jer smo dužni da radnju poznatu kao preticanje izvedemo što bezbednije i za što kraće vreme.

Levom i samo levom.

I preko ograničenja brzine.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2917 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

To sa autoputem kroz bg je krajnje zbunjujuce. Znam da je Okanovic pravio zalbe nekim likovima koji su vozili zaustavnom zbog velike novcane kazne. Zamislite autoput koji nema teretni saobracaj i ima autobuske stanice, po karakteristikama i nazivu nije, a istina je da se ukljucujes na autoput. Kada napisete zalbu zbog prekrsaja oni to jednostavno obustave i ne obavestavaju vas vise ni o cemu. Tako je bilo prije 3-4 god, mozda se sad sta izmjenilo.
Mislim da ce sad i zvanicno biti samo bulevar posle pustanja obilaznice

• 4_tocka_i_karoserija, 1868 postova
  • Motocikl: -
pre 21 minuta, feniks je napisao:

To nam nalaže i ZOBS (Zakon o bezbednosti saobraćaja).

Jer smo dužni da radnju poznatu kao preticanje izvedemo što bezbednije i za što kraće vreme.

Levom i samo levom.

I preko ograničenja brzine

Prvo da se razumemo - nipošto ne propagiram bezuslovno striktno poštovanje ograničenja brzine.

Ali, ZOBS ni u jednoj situaciji, i ni pod kojim okolnostima ne nalaže nikome prekoračenje ograničenja brzine.

Takođe, tumačenje da preticanje može i treba da se izvodi uz prekoračenje brzine je glupost.

• -, 1745 postova
pre 21 minuta, zika56 je napisao:

Nisi u nikakvom prekršaju (osim u "sitnici" da na ovaj način vršiš preticanje vozila na auto putu sa desne strane).

Kolega, moram da primetim da imaš veoma autentično tumačenje propisa!

Po tom vasem...

Uzmem ja sad da vozim 100 preticajnom od Beograda do Nisa i necu "zinat" da se sklonim. I mene ne sme niko da pretekne voznom jer je to kao prekrsaj?

?????

I tako cete svi da vozite iza mene 3 sata, jel da?

Ili ajmo ovako, ja vozim 120 voznom trakom i nailazim na tebe kako vozis levom 100. Ja nastavljam svojim putem i prolazim pored tebe. I dalje vozim 120, ti i dalje vozis 100, svako gleda svoja posla.

Ali sve to 300m iza nas vidi presretac... Pali rotaciju i krece... Sta mislis koga zaustavlja?

@zaludan citiraj slovo zakona

• Drug član, 1872 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
19 minutes ago, ser said:

Sta mislis koga zaustavlja?

Po zakonu, zaustavlja i kažnjava obojicu. Ovog što vozi levom preticajnom trakom koja je samo za preticanje, tebe zato što pretičeš srednjom trakom.

19 minutes ago, ser said:

Uzmem ja sad da vozim 100 preticajnom od Beograda do Nisa i necu "zinat" da se sklonim. I mene ne sme niko da pretekne voznom jer je to kao prekrsaj?

?????

I tako cete svi da vozite iza mene 3 sata, jel da?

To što on pravi prekršaj opet ne daje tebi za pravo da i ti praviš prekršaj. 
Evo pojačaj svoj primer do ekstrema. 3 čoveka nešto protestuju i prepreče svojim automobilima autoput, i zatvore ga. Ti nailaziš kamionom. Jel ćeš da se zaletiš i prođeš zato što oni prave prekršaj?

To je teorija, u praksi je drugačije. Verovatno bi svako obišao tog čoveka iz tvog primera. Ali ne znam da se to ikad dogodilo.
Uglavnom su to bahati likovi koji voze preticajnom, ili drnda telefon, ili ko zna šta. Ti ga pretičeš srednjom trakom, naleti baja sa 200 preticajnom i blica agresivno, ovaj se cimne da se vrati u srednju nesvestan da si mu ti u mrtvom uglu, i eto crne hronike.

Promenio član antir3ality
  • Podržavam 3

• nekrunisani kralj moto cigana, 3185 postova
  • Motocikl: 4x4
Pre 8 sati, pronto je napisao:

i tada će se to tretirati kao bulevar (mislim da to već i jeste), 

Bulevar Arsenija Čarnojevića

Iz svega napisanog danas, izvodi se jedan zaključak, braćo i sestre, kultura u saobraćaju nam je jedna velika nula. Toliko bahatih i nekulturnih ljudi, narocito "budžovana"(buzdovana)...

Teško je, jako teško biti, kao što je neko od kolega napisao, strpljen=spašen.:)

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 1

• -, 1745 postova
Pre sat vremena, antir3ality je napisao:

Po zakonu, zaustavlja i kažnjava obojicu. Ovog što vozi levom preticajnom trakom koja je samo za preticanje, tebe zato što pretičeš srednjom trakom.

To što on pravi prekršaj opet ne daje tebi za pravo da i ti praviš prekršaj. 

Ja ne pravim prekrsaj. Vozim pravo, svojom trakom... Nisam nikog pretekao jer nije bilo nikog ispred mene.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 738 postova
  • Motocikl: Tomos 14 M 1981
Pre 2 sati, zaludan je napisao:

Takođe, tumačenje da preticanje može i treba da se izvodi uz prekoračenje brzine je glupost.

Može i treba (da ne kažem da mora), najbezbednije je...

Pre 3 sati, feniks je napisao:

Ako preticano vozilo ide 120 km/h a mi ga pretičemo

brzinom od  130 km/h,  potrebna dužina puta za bezbedno preticanje je 780 metara,

Prelazimo svake sekunde put od 36 m i treba nam skoro pola minuta za preticanje.

Dolazim iza vozila koje pretiče u skladu sa ograničenjem na autoputu, mojom brzinom od 140 (39 m/s).

Tih 420 metara, koliko meni treba za preticanje, mogu da pređem za 10 sekundi.

Sa 150 (42 m/s) za, bezbednih, 300 metara puta mi treba 7,1 sekunda.

Ja, onda, treba da kočim i da ceo kilometar vozim 130, u levoj traci.

Ja sam u levoj, držim uključen levi pokazivač pravca.

Ne ablendujem ti, ne sviram, ne ulazim ti u gepek...

Ja samo propisno pretičem (koliko brže ima ko to procenjuje).

Sve odredbe Zakona o bezbednosti u saobracaju(ZOBS) koje se odnose na brzinu primenjuju se na trenutno izmerenu brzinu i srednju (prosečnu) brzinu.

Novi sistem kontrole brzine vozila na auto-putevima primenjuje staru računicu, a bazira se na prosečnoj srednjoj brzini.

Tvoje je da ubrzaš preticanje i skloniš se.

Bezbedniji sam, u tom momentu.

Jer ću za ukupno 15-10 sekundi izvršiti preticanje, vratiti se u svoju traku i nastaviti vožnju sa 130 km/h (sigurno ću u toku vožnje morati negde i usporiti).

Ali neću dovesti sebe u situaciju da, preticano vozilo, počne da me podjebava laganim ubrzavanjem (a ima i toga).

Tebi će sa 130 vs 120 km/h, trebati još toliko vremena da samo pređeš navedenu putanju (i još da se vratiš u svoju traku)

Da, jarane moj, gomila gluposti.

Promenio član feniks

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja