Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• Drug član, 1538 postova

U Nemačkoj se policajci nameste na nekom mostu, nadvožnjaku ili prevoju, jedan sa dvogledom a drugi zapisuje i javlja patroli pored puta, jedno kilometar dalje. Čim onaj nekog vidi sa mobilnim u ruci, ovaj zapisuje tablicu i javlja dalje. Realno, malo ih uhvate jer ljudi zaista znaju za ovo a pogotovo jer je skupo. Ono što ja ne razumem je da većina modernih vozila ima povezivanje na blutut i sve radi bez fizičkog kontakta ruka-telefon-glava. Ako toga nema, pa ima valjda nekih slušalica, miša mu poljubim. Ja nemam ni jedno ni drugo, ne zavisi mi posao od telefona i ne javljam se dok vozim. Imam drugi broj u kolima pa me tamo zove kome sam dao taj broj. Korišćenje telefona, ili još gore svih opcija pametnih telefona, je zaista bahaćenje jer se vrlo lako može izbeći.

• Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3125 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

I meni mnogo smeta to bahaćenje telefonima. Pitam se samo koliko se udesa dogodilo i koliko je ljudi poginulo baš zbog telefona, a da to nikada nećemo saznati.

• Zainteresovan, 508 postova
  • Motocikl: TDM 900

Auh Slovenci su po pitanju telefona u vožnji šampioni. Generalno nisam vidio narod toliko ovisan o mobilnom telefonu i na ulici i u autu i uvjek i svuda. Po mojoj procjeni oko 90% ih ne ispušta tel iz ruke dok vozi+ 3-4% koristi fabrički BT uređaj. Ostalih 6-7% koji ne telefoniraju dok voze sam ja :D Šala mala,i ja telefoniram nekad kad baš moram ali preko bluetooth uređaja na radiju.

• Svrati ponekad, 172 postova
  • Motocikl: BMW 1250 GS Triple Black

Ja samo znam da kada sam svraćao kod jednog bivšeg komšije, inače auto limar, da mi je pokazao na parking gde se uvek nalazi 5-10 izlupanih auta da je njih 90% tu upravo zbog telefona.

• Zainteresovan, 832 postova
  • Motocikl: Honda NT 1100, Tdm 900

Ljudi mogu cak razgovor donekle da razumem, ne odobravam nikako ali kao mogu da razumem jer kao mozes da blenes levo- desno dok pricas, mada ti je smanjena koncetracija, ali kucanje poruka, tvitovanje, gledanje klipova... to je ravno pokusaju ubistva.

Takodje mnogo puta vidim kako ljudi krecu sa parkinga kucajuci poruku ili pricajuci telefonom.

ZASTO POBOGU??? Da li je moguce da ne mozes da zavrsis razgovor pa onda krenes?

Sad ce mozda nekoga da uvredi ovo ali najcesce vidjam zene da to rade ( ili vise gledam zene)

• Podržavam 4

• Drug član, 2051 postova
  • Motocikl: ̶K̶a̶w̶a̶s̶a̶k̶i̶ ̶E̶R̶-̶5̶, ̶H̶o̶n̶d̶a̶ ̶C̶B̶F̶ ̶1̶0̶0̶0̶, Peda Sniper, Voge SR3, Yamaha FZ6 Fazer S2

Više gledaš žene.

Provodio sam mnogo vremena u kolima službeno i brzo se navikao na obične pa na Bluetooth slušalice. Sad imam transmiter za radio sa eksternim mikrofonom sa tasterom za javljanje i prekidanje poziva.

Ovo za ljude sa integrisanom bluetooth podrškom u kolima a koji ne koriste me posebno nervira. A nagledao sam se toga.

Imao sam kolegu, lošiji vozač, isti posao radili, apsolutno odbijao da priča dok vozi. Što me užasno nerviralo. Ali što sam uvek poštovao kod njega. Glava na prvom mestu.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

• Zainteresovan, 832 postova
  • Motocikl: Honda NT 1100, Tdm 900
Pre 22 sati, Gordak985 je napisao:

Ovo za ljude sa integrisanom bluetooth podrškom u kolima a koji ne koriste me posebno nervira. A nagledao sam se toga.

Ali ne moze da kuca poruke i gleda smesne klipove na bluetooth

• Podržavam 1

• Drug član, 1249 postova
  • Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka

Danas na Banjici,iz pravca Jajinca na kružnom toku. 

Ulazim u kružni iz leve trake i idem u unutrašnju, do ostrva, jer hoću prema VMA da se isključim. 

Debilčina iz desne trake ulazi u kružni, meni sa desne strane, na pola metra, seče me jer ga smara da prati svoju traku da bi se isključio prema auto komandi. Ja na sirenu, jbmu se. Braća saobraćajci stoje na izlazu, videli su. Ja pokažem rukom upitno ka debilu koji me iseče, a saobraćajac samo slegnu ramenima, čitam to  kao, jbmi se. Verovatno bi ga zaustavio da me je udario, al onda kasno. 

• U prolazu, 66 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 600 L7
Pre 3 sati, Atorn je napisao:

Danas na Banjici,iz pravca Jajinca na kružnom toku. 

Ulazim u kružni iz leve trake i idem u unutrašnju, do ostrva, jer hoću prema VMA da se isključim. 

Debilčina iz desne trake ulazi u kružni, meni sa desne strane, na pola metra, seče me jer ga smara da prati svoju traku da bi se isključio prema auto komandi. Ja na sirenu, jbmu se. Braća saobraćajci stoje na izlazu, videli su. Ja pokažem rukom upitno ka debilu koji me iseče, a saobraćajac samo slegnu ramenima, čitam to  kao, jbmi se. Verovatno bi ga zaustavio da me je udario, al onda kasno. 

Jos si mogao dobiti kaznu sto gestikuliras policajcu, ometas ga u vrsenju duznosti.. 

• Haha 2
  • Tužan 1
  • Podržavam 1

• 4_tocka_i_karoserija, 2385 postova
  • Motocikl: -
Pre 6 sati, Atorn je napisao:

Ja pokažem rukom upitno ka debilu koji me iseče, a saobraćajac samo slegnu ramenima, čitam to  kao, jbmi se. 

Mislim da dobro čitaš.

Po internetu se često mogu videti klipovi "instant karma" i obavezno su tu snimci likova koji se bahate u saobraćaju, a u sledećoj sekundi pandur koji se slučajno tu zatekao pali sirenu&rotaciju, ili ako je peške jednostavno iskorači pred mamlaza i zaustavi ga.

Ja nikad nisam video nešto slično kod nas, a mnogo puta sam video čak i saobraćajca u raskrsnici kojeg neko iskulira da ne odreaguje.

Ja imam utisak da kod nas panduri (saobraćajci) rade svoj posao samo kad im se bukvalno kaže šta da rade.

Znači, ako mu je rečeno da reguliše saobraćaj, ne pada mu na pamet da kazni nekog zato što npr. pretiče kolonu preko pune linije, ili vozi trotoarom (vidjao sam obe varijante).

Ako mu je rečeno da stane negde sa radarom i piše prijave za prekoračenja brzine, ne pada mu napamet da zaustavi i isključi iz saobraćaja očigledno  neispravno vozilo, ili, ne daj bože da piše nekom kaznu za korišćenje mobilnog tokom vožnje.

I tako...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 514 postova

Ukoliko si jedan od onih koji stoje u koloni automobila motorom molim te napusti forum. Hvala :)

(sala naravno, morao sam :jee:)

• Haha 6

• Drug član, 1060 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25

Poslom sam po gradu, semafor, crveno, kolega motoraš stade ispred, pogled levo - desno, i ode.

Stignem ga na sledećoj raskrsnici, opet isto. Čemu? :stabre:

Skinuh snimak sa kamere, ali ću ipak preskočiti kačenje ovde.

Druga situacija od Petka, seoski put, dekica ni pet bi šest sa svoje ćuprije na put, lepo je mogao da završi pod točkovima da sam mu malo bliži bio i da mi upropasti život. Njemu njegov očigledno nije vredan.

Isto pitanje, čemu sve to?

• Drug član, 1075 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Prošle godine zamalo da provozam kolegu na haubi, pomislio je da mu se otvorilo zeleno jer je drugi motor skrenuo desno na uslovno (moja pretpostavka). Pogledajte koliko dugo mi je zeleno  :grr:. Srećom sam išao samo 35kmh, da sam išao po ograničenju...:

Promenio član QmBGD
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Drug član, 1437 postova
  • Motocikl: Yamaha Fazer FZ6 S2 ABS '08
pre 1 minut, QmBGD je napisao:

Prošle godine zamalo da provozam kolegu na haubi, pomislio je da mu se otvorilo zeleno jer je drugi motor skrenuo desno na uslovno (moja pretpostavka). Pogledajte koliko dugo mi je zeleno  :grr:. Srećom sa išao samo 35omh, da sam išao po ograničenju...:

Tako je i meni skoro klinac na bajsu prošao na crveno, ja mu sviram, on mi pokazuje da sam luda... :stabre: I ne, nije hteo da ukoči, morala sam ja da ga ne bi digla na haubu...

• -, 1913 postova
  • Motocikl: /

Stajem ja jednom na semaforu u Kaludjerici, ispred mene auto (i to lik iz kraja) i desno auto koji ceka uslov.

Pali se uslov, ovaj krece desno, kad evo ga i ovaj ispred mene, utripovao da se upalilo zeleno, a patrola napred 100m, ne veruju sta uradi :D

Pitam ga posle sta bi, kaze zamislio se i ne moze da objasni pandurima da nije imao nameru i pisali mu za crveno.

Jok ce da ti tegle trepavice, gde ces rasejan za volan...

• Ne silazi, 1335 postova
  • Motocikl: Y
Pre sat vremena, ser je napisao:

Stajem ja jednom na semaforu u Kaludjerici, ispred mene auto (i to lik iz kraja) i desno auto koji ceka uslov.

Pali se uslov, ovaj krece desno, kad evo ga i ovaj ispred mene, utripovao da se upalilo zeleno

Ovo sam i ja jednom uradio u madjarskoj, noge mi se odsekle + sam se ukenjao  u gace kad sam shvatio sta sam uradio. Sva sreca raskrsnica bila prazna.

Mene je izjebao bus koji  je stajao pored mene i krenuo kad se upalio uslov za desno a ja od njega nisam ni video semafor nego krenuo videvsi da je on krenuo.

Tek kad vide u retrovizoru da svi stoje i amblenduju dok mi sviraju ja skapirao sta bi.

Ludilo .... 

• -, 1913 postova

A ja jednom u Milentija Popovica, cekam u koloni zeleno za levo, za autoput. Pali se zeleno, al svi dave i ja iskocim u traku za pravo obidjem par njih, uspem da izbegnem ponovo crveno i skrenem levo, al pravo na pandura koji bleji pored motora, a ovaj ne zaustavlja nego prstom dodji, dodji :lol3:

Pustio me covek srecom.

Meni smesna njegova reakcija, odmah mu rekao sta mi je bila namera, izvinio se, ne bunim se ako mi pise kaznu, ja i auto sve po ps-u i plus mislim da mi je pomoglo i A u dozvoli. Pita, jel vozis motor, vozim, sta vozis, par reci oko toga i izvoli dokumenta. Hvalaaa.

• Drug član, 1054 postova
  • Motocikl: BMW R 1300 RS

Stvarno ne znam kada je u Beogradu prolazak kroz crveno postao najnormalnija stvar.

I još jedan bonus video. Možda ne deluje toliko dramatično ali mi se govno zaledilo

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 89 postova
  • Motocikl: NK650
pre 12 minuta, the_doctor je napisao:

Dan kada se i moje govno zaledilo po istom šablonu:lol3:

Nestvarno kakav idiot. Preko pune, u krivini, na nepreglednom prevoju na kraju uspona. Bukvalno kao da je hteo da se ubije. Podsetilo me je na nedavnu situaciju kad je gospođa buljeći u telefon ispravila krivinu, a ja sa porodicom u autu... Desno neki kanal, ne znam kako sam uspeo da ne sletim. Šteta što nemam snimak (zaboravio da vratim karticu u kameru), da pošaljem Alviroviću, da je javno provuku kroz blato. 

Na motoru me ovakve stvari više uopšte ne tangiraju, opsujem, pa teram dalje. Uvek ima mesta da se provučem, pa se ne stresiram bespotrebno. 

• Svrati ponekad, 216 postova
  • Motocikl: Suzuki Hayabusa GSX1300RR M4

Zastrasujuci klipovi...

Nazalost, kao Zika sto je napisao gore za psihijatre i lekarske... Budi Bog s nama.

• -, 1913 postova
pre 38 minuta, the_doctor je napisao:

Dan kada se i moje govno zaledilo po istom šablonu:lol3:

Stao si kod coveka da trazis secer i vodu :D

pre 50 minuta, Mr_Wolf je napisao:

Stvarno ne znam kada je u Beogradu prolazak kroz crveno postao najnormalnija stvar.

Ajde onaj sa Vectrom pa i nekako, al ovaj sa Polom nije ni gledao u semafor...

• Haha 1

• Sreca i osmeh su kljuc svega ..., 456 postova
  • Motocikl: ... Pčelica :) ... FZ6 N...

Evo malopre , prelazim ulicu kao pešak naravno preko pešačkog ..

Na semaforu crveno, stoji kolona ,kad ono dzip obilazi sve i staje skroz napred ...

Mislim se da li je motorista pa navikao da se provlaci a zaboravio da je u dzipu ... Hahahahahaha 

I ako jeste i ako nije , ovo u saobracaju je sve otislo dodjavola ...

Izgleda da nam se spremaju i takvi slucajevi ... 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja