Jump to content

Moto Zajednica

Bahati mamlazi

Recommended Posts

• Astro Puki krsi sva pravila!, 980 postova
  • Motocikl: BMW R1250 RT , X max 125

Ma ima i ovih nekih moto asocijacija pandurskih,nemam nista protiv ali mnogo to asocira na zvanične organe "reda". Anarhija je u svemu pa i u tome, misle ljudi ako imaju neku clansku kartu da su bez obzira na svoje obrazovanje i profesiju postali nesto bitno i tako eksponiraju svoje komplekse...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 2966 postova
  • Motocikl: Connect gy6 125

JBG ,evo moje price,davno,kisna noc,kao ovih dana.Ja bar 20 godina mladji.Svi akteri sem mene su sad vec pokojni.Vece ,poziv tast u Centi je u losem stanju.Supruga i ja sedamo u mog Yuga,tad nije bio mator.Pravac Centa,uzim tasta i suraka ,pravac bolnica u Zrenjaninu.Kisa lije,vode koliko hoces,vode me nekim blizim putem ,al kroz bare.Stizemo u bolnicu ,cekam ,mokro,primili tasta, posle skoro dva sata ,skoro ponoc ,da krenemo akumulator prazan.Kasnije se ispostavilo od silne vode i upadanja u duboke bare ,navlazilo se alternator.Ne proizvodi struju,samo trosi.Prolazi ponoc,kisa lije,upalimo na gurku,vozim u Centu,bez svetala.Palim samo kad neko naidje na drumu,brisaci povremeno.Dovucemo se tih 40tak km do Cente.Akumulator na punjac ,mi na spavanje.Jutro ,krecemo direktno na posao,u Pancevo.Sutra ,kisa je stala,auto se osusio,sve se vratilo u normalu.A ,teska noc za nama.To se jednom desilo u zivotu,i vise nikad.Da se nesto desilo ,bio bi kriv,a bio sam i dosta mladji,ludji.Ja znam da lik na gornjoj slici svesno vozi svako vece bez svetala,ali desi se nekad i drugacijim ljudima.

• 4_tocka_i_karoserija, 2380 postova
  • Motocikl: -

Ja skoro na Zrenjanincu prema BG, pomalo gužva, ništa strašno.

Odjednom baš jako kočim da ne uradim Golfa trojku ispred sebe, i čudim se kako sam baš toliko rasejan da nisam primetio da se kolona zaustavlja.

Na sledećem semaforu shvatim da njemu ne rade stop svetla uopšte.

Prebacim se u desnu traku, i nameštam se da na sledećem zaustavljanju budem pored njega.

Vozač 50-tak godina, podebeo, brada 7 dana, gospođa s njim, reklo bi se da mu je supruga - tu su po godinama. Rekao bih da idu kod ili od nekog bitnog - malo su picnuti, ali nisu za svadbu.

Sviram, gospođa otvara prozor, kažem "ne rade vam stop svetla", lik odgovara "da, da, znam", i pokret rukom u fazonu "ma to je ništa".

I ode...

I ko odvali budalu od pozadi biće kriv.

• Drug član, 2287 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Moze da se dokaze da sijalice ili prekidac/taster nisu radili pre udesa. Jeste mozda malo vece cimanje ali moze.

Pricamo o svetlima kao da na dnevnom nivou crkavaju i kao da sijalice kostaju milion.

Vozim astru koju sam uzeo novu 2015-te godine i jos mi nijedna sijalica nije crkla za 6 godina. Gledam bas po beogradu, svakom 4.-5. Autu ne radi bar jedan far, za mene je to cist bezobrazluk.

Vecina automobila pozadi ima duple poziije (dve sijalice levo i dve desno) bas za svaki slucaj ako crkne jedna, a ljudi voze sa jednom ispravnom od 4 sto znaci da mu je minimum pre godinu dana crkla prva.

Promenio član Sharky - Alex
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Integrisan, 9746 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Ako su stop svetla led sijalice (smd diode), to se moze dokazati dal je ili nije bilo ispravno pre udesa.

Ako je sijalica obicna (zicano vlakno) cisto sumnjam da se moze dokazati dal je radila ili ne jer takvim sijalicama (kao i halogenim) jaca vibracija (udes, rupa) kumuje da pregori. 

Meni se xx puta desilo (na 2 i 4 tocka) da rasklapam, vadim stop lampu, odradim sta imam pa spakujem sve nazad. Dam kontak i op jedna poz. sijalica ne radi, crkla a sve je radilo pre toga.

• Svrati ponekad, 336 postova
  • Motocikl: Bandit 600S, Transalp 600

Svakom moze da se desi da sijalica crkne toku voznje ili da vozac vozi vec duze vrijeme a da ne zna da je crkla. 
Ali najvise me nervira kad vidim upaljena duga svjetla zato sto jedno od kratkih ne radi. Svjesno vozi pod dugim svjetlima nebi li "prikrio" to da mu kratko ne radi. Ta duga su mi cesto znala zasmetati i kad nije mrak. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

• Svrati ponekad, 156 postova
  • Motocikl: Vespa LML T-5 i Sym cruisym 300

Mislim da @Satelisnisi u pravu za sijalice sa vlaknima

Vestacenjem se moze utrditi kod sijalica sa vlaknima da li je radila ili nije

https://www.vestacenja.co.rs/docs/vestacenje_na_utvrdjivanju_tehnicke_neispravnosti_vozila.pdf

Ima bas na 18 strani ovog teksta bas opisano kako se ispituje i utvdjuje da li je sijalica radila ili nije.

A za led diode nemam pojma

Promenio član bobanr
  • Podržavam 2

Mali si omašio kolega tj upoređujemo dve različite stvari.

Pročitah 18 stranu, tamo kaže da je far bio razbijen, sijalicno grlo ispalo iz ležišta, puklo staklo sijalice oborenog/dugog svetla.... znači tu se sve razletelo.

To se tamo desava, mi ovde zborimo o stop lampama na kojim ne radi stop svetlo, doslo je do cukanja ali ne i loma stop lampi ujedno i sijalica.

Na tu sam situaciju mislio da je teško dokaziva, napisah zašto.

Jedno je kad dođe do pucanja stakla sijalice, drugo je kad toga nema. U prvom slučaju važi 18 sttana, u drugom slučaju već ne.

Možda su sijalice neispravne ili može biti da su crkle u tom momentu kad je do udarca došlo.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• -, 1910 postova
  • Motocikl: /

Jel znate ko je preuzeo prvo mesto sto se tice bahatog mamlazenja? I to nece skoro niko da ih prestigne!

Vlasnici raznih CanAmova, CFMotoa, ArcticCatova, Polarisa....

Razjebali su sve moguce sume i planine, drndaju oni auspusi, puca cela planina, jadne one zivotinje sto zive tamo.

Gledam neki klip na inst, snima devojka iz CG, verovatno je i lokacija tamo negde, 10tak njih u grupi, otvoreni auspusi i pun gas, kao trkaju se sa divljim konjima, oni mucenici prestraseni!

Znam da ima vlasnika istih i ovde, zao mi je, al je stvarno tako, mentoli na kvadrat!

Pa ja se popeo gore na Crni vrh, motorom, sad bas razmisljam, jebote koji sam ja debil i retard :jok:

• Podržavam 9

• Astro Puki krsi sva pravila!, 980 postova
  • Motocikl: BMW R1250 RT , X max 125

Ja bio na Kosmaju malo zasli u sumu zena sin i ja... kad izlecu ti posrani kvadovi drče divljaju ,bas je nekako degutantno. Mislio sam da je vrhunac dziberluka odvrnuta Ceca iz bmw 3 sa brojanicom oko retrovizora i mini crkvom sa svecima stikerima oko kontrolne table i celavi lik koji gasira od semafora do semafora. Ali ovo u prirodi mi je mnogo gore.

• Ne silazi, 3239 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

U vezi off road vožnje kroz šumu...

Pričao mi drugar, opet njegov drugar iz okoline Knjaževca često išao kroz šumu, motorom. Malo, malo, pa mu iskoči neka životinja. Prošle godine kupio neki motor na struju, kros. Totalno druga priča, motor se ne čuje, niko mu ne iskače, a dešavalo se i da prođe pored životinja a da i ne reaguju...

Znam da je off...

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 336 postova
  • Motocikl: Downtown 300i
Pre 2 sati, ser je napisao:

Jel znate ko je preuzeo prvo mesto sto se tice bahatog mamlazenja? I to nece skoro niko da ih prestigne!

Vlasnici raznih CanAmova, CFMotoa, ArcticCatova, Polarisa....

Razjebali su sve moguce sume i planine, drndaju oni auspusi, puca cela planina, jadne one zivotinje sto zive tamo.

Gledam neki klip na inst, snima devojka iz CG, verovatno je i lokacija tamo negde, 10tak njih u grupi, otvoreni auspusi i pun gas, kao trkaju se sa divljim konjima, oni mucenici prestraseni!

Znam da ima vlasnika istih i ovde, zao mi je, al je stvarno tako, mentoli na kvadrat!

Pa ja se popeo gore na Crni vrh, motorom, sad bas razmisljam, jebote koji sam ja debil i retard :jok:

To su majmuni, nema druge reci. Jedno je da voze po nekoj predvidjenoj stazi, a drugo da gaze gde stignu. Ako odem na planinu da setam i idem utvrdjenim pesackim stazama, necu da ih vidim ni osetim. Odes na zdrav vazduh a stoka zadimi, da ti grad sevne pred ocima. Jos ovi sto drze rent prodavnice, se dice i ponose dok zuje pored naroda, jer eto neko ce se naloziti pa ce biti para za njih. Skoro na Fruskoj gori naletele baje na nas kroserima, zamalo nas nisu oduvali. Naravno staza nije bila predvidjena za njih. 

• Drug član, 1074 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Pre mesec dana penjem se na Šiljak, vrh Rtnja, gornji deo otvoren, vetar nosi, par puta me udar istog izbacio sa staze, ozbiljna strmina... Kad čujem Cross ispod sebe. Tri klinca, idu pun gas, kada je postalo prestrmo krenuše cik-cak stazom za planinare, svi mora da se sklone da prođu, leti zemlja i kamenje po ljudima... Bili su fini, nisu se "kurčili". Popeše se gore i iako su me iznervirali, ipak im skidam kapu. 

20211030_121826.jpg

20211030_120720.jpg

20211030_121813.jpg

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 336 postova
  • Motocikl: Downtown 300i

Mene zanima plate li oni neku dozvolu ? Da se makar prihoduje kad vec divljaju pa da se i uredi planina. Pogotovo sto vidim da ste dosta ljudi zali za Rtanj i da prolaze od kolona ljudi na svega par metara.  Rostiljanje nas na Fruskoj izadje 300kinti po automobilu. A donesemo drva, ocistimo sve za sobom i odemo kao da nismo ni bili tu.

• Podržavam 3

• Drug član, 1054 postova
  • Motocikl: BMW R 1300 RS

Ovo je treći jutros u sat vremena koji je probao da me ubije.

U sekundi mi prošao kroz glavu pršljen slomljen na isti način pre 15ak godina.

Stvarno mi nije jasno šta je sa ljudima.

Muziku sam stavio da me cenzuriše :D

Mamlaz drnda telefon, trzavica koja mene izludjuje .... par takvih u nizu je dovoljno da ti skenja dan.

ovakve profesionalce kad vidim.... ljubi ga majka

IMG-20211113-160842.jpg

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja