Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki Versys 650/1000

Recommended Posts

• Drug član, 1213 postova
  • Motocikl: Lanac, kaiš, kardan

Hvala @N.F.S. @Alekre @grafigo

Na poslu sam i ne stižem da kucnem ista

Rekao sam da sam još juče uzimao mere i popisao zateceno stanje, supruga je bila pomoćnik pa smo se posle i provozali.

Naivno sam pomislio da cu stezanjem opruga na preloudu dobiti čvršći prednji kraj koji može da se nosi sa otvrdlim zadnjim posle intervencije spuštanja.

Dobio sam prednji kraj koji koristi tek 2/3 svog hoda i to u dvoje. Koji hoće preko lezeceg da se skroz rastegne i udari u granicnik.

To cu vec prvom prilikom rešiti podesavanjem rider saga(mene na motoru)

Fabričkim ogibljenjem na Versysu sam bio baš zadovoljan, konfuziju je u celu priču unelo to spuštanje zadnjeg kraja, kojim sam svakako dobio nizi motor i lepše sedenje, a sa druge strane dosta izgubio.

Videću da podesim sve kako treba i da probam da se naviknem na to, ako ne uspem skidam"kosku" i vraćam sve na fabriku.

Onda tražim cipele sa platformom, šta cu🤣

• Sviđa mi se 3
  • Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• prisutan, 1140 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Ja već našao čizme koje imaju đoninu, ali ovim starima apsolutno ne fali ništa, moram čekati da puste dve kapi vode, da imam razlog da ih mjenjam!! Forma Boots imaju čizama sa đoninom!! 

• Haha 2

• Integrisan, 9556 postova
  • Motocikl: ---Honda---
On 7. 9. 2024. at 8:56, N.F.S. je napisao:

Da se ne zezne jos neko!

Ne radim ovo privi put, za 520 lancanike pazarim jaci/masivniji 525 lanac! Korak je isti, razlikuje se sirina, debljina bocnih platni, unutarnjih pinova u rolerima.

Jeste malo veca masa lanca ali je i (po spcifikaciji) 30-ak% jaci.

Ima zajeb kod versysa, lonac je pod motorom i na pustanju gasa ili na dodavanju lanac udari, mlatne po loncu!

I tako, narucio Branko ponovo lanac...

IMG_20240907_075857.jpg

Odvijam vec drugi put sraf lancanika i guzvam platnu pa sam odlucio da sve novo kupim i zamenim! 

Matica, par podloski (da imam), lanac, prednji lancanik sa gumom, sve pristiglo!

Poce montaza lepo dok ne stigoh do pertlanja spojke! Puce kao staklo, ovo je vec drugi JT lanac koji spajam i kidam spojku a da sila i nije bas velika.

Alat imam (stavljao sam sliku vec) ne kineski, brdo sam lanaca stipkao, desava se da napravi liniju na sesiricu ali ovo je bas "ljut" materijal. Obratiti paznju kada se radi, 0.5mm je dovoljna deformacija!

...tako, sada cekam novu spojku, montirao sam ovu brzu sa osiguracem (koju jedino za kros preporucuju)

Sivonja...

(Spojka je dodatno pukla pri izguravanju!)

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

• Drug član, 874 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Ja sta god da sam vozio sve sam sa brzom spojkom kacio. Cak sam i nekad na coperu produzivao lanac nekim umetkom od 5-6 karika i sa dve brze spojke. Nikad problem nisam imao. Ona snala je uvek okrenuta u smeru okretanja lanca, nema teoretske sanse da spadne...

• Drug član, 874 postova

Neko se zeza s njim, skinuo je i napisao da je spao, da ovaj ne bi poginuo negde. Da je spao osigurac u toku voznje sigurno bi ispala i spojka. A ko zagleda spojku i ko ju je uopste video ikada na bilo cijem motoru? I kad treba da je pronadjes moras dobro da se zagledas. 

Prema tome, s Nesom nema zezanja, zato ga i zapertla. 🤣

Promenio član Gile
  • Sviđa mi se 1

Evo je ova "brza", zamenicu je cim stigne nova.  Dokle god je tocak zadnji (lancanik) lepo centriran nema razloga da se sa mesta pomeri osigurac, lepo i jako u kanal upadne.

IMG_20240910_114222.jpg

• Ne silazi, 7407 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ljudi okrenu tu spojku kontra pa se isčupa.

Ja sam dva seta lanca kupio u Louisu. Tamo ih prodaju već fabrički spojene. Tako da sam morao da demontiram i viljušku da bi sproveo nov lanac. To mu dođe najsigurnija varijanta. Kome ne smeta da skida viljušku. Mada, što dane. Podmazujte bre zadnje ogibljenje! Ne samo NFS I ja da se patimo ovde :D

• Haha 2
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 152 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000A
On 7. 9. 2024. at 15:05, Elmilorad je napisao:

Nisam mogao da se naviknem na Versys sa 2 cilindra,ni ženče...4 pa 4...I tako,ide "FOR SALE"

Ode Versys...

Žao mi po malo...

Idemo dalje,razmišljam o Honda cbf 1000 :)

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 236 postova
  • Motocikl: CBR 1100XX

Vozim ovih dana, uglavnom po BG i okolini drugarov Er6n (Honda ceka da je majstor preuzme za popravku...) i razmisljam koliko je lagan i povozan, sa taman dovoljno snage da mozes da mu odvrnes pun gas povremeno, sta ce mi uopste hiljadarka da je gnjavim po gradu i trosim gorivo...

Ali vesanje, kocnice, sediste katastrofa u odnosu na prethodne dve velike Honde (CBF i XX)

Onda se setih da postoji Versys 650 koji bi trebalo da sa istim agregatom ima mnogo vecu udobnost i bolje ogibljenje. Kakav je za duza putovanja od 500km+ u danu? Dal ste zadovoljni fabrickim ogibljenjem pri kocenju i na gasu pri izlasku iz krivine? Er6 je tu jako los u smislu da ne daje nikakav osecaj kad ce da pusti i koliko jos moze da se optereti guma (gume su 2022 Pirelli, nije do njih mislim).

Da li ima velikih razlika izmedju generacija, osim u izgledu?

• Drug član, 1213 postova
  • Motocikl: Lanac, kaiš, kardan
pre 6 minuta, Djeronimo je napisao:

Vozim ovih dana, uglavnom po BG i okolini drugarov Er6n (Honda ceka da je majstor preuzme za popravku...) i razmisljam koliko je lagan i povozan, sa taman dovoljno snage da mozes da mu odvrnes pun gas povremeno, sta ce mi uopste hiljadarka da je gnjavim po gradu i trosim gorivo...

Ali vesanje, kocnice, sediste katastrofa u odnosu na prethodne dve velike Honde (CBF i XX)

Onda se setih da postoji Versys 650 koji bi trebalo da sa istim agregatom ima mnogo vecu udobnost i bolje ogibljenje. Kakav je za duza putovanja od 500km+ u danu? Dal ste zadovoljni fabrickim ogibljenjem pri kocenju i na gasu pri izlasku iz krivine? Er6 je tu jako los u smislu da ne daje nikakav osecaj kad ce da pusti i koliko jos moze da se optereti guma (gume su 2022 Pirelli, nije do njih mislim).

Da li ima velikih razlika izmedju generacija, osim u izgledu?

Ako imaš normalnu visinu od bar 180cm, gledaj Versys slobodno. Ja ga imam ali sam dosta nizi od te cifre i u problemima sam zbog toga, motor je visok. Na silu ga spuštam, remetim mu njegovu geometriju, napravih od pite govno.

Inače Versys je nešto naj zabavnije i naj univerzalnije, što sam imao/probao.

Mnogo se ovde pisalo o njemu, pogotovo od kako ga je @N.F.S. kupio pa sredjuje kako zna i voli. Mislim da niko nema loše reči o njemu(ja umem da pljucnem, ali nista motor nije kriv)

Svrati do mene, vidim da si iz Bg pa na licu mesta probaj, mada je moj sad spusten i izgubio je onu draž što je imao.

U svakom slucaju moja velika preporuka za njega.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

Visok sam malo preko 180, mislim da bih mogao da se naviknem na visinu motora. Citam ovde postove, a i clanke po netu i vidim da ga dosta iskusnih motorista vozi i hvali. 

Javljam se na PP da svratim i vidim motor uzivo kad budes imao vremena, zahvaljujem.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 874 postova

Ja se naputovah dosta sa njim, bude tu 500+ km uzastopce danima, skroz korektan motor. Guza hoce malo da se buni ali na kom nece. Ledja su ok. Visina sedenja na ivici prohvatljivosti (172 cm sam visok), ali se rvem nekako s njim. Imao sam jedno spustanje motora u mestu zbog kratkih nogu za ove dve godine, nista strasno. Preko 130 se dere ko magarac i vetar te bije dobro, ali opet vozio sam ga 150 konstantno par sati na autoputu i preziveo. Moze, ali nije najprijatnije iskustvo. Pouzdan, povozit, drzak na gasu, lep na oko, umeren potrosac. E sad posle hiljadarke ima da ti bude kao na bicikli neki dan dok se ne naviknes.

• Hvala 1
  • Podržavam 1

Jesmo li se ti ja bese upoznali Djeronimo? Krupni momak sa CBF1000 (ako sam permutovao izvinjavam se!).

Motoric kao bicikla, ja nisam osetio da je prgav, snage ne fali kada si sam na njemu a vozis se kroz sela i tako te puteve.

Ciklistikom sam odusevljen, spustanje sam uspesno odradio posto i napred ketridze ugradih valjane pa bas imam kontrolu i osecam sta tocak radi. Sediste fabricko ima nagib ka napred, kocenje masinom na pustanju gasa izrazeno. CBF 1000 je dosta jaca od 100kmh na gore, o XX da ne govorim.

Na jednu stranu ces biti "zakinut" ali zato nagradjen u svakodnevnoj upotrebi. Na 150kmh zvuci kao da je u iberu :D 

Jedan ultra upotrebljiv motor, ekonomican i agilan (nije nesto snazan).

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Ovo su moji motori u poslednje 2 godine i ako bi me pitao koji je naj, naj... Koji ima "sve", moj bi odgovor bio kratak i jasan...

...Tigar! 🥰

(kaaako sam se zahebao sto prodadoh)

1.jpg

2.jpg

3.jpg

5.jpg

IMG_20240406_143741.jpg

• Sviđa mi se 3

1 hour ago, N.F.S. said:

Jesmo li se ti ja bese upoznali Djeronimo? Krupni momak sa CBF1000 (ako sam permutovao izvinjavam se!).

Motoric kao bicikla, ja nisam osetio da je prgav, snage ne fali kada si sam na njemu a vozis se kroz sela i tako te puteve.

Ciklistikom sam odusevljen, spustanje sam uspesno odradio posto i napred ketridze ugradih valjane pa bas imam kontrolu i osecam sta tocak radi. Sediste fabricko ima nagib ka napred, kocenje masinom na pustanju gasa izrazeno. CBF 1000 je dosta jaca od 100kmh na gore, o XX da ne govorim.

Na jednu stranu ces biti "zakinut" ali zato nagradjen u svakodnevnoj upotrebi. Na 150kmh zvuci kao da je u iberu :D 

Jedan ultra upotrebljiv motor, ekonomican i agilan (nije nesto snazan).

Jesmo, svratio sam CBFom, menjali smo se vizirima :).

Bas mi treba nesto sto je "bicikla" za grad, ali mi je bitno da ima dobro vesanje i udobnost za poneki izlazak na krivudave puteve. Sam agregat mi deluje jako upotrebljiv u smislu da moze da se vozi i na niskim obrtajima, a kad se da pun gas u visokim obrtajima prilicno dobro poteze, barem na Er6 koji je doduse malo laksi motor. XX bih svakako zadrzao na duze staze, ali kad mi treba da skoknem do grada ili neka kraca lokalna voznja, imam utisak kao da zakucavam ekser macolom :D.

• Sviđa mi se 2

Onda je versys pravi izbor!

Mene je poterala samo neka lokalna voznja, u tom sam periodu zivota ocigledno.

Bas mi fale 4 klipa sa po 250ml zapremine ali onda se setim da ja motorom idem do prodavnice, sela... Pa bas ako srece imam i do Sokobanje!

Ovaj me motoric ne zamara, moze se bez kvacila voziti drugom 20kmh, mogu se popeti i sici sa ivicnjaka, mogu se okrenuti u svojoj traci...

E sad, nema ono kada das gas da se instiktivno nagnes napred, da pretices i ako vidis da ti auto u susret ide, da ti nije neprijatno kada deca vicu "Tuvivaj!" i tako... :D 

• Sviđa mi se 4

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja