Jump to content

Moto Zajednica

Benelli TRK 502

Recommended Posts

• Drug član, 1075 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

To je sada moderno, svi bi da budu avanturisti :) . Realno TRK nema šta da traži van utabanog makadama. Probao sam od kuma, motor pretežak, položaj i sedenja i stajanja nije dobar za off. Na asfaltu sasvik krektan. U porređenju sa mojim KTM 790 adventure, koji je dosta i jači iz veće kategorije, KTM je kao bicikla u odnosu na TRK u offroud okruženju

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2323 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
pre 44 minuta, lemy je napisao:

To je sada moderno, svi bi da budu avanturisti :) . Realno TRK nema šta da traži van utabanog makadama. Probao sam od kuma, motor pretežak, položaj i sedenja i stajanja nije dobar za off. Na asfaltu sasvik krektan. U porređenju sa mojim KTM 790 adventure, koji je dosta i jači iz veće kategorije, KTM je kao bicikla u odnosu na TRK u offroud okruženju

Moraš biti precizniji na koji model misliš jer ako govorimo o 502X on je sasvim ok za lagani i eventualno srednji off u rukama neiskusnih. 702 i sad 902 konstrukcijski nisu baš za off.

Druga stvar baš je nezahvalno porediti motore koji nisu ni cenovno ni klasno slični…

Za 502X je Zero Highways dokazao u nekoliko sezona da je prilično sposoban za opasan off.

• Drug član, 860 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Koji opasan off sa 145mm hodom amortizera i 250kg... Samo kazem...

Promenio član Rider000
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 860 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

To ne iskljucujem, moze se i sa skuterom na off ako ces polako. Cim neko zada brzi tempo, tu motor pokazuje svoja ogranicenja... 

Trk502x je po meni okej turing motor za male pare ko nece provoditi vreme gutajuci kilometre autoputem, vec lagano magistralom... To sto podseca na GS izgledom i tezinom ne znaci da je takav tip motora... 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Pre sat vremena, Rider000 je napisao:

Koji opasan off sa 145mm hodom amortizera i 250kg... Samo kazem...

https://youtube.com/@zerohighways?si=NcR07ls3Bl5imZxe

Prouči kanal ako nisi do sad pa javi utiske 😊

ispravka…230kg

Promenio član mick

• Drug član, 1075 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure
2 hours ago, mick said:

Moraš biti precizniji na koji model misliš jer ako govorimo o 502X on je sasvim ok za lagani i eventualno srednji off u rukama neiskusnih. 702 i sad 902 konstrukcijski nisu baš za off.

Druga stvar baš je nezahvalno porediti motore koji nisu ni cenovno ni klasno slični…

Za 502X je Zero Highways dokazao u nekoliko sezona da je prilično sposoban za opasan off.

502X naravno, probao na offu i na asfaltu.  Poredim ih jer su oba neka midle kategorija, naravno KTM je duplo skuplji, ali nije u tome poenta. Taj motor nije za bilo kakav ozbiljniji teren, osim žičanih točkova ne njemu nema ništa offroad. Kratak hod vešanja, relativno loše vešanje, težina 230 kg, skaradni rol bar koji smo odmah polomili :).  Položaj fuzastera suviše napred, rezervoar širok, teško biti u idealnoj poziciji. Može to da ide po utabanom makadamu polako, ali ništa dalje od toga (za normalnog čoveka i vozača). Kada nam je pao, nas dvojica ga dizali i to jedva, a KTM ja dignem sam bez problema, težište je baš visoko.

Da se razumemo, ne kažem da je loš motor, naprotiv za te pare odličan za vikend vožnje da ne žuriš i uživaš. Lagano kruzira po asfaltu 100km/h, što je u našem sabraćaju puna kapa.

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

• Drug član, 860 postova
WWW.FACEBOOK.COM

สู้เวฟเราก็ไม่ได้ . . . . ติดตาม @derqzp . . #เธรด #เธรด18 #เธรดคลั่งรัก #เธรดความรู้สึก #เธรดแอบชอบ #เธรดคำพูด...

😄

Pre 4 sati, lemy je napisao:

502X naravno, probao na offu i na asfaltu.  Poredim ih jer su oba neka midle kategorija, naravno KTM je duplo skuplji, ali nije u tome poenta. Taj motor nije za bilo kakav ozbiljniji teren, osim žičanih točkova ne njemu nema ništa offroad. Kratak hod vešanja, relativno loše vešanje, težina 230 kg, skaradni rol bar koji smo odmah polomili :).  Položaj fuzastera suviše napred, rezervoar širok, teško biti u idealnoj poziciji. Može to da ide po utabanom makadamu polako, ali ništa dalje od toga (za normalnog čoveka i vozača). Kada nam je pao, nas dvojica ga dizali i to jedva, a KTM ja dignem sam bez problema, težište je baš visoko.

Da se razumemo, ne kažem da je loš motor, naprotiv za te pare odličan za vikend vožnje da ne žuriš i uživaš. Lagano kruzira po asfaltu 100km/h, što je u našem sabraćaju puna kapa.

Slažem se sa većinom stvari...ja sam ga vozio i po off terenu ne nešto preterano teškom ali mogu reći da gde god sam ga uprtio tu je prošao. Taj ''skaradni rol bar'' je recimo meni spasio potkolenicu i stopalo kad me je moron u kružnom toku kolima navukao na sebe i to 2x tako da bih ja lično to pakovao na svaki motor! 

A poređenje sa KTM-om ne bih ni počinjao...to prosto nije uporedivo od vešanja koje je za 10 klasa bolje do agregata, njegove jačine kao i upravljivosti celog motocikla kome je recimo težište dijametralno suprotno TRK pa je suludo i stavljati u istu rečenicu ta dva motora plus naravno cena koja je X2 u korist KTM :) 

Pre 2 sati, Rider000 je napisao:
WWW.FACEBOOK.COM

สู้เวฟเราก็ไม่ได้ . . . . ติดตาม @derqzp . . #เธรด #เธรด18 #เธรดคลั่งรัก #เธรดความรู้สึก #เธรดแอบชอบ #เธรดคำพูด...

😄

Vidiš da je do vozača :lol3:

• prisutan, 1139 postova
  • Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702

Naišao sam bio negdje na Poljski moto shop koji ima sve djelove za Benellija. Ako iskopam ,stavljam odmah link. A imaš i oficijelni Benelli shop..  

• Svrati ponekad, 296 postova
  • Motocikl: Benelli TRK502x

Nema dostave za Srb, a i ne ceka mi se. Ako budem morao da cekam onda cu poruciti preko Burnouta, zato i napisah polovno za sad/odma 🙂 

pre 6 minuta, sasa_f1 je napisao:

Nije kvar. Puklo mi je kuciste, pumpa radi 🙂

Naravno, ni Burnout ni Autopromet ne drze na stanju. 🙄

Ma 3M traka i vozi!!!! :D 

Cimni Crnogorce...znam da su imali delove koje naši nisu imali. Imaš kolegu @otolePG-MNE koji je dole pa može da proveri.

Za vlasnike, ispratite crevo goriva od pumpe do filtera goriva. Po korisnickom uputsvu stoji da se creva goriva menjaju na 4 godine, i ovo je moje crevo, motora koji se dosta vozi i stoji napolju, skoro pa tacno nakon 4 godine.

Crevo mozete proveriti i bez  skidanja icega, malo se zaviri samo sa leve strane.

Cisto da vas ova glupost ne ostavi negde.

IMG_20241130_111257.jpg

IMG_20241130_111249.jpg

IMG_20241130_111220.jpg

Promenio član sasa_f1
  • Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 6571 postova
  • Motocikl: konzerviran

Nije loš kvalitet, već u skladu sa važećim propisima (naravno zadovoljava minimun). Nazire se natpis EPA COMPLIANT....znači "zadovoljava norme propisane od strane agencije za zaštitiu čovekove sredine"...broj...ne vidi se. Piše i na tarabi, znam...ali to je to. Bilo koje novo crevo trajaće jednako dugo. Naročito neko "na metar"

Samo da napomenem da nije pustilo gorivo, nije busno, ali svakako preventivno menjam jer je spolja ispucalo.

• Integrisan, 5010 postova
9 hours ago, cezarpa said:

Los kvalitet.

I to jako los. Za 4 godine ovako crevo da izgleda... Ovo nisam video ni na mojim ragama koje su imale 20+ godina a nije ih niko menjao. 

• Zainteresovan, 273 postova

Mene ovo podsjeca na onu y gumu izmedju karburatora i cilindara na xv250. Imao sam neke rupe u gasu povremeno na raznim obrtajima, kad sam je promijenio, nova guma je identicno ispucala nakon par tjedana. Motor je bio totalni krs, jer sam ga slabo odrzavao, te pukotine su vjerojatno bile najmanji problem.

Danas nakon svakog pranja predjem sa silikonom u spreju sve gumene dijelove, mislim da je to dobra prevencija.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1001 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Svako crevo danas je loše na metar, posle pola godine ili godinu ispuca. Ono što je ovde slučaj da je i fabrika stavila loš kvalitet. Ranije su barem fabrike prvu ugradnju stavljali kvalitetno. Al korektno što su u service manual to i napisali.

Promenio član Zarkela
  • Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja