Disko Nindža 10465 Napisano Februar 24, 2021 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Dobro izgleda, originalno, nije prelep, al je 10x lepsi od BMW GS-a, to je sigurno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7678 Napisano Februar 25, 2021 -, 1746 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Ko ce bre ovo da kupi, zna se kako treba da izgleda HD... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2536 Napisano Februar 25, 2021 Vozac A kategorije :D, 929 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, ser je napisao: Ko ce bre ovo da kupi, zna se kako treba da izgleda HD... Kupice neko ko zeli to a siguran sam da ima takvih mnogo Pa nije HD firma od juce, sigurno je uradjena kvalitetna studija slucaja i procjena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7678 Napisano Februar 25, 2021 -, 1746 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Radili neki menadzeri pajseri. HD kupuju samo ljudi 45+ i sto si stariji to ti je sve lepsi i sve ga vise zelis. Uvek bilo i bice. Ovo cudo amer da kupi? Nema sanse... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12527 Napisano Februar 25, 2021 Ne silazi, 7321 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je pravi potez. Na papiru dobro izgleda odlično. Harley mora da izađe na tržište u drugačijem ruhu inače će propasti. Jedva se drže. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2536 Napisano Februar 25, 2021 Vozac A kategorije :D, 929 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 48 minuta, ser je napisao: Radili neki menadzeri pajseri. HD kupuju samo ljudi 45+ i sto si stariji to ti je sve lepsi i sve ga vise zelis. Uvek bilo i bice. Ovo cudo amer da kupi? Nema sanse... a jeste, u takvom gigantu da radi pajser bice ovo dobar motor, ma odlican Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GromH 59 Napisano Februar 25, 2021 Svrati ponekad, 101 postova Motocikl: Honda Shadow 750 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, ser said: Radili neki menadzeri pajseri. HD kupuju samo ljudi 45+ i sto si stariji to ti je sve lepsi i sve ga vise zelis. Uvek bilo i bice. Ovo cudo amer da kupi? Nema sanse... Mene nikad u zivotu nije interesovao nijedan drugi motor do kruzera/choppera, samim tim i HD. I sa 19 godina i sad sa 30 i kusur no u ovom drugom delu si verovatno u pravu, HD uzimam tek sa 45, ne jer mi se ne svidjaju, nego jer kostaju ko dva normalna motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15487 Napisano Mart 23, 2021 Drug član, 1776 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5408 Napisano Maj 26, 2021 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Kakva pojava, kakva sila, kakav GS pored ovog 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12527 Napisano Maj 26, 2021 Ne silazi, 7321 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Motor je dobar, samo je jedno upitno. Hoće li dileri znati da ga prodaju. Voleo bih da uspe model, čisto zbog HD kao kompanije da opstane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4382 Napisano Maj 26, 2021 Advanced Member, 1961 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Par stvari mi nije jasno: 1. Kako je nekom palo na pamet da ovo dizajnira? 2. Kako je nekom palo na pamet da odobri ovaj dizajn? 3. Kako i zašto bi nekom palo na pamet da kupi? Naravno, o ukusima ne vredi raspravljati i sigurno su ozbiljni i stručni ljudi razmišljali i proučavali tržište ali brate... Jedino što mogu priznati jeste da je drugačiji od svega postojećeg (a nadam se i budućeg) 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5408 Napisano Maj 26, 2021 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan imas nas koji volimo takve drugacije stvari 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
yogibear 15487 Napisano Jun 16, 2021 Drug član, 1776 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lomitelj 5814 Napisano Jun 17, 2021 Drug član, 1538 postova Prijavi odgovor kao problematičan E sad ga ovaj zasra za sve pare! Može komotno u cirkusu da nastupa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16531 Napisano Jun 17, 2021 Integrisan, 4950 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ne prolazi tehnicki u Srbiji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4382 Napisano Jun 17, 2021 Advanced Member, 1961 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan A nije baš da može narušiti lepotu motora... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3469 Napisano Jul 31, 2021 Drug član, 1103 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Will teilen: https://www.willhaben.at/iad/gebrauchtwagen/d/motorrad/harley-davidson-pan-america-special-1250-enduro-490112063/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 598 Napisano Avgust 1, 2021 (promenjeno) Drug član, 1363 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Vampa je napisao: Will teilen: https://www.willhaben.at/iad/gebrauchtwagen/d/motorrad/harley-davidson-pan-america-special-1250-enduro-490112063/ A bude na 100 GS-ova jedan ovaj HD, to mu je realnost ! Iako naravno to uopće ne znači da je u ičemu lošiji, vjerovatno je sasvim ok motor. Promenio Avgust 1, 2021 član AnteK Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3469 Napisano Avgust 11, 2021 Drug član, 1103 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan Ali je lepa razlika u ceni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano Avgust 18, 2021 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan Kanta od motora, pogledajte gde je hladnjak za ulje. Kao sto je neko rekao, pajseri ga napravili 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dex VFR 178 Napisano Septembar 6, 2021 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Yamaha 1200 Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Nisam fan HD brenda ali sam uvek poštovao stil i fazon koji su furali i to im je donosilo novac kao i bajk bratstva koji su vezali sebe za njih medjutim,ovo je poslednje izdanje Božije nakaze i ako misle da ih ovo spase...pukli su kao lajsna..Vratite se na choper style i ne menjajte ništa,moža i preživite,sa ovom nakazom nećete....Moj lični ukus je da je V-rod najlepši bajk IKADA mada ga nikada ne bih posedovao ali se zna šta je odlika stila i fazona ovog bratstva.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Octobar 27, 2021 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan A u stavova... Meni se vozilo ne sviđa ali je motor (mašina, agregat) korak u pravom smeru za giganta koji je na samrti i veštačkom disanju zadnjih bar 10 godina. Zato što je besmisleno zastareo i jer mu baza kupaca odumire, ali bukvalno. Mnogo mi je drago što se dobro prodaje, "opravdava" vrednost modernog (čitaj normalnog) agregata u 21. veku. Nešto najgluplje što može da se radi kad ne ide je da se kaže "kad sam jeo govna, ješću ih do kraja". Bravo za HD. Čekam sledeće izdanje s ovim agregatom, novi sportster je zanimljiv ali nesnađen, nadam se da će izbaciti pravi moderni naked, za početak. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7146 Napisano Octobar 27, 2021 Drug član, 2990 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Pročitao sad celu temu i uživao... Kontraverzna tema koliko i sam motor. Nisam ljubitelj kruzera, ne rade me. Što ne znači da ih ne razumem. Svaki motor je prelep. HD je po mom mišljenju prvi put uradio pravu stvar. Pravu. Problem je u nama. Ljudi su inertni na promene. Decenijama svi viču kako je Harli dosadan jer prodaje jedno te isto, tehnologija početka 20tog veka, kad pokušaju da uvedu inovaciju njihovi verni korisnici i HD fanatici ih prvi linčuju i bojkotuju... Polako ljudi... Imaće oni uvek i kruzere. Ali... Sada misao za koju očekujem da me kamenuju: BMW GS je Harli Dejvidson 21. veka. Da argumentujem? Uvek je predstavljao statusni simbol bogatih, da pokažu da još uvek imaju avanturistički duh. Koncept je isti. Veliki agregat i za otvoreni put. Gospodin i gospođa dobro situirani i u zrelim godinama da se odmetnu u avanturu i osete ponovo mladi. Nije li to suština? I jedan i drugi imaju svoje ikone, hard core bajkere, jedni nose kožu i pištolje i pripadaju bandama, drugi su putnici oko sveta. Oni prvi gore pomenuti koji su većina kupaca se "očešu" o taj imidž kupovinom. Jedni kupuju logo na kožnim jaknama i čizmama i maramama, drugi nose svoj logo na desert kolekciji... Ameri se lože na "American made", a za Evropske pojmove "Made in Germany" je isto to. Pre 70 godina to je bio kruzer jer to je tad bio motor, danas je to ADV jer svet je napredovao, pa sad znamo nešto i o ciklistici, vešanju i da onaj kruzer sed i nije tako udoban ko što ljudi misle... To je i najveći uspeh GSa. Motor koji se neopisivo lako vozi. Zubar, advokat, sejls menadžer sa Adriatik ridžn, Radojicin mali - ko god ikad prvi put sedne na njega može odma da ga vozi sa samopouzdanjem. U stranu šta ja mislim o tom motoru, ali jedno uvek tvrdim - niko ali niko nije uspeo tržištu da ponudi ništa slično. Kombinacija vešanja, ciklistike i linearne snage pitomog agregata ali punog snage - class of one. To "advenčer" i da je za off road, to mu je isto kao što je BMW X5 za off road. Može da pregazi makadam na Salašu 147. Ne bih komentarisao ako neko zna nekog ko je čuo za nekog koji je pričao da je gledao na YT kako je jedan sa GSom vozio Red Bull Romaniacs. Ako ima i takav, mašala. Suština priče... GS je ono što je kruzer nekad bio... I zato je veoma opravdano što je HD upravo rešio da u tu klasu uđe. Stanite sa strane... Pogledajte polako... Razmislite... V2 agregat je kao stvoren za tu klasu. Sva ta snaga na niskim obrtajima, još sa ovim modernim agregatom koji ume i da potegne - pa zar to nije dostojan protivnik boxeru? Pa i taj boxer je koncept star koliko? Koliko Švabe rade na njemu? V2 je kompaktniji je od boxera. Konačno HD sa vešanjem koje ne ubija bubrege, kičmu, guzicu.. Konačno HD koji može da se tera kroz krivine da ne dere "daske". Dizajn. Ako se ne bi vodili predrasudama i već stvorenim mišljenjem, da vam je neko pokazao samo sliku tog motora, bez da znate značku, šta bi ste rekli? Meni nije ružan. Ali meni nije ni lep. Ne radi me... (Al meni je i GS gadan, al je toliko čest da tvrdim da ste se samo navikli). Ja se radujem ovom potezu HD jer je fenomenalno razmišljanje tradicionalne kompanije, koja je (možda prekasno) shvatila da je proizvod trebao da evoluira jer ni kupac nije više kao što je nekad bio. 5 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3719 Napisano Octobar 27, 2021 (promenjeno) Astro Puki krsi sva pravila!, 917 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan @Andrej_Hotstepper moram reci da se ne slazem 1) GS nije statusni simbol bogatih na zapadu,niti je na zapadu kod obrazovanih ljudi nesto od vozila statusni simbol. Jeste kod gastosa bilo kog porekla i kod neizivljenih arbajtera. Secam se kolega sa fakulteta u DE. Jedan sa novim nafuranim golfom GTI i njegovog ortaka kolegu u sredjenom trabantu. I niko se ne lozi, voze kao i svi sto voze,ne zalecu ,ne pustaju glasno "ziku" ,obojica iz slicnih zivotnih prica. Da ne sirim, na zapadu je bitan fazon ali ne toliko pomodarski fazon kao u zemljama poput nase, vec fazon individualnosti i "fazon" kvaliteta koji za njih nema kompromisa. 2) GS je bmw boxer i svaki bmw boxer se lepo i lako vozi,to nije ekskluzivna odlika GS-a. Ima tu velike uloge njihovo bmw vesanje telelever, paralever ali sustinski je to pozicija agregata i polozaj cilindara u kombinaciji sa ovim posebnim vesanjem. Vozio sam i stricevog bmw R51/3 iz 1953 god i moje BMW motocikle ukljucujuci i sadasnji i zetov R1250 RT iz 2021 , u svakom se oseti slicno ,svaki se vozi sigurno i lako uz naravno ogromne razlike. Tako da nisu oni sa GS om napravili najbolji motor na svetu nego su bmw koncept ubacili u pravu sasiju koja pokriva skoro sve stilove voznje. Sto se tice HD ovog pokusaja sa Pan Americom,ja bih voleo da uspe i svidja mi se jer ne lici ni na jedan fazon,a agregat je sigurno vrhunski,oko ciklistike verujem da su poradili nije to bas neka garaža koja tek tako nesto izbaci na trziste. Promenio Octobar 27, 2021 član punisa 16 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7146 Napisano Octobar 27, 2021 Drug član, 2990 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, punisa 16 said: @Andrej_Hotstepper 2) GS je bmw boxer i svaki bmw boxer se lepo i lako vozi,to nije ekskluzivna odlika GS-a. Ima tu velike uloge njihovo bmw vesanje telelever, paralever ali sustinski je to pozicija agregata i polozaj cilindara u kombinaciji sa ovim posebnim vesanjem. Vozio sam i stricevog bmw R51/3 iz 1953 god i moje BMW motocikle ukljucujuci i sadasnji i zetov R1250 RT iz 2021 , u svakom se oseti slicno ,svaki se vozi sigurno i lako uz naravno ogromne razlike. Tako da nisu oni sa GS om napravili najbolji motor na svetu nego su bmw koncept ubacili u pravu sasiju koja pokriva skoro sve stilove voznje. Upravo to sam i ja rekao. Taj GS je nešto čemu niko ali niko nije dao pravog konkurenta i da je klasa za sebe. Upravo u tome je njegov uspeh jer ceo paket najkompletniji: taj agregat i ta ciklistika i to vešanje u jednom. Ko nije probao i vozio taj motor misli da je to preterivanje, ali dok ne bude probao ne može da razume. Nije čudo što je 15 godina najprodavaniji motor. Fenomen je. A ja ga nikad ne bi kupio niti je nešto što se meni dopada, ali to je nešto što nema veze sa emocijama, to je činjenica. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...