Jump to content

Moto Zajednica

Recommended Posts

• 4_tocka_i_karoserija, 2249 postova
  • Motocikl: -
Pre 15 sati, Bor-i-slave je napisao:

Ako ides preko Kaone

Kako izbegneš Kaonu ako ideš iz Valjeva za Kosjerić? 
I ovo što si ti naveo se valjda spušta u Kaonu?

Ili si hteo da kažeš da je direktan pravac Valjevo-Kaona loš, a preko Divčibara OK?

Ne lazume?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: Yamaha Tricity 300
18 hours ago, zaludan said:

Razumem ja šta ti pričaš, ali u tvojoj priči nema saobraćaja na tom putu osim tebe.

Em moraš da kočiš kad se mimoilaziš s nekim, em kad stigneš nekog sporijeg nema preticanja ako te namenski ne propusti.

Da nije toga, složili bismo se. :) 

Nije toliko poenta u saobraćaju, nego da @KoleD priča iz ugla dvotočkaša, koji nemaju takve probleme oko mimoilaženja, a i preticanja su moguća, daleko lakše. A pogledi su sjajni 😀. Ja sam prošle godine prošao, ovde u klipu je od 1. do 6. minuta penjanje i fotke, oduševljen sam i ponoviću takođe. Nisam se vraćao istim putem, išao sam dalje do Mauzoleja/Njegoša, pa se spustio na Cetinje i onda nazad ka moru, tj. Budvi, čisto da bude krug 😀

Da, naravno da je razlika u dva točka i karoseriji.

I da, mimoilaženje nije problem na dva točka, ali preticanje jeste - ne možeš bezbedno da pretičeš ako se četvorotočkaš namenski ne skloni, i verovatno uspori. Mislim, teoretski možeš, ali ne bih o tome.

A, ilustracije radi - od onog mesta gde si i ti slikao, gde je ona tabla izlepljena nalepnicama sam krenuo minut pre troje slovaka na motorima. Kad su me stigli (vrlo brzo) bukvalno prvo nisu hteli da me pretiču - usporio sam i mahnuo im da prođu, i prvi lik je samo odmahnuo. Biće da im je prijalo da imaju nešto široko ispred sebe :D 

Ali, valjda su se smorili nakon par susreta sa vozilima iz suprotnog pravca, kad sam ja morao da stanem, pa posledično i oni, svirnuše mi na prilasku serpentini, ja stanem, i oni prođoše.

Panorame su odlične, ali, do vidikovca kod gondole, i mauzoleja se može "normalnim" putem, i pogled nije ništa lošiji.

Moramo se složiti da se ne slažemo :) 

• Drug član, 1577 postova
  • Motocikl: SMC 300
1 hour ago, zaludan said:

Kako izbegneš Kaonu ako ideš iz Valjeva za Kosjerić? 
I ovo što si ti naveo se valjda spušta u Kaonu?

Ili si hteo da kažeš da je direktan pravac Valjevo-Kaona loš, a preko Divčibara OK?

Ne lazume?

Nikako, osim ako biras alternativne pravce. Od Kaone ka Kosjeri je dosta bolji put. 

Moze sa Divcibara prema Pozegi, pa u Cestobrodici odn Pijesku desno za Kosjeric. Moze i blize ali je los asfalt.

Upravo je deonica od Va do Kaone najlosija i to deo kroz kanjon Gradca.

Tebi posto volis avanture mogu da preporucim par puteva po tom kraju ,kojima se retko ide, ali se ne ide putnickim vozilima...

• Hvala 1

pre 2 minuta, Bor-i-slave je napisao:

Tebi posto volis avanture mogu da preporucim par puteva po tom kraju ,kojima se retko ide, ali se ne ide putnickim vozilima...

Bio sam dva puta ove godine u tim krajevima, jednom Povlen, jednom Maljen, tako da teško da ću opet u skorije vreme :)
Moram malo i na druge strane.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 743 postova
  • Motocikl: SV650A

Doganaj-Globocica je malo problematican (sa aspekta naked motora). Voznja kroz planinu. Steta sto asfalt nije bolji, ali nije i neki problem. Pripazi na izlascima iz "zatvorenih" krivina. Na nekoliko mesta je bilo nezgodno. Ostatak rute je bas lep. Meni omiljen. 

Promenio član Petre
  • Hvala 1

• Zainteresovan, 640 postova
  • Motocikl: GSF 1200 S
Pre 10 sati, Bojan_Jgd je napisao:

@Petre

Da li je uspon na Galičicu dvosmeran? Tj. da li može da se ide i od Tsarine i od Trpejca?

Dvosmeran je saobraćaj

• Hvala 1

Mnogo je bolji put/asfalt na usponu sa Prespanske strane...

Pretpostavljam da je put stradao sa ove strane do Ohridskog jezera zbog jačeg intenziteta saobraćaja (penjanje do sedla, i vožnja paraglajdista kombijima na vrh odakle se spuštaju).

• Hvala 1

• Drug član, 1216 postova

@DonToni

Da rekli su mi ljudi da je sa jedne strane bolji. Nego ideja je da se uđe iz Albanije uz Presplansko jezero pa da se do Ohrida dođe preko Galičice. Znam da ljudi naprave izlet od Ohrida do Galičice tako da ima logike ovo što kažeš za put.

Ja sam prošao pre mesec ipo dana... baš od Prespanskog ka Ohridskom... 

U principu je ok put, poneka rupa ili neravnina kad se spustaš ka Ohridskom.

• Hvala 1

• Zainteresovan, 497 postova
  • Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA
4 hours ago, Bor-i-slave said:

Ja sam isao pre 7 dana

@Bor-i-slave kakav je put od Priboja do granice s CG?

Promenio član Bratislav 1973

17 minutes ago, Bratislav 1973 said:

@Bor-i-slave kakav je put od Priboja do granice s CG?

Put je preko prevoja i Kasidola asfaltiran, uzi al nema mnogo saobracaja. Dalje se prolazi kroz Hercegvcka Golesa i prelep kanjon, a onda se penjes na Krnjacu i malogranicni prelaz. Nase kontrole nema, samo Cg. To je ujedno i najvisa tacka,i ides urednijim i sirim putem 14 km do PV.

Licnu kartu mislim da je bolje imati za malogranicne prelaze. 

Crnogorci hoce da otvore kofer, kazu svercuje se dosta.

Isao sam tuda bar pet puta, i imaces prelep pogled na PB sa nekih deonica.

A ako volis makadam i malo da obidjes , mogu ti preporuciti od PV put za Focu. Gde kod BiH prelaza imas odvajanje za Mestrevac i da sidjes na Taru pre spoja sa Pivom... Ili direkt na Focu. Nije blizu i makadam je najvecim delom. To je preko MGP Sula, a ujedno izmedju CG i BiH prelaza je najveca udaljenost . Mislim preko 20km. 

• Zainteresovan, 497 postova
  • Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA
2 minutes ago, Bor-i-slave said:

Put je preko prevoja i Kasidola asfaltiran, uzi al nema mnogo saobracaja. Dalje se prolazi kroz Hercegvcka Golesa i prelep kanjon, a onda se penjes na Krnjacu i malogranicni prelaz. Nase kontrole nema, samo Cg. To je ujedno i najvisa tacka,i ides urednijim i sirim putem 14 km do PV.

Licnu kartu mislim da je bolje imati za malogranicne prelaze. 

Crnogorci hoce da otvore kofer, kazu svercuje se dosta.

Isao sam tuda bar pet puta, i imaces prelep pogled na PB sa nekih deonica.

A ako volis makadam i malo da obidjes , mogu ti preporuciti od PV put za Focu. Gde kod BiH prelaza imas odvajanje za Mestrevac i da sidjes na Taru pre spoja sa Pivom... Ili direkt na Focu. Nije blizu i makadam je najvecim delom. To je preko MGP Sula, a ujedno izmedju CG i BiH prelaza je najveca udaljenost . Mislim preko 20km. 

@Bor-i-slave hvala za info.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 28 postova
  • Motocikl: Apn6s,Jawa350ts,Bmw R1200RT

Kakav je put Tekeriš pa preko Cera na Čokešinu i dalje Prnjavor.

Promenio član Daniel68

• Zainteresovan, 519 postova
  • Motocikl: Kawasaki kle 500

@Daniel68 od Tekeriša do repetitora je dobar ali dalje sve do manastira je šumski put, ne bih preporučio ako ćeš RT-om.

Ako ćeš od Šapca na Cer, krug možeš da zatvoriš preko Tekeriša na Milinu, Dobrić, Kozjak, Lipnički šor. Dobar put i lep za vožnju.

• Sviđa mi se 3

56 minutes ago, VLAD81 said:

@Daniel68 od Tekeriša do repetitora je dobar ali dalje sve do manastira je šumski put, ne bih preporučio ako ćeš RT-om.

Ako ćeš od Šapca na Cer, krug možeš da zatvoriš preko Tekeriša na Milinu, Dobrić, Kozjak, Lipnički šor. Dobar put i lep za vožnju.

Hi hi hi, jednom sam R6 skrenuo u Cokesinu jer je na karti ucrtan put ka vrhu Cera. Srecom sretoh ljude ispred manastira...

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• U prolazu, 28 postova
  • Motocikl: Apn6s,Jawa350ts,Bmw R1200RT

Hvala za info. Izaći ćemo gore i vratiti se pa na Jadransku Lešnicu dalje. Izvozaćemo taj deo. Idemo sutra pošto za nedelju najavljuju kišu.

Promenio član Daniel68
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1040 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Idem za Kavalu, biće noćna vožnja - kakav je put kroz Bugarsku, Dimitrovgrad - Kulata? Poslednji put sam bio pre 15 godina do Sofije i put je bio ozbiljan užas... 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja