Jump to content

Moto Zajednica

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 341 postova
  • Motocikl: BMW 1150 GS

Da li neko od Kragujevcana zna kakav je put  od Kragujevca preko Rekovca do Krusevca ...ide se kamionom

Promenio član miljan_tracer

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 296 postova
  • Motocikl: gsx-r 750 к1
Pre 3 sati, miljan_tracer je napisao:

Da li neko od Kragujevcana zna kakav je put  od Kragujevca preko Rekovca do Krusevca ...ide se kamionom

Живим у селу кроз које пролази тај пут додуше на 10км од Кш-а.

Има делова где је изломљен, крпљен...

Такође има доста кривина али мени се допада и увек када идем за Кг идем туда притом и краћи је око 40км, бар мени.

• Svrati ponekad, 144 postova
  • Motocikl: Yamaha MT-07 Tracer BMW R1200GS LC

Na prevoju kroz šumarak ispred Rekovca (ne znam kako se zove) biće ti žao što si kamionom a ne motorom... nov asfalt a krivine za poželeti :)

Ima užih delova puta i prilično utonulog asfalta na jednom delu, za kamion ništa strašno, za motor svejedno a za niži auto svakako opreznija vožnja.

Išao sam više puta tip putem do Velike Drenove i na Prnjavor, nisam išao ka KŠ, za motor generalno prelep kraj bez mnogo saobraćaja i sa deonicama koje se lepo peglaju...

Nisam baš od neke pomoći ali ako već nisi išao na tu stranu, što da ne :)

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2328 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X

Da li neko zna da li je kojim slučajem urađen asfalt na potezu Vizić-Moharac jezero kod Erdevika? Deo puta kad se siđe sa Fruške gore...pre par godina je bio makadam.

• Drug član, 1060 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic

Obratite pažnju na deo puta u Ravnom gaju, od raskrsnice puteva Mrčajevci -KG i Kraljevo KG, pa prema Kraljevu.

Isečen asfalt zbog popravke, ali loše obeleženo (sa obe strane stoji samo mali znak radovi na putu). Prelaz oštar i dubok, može biti vrlo neprijatno iznenadjenje.

To je deo koji je na donjoj slici zaokružen crvenom. Vidi se da je saobraćaj usporen...c0308466dc9b611ed799d729bf5cfaf6.jpg

• Hvala 2

• 4_tocka_i_karoserija, 1913 postova
  • Motocikl: -
Pre 16 sati, doktor je napisao:

Jesu, vraćao sam se u septembru iz CG.

Ja sam u avgustu, i još su bili prekidi :D 

Hvala :) 

• Drug član, 695 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu

Malo sam zbunjen ovom informacijom moram priznati pošto nigde nisam video da su radovi gotovi, barem ne u celosti, a videh da su bili protesti i blokade tog puta u septembru, a obustava saobraćaja je važila i u novembru. Prošao sam tim putem početkom jula i bio je u gorem stanju, nego godinu dana pre i bojim se da nije bilo šanse da to završe za 2 meseca. Voleo bih da grešim jer bi svima bilo to od koristi i u tom slučaju se izvinjavam.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 136 postova

Jos uvek nisu zavrseni radovi. Mnogo je bolje nego u septembru, ali nije do kraja zavrseno. Ja sam bio u novembru, a sestra danas prosla tuda. Dakle, najsvezija informacija.
Svakako se, i kada su bili najveci radovi, stize mnogo brze nego preko Zlatibora.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Hvala 2
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 5558 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere
18 hours ago, zaludan said:

Ja sam u avgustu, i još su bili prekidi :D 

Hvala :) 

Sad gledam šta sam napisao i sam se sebi čudim....Mislio sam na radove preko Jabuke. Ovi preko Rožaja nisu gotovi.

• Haha 1

• U prolazu, 40 postova
  • Motocikl: SV650

Kontam da je ovo odgovarajuca tema za ovo pitanje.

Da li je pametno ici do CG motorom kao pocetnik na velikom motoru?

Opremio bih se dobro sto se tice odece, ali zanima me na sta jos treba obratiti paznju?

Mislim da bih put podelio na dva dela, 300km + 300km, 600km je mozda previse za pocetak.

Motor je SV650, bice sveze servisiran i dodao bih vizir za ovaj put.

• Zainteresovan, 448 postova
  • Motocikl: R1150GS

@solidSnejk Moze to da se odvozi za jedan dan (iz iskustva). 300km dnevno je sasvim dovoljno da vozis i da ti ostane vremena da odmoris.Obrati paznju da se ne pretovaris ako mene pitas,ne nosi 100 gluposti,lagano i to je to 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1296 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2

Ja sam u prvoj sezoni kad sam počeo da vozim išao na Halkidiki. Krenuo rano ujutru, u 15h sam već bio tamo.

Svaki naredni put kad je trebalo da krenem na takav put pišmanio sam se (premišljao), i više puta se pokajao jer sam odustajao zbog nekih glupih razloga…

• Podržavam 1

• Drug član, 995 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000.

Samo bez presije i nemaš problema. Plan 300 + 300 ćeš lagano ispratiti. Možda možeš da ne rezervišeš smeštaj unapred, već da spavaš gde te veče uhvati, pa možda izvezeš i više od 300 u danu. 

• Zainteresovan, 639 postova
  • Motocikl: SV650A
On 3/16/2024 at 5:06 PM, solidSnejk said:

dodao bih vizir za ovaj put.

Ja kupio Givi, vozio i posle puta izbacio. Posle dva tri dana voznje, navikne se telo, a vozio i po vise od 600 km po danu kad je bilo autoputa. Vazniji su cepici za usi nego vizir. Inace kad god mogu sebi da dozvolim, 300-350 km na dan mi je najbolje. Imas vreme da stajes gde god pozelis, nagjes smestaj, prosetas i sledeceg dana si opet nov.   

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• MiNistrY oF SillY WaLkS, 2096 postova

@solidSnejk Ne znam gde ti je polazna tačka, ako si nesiguran podeli put na dva dela.

Za prvi dan target može da ti bude npr. Žabljak, ima puno smeštaja i dobre hrane.

Žabljak je dobra polazna tačka za spustiti se do mora odmoran, naspavan, kafa, doručak, tankovanje i uživanje do mora...

Srećan put, suv drum...

• Sviđa mi se 1

On 16. 3. 2024. at 17:06, solidSnejk je napisao:

Mislim da bih put podelio na dva dela, 300km + 300km, 600km je mozda previse za pocetak.

Kako znaš da je previše :) ...
Osim ako na put ne planiraš baš sutra, odvoj malo vremena i cepaj jednu vožnju 50 - 80km u jednom pravcu i vrati se istim putem :) 

To možeš i popodne/predveče, vožnja od 1,5 - 3h sa 2-3 pauze, za početak će ti dosta reći o svojim mogućnostima kao i samoj udobnosti vožnje, odeći, obući... Idealno ako te uhvati mrak ili hladnoća, naučićeš kako da reaguješ a opet dovoljno si blizu kuće da ne paničiš.

Sledeću vožnju povećaj na koliko god ti godi, na koliko imaš viška para za gorivo ili dok ti ne dosadi ( a neće :) ) i promeni pravac, svesno idi na malo lošiji put ili tamo gde imaš nekih brda ili pobrđa, to će ti opet dati brdo odgovora na brdo tvojih pitanja (a odgovori će biti precizniji od naših saveta).

Za neki vikend isplaniraj i napravi turu od 150-300km u jednom pravcu, obiđi nekog rođaka ili prijatelja, prespavaj tamo ako si umoran ili se vrati isti dan, suština je da kreneš ranije, proceniš sebe, svoje mogućnosti, udobnost i količinu stvari koja ti treba za put (a realnost je da ti ne treba mnogo).

Sve to lagano i bez jurnjave, kratke ciljane ture ti daju priliku da upoznaš sebe (kako na ličnom planu reaguješ na ciljanu destinaciju), samu ciklistiku i ponašanje motocikla dok ti brzina sve to oduzima... pa zato predlažem samo laganeze u okvirima datih ograničenja jer su tu sa razlogom, pogotovo na nepoznatim putevima.

Dodatno, i ja dajem glas da ti ne treba veliki vizir, neki manji ok a veliki ako nije idealno projektovan i postavljen za tvoju visinu ili povećava buku u kacigi ili ti trese kacigu, pa vrat brzo počinje da reaguje bolovima.

U okviru teme,

Info za put Stopanja - Brus, do raskrsnice za Aleksandrovac, je odličan (inače tu su na raskrsnici u toku radovi), prosečna ocena za utisak i prirodu 9+

Od raskrsnice do Brusa je generalno ok osim jednog dela gde je rizla umesto asfalta a znak je bukvalno 2m ispred, izlazi se iz prelepe leve krivine i pravo na znak a odmah potom i na rizlu :( vidljivo je na vreme i motor je tu već ispravljen ali svakako oprez zbog rizle jer nije plitka.

Info za put Brus - Jošanička banja, prvi deo odličan :) a drugi nije za preporuku :(

Pre Pleša (ne znam kako se zove mesto) ide skretanje levo i onda uzbrdo, odličan asfalt koji prelazi u prilično dobar do negde oko panorame tj. vrha (prelepo, treba obići) a odatle nizbrdo do banje je blaga katastrofa, zakrpa za zakrpom i od podnožja uzbrdo je prošlo jedno 10 šlepera iako je svaki mostić na tom pravcu obeležen sa znakom 5T :(

Za laganiju vožnju i razgledanje prelepe prirode je sasvim ok pravac za vožnju, mada ipak izostaje udobnosti.

• Sviđa mi se 2

• BJB Maxi Scooter Club, 1742 postova
  • Motocikl: Bmw R1200Gs

Juče pobegnem od kuće na 2 sata na jedan kraći djir Avalskim do Mladenovca, pa na Smederevo i Bg. Nisam ni znao za radove, ima ih podosta, pre Ralje, pa i posle pre Vlaškog polja skinut asvalt bar jedno 5 km. Tako da tuda i nije bas neki gust dok to ne zavrse. Nzm koliko ce to trajati, ali msm da neće bas brzo. Bolja varijanta je na Mali Požarevac pa dalje Mladenovac- Topola. 

• U prolazu, 40 postova
  • Motocikl: SV650

@Dudico Vozio sam vec stotinak kilometara "u cugu", sve mi je ok osim pantalona, a to cu mozda kupiti danas.

Vozih i po letnjim putevima i po onima od nasutog kamena, to mi je jos zabavnije nego asfalt. :D

Mislim da cu odvesti rutu Pancevo-Sombor cim motor dodje sa servisa, pa posle toga krece plan za CG.

@Libero Hvala, polazna tacka je Pancevo, a zavrsetak ce biti ili Podgorica ili Herceg Novi (pa cu posle obici stvari uz obalu).

@Petre @Forsberg Ma kontam da verovatno mogu i odjednom da izvezem 600, ali necu da rizikujem da krenem negde da kljucam, bolje biti odmoran, pogotovu na putu koji mi nije poznat. Hvala za savet za cepice, ubacicu ih. Btw: je l' bi mozda mogle umesto njih one bluetooth slusalice koje se ubacuju u uvo (imaju silikonski nastavak, pa smanjuju malo buku) ?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja