Jump to content

Moto Zajednica

Recommended Posts

• Drug član, 2012 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
1 hour ago, MaxiS said:

Malocas dosao iz Kladova, put je odlican, ali vidim da je duzi i sporiji...

Preko Kladova sam otišao.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Narod koji bira lažove i lopove nije žrtva već saučesnik!, 2003 postova
  • Motocikl: Yamaha XTZ 750 Super Tenere
pre 1 minut, antir3ality je napisao:

Preko Kladova sam otišao.

Mi smo se vratili preko Kladova jer smo planirali da vidimo zamak Matije Korvana u Hunedoari, koji je u odnosu na Bran mnogo impozantniji.

• Zainteresovan, 429 postova
  • Motocikl: Kawasaki kle 500

Čisto da se zna, ako neko planira od Foče na Šćepan Polje, da su vredni putari BiH unapredili stanje puta tako što su uradili novih 70 metara asfalta(podeljenih u nekoliko deonica) i nasuli na par mesta sveže rizle:grr:

• Sviđa mi se 2

On 6/29/2023 at 7:25 PM, antir3ality said:

Društvo, opet ja :)

U subotu zdravlje bože treba da vozim Brašov - Niš, i bitno mi je da što brže stignem.

Mislio sam da idem preko Vidina, jer bi trebalo da je kraće i brže, ali google me sve vodi na Turnu Severin. Kad obrnem smer, kao da idem od Nisa - vodi preko Vidina.

Jel išao neko skoro, kakva je situacija preko tog mosta, i na prelazima?

Hajde da odgovorim sam sebi, možda nekom bude od koristi.
Krenuo sam u subotu u 6:15 po lokalnom vremenu iz Brašova, pa zatim Bran, Pitešti, Slatina, Craiova, Vidin, Zaječar, Niš. Trebalo mi je 9h 30m uz nekoliko dužih pauza ( možda sat - sat i po sve ukupno ) za tih 520 km . Do Pitešti put preko planine baš zanimljiv i sasvim solidan. Od Pitešti do Slatine prelepa magistrala, nisam vozio lepši put za brz tranzit. 100 - 110 lagano, odličan asfalt, ima i blagih krivina i krajolik je prelep. Onda ide deonica novog autoputa DX12 kojim se obilazi Slatina i stiže skoro do Krajove. Dalje put takođe sasvim ok. Na granici tj mostu ogromne kolone kamiona, preko 8 km, ali motori i kola prolaze (mada je negde baš usko, ne znam kako se provlače kolima kad naiđe šleper iz suprotnog pravca). Pasošku kontrolu i most prolazim relativno brzo, možda 20ak min. Ne plaća se za motore. Od Vidina do granice takođe zanimljiv put, dugački pravci kroz šume i hladovinu ali asfalt nije idealan.

• Sviđa mi se 1

pre 10 minuta, antir3ality je napisao:

Hajde da odgovorim sam sebi, možda nekom bude od koristi.
Krenuo sam u subotu u 6:15 po lokalnom vremenu iz Brašova, pa zatim Bran, Pitešti, Slatina, Craiova, Vidin, Zaječar, Niš. Trebalo mi je 9h 30m uz nekoliko dužih pauza ( možda sat - sat i po sve ukupno ) za tih 520 km . Do Pitešti put preko planine baš zanimljiv i sasvim solidan. Od Pitešti do Slatine prelepa magistrala, nisam vozio lepši put za brz tranzit. 100 - 110 lagano, odličan asfalt, ima i blagih krivina i krajolik je prelep. Onda ide deonica novog autoputa DX12 kojim se obilazi Slatina i stiže skoro do Krajove. Dalje put takođe sasvim ok. Na granici tj mostu ogromne kolone kamiona, preko 8 km, ali motori i kola prolaze (mada je negde baš usko, ne znam kako se provlače kolima kad naiđe šleper iz suprotnog pravca). Pasošku kontrolu i most prolazim relativno brzo, možda 20ak min. Ne plaća se za motore. Od Vidina do granice takođe zanimljiv put, dugački pravci kroz šume i hladovinu ali asfalt nije idealan.

Nadam se da vam je "prijala" Transilvanija mi smo u poslednjih sedam-osam godina bili dva puta u Rumuniji i verovatno ćemo bar još jednom da obiđemo Sigišoaru (svojevrsan grad muzej), Turdu, Nacionalni park Apuseni... Drago mi je ako su ti pomogle moje sugestije za odabir puta nazad za Srbiju.

Promenio član Arso

@Arso , prelepi su Karpati, i nadam se da će biti još prilika da se vozam tuda. Ako bude vremena opisaću ovo putovanje u jednom putopisu. Naravno da su mi pomogli tvoji saveti! Sama činjenica da u toku putovanja razgovaram sa kolegama na forumu daje osećaj da nisam sam na putu, i to je lepo :)

• Sviđa mi se 1

Naiđoh na vest da je put od Sjenice preko Bara do manastira Kumanica asfaltiran predhodnih dana. Doduše lepša polovina i ja smo prošle godine prošli tim pravcem po makadamu (10-12 km) od Kumanice ka Sjenici koji je bio bolji nego mnogi "asfaltirani putevi". Jedini problem je što je to malogranični prelaz za stanovnike opština Prijepolje i Sjenica, pa može da padne na pamet nekom graničnom policajcu koji imaju kancelariju na železničkoj stanici odakle i upravljaju rampom da trenira strogoću i da vas vrati ako ste namerili da od Kumanice krenete ka Sjenici. U slučaju da idete od Sjenice, a da vam je manastir krajnji cilj i da nameravate da se vratite istim putem onda motore možete da ostavite pre rampe i da prošetate nekih 200 metara do manastira.  

Promenio član Arso

Da li je neko u skorije vreme vozio ovim putem od Skadra do Virpazara ili obrnuto?

Untitled.jpg

• Drug član, 797 postova
  • Motocikl: MT-09 Tracer
Pre 11 sati, Krmco je napisao:

Kakav li je ovaj put, zna li možda neko

Au, di nađe ovo "tanko crevo" :)

Sat i po vožnje za 48 kilometara znači da se ne prebacuje ni u treću bez obzira na stanje druma. Meni nedostaje obilazak jugoistočne Srbije pa zanima i mene da li ova deonica za preporuku ili za izbegavanje...

• Svrati ponekad, 275 postova
  • Motocikl: Silver wing 400, Suzuki AN 650 Executive, Suzuki GSX 1100 R, Suzuki DR 350 SE, Kawasaki KLX 300 R, Yamaha Majesty 250 DX, Yamaha TT-R 250, Puch Korado 50

Kakav je put, Vlasotince-Babusnica- kanjon Jerme- Pirot. Moze li to da se odvoza lagano bez velike muke a da nije enduro u pitanju? Hvalaaaaa.

• Zainteresovan, 537 postova
  • Motocikl: HondaAfricaTwin XRW750 RD07

Odlican put,blagi off,prelepa priroda,mozete da skoknete i na Strešer

Послато са M2101K6G помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 698 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu

Vratih se sa odmora na Durmitoru i dužnost mi je da vam prenesem moje utiske, jer nekoga možda spasim. Konačno sam kompletirao ceo čuveni Durmitorski prsten, jedan deo već prešao motorom. Put od oko 80km, koji se i reklamira kao obavezan za proći i u CG, a i u nekim temama na forumu, a retko ko će ovo napomenuti. Kao neko ko ima 600.000km na 4 i blizu 100.000km na 2 točka smatram da mogu korektno da procenim put. 

Priroda je stvarno fascinantna, možda čak i lepša nego na Alpima. Ali put, naročito desna strana koja vodi od Žabljaka ka kanjonu Sušice, Nedajnu i Trsi, apsolutno nebezbedan za vožnju. Sve je asfalt, ali toliko uzak da jedva ima širinu za jedan auto, a dvosmeran je. Mimoilaženje nije moguće ni sa motorom, dok se neko ne vrati do proširenja koja nisu česta. Vodi kroz šumu, stene, sve krivine i serpentine, nepregledno, sa dosta šljunka i sitnog odrona. 

Drugi deo od Trse, preko Sedla je za nijansu bolji, ali isto na momente rizičan i može da dobije prelaznu ocenu, uz mnogo opreza, pa i sreće u vožnji. Na tom delu ima dosta više saobraćaja i kombija i kampera koji zauzmu skoro ceo put.

Dakle nije za početnike, nije za svakoga i nije obavezan da se odveze. Pozitvno je što uglavnom svi voze polako i oprezno. Ko hoće neka barem dobro proceni i bude svestan stanja puta i svojih želja i mogućnosti.

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

• ODUSTO OD DIJETE, 2644 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155

Jel može neko da postavi mapu tog prstena da vidim neku kombinaciju.

Ja sam kolima prošle godine vozio od Žabljaka do Plužina i uz kanjon Pive se odvozali pa se u povratku uspentrali kolima na neki vidikovac i nazad za Žabljak.

• Drug član, 1702 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer

@max80 Hvala ti na korisnim informacijama, baš se spremam na tu stranu. :takoje: Bukirao sam 24.8. noćenje u hotelu Lovac na Žabljaku pa sam, naredni dan, planirao da vozim Žabljak - Nedajno - Trsa - Plužine - NK - Čevo - Njeguši - Kotor - Igalo. Nisam nikada vozio "prsten" pa, nakon ovoga što si napisao, slutim "problem u najavi" prilikom mimoilaženja pošto moram da okačim i bočne kofere jer ostajem 5-6 dana na moru, sa mojima. Takođe me zanima kakav je put od NK do Njeguša, preko Čeva? U povratku bih išao kanjonom Morače za koji se nadam da je sada rasterećen (da li je) pa me zanima kakav je asfalt?

Promenio član DraganNS

• Drug član, 698 postova

@DraganNS ideja mi nije da odvratim, već da upozorim. Ruta ti je OK, samo što bih ja sa Žabljaka išao levom stranom prstena preko Sedla, do Trse i produžio do Nedajna još 8km. Tu je put za nijansu širi i pregledniji, da kažem pitomiji. Uglavnom su stene i proplanci, nalik Dolomitima i nema rastinja pored puta osim u par deonica gde se vozi kratko kroz šumu. Imaš desetak nezgodnih krivina, ali uz oprez i laganu vožnju se prođe.

U Nedajnu sam bio smešten i prelepo je. Tu je i mnogo lep vidikovac i tu imate jednu jedinu tezgu i improvizovani kafić u prirodi. Recite da vas Vlada poslao i imate besplatno osveženje i popust na domaće proizvode.

Odatle nazad istim putem do Trse i desno za Plužine. Spust ka jezeru je spektakularan.

Desnu stranu prstena bih zaobišao zbog svega navedenog u ranijem postu.

P.S. krenuo sam kući u 7h ujutru temperatura tačno 4 stepena, lako je izračunati koliko je pred zoru. Preko dana bude oko 20ak, ali prži kao da je 40.

Sedlo

IMG_20230815_193327.thumb.jpg.ce032d1a9f99bbbf74eee4a844e75160.jpg

Nedajno - vidikovac i predlog za šoping i osveženje

IMG_20230815_193422.thumb.jpg.0417316a9dcd0be8e4e422a68b8ec863.jpg

IMG_20230815_193814.thumb.jpg.714b4dfe3f2d0551ea0c5137ea70599a.jpg

• Sviđa mi se 6

• Ne silazi, 5558 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Vozio sam prsten pre nekoliko godina, stoji da je put uzak, ima i po neki odron...kao neko ko se inače dosta zavlači po kojekakvim puteljcima, nisam ovaj put doživeo posebno opasnim. Možda iskustvo igra ulogu, pa bi početnici mogli da ga preskoče barem u početku.

PS. Prviput sam išao deo prstena još dok nije bio asfaltiran

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 915 postova
  • Motocikl: Africa Twin AS 2024

Takođe, odvozao sam prsten pre par nedelja.
Jako je lepo ali nisam doživeo kao opasan put.

Samo pratiš znakove za panoramski put broj 2

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 698 postova

Ljudi voze različite puteve i imaju različito iskustvo, motore, percepciju... Ja sam probao da se stavim u ulogu prosečnog ili ispod prosečnog vozača, a ima dosta takvih koji će možda poželeti da krenu. Nije ovde drama da će neko ozbiljno da nastrada, ali je drama kada ti izađe iz krivine, Ukrajinka sa Toyotom oklopljenom rol barovima, koju boli ona stvar ko dolazi. Da ne idem dalje.

Užasno je usko, ta desna strana, to je činjenica. A ko je kako vidi to je lična stvar. Ima sada klipova pa može da se isprati cela ruta, to je i poenta da ljudi budu spremni i da sami procene. Jer će u promocijama i u marketinške svrhe ti detalji biti "slučajno izostavljeni".

• Zainteresovan, 313 postova

Ha ha ha tako sam i ja naseo pa rekoh da vidim to cudo. Jos nisam znao da ima 80km. Prva, druga, cinculiraj koj kurac ce se pojaviti iz coska, smorio se ko da sam vozio 800 km. 

Iz pravca Zabljaka sam isao, negde sam stigao dal je ta Trsa ili sta god, zaravan, par kafana, sok od borovnice za svaku pohvalu, corba ne bi losa. Dal bih isao ponovo? Sigurno ne. 

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja