X8 Vračar 4860 Napisano Jun 7, 2018 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan U zemljama gde se vozi desnom stranom normalno je da se gume na motociklima potrose vise sa leve strane. Sve je to ok.Da, čak mislim da je veća istrošenost leve strane dokaz da se vozi po propisima jer je onda svako levo skretanje (iz desnog dela desne trake) znatno duže od desnog skretanja. Sent from my EVA-L09 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Golub 1641 Napisano Jun 7, 2018 -+-, 1005 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha ♥ Prijavi odgovor kao problematičan 21 hours ago, N.F.S. said: Ako me oko ne vara sirina gume nije za ovu felnu... Kako stoji u felni rekao bih da je za dva broja sira... Svaka cast! Upravo tako, predhodni vlasnik je stavio dva broja vecu gumu nego sto je fabrika propisala. Razlika izmedju te dve slike je 6500km... Ove sezone vozim dosta autoput barem 5 dana u nedelji po 60km... Vozim uglavnom solo, bez kofera... pritisak proveravam na razlicitim mestima... Jasno mi je da ova guma nema sanse da izdrzi sezonu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1562 Napisano Jun 11, 2018 Drug član, 1305 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan On 7.6.2018. at 16:56, Astral je napisao: Pa kad vozis motor od 250kg i isto toliko konja.. Menjaj gume i budi nasmejan nema smisla da zezas nas sirotinju Vozim motor od 200kg i 142ks - Ranije sam vozio gtr od 330kg i 155ks, ali potrosnja guma ista. Ne zezam nikoga.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vortex4borg 391 Napisano Jun 12, 2018 Zainteresovan, 893 postova Lokacija: Skoplje Motocikl: Honda CBR 1000f Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, Gajo Sevojno je napisao: Vozim motor od 200kg i 142ks - Ranije sam vozio gtr od 330kg i 155ks, ali potrosnja guma ista. Ne zezam nikoga.. Ovo boldovano je bitna stavka, ..... VOZIM ..... Da ne budem skroz OFF, guma mora da se centrira, makar i mm ulevo/udesno i trosi se jedna strana vise od druge. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21996 Napisano Jun 12, 2018 Integrisan, 9497 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ono sa slika nije normalno trosenje nikako, deformisana guma u uzoj felni, osovina zadnjeg tocka lose nastelovana (strana sa lancanikom pomerena u napred u odnosu na drugu, desnu stranu). Ili je vozeno u levi krug Ja sam na 1000F muku mucio sa sredinom gume, napravim ravni/gazni sloj u prvih 1500/2000km. Pre par godina dnevno sam isao 300km zbog nekog posla, Kg/Sokobanja, od toga imao sam 240km auto puta ako racunam deo od Kg do Batocine u istu kategoriju i tako 3 meseca.. Oko 25000km predjoh na novim mitas sportforce gumama, zadnju sam isekao skalperom uz pomoc kolege sa foruma (kanda) da vidimo na koliko sam se "mesa" dovezao posto su se i zice koje su virile iz gume istrosile Oko 1mm je po sredini ostalo, na platnu sam dosao kuci bukvalno! Guma jeste napravila kocku, gazni sloj ali tacno na sredini... Inace gume mi traju oko 15000km. Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1737 Napisano Jun 12, 2018 Drug član, 1479 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Redovno proveravam pritisak u gumama, i redovno zavrcem gas. Gume mi traju od 2500 - 4000 km zadnja, i oko 4-5000 prednja. Motor je Kawa Z 750s. Jedino ce mi ova zadnja, sadasnja, izgleda prebaciti do oko 5000km. (Michelin Pilot Road 3 - 2ct) A ovako je izgledala prethodna zadnja guma, na uobicajenoj voznji (izdrzala je oko 2500-3000 km). Valjda je to OK,,,? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Jun 12, 2018 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Hahaha bravo!Žao mi je što to nisam video Jel ti bežao u krivini? (mislim na ovaj prethodni post, bez slike, nešto mi zabagovalo) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SkoMy 650 Napisano Jun 12, 2018 Zainteresovan, 447 postova Lokacija: Aleksinac Motocikl: BMW S1000R '15 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, SHOKLA je napisao: Redovno proveravam pritisak u gumama, i redovno zavrcem gas. Gume mi traju od 2500 - 4000 km zadnja, i oko 4-5000 prednja. Motor je Kawa Z 750s. Jedino ce mi ova zadnja, sadasnja, izgleda prebaciti do oko 5000km. (Michelin Pilot Road 3 - 2ct) A ovako je izgledala prethodna zadnja guma, na uobicajenoj voznji (izdrzala je oko 2500-3000 km). Valjda je to OK,,,? Mozda sam ja lud ali meni je ovo nenormalno. Prvi put cujem da nekom 4000-5000km ne mogu da prebace gume (podrazumeva se voznja van staze i naravno ne racunajuci sportske gume, slikove itd.). Ponavljam ne kazem da je nemoguce ali za motor kao sto je Z750 meni prosto neverovatno.. Pa ispada na svakoj zameni ulja ide novi set guma Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1737 Napisano Jun 12, 2018 Drug član, 1479 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, SkoMy je napisao: Mozda sam ja lud ali meni je ovo nenormalno. Prvi put cujem da nekom 4000-5000km ne mogu da prebace gume (podrazumeva se voznja van staze i naravno ne racunajuci sportske gume, slikove itd.). Ponavljam ne kazem da je nemoguce ali za motor kao sto je Z750 meni prosto neverovatno.. Pa ispada na svakoj zameni ulja ide novi set guma Gresis, i to prilicno. Po zameni ulja idu dve zadnje i jedna prednja guma. :-D I sve to sa nejakim fabrickim ogibljenjem koje poseduje Z 750s '06. i koje mu je ujedno i rak-rana... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Jun 12, 2018 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Hahahaha ako, samo cepaj! Sent from my EVA-L09 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrxfon 1495 Napisano Jun 13, 2018 Drug član, 1429 postova Lokacija: BG - Zemun - Zvornik Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300 Prijavi odgovor kao problematičan On 6/6/2018 at 10:12 PM, Astral said: Jedino ovi teski a brzi (fjr,zx14... ) jedu gume za 5-6000km. Svi laksi motori prebacuju 15k km. Ja sam za meseca i 5000km na FJR-u vec potrosio gumu Roadsmart 4. Nije ona potrosena po sredini, ali su obodi u veoma losem stanju. Pretpostavljam da je i do nacina voznje, jer volim da vozim krivine, malo vise gasa, 3 kofera i eto rezultata. Da li je neko stavljao na ove vece motore Metzeler i kakva su iskustva? Ova mi se nikako ne svidja, jer drzi tek kad se dooobro zagreje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4756 Napisano Jun 13, 2018 Ne silazi, 5552 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Da nisi mislio na Roadsmart 3? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1562 Napisano Jun 13, 2018 Drug član, 1305 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan pre 49 minuta, mrxfon je napisao: Ja sam za meseca i 5000km na FJR-u vec potrosio gumu Roadsmart 4. Nije ona potrosena po sredini, ali su obodi u veoma losem stanju. Pretpostavljam da je i do nacina voznje, jer volim da vozim krivine, malo vise gasa, 3 kofera i eto rezultata. Da li je neko stavljao na ove vece motore Metzeler i kakva su iskustva? Ova mi se nikako ne svidja, jer drzi tek kad se dooobro zagreje. Mozda ce da zvuci cudno, ali dok sam vozio kawasaki 1.4 gtr, najvise mi je drzala miselin pilot power 2ct, zadnja mogla skoro 5000km. Najmanje dunlop road smart 3, 3000km. Metzeler sam prvi put vozio ove godine i sve pohvale, zadnja izdrzala 5000km ali uz stvarno ekstremnu voznju,cenim da sa nekom normalnom voznjom moze 7-8000 da izgura. U pitanju je metzler m7 rr. Trenutno mi je na motoru pireli rosso 3, do sada 1000km i drzi se odlicno, verujem da ce pregurati 5000.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21996 Napisano Jun 13, 2018 Integrisan, 9497 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Posto nisam "brz" vozac pri izboru gume nastojim da pazarim "touring" varijantu sa tvrdjom sredinom... Na poslednjih par motora nemam kilometraze tako da sve pisem po secanju voznji hondom cbr1000f. Pritisci uvek 2.50/2.90, naj losiji utisak na mene je ostavila metzeler z6 koja nazad inje uspela da sastavi ni 6000km! Michelinova "Pilot Road/power" serija me je odusevila na mokrom, trajnoscu i kocenjem. @mrxfon Motor mi je imao 270kg ali koliko po postovima vidim dosta agresivnije vozis, ja ustalim brzinu, ne saltujem puno, kocim blago i ranije... Evo slike gume koju zamenih posle 7000km nazad (izbusio obod), michelin pilot road 2, lepa i "okrugla" bez gaznog sloja... (Jelka takodje zadovoljna :)) Bandita sam pre prodaje obuo u Battlax bt023, nisam nesto zadovoljan onako u prvih 300km, cudno se upravlja (brzo skrece, upada u krivinu), tako ja doziveh na pritisku koji gore navedoh. Kako drze nije mi poznato, vozio kroz sela, polako... Sport guma na turing motoru? Katastrofa kratko traje, moja 1000f, bt016 nazad, drzi kao voz, trosi se gazni, srednji sloj na dnevnoj bazi! I trenutno na cbf/u pilot power 2, iskustva za sada pozitivna. Od sport guma na 1000f "potrosih" dva para mitas sport serije, mekane a traju lepo, preko 15000 km mojom voznjom, ne mogu naci slike ali evo kako ta guma izgleda na f4 koju prodadoh (unapredjena verzija gume sportforce2), decko koji je motor kupio (takodje iz Kg) kaze da je zadovoljan voznim karakteristikama i trosenjem) presao oko 4000km i ja 2500 tom gumom, i dalje zdravo izgleda i lepo se ponasa! Jesam oduzio ali ovo je mali deo utisaka, razliciti motori/vozaci tako da svaki savet nije bas svakome primeren! Pozdrav Nenad. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1562 Napisano Jun 13, 2018 Drug član, 1305 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Metzler m7 rr posle prvog dana vožnje na ovogodišnjoj turi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1865 Napisano Jun 13, 2018 Drug član, 2861 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene u krugu od 100km ovako mogu da očistim gumu samo šmirglom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1562 Napisano Jun 13, 2018 Drug član, 1305 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Ni kod mene nije bolja situacija. Ovo je oguljeno na Italijanskom oštrom asvaltu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 3577 Napisano Jun 13, 2018 Malinar u pokusaju, 1705 postova Lokacija: Kg Motocikl: triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Par dugih i brzih krivina, ok asfalt i ugrejane gume. Meni je prednja losa i zbog nje ne smem da sljustim do ruba, za 2-3 000 km cu da potrosim zadnju, pa cu onda zameniti obe u paru. Jurim neke sport touring, da drze ok, a da se ne potrose makar 15 000 km. Ako imate preporuku, pucajte. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Jun 13, 2018 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Pireli Angel GT probaj njih. Mislim da ce ti zavrsiti posao. @Gajo Sevojno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1737 Napisano Jun 13, 2018 Drug član, 1479 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, milomir22 je napisao: Par dugih i brzih krivina, ok asfalt i ugrejane gume. Meni je prednja losa i zbog nje ne smem da sljustim do ruba, za 2-3 000 km cu da potrosim zadnju, pa cu onda zameniti obe u paru. Jurim neke sport touring, da drze ok, a da se ne potrose makar 15 000 km. Ako imate preporuku, pucajte. Michelin Pilot Road 3 ili 4, i obavezno 2ct. Na Banditu 600 ces zaboraviti kada si ih zamenio, tako da zapisi negde godinu zamene... :-D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SHOKLA 1737 Napisano Jun 13, 2018 Drug član, 1479 postova Lokacija: KLADOVO, KLADOVO, KLADOVO Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!! Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Gajo Sevojno je napisao: Metzler m7 rr posle prvog dana vožnje na ovogodišnjoj turi Kawa je to, i to jos od "Z" serije... Sta jos reci? Junacki si ih pustio u promet (gume). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nightrider Z 465 Napisano Jun 13, 2018 Svrati ponekad, 466 postova Motocikl: ZRX 1100 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, milomir22 said: Par dugih i brzih krivina, ok asfalt i ugrejane gume. Meni je prednja losa i zbog nje ne smem da sljustim do ruba, za 2-3 000 km cu da potrosim zadnju, pa cu onda zameniti obe u paru. Jurim neke sport touring, da drze ok, a da se ne potrose makar 15 000 km. Ako imate preporuku, pucajte. Za touring voznju je Pireli Angel GT majka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vortex4borg 391 Napisano Jun 13, 2018 Zainteresovan, 893 postova Lokacija: Skoplje Motocikl: Honda CBR 1000f Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Gajo Sevojno je napisao: Ni kod mene nije bolja situacija. Ovo je oguljeno na Italijanskom oštrom asvaltu.. Heheh, neko se hvali ..... Salu na stranu, tamo ne moze da traje nijedna guma vise od 5000km ... pa kakva i da bila. Na nasim asfaltima cemo voziti i po 15k ali tamo ..... tamo je prava stvar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gajo Sevojno 1562 Napisano Jun 13, 2018 Drug član, 1305 postova Lokacija: Staze i planine Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, vortex4borg je napisao: Heheh, neko se hvali ..... Salu na stranu, tamo ne moze da traje nijedna guma vise od 5000km ... pa kakva i da bila. Na nasim asfaltima cemo voziti i po 15k ali tamo ..... tamo je prava stvar Citam neki dan u novinama, kažu tamo negde u Engleskoj je jedno ostrvo (Isle of man) raj za motocikliste, mislim se zemljaci niste vi bili na Sardiniji čim tako pričate....:))) Da se vratim na temu, po mom nekom iskustvu čini mi se da oštrija vožnja pre podere turing gumu nego sport. Kod normalne vožnje je to obrnuto.. Inače ona potrosenost na samo jednoj strani po meni nikako ne može da bude normalno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
СајберГастарбајтер 2716 Napisano Jun 13, 2018 .., 1740 postova Prijavi odgovor kao problematičan Eh ta Sardinija.... Djene, djene zadnja guma... ali prednju prvi put kao na stazi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...